طرز تهیه حلوای اوماج گرگان در چند مرحله ساده و آسان
حلوا همواره یکی از خوشمزهترین و حتی قدیمیترین شیرینیهای سنتی است که در مراسمات مختلف روی سفره هر ایرانی به چشم میخورد و از آن دست شیرینیهایی است که در نقاط مختلف، به شکلهای متفاوت پخته میشود و لذت را به سراسر وجود تزریق میکند.
درست است که حلوا به عنوان یکی از شیرینیهای قدیمی و سنتی ایرانی شاخته میشود اما در اصل حلوا یک شیرینی عربی است و اولین دستورالعمل آن در حدود 3000 سال پیش از میلاد پیدا شده است و ریشه این واژه که عربی است، به معنای غذای شیرین یا گوشت شیرین است. حلوای اوماج، شیرینی محلی گرگان و از شیرینی های سنتی ایرانی است و امروز نگاهی داریم به طرز تهیه حلوای اوماج گرگان و جزئیات این حلوای خوشمزه.
میزان کالری در هر 100گرم | 469 کالری |
زمان آمادهسازی | 100 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 60 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
حلوای اوماج
حلوا از آنجا که روش های پخت متفاوتی دارد، برخی مواقع به عنوان دسر، شیرینی یا حتی نان در مراسمات مذهبی و مهمانی به چشم میخورد.
اگر از آن دسته آدمهایی هستید که دوست دارید در مراسمهای خود سنگ تمام بگذارید، بهتر است درکنار این حلوای خوشمزه نان شیرمال و شیرینی سرغربیلی را هم سرو کنید تا مهمانهایتان را انگشت به دهان بگذارید.
مواد لازم در تهیه حلوای اوماج گرگان
شاید نام حلوای اوماج با زردچوبه به گوشتان خورده باشد، این حلوا باید زردچوبه به آن اضافه شود، اما میتوانید بهجای آن از زعفران دمکرده در شربت حلوا استفاده کنید.
مواد لازم
آرد | یک پیمانه |
شیر | ⅓ پیمانه |
روغن مایع | ½ پیمانه |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
مواد لازم برای شهد حلوا
شکر | یک پیمانه |
آب | یک پیمانه |
زعفران دمکرده | 1 قاشق غذاخوری |
گلاب | ⅓ پیمانه |
همانطور که میبینید دستور این حلوا برای تعداد 4 نفر است، البته شما میتوانید براساس دستورالعمل، به تعداد افراد به مواد لازم اضافه کنید.
در دستورهای طرز تهیه حلوای اوماج ارومیه بهجای گلاب، بادرنجبویه که از خانواده نعنایان است به چشم میخورد. علاوه برآن، از روغن حیوانی بهجای روغن مایع و یا جامد نیز استفاده میکنند.
طرز تهیه حلوای اماج
مرحله اول: برای طرز تهیه حلوای اوماج مجلسی، ابتدا از درست کردن شهد آن شروع میکنیم. در این مرحله شکر و آب را در یک قابلمه میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا ذرات شکر در آب حل شود. ممکن است دربعضی دستورالعملها مانند طرز تهیه حلوای زنجان دیده باشید که به جای آب و شکر، ازشیره انگور در آن استفاده میکنند. همچنین اگر به رژیم خود اهمیت میدهید یا اینکه با شکر رابطه خوبی ندارید، میتوانید از شیره انگور استفاده کنید
مرحله دوم: زمانی که شکر در آب خوب حل شد، زعفران و گلاب را با آن مخلوط میکنیم تا مواد یکدستی بهوجود آید. پس از یکدست شدن مواد زمانی که شهد گرم شد، حرارت را خاموش میکنیم.
مرحله سوم: حالا نوبت به تهیه خمیر مخصوص رسیده است. آرد به همراه زردچوبه را در یک سینی مناسب میریزیم و آنها را مخلوط میکنیم. در ادامه شیر را آرام آرام روی آن میریزیم تا خمیر گلوله گلوله شود، دقت کنید که در زمان اضافه کردن شیر مدام آن را مخلوط کنیم که فقط یک قسمت از آرد خمیر نشود، سپس آن را الک میکنیم تا ذرات ریز و درشت آن جدا شود. برای راحتی کار میتوانید از یک اسپری استفاده کنید و شیر را به آرامی روی آن اسپری کنید.
مرحله چهارم: در این مرحله خمیر را روی سینی جدا میگذاریم و اجازه میدهیم به مدت یک ساعت روی سینی بماند تا خشک شود. در این زمان باید آنها را گاهی زیر و رو کنیم تا به طور کامل خشک شوند.
دستورالعمل این حلوا، شباهت زیادی به طرز تهیه حلوای اوماج مجلسی دارد و برای تهیه آن تقریبا از یک دستور استفاده میکنند.
مرجله پنجم: در این مرحله، روغن یا کره را در ماهیتابه میریزیم تا کمی داغ شود. سپس خمیر گلوله و خشک شده را به آن اضافه میکنیم و آن را هم میزنیم تا رنگ اوماج تغییر کند.
مرحله ششم: در این مرحله شهدی را که آماده کرده بودیم کمکم به آن اضافه میکنیم و همزمان حلوا را هم میزنیم تا شکل بگیرد. وقتی کمی سفت شد آن را از روی حرارت برمیداریم.
مرحله هفتم: در مرحله آخر حلوا را روی شعله پخشکن قرار میدهیم و روی در آن را با دمکنی میپوشانیم سپس اجازه میدهیم به مدت یک ساعت دم بکشد. بعد از یک ساعت آن را با سلیقه خود با خلال بادام و پسته تزئین میکنیم.
فواید و مضرات حلوا بر سلامتی
حلوا برای سلامتی فواید زیادی دارد؛ از جمله فواید آن میتوان به تغذیه بدن، جذب ویتامین E، تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت پوست اشاره کرد. حلوا منبع انرژی زیادی است، اما مانند بسیاری از شیرینی ها مصرف زیاد آن میتواند عوارض منفی مانند افزایش قندخون، افزایش وزن بدن و افزایش ریسک بیماری های قلبی و عروقی روی سلامتی داشته باشد.
شاید نام حلوا ارده و حلوا شکری به گوشتان خورده باشد، تفاوت حلوا ارده با حلواهای دیگر در این است که در حلوا ارده، از ارده که از کنجد تهیه شده است بیشتر استفاده میشود، این در حالی است که در حلوای اوماج و اکثر حلواهای دیگر شکر بیشتری استفاده شده است. هرچند که میتوان بهجای آن از مواد قندی جایگزین استفاده کرد.
تنوع در سرو حلوا
در طرز تهیه حلوا اوماج گرگان، گاهی اوقات برای سرو این حلوا از نان های بستنی استفاده میکنند که شکل و شمایل مجلسی به خود میگیرد و حتی خوردن آن راحتتر و به طبع خوشمزهتر است.
گاهی نیز از قالبهای مخصوص شکلدار استفاده کرده و حلوا را در آن سرو میکنند. اینکه چگونه این شیرینی را سرو میکنید کاملا بستگی به سلیقه و مجلسی دارد که شیرینی در آن سرو میشود، اما طبیعی است که هرچه زیباتر تزئین شود، میل به خورد آن نیز بیشتر خواهد شد.
ممکن است در جستجوهای خود برای طرز تهیه این حلوای خوشمزه، با عباراتی مانند طرزتهیه حلوای اوماج تبریز، طرز تهیه حلوا اوماج زنجان و یا طرز تهیه حلوا اوماج ارومیه برخورد کرده باشید )که طرز تهیه این حلواها نسبت به حلواهای دیگر دشوارتر است(، باید بگوییم این حلواها نیز همانند بسیاری از شیرینیها، به روشهای متفاوتی پخته میشوند.
چیزی که مهم است، طعمی به یاد ماندنی است که این حلوا ایجاد میکند. برای اینکه این طعم را به خود و حتی دیگران هدیه دهید، میتوانید از سفارش آنلاین شیرینی از اسنپفود استفاده کنید تا در کمترین زمان آن را تحویل بگیرید.
جدیدترین ها
مهر 23, 1403
مهر 23, 1403
مهر 23, 1403
مهر 23, 1403
پیشنهاد سردبیر
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
اردیبهشت 4, 1403
فروردین 8, 1402
بهمن 25, 1402
اسفند 20, 1402