![طرز تهیه شامی کباب افغانی](https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2024/02/A3631.png)
طرز تهیه شامی کباب افغانی و تجربه یک طعم لذیذ
شامی کباب افغانی بافت ترد و لطیفی دارد و طبخ آن در شهرهای مختلف افغانستان، بسیار پرطرفدار است. برای طرز تهیه شامی کباب افغانی ، ابتدا گوشت را شسته و همراه با پیاز، آب و ادویه بپزید. سپس، گوشت را چرخ کرده و آن را با پیاز و سیر رندهشده، آرد نخودچی، تخممرغ و ادویهها ترکیب کنید. در نهایت، مواد شامی را با دست شکل داده و در روغن داغ سرخ کنید.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی شامی کباب افغانی را با هم میبینیم:
شامی کباب افغانی |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | حدود 1 ساعت |
زمان پخت غذا | 30 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه شامی کباب افغانی
به شامی کباب افغانی، لوله کباب افغانی هم میگویند. دلیل این نامگذاری آن است که به طور معمول در زمان سرخ کردن شامیها، آنها را در دست به صورت لولهای فرم داده و در روغن سرخ میکنند. میتوان این شامی لذیذ را مثل شامی ماسوله ای با برنج سرو کرد یا بهعنوان یک غذای نونی در سفره قرار داد. بههرحال، این شامی واقعا طعم لذیذی دارد و با ذائقه ایرانی کاملا سازگار است. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور پخت را با هم می خوانیم:
مواد لازم برای تهیه شامی کباب افغانی
مواد مورد نیاز برای درست کردن شامی افغانی در جدول زیر آمده است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت گوسفندی | 800 گرم |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
سیر | 2 حبه |
تخم مرغ | 1 عدد |
آرد نخودچی | 1 قاشق غذاخوری |
پودر تخم گشنیز | نصف قاشق چایخوری |
مرج سیاه و سرخ (فلفل سیاه و قرمز) | از هر کدام نصف قاشق چایخوری |
نمک و روغن | به مقدار لازم |
دستور تهیه شامی کباب افغانی
برای تهیه این شامی لذیذ، طیق دستور زیر پیش بروید:
- مرحله اول: ابتدا گوشت را خوب بشویید و آن را همراه با 2 لیوان آب داخل قابلمهای مناسب بریزید.
- مرحله دوم: یک پیاز چهارقاچشده و مقداری فلفل سیاه و قرمز هم به قابلمه حاوی گوشت بیفزایید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت کاملا بپزد. در 15 دقیقه پایانی پخت، کمی هم نمک اضافه کنید.
- مرحله سوم: در ادامه، گوشت پختهشده را از قابلمه خارج کرده و بعد از اینکه کمی خنک شد، آن را داخل چرخگوشت بریزید و چرخ کنید.
- مرحله چهارم: پیاز دوم را شسته، پوست گرفته و به صورت کاملا ریز، رنده کنید. سپس، آب پیاز رندهشده را بگیرید و آن را به گوشت چرخشده بیفزایید.
- مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه شامی کباب افغانی ، آرد نخودچی، سیر رندهشده، پودر تخم گشنیز و فلفل سیاه و قرمز را به مخلوط مواد قبلی اضافه کرده و نمک شامی را اندازه کنید.
- مرحله ششم: در آخر، تخممرغ را داخل مواد شامی بشکنید و همه مواد را کاملا با هم ترکیب کنید تا بافت یکدستی ایجاد شود.
- مرحله هفتم: حالا در تابهای مناسب مقداری روغن ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید تا روغن کاملا داغ شود. در ادامه، از مواد شامی به اندازه یک نارنگی برداشته، در دست شکل دهید و در روغن سرخ کنید.
به این ترتیب، شامی کباب افغانی شما آماده است. شامیها را در ظرف مناسبی قرار داده و با مخلفات دلخواه تزئین کنید. نوش جان
نکات مهم برای تهیه شامی کباب افغانی
برای تهیه این غذای دلچسب، موارد زیر را هم در نظر داشته باشید:
- برخلاف شامی برنج ، در این رسپی نیازی به استراحت کردن مواد نیست و بعد از ترکیب مواد شامی، میتوان مواد را در روغن سرخ کرد.
- حتما آب پیاز رندهشده را بگیرید تا شامی شما وا نرود.
- شما میتوانید بعد از سرخ کردن شامیها، آنها را روی یک دستمال روغنگیر قرار دهید تا روغن اضافی شامیها گرفته شود.
- اگر مواد شامی بیش از اندازه شل بود، آرد نخودچی بیشتری اضافه کنید.
- برای پخت سریعتر گوشت از آب جوش استفاده کرده و حتما نمک را در مراحل پایانی پخت اضافه کنید.
- در این رسپی، استفاده از گوشت گوسفند نسبت به گوشت گوساله اولویت دارد.
اصول نگهداری از شامی کباب افغانی
شامی کباب افغانی حاوی گوشت و تخممرغ است؛ بنابراین ماندگاری زیادی ندارد و ظرف 3 یا 4 روز آینده باید مجددا گرم شده و مصرف شود. برای نگهداری شامی برای 3 تا 4 روز، باقیمانده غذا را در ظرفی دربدار بریزید و داخل یخچال بگذارید.
روش جلوگیری از خراب شدن شامی کباب افغانی
برای نگهداری شامی کباب افغانی از ظرفهای تمیز و خشک استفاده کنید و به خاطر داشته باشید که رطوبت یا هوای گرم، بهسرعت این غذای لذیذ را خراب میکند.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه شامی کباب افغانی
شما میتوانید در طرز تهیه شامی کباب افغانی بهجای چرخ گوشت، از غذاساز استفاده کنید. بههرحال، مهم این است که گوشت کاملا حالت پورهای پیدا کرده و بافت یکدستی به شامی کباب بدهد. همچنین میتوانید مقدار فلفل سیاه را کمی بیشتر و مقدار فلفل قرمز را کمی کمتر کنید؛ اما توصیه میکنیم که فلفل قرمز را به طور کامل حذف نکنید.
خواص گوشت گوسفند
گوشت گوسفند حاوی ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای فراوانی است. این گوشت به تقویت سیستم ایمنی و افزایش سوختوساز بدن کمک میکند و جلوی مشکلاتی مانند کمخونی را میگیرد. خواص ضدسرطانی گوشت گوسفند هم قابلتوجه است و مصرف آن به تقویت و رشد بهتر استخوانها و دندانها کمک میکند. البته به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از اندازه این گوشت هم میتواند مشکلاتی مانند افزایش فشار خون و کلسترول را به همراه داشته باشد. بنابراین در مصرف آن حد اعتدال را رعایت کنید.
شامی کباب افغانی؛ یک پیش غذای لذیذ در مهمانی ها
همانطور که دیدید، طرز تهیه شامی کباب افغانی هم شبیه انواع شامیهای دیگر همچون شامی لپه ساده است و کار سختی در پیش نخواهید داشت. پس پیشنهاد میکنیم این غذا را تهیه کرده و به عنوان یک وعده ناهار یا شام لذیذ روی آن حساب کنید.
البته، اگر احساس میکنید که همهی اعضای خانواده این غذا را دوست ندارند، غذای موردعلاقه آنها را از سفارش انلاین غذا اسنپ فود سفارش داده و این غذا را برای خودتان و افرادی که شامی افغانی دوست دارند، تهیه کنید.
سوالات متداول
برای جلوگیری از وا رفتن شامی کباب افغانی چه کنیم؟
حتما آب پیاز رندهشده را بگیرید و صبر کنید تا روغن کاملا داغ شود. استفاده از تابه نچسب هم کار آشپزی شما را سادهتر خواهد کرد.
در صورت شل بودن مایه شامی کباب افغانی چه کنیم؟
در این صورت میتوانید مقداری بیشتری آرد نخودچی اضافه کنید تا مایه شامی به قوام لازم برسد.
جدیدترین رسپی ها
مرداد 2, 1403
مرداد 2, 1403
خرداد 20, 1403
خرداد 20, 1403
پیشنهاد سردبیر
اسفند 15, 1402
اسفند 15, 1402
آذر 23, 1402
پربازدیدترین مطالب
فروردین 8, 1402
مرداد 10, 1402
آبان 27, 1401
شهریور 7, 1401
![](http://blog.snappfood.ir/wp-content/plugins/a3-lazy-load/assets/images/lazy_placeholder.gif)