طرز تهیه قهوه دمی با طعمی بی نظیر و با دستگاه های مختلف

طرز تهیه قهوه دمی
به این مقاله امتیاز دهید

اکثر ما نوشیدن بهترین نوع قهوه دمی در یک کافی‌شاپ دنج و گپ زدن با دوستان را دوست داریم. فارغ از اینکه مشاهده مراحل تهیه هر نوع قهوه‌ای لذت‌بخش است، مشاهده طرز تهیه قهوه دمی چکه ای یا دریپ کافی با انواع دستگاه قهوه دمی از جمله کمکس، ایروپرس، سایفون و موکاپات مانند تماشای یک فیلم جذاب، لذت ویژه‌ای دارد. جدا از اینکه سلیقه شما در خرید قهوه دمی کدام است و چقدر با طرز تهیه قهوه عربی، فوری یا دمی آشنا هستید، انواعی از مارک‌های مرغوب مانند قهوه دمی نورسکا یا همان قهوه دمی بن مانو وجود دارند که شما می‌توانید از آنها برای تهیه یک فنجان قهوه ناب و خالص بهره ببرید.

طرز تهیه قهوه دمی با کمکس، سایفون، آیروپرس و موکاپات

تعداد نفرات 3 نفر
زمان آماده ‌سازی 7 تا  10دقیقه
زمان لازم برای پخت 3 تا 5 دقیقه
درجه سختی متوسط

قهوه دمی چکه ای با انواع دستگاه ها

برای آماده‌سازی قهوه دمی خوشمزه شما انتخاب‌های گوناگونی پیش روی خود دارید. برای مثال می‌توانید از قهوه‌سازهایی چون کمکس، سایفون، ایروپرس و یا موکات بهره برده و قهوه‌ای غلیظ و درجه یک را آماده نمایید. همانطور که می‌دانید یک فنجان قهوه برای اینکه ناب ناب باشد به چند فاکتور متکی است. از جمله آنها، کیفیت نوع دانه قهوه و سپس نحوه برشته کردن آن بوده و آخرین مورد نیز شیوه دم کردن قهوه با دستگاه‌های مختلف است. فارغ از دو مورد اول، در بخش زیر شما را با نحوه تهیه قهوه دمی با این ابزارهای حرفه‌ای آشنا خواهیم نمود. اما پیش از آن، توجه شما را به جدول مواد مغذی 100 گرم قهوه خالص بدون شکر و خامه جلب می‌نماییم:

میزان کالری در هر 100 گرم 1
چربی 0.02 گرم
پروتئین 0.12 گرم
کلسترول %0
پتاسیم %1
کربوهیدرات %0

طرز تهیه قهوه دمی کمکس (Chemex)

طرز تهیه قهوه دمی کمکس

کمکس یکی از قهوه‌سازهای مدرن و محبوب در سطح جهانی است که با استفاده از آن می‌توانید یک قهوه دمی فوق‌العاده خوشمزه را تجربه نمایید. از اجزای قهوه‌ساز کمکس می‌توان به قیف و فیلترهای ضخیم آن اشاره نمود که روغن قهوه را به خوبی گرفته و در نهایت قهوه‌ای باکیفیت و غلیظ‌ به دست می‌دهد. لازم به ذکر است که مابین توضیحات زیر، نکات مربوط به تهیه قهوه دمی با کمکس نیز شرح داده شده است.

مراحل طرز تهیه قهوه دمی کمکس

برای استفاده صحیح از این ابزار و تهیه قهوه‌ دمی لذت‌بخش، در ابتدای کار می‌بایست به مقدار لازم آب جوش تهیه نمایید. سپس مقداری دانه قهوه را با درجه‌ای مابین وی‌شصت (V60) و فرنچ پرس (French Press) آسیاب کنید. در مرحله بعدی، ابتدا فیلتر را درون دستگاه کمکس قرار داده و سپس به منظور گرم کردن دستگاه، بایستی مقداری آب گرم را روی فیلتر بریزید. البته با این کار بوی کاغذ هم گرفته می‌شود. همچنین حواستان باشد که باید آب داخل ظرف را دور بریزید.

حال، نوبت اضافه کردن قهوه است. بنابراین ابتدا قهوه آسیاب‌شده را افزوده و سپس به مقدار کافی آب روی قهوه بریزید به گونه‌ای که تمام قهوه را پوشش دهد. فقط دقت داشته باشید که دمای آب بایستی حدودا 94 باشد (هر چند این میزان می‌تواند تا یکی دو درجه بالا و پایین هم شود). پس از این کار، به اندازه 40 ثانیه صبر کرده و دوباره مقداری آب گرم را بصورت آهسته و دایره‌وار یا چنبری روی قهوه بریزید. حال بایستی تا زمانیکه قهوه در پایین ظرف جمع شود شکیبا باشید. در انتها نیز فیلتر را برداشته و قهوه را نوش جان نمایید.

طرز تهیه قهوه دمی با سایفون (Siphon)

طرز تهیه قهوه دمی با سایفون

شاید با شنیدن اسم سایفون به یاد پراکسی محبوب وب افتاده باشید اما این سایفون با آن سایفون (وکیوم پات)، زمین تا آسمان فرق دارد. در واقع از دیگر قهوه‌ساز‌های محبوب که در تهیه قهوه دمی مورد استفاده قرار می‌گیرد، سایفون بوده که ظاهری خلاقانه و شبیه به لوله‌ها و بشرهای آزمایشگاهی دارد. تکنیک به کار برده شده در این دستگاه نیز بسیار جالب بوده و از فشاری که بخار آب ایجاد می‌کند به همراه خلا موجود در ظرف‌ها، برای آماده‌سازی قهوه بهره برده می‌شود. به خواندن ادامه دهید تا با نکاتی برای بهبود روش دم کردن با سایفون آشنا شوید.

مراحل طرز تهیه قهوه دمی سایفون

در ابتدای کار می‌بایست فیلتر را در آب گرم برای چند دقیقه خیس کنید. سپس فیلتر را داخل محفظه شیشه‌ای بالایی قرار داده و سر جایش فیکس نمایید. اکنون باید به محفظه شیشه‌ای پایینی آب ولرم برای هر نفر یک فنجان اضافه نمایید. در این مرحله برای جوش آمدن آب، شعله تعبیه شده در بخش زیرین دستگاه را با حرارت ملایم تنظیم کرده و صبر کنید تا آب به جوش آید. سپس محفظه شیشه‌ای بالایی را سر جای خودش در دستگاه فیکس و محکم کرده و حرارت را بیشتر نمایید.

زمانیکه آب کاملا شروع به جوشیدن می‌کند، به محفظه بالایی راه یافته و شما می‌بایست آن را کمی هم بزنید تا حالت دورانی پیدا کند. سپس به میزان هر نفر یک قاشق غذاخوری قهوه آسیاب‌شده را که درجه آسیاب‌شدگی آن چیزی مانند نمک طعام است به محفظه شیشه‌ای بالایی اضافه نمایید. اکنون قبل از خاموش کردن شعله، ابتدا حرارت آن را ملایم کرده و برای مدت 1 دقیقه از هم زدن غافل نشوید. در نهایت صبور باشید تا ظرف مدت 2 تا 3 دقیقه، قهوه به محفظه پایینی وارد شود. سپس محفظه بالایی را جدا کرده و از محفظه پارچ‌مانند پایینی، قهوه بی‌نقص خود را بردارید.

طرز تهیه قهوه دمی با ایروپرس (Aero Press)

از دیگر قهوه‌سازهای دمی می‌توان ایروپرس را نام برد که قهوه نهایی با کمک یک پیستون به درون فنجان ریخته می‌شود. از ویژگی‌های بارز این دستگاه می‌توان به کاهش میزان تلخی و اسیدیته قهوه اشاره نمود که باعث شده طی 17 سالی که از ساخت آن می‌گذرد محبوبیتش هر روز بیشتر شود. همراه ما باشید تا نکات مربوط به تهیه قهوه دمی با ایروپرس را برایتان شرح دهیم.

مراحل طرز تهیه قهوه دمی با ایروپرس

در ابتدای کار ایروپرس را با آب ولرم بشویید. دانه‌های قهوه را با درجه متوسط و البته رو به نرمی آسیاب نمایید و اگر برایتان سخت است از قهوه آسیاب‌شده مخصوص ایروپرس بهره ببرید. در ادامه فیلتر کاغذی را درون درب پلاستیکی قرار داده و روی آن با دقت بسیار، آب گرم بریزید که مبادا دستتان بسوزد. اکنون سرپوش ایروپرس را گذاشته و آن را به گونه‌ای روی ترازو قرار دهید که دهانه بزرگ آن رو به بالا باشد. سپس قهوه آسیاب‌شده را روی پیستون بزرگتر که فیلتر روی آن قرار دارد بریزید. در این مرحله بایستی تقریبا به اندازه دو برابر وزن قهوه، آب جوشی که کمی از حرارت افتاده است را به آن‌ بیفزایید.

با کمک قاشق، قهوه را بطور یکنواخت پخش کرده و سپس مابقی آب را به آن بیفزایید. اکنون کمی قهوه و آب جوش را هم زده و پیستون کوچک‌تر را روی بخش بزرگتر محکم کنید. حال بایستی از نیروی  دستتان کمک گرفته و پیستون ایروپرس را به سمت پایین پرس کنید. اگر پرس کردن پیستون به سختی یا به راحتی صورت پذیرد یعنی در آسیاب کردن دانه‌های قهوه افراط و تفریط داشته‌اید. دست آخر، با صدای بخصوصی که دستگاه از خود درمی‌آورد، متوجه اتمام پروسه می‌شوید.

طرز تهیه قهوه دمی با موکاپات (Moka Pot)

طرز تهیه قهوه دمی با موکاپات

موکاپات یک قهوه‌ساز برقی یا کارکننده با اجاق گاز است که با عبور آب جوش تحت فشار بخار از قهوه آسیاب‌شده، قهوه دمی بدست می‌دهد. نام آن از شهر موکا در یمن گرفته شده و توسط مهندس ایتالیایی آلفونسو بیالتی در سال 1933 اختراع شد. موکاپات‌ها در اندازه‌های مختلف عرضه شده و بسیاری از مدل‌های فعلی آن از آلومینیوم با دسته‌های باکلیت ساخته شده‌اند. در بخش زیر، با نکات تهیه قهوه با موکاپات آشنا می‌شویم.

مراحل طرز تهیه قهوه دمی با موکاپات

در ابتدای کار بایستی آب را از قبل گرم کرده و سپس از روی حرارت بردارید. سپس قهوه‌تان را تقریبا به اندازه نمک خوراکی آسیاب نمایید. برای پر کردن سبد فیلتر، به مقدار کافی قهوه که چیزی حدود 15 تا 17 گرم (یا حدود 2.5 قاشق غذاخوری) است نیاز دارید. اکنون بایستی آب گرم‌شده را اضافه نمایید. سپس فیلتر را در کف دستگاه قرار دهید و آن را با قهوه پر کرده و سطح آن را با قاشق صاف کنید. بالا و پایین دستگاه را به هم وصل کرده و دستگاه را روی اجاق قرار دهید.

اکنون از حرارت متوسط ​​استفاده کرده و مطمئن شوید که دسته در معرض حرارت قرار نگیرد. همچنین یادتان باشد درب بالایی را باز بگذارید. وقتی صدای پف‌پف شنیدید، رنگ قهوه‌ای پررنگ را می‌بینید که به تدریج روشن‌تر می‌شود. در این هنگام دستگاه را از روی منبع حرارت برداشته و درب آن را ببندید. در این مرحله باید بخش پایینی دستگاه را در یک حوله سرد بپیچید یا زیر آب سرد شیر بگیرید. این کار را برای جلوگیری از ایجاد طعم فلزی در قهوه و غلیظ و غنی شدن آن انجام می‌دهیم. سپس به محض اینکه قهوه از حباب زدن درآمد، آن را در فنجان بریزید. علاوه‌برآن می‌توانید آن را با آب گرم رقیق نمایید.

شروع صبحی پرانرژی با یک فنجان قهوه دمی!

طرز تهیه قهوه دمی

همانطور که متوجه شده‌اید، علاوه‌بر قهوه‌ فوری، انواع قهوه دمی نیز طرفداران مخصوص به خود را دارد که به دنبال آن انواع دستگاه قهوه دمی با آن شکل‌های جذاب و هوشمندانه نیز طراحی و ساخته شده‌اند. از اینرو شما می‌توانید قهوه دمی را با این دستگاه‌های کوچک و مدرن تهیه کرده و دست آخر، یک قهوه ناب و خالص را میل نمایید. البته اگر هیچ‌کدام از این دستگاه‌های حرفه‌ای را در دسترس نداشته و یا اینکه در طرز تهیه قهوه دمی تبحر کافی را ندارید، اسنپ فود در کنار شماست تا سفارش آنلاین قهوه‌ های مختلف را برای شما دلیوری نماید.

نظرات کاربران