طرز تهیه قهوه موکا

2.3/5 - (3 امتیاز)

قهوۀ موکا (Caffè mocha) در زبان ایتالیایی به موکاچینو (Mocaccino) معروف است و یکی از نوشیدنی های محبوب به شمار می آید. موکا یا قهوه موکا گانودرما نامی است که به ترکیب شکلات داغ و قهوۀ اسپرسو می دهند و سرد یا گرم سرو می شود. اسنپ فود در ادامه شما را با طرز تهیه قهوه موکا آشنا می کند.

موکا چیست؟

همان طور که پیش از این اشاره کردیم قهوه موکا همان هات چاکلتی است که به آن اسپرسو اضافه کنند. از طرفی عده ای گانودرما موکا را همان قهوۀ لاته ای می دانند که به آن کاکائو اضافه شده است.

خواص قهوه گانودرما موکا

قهوه گانودرما غنی از ویتامین (C)، کلسیم، آهن، فسفر و پتاسیم است. این نکته باعث می شود که بدن با مصرف آن انرژی کافی را به دست می آورد. در ضمن به خاطر داشتن آنتی اکسیدان در تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان سرطان نقش مهمی ایفا می کند.

مواد مغذی موجود در قهوه موکا گانودرما دفع سموم از کبد و کلیه را سرعت می بخشد. به همین دلیل باعث افزایش طول عمر و جوان سازی می شود. علاوه بر این احتمال ابتلا به عفونت های ویروسی را کم می کند. همین موضوع در کاهش استرس و علائم آسم و همچنین درمان دیابت مؤثر است. با وجود چنین مزایایی نباید در مصرف آن افراط کرد. در ادامه نحوۀ تهیۀ آن را شرح می دهیم.

طرز تهیه قهوه موکا

برای تهیۀ قهوۀ موکا روش های مختلفی وجود دارد. کافی است با مطالعۀ روش هایی که در ادامه ارائه می دهیم، روش مورد نظر خود را انتخاب کنید.

طرز تهیه قهوه موکا

تهیه قهوه موکا لایه ای

برای تهیۀ دو فنجان قهوۀ موکای لایه ای کافی است از مواد لازم و روش زیر پیروی کنید.

مواد لازم

  • ۲ فنجان قهوۀ دم کشیده و غلیظ
  • ۲ قاشق سوپ خوری سس شکلاتی
  • ۲ فنجان شیر
  • به مقدار لازم خامۀ فرم گرفته یا اسپری خامه (برای تزئین)

دستور تهیۀ قهوه موکا لایه ای

  • قهوۀ اسپرسو را آماده کنید. اگر نسکافه دارید می توانید یک قاشق نسکافه را در یک فنجان آب جوش ترکیب کنید.
  • اکنون باید شیر را با کمک شیر جوش یا قابلمه ای کوچک، بجوشانید.
  • شعلۀ گاز را خاموش کرده و شیر را آن قدر هم بزنید تا دو برابر حجم شیر را کف بپوشاند.
  • اکنون نوبت به افزودن سس شکلاتی است.

مواد لازم برای تهیه سس شکلاتی

  • ۱ فنجان پودر قند
  • ۴ قاشق سوپ خوری پودر کاکائو
  • نصف فنجان آب جوش
  • مقدار کمی وانیل

روش تهیه سس شکلاتی

تهیۀ سس شکلاتی در دو مرحله انجام می شود.

  • ابتدا پودر قند، وانیل و پودر کاکائو را با نصف فنجان آب جوش در ظرفی مناسب مخلوط کنید.
  • سپس مخلوط حاصل را روی حرارت قرار دهید تا به دمای جوش برسد و غلیظ شود.

روش دیگر برای تهیه قهوه موکا

روش ساده ای برای تهیه قهوه موکا گانودرما وجود دارد. از آنجایی که قهوه موکا گانودرما ترکیب هات چاکلت و اسپرسو به دست می آید، کافی است برای تهیۀ آن از مراحل زیر پیروی کنید.

روش دیگر برای تهیه قهوه موکا
  • ابتدا پودر کاکائو، پودر شکلات و آب جوش را با هم ترکیب کنید تا به حالت کاراملی و شیره ای در بیاید.
  • اکنون نوبت افزودن سس شکلات است. شما می توانید چند تکه شکلات تلخ را با حرارت غیر مستقیم (مثلاً با حرارت بخار آب در حال جوش) ذوب کنید. دقت کنید که شکلات ذوب شده با آب مخلوط نشود.
  • در این مرحله نوبت به تهیه کردن قهوۀ دمی می رسد. می توانید از قهوه جوش موکا استفاده کنید. برای این منظور باید
  • دو لیوان آب در مخزن زیرین قهوه جوش بریزید.
  • از طرفی دیگر ظرف بالایی را با مقدار لازم قهوه پر کنید.
  • دستگاه را روی شعلۀ کم قرار دهید تا به جوش آید. سپس آن را بردارید.

در صورت نداشتن قهوه جوش موکا می توانید از شیر جوش یا هر ظرف دیگری هم استفاده کنید. کافی است پودر قهوه و آب سرد را ترکیب کنید و روی شعلۀ کم بگذارید. وقتی شروع به جوشیدن کرد، آن را از روی شعله بردارید.

  • در این مرحله باید شیر را بجوشانید. اما هنگامی که به دمای جوش می رسد هم کافی است. مقداری از شیر را برای تزئین کردن هم نیاز دارید.
  • اکنون باید لایه لایه مواد موجود را در فنجان بریزید و نهایتاً با سس شکلاتی و شیر ترکیب کنید. می توانید برای تزئین کف شیر و خامۀ زده شده را به همراه وانیل و دارچین تزئین کنید.

نحوه درست کردن قهوه موکا

روش دیگری که برای تهیۀ قهوۀ موکا وجود دارد با حرارت دادن بیشتر مواد همراه است. در ضمن ریختن مواد به صورت لایه لایه ای انجام نمی شود.

  • ابتدا قهوه و آب سرد را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند. سپس آن را از روی حرارت بردارید.
  • تکه های شکلات تلخ را در شیر داغ بریزید و هم بزنید تا مخلوط شود
  • شکر، قهوه و خامه را به شیر اضافه کنید. به طور مداوم مخلوط را هم بزنید تا غلیظ شود.
  • اکنون نوبت ریختن مخلوط در لیوان و تزئین آن با دارچین، وانیل و خامه است.

نکات مهم در تهیه قهوه موکا گانودرما

استفاده از مواد اولیۀ مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین بهتر است شکلاتی با طعم و مزۀ مناسب انتخاب کنید. موضوع دیگری که اهمیت زیادی دارد رست (roast) یا برشته شدن قهوه است. بهتر است قهوۀ موکایی انتخاب کنید که رست ملایم تری داشته باشد و به آرامی آماده شود. این موضوع عطر و طعم قهوه را لذیذتر می کند. جالب است بدانید که قهوه ای با رست بالا حتی طعم شکلات را هم از بین می برد. در ضمن رست خیلی کم قهوه با تلخی زیاد آن همراه است.

نکات مهم در تهیه قهوه موکا گانودرما

هنگام استفاده از پودر هات چاکلت هم باید به نکته ای توجه کنید. شما نباید پودر هات چاکلت را مستقیم در قهوه بریزید. بلکه باید با آب گرم به خوبی ترکیب کرده و سپس آن مخلوط را به قهوه موکا اضافه نمایید.

نمک و وانیل دو ماده ای هستند که در تهیه قهوه موکا به عنوان چاشنی استفاده می شوند. درست است ممکن است با شنیدن اسم نمک تعجب کنید. اما لازم است بدانید که افراد حرفه ای نمک را به عنوان چاشنی استفاده می کنند.

برای تهیۀ قهوۀ موکای سرد می توانید لیوان قهوه را دقایقی در یخچال قرار دهید. حتی می توانید چند تکه یخ کوچک در لیوان بیندازید.

برای آماده کردن قهوه موکا بهتر است از دانه های قهوۀ تازه آسیاب شده استفاده کنید. در ضمن به کیفت قهوه هم توجه داشته باشید.

جمع بندی

قهوۀ موکا نوشیدنی محبوبی است که از ترکیب شکلات داغ (هات چاکلت) و قهوۀ اسپرسو به دست می آید. برای تهیه قهوه موکا بهتر است یکی از روش های ذکر شده در این مقالۀ اسنپ فود را مورد استفاده قرار دهید.