طرز تهیه قیمه ریزه به سه روش اصفهانی، کرمانشاهی و کاشانی

قیمه ریزه؛ یکی از انواع غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف با طعم‌ها و دستورهای متنوعی درست می‌شود. معروف‌ترین نوع این قیمه متعلق به شهر اصفهان است که از کوفته‌های کوچک گوشت، آرد نخودچی و سبزیجات معطر تهیه می‌شود. به این کوفته‌ها گاهی خوراک کله گنجشکی هم گفته می‌شود.

با وجودی که طرز تهیه کوفته ریزه یا قیمه ریزه اصفهانی از جمله شناخته شده‌ترین دستور پخت‌های این غذای لذیذ و آسان برای وعده‌های شام و ناهار است؛ اما قیمه کرمانشاهی، کاشانی و شیرازی با گوشت و مرغ هم بسیار مشهور و پرطرفدار هستند. در ادامه به 3 روش مختلف طرز تهیه قیمه ریزه اشاره خواهیم کرد. همچنین، پیشنهاد می‌کنیم خواندن مقاله طرز تهیه انواع خورشت قیمه (قیمه بادمجان، قیمه سیب زمینی و …) را از دست ندهید.

1. قیمه ریزه اصفهانی

قیمه ریزه اصفهان؛ یک غذای سنتی در شهر اصفهان است که در این شهر، این غذا را به نام سرگنجشکی نیز می‌شناسند. برای تهیه این غذا به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ کرده 500 گرم
پیاز بزرگ 2 عدد
آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
آب جوشیده 3 لیوان
سیب زمینی بزرگ 1 عدد
جعفری و نعناع تازه 2 قاشق غذاخوری
نعناع خشک 1 قاشق مرباخوری
روغن مخصوص سرخ کردن 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه قیمه ریزه نخودچی (اصفهانی)

طرز تهیه قیمه ریزه نخودچی

برای تهیه این غذا به روش اصفهانی، مراحل زیر را همراه با ما پیش ببرید:

  • مرحله اول: یک عدد پیاز بزرگ را با رنده ریز رنده کنید و آب آن را کاملا بگیرید. پیاز رنده شده را به همراه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، آرد نخودچی و نعناع خشک به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. مواد را به کمک دست خوب ورز دهید و به صورت قلقلی درآورید. گوشت‌های قلقلی را به مدت ده الی پانزده دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا انسجام پیدا کنند.
  • مرحله دوم: قابلمه‌ای متناسب با حجم مواد بالا انتخاب کنید و آن را روی حرارت ملایم شعله گاز قرار دهید. یک عدد پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید و با مقداری روغن به قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله سوم: کمی که پیاز رنده شده تفت خورد، مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید. سپس رب گوجه فرنگی و دو قاشق غذاخوری نعناع و جعفری خرد شده را به آن بیفزایید. زمانی که مواد خوب تفت خورد، 3 لیوان آب جوشیده را به آن اضافه کنید و به مدت ده الی پانزده دقیقه درب قابلمه را بگذارید تا سس شما خوب جا بیفتد.
  • مرحله چهارم: گوشت‌های قلقلی را از یخچال خارج کرده و در تابه‌ای با شعله متوسط با یک قاشق روغن سرخ کردنی، سرخ کنید. بعد از اینکه تمام اطراف گوشت سرخ شد، آن‌ها را به سس در حال پخت اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: سیب زمینی‌ها را بعد از پوست گرفتن و شستن، به مکعب‌های کوچک تقسیم کنید و به سس در حال پخت بیفزایید. همچنین شما می‌توانید سیب زمینی‌ها را به صورت جدا سرخ کرده و به عنوان تزئین در کنار قیمه ریزه‌ها قرار دهید.
  • مرحله ششم: حدودا بین یک تا یک ساعت و نیم برای پخت کوفته ها زمان لازم است. بعد از آماده شدن، خورشت محبوب اصفهانی در ظرف مناسب و مورد نظرتان سرو کنید و با نان یا پلو نوش جان کنید.

همچنین، در ادامه توصیه می‌کنیم طرز تهیه قیمه بادمجان و طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر را نیز مطالعه کنید.

2. قیمه ریزه کرمانشاهی

کوفته ریزه از جمله غذاهای محلی کرمانشاه است که معمولاً به صورت خوراک و بدون برنج سرو می‌شود. برای تهیه این غذای خوشمزه به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ کرده 250 گرم
برنج 4 قاشق غذاخوری
پیاز متوسط 1 عدد
لپه 200 گرم
تخم مرغ 2 عدد
آرد نخودچی 2 قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده غلیظ 1 قاشق غذاخوری
رب انار یا رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق مرباخوری
آب جوش 1 لیوان
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه قیمه ریزه کرمانشاهی

طرز تهیه قیمه ریزه کرمانشاهی

اگر اهل کرمانشاه هستید یا تمایل دارید این غذا را به سبک کرمانشاهی تهیه کنید، باید از دستور پخت زیر استفاده کنید:

  • مرحله اول: لپه‌ها را برای دو الی ساعت خیس کنید. سپس آن‌ها را پخته و آبکش کنید و درون غذاساز یا چرخ گوشت بریزید تا کاملا له شود. یک پیاز متوسط را رنده کنید و آب آن را بگیرید.
  • مرحله دوم: گوشت چرخ کرده را داخل کاسه‌ای بریزید و لپه له شده، پیاز رنده شده، تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آرد نخودچی را به آن اضافه کنید. زعفران دم کرده را نیز به این مخلوط اضافه کنید و خوب ورز دهید تا یکدست و صاف شود.
  • مرحله سوم: بهتر است برای انسجام بیشتر مواد گوشتی، آن را به مدت 10 الی 15 دقیقه درون یخچال قرار دهید. وقتی مایه قیمه منسجم شد، برای هر عدد قیمه ریزه به اندازه یک گردو یا نارنگی از مواد بردارید و گرد کنید.
  • مرحله چهارم: در یک قابلمه ۴ قاشق غذاخوری برنج بریزید و بپزید تا لعاب بیندازد. سپس به برنج رب انار (یا رب گوجه فرنگی تفت داده شده)، و شکر اضافه کنید. در این مرحله می‌توانید در صورت تمایل کمی قیسی نیز به برنج اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: در فاصله‌ای که برنج می‌پزد، کوفته‌ها را کمی در روغن تفت دهید. سپس آن‌ها را به مایه برنجی اضافه کنید تا روی شعله ملایم گاز به مدت یک ساعت بپزد. مقدار آب جوشی که اضافه می‌کنید، باید به حدی باشد که روی کوفته‌ها را بگیرد و در انتها یک سس غلیظ داشته باشید.
  • مرحله ششم: در پایان در صورت تمایل می‌توانید به کوفته‌ها پیازداغ و نعناع داغ اضافه کنید و خوب هم بزنید. زمانی که قیمه کرمانشاهی شما آماده شد، آن را داخل ظرف مدنظرتان بریزید و با برنج یا نان نوش جان کنید.

در ادامه خواندن مقاله طرز تهیه شله مشهدی با قیمه و طرز تهیه خورشت قیمه نثار اصل را از دست ندهید.

3. قیمه ریزه کاشان

قیمه ریزه کاشان یکی از غذا‌های خوشمزه منطقه کاشان است که روش طبخ آن بسیار شبیه نوع اصفهانی است. برای تهیه این قیمه به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ کرده 400 گرم
بادمجان متوسط 4 عدد
سیب زمینی 2 عدد
پیاز بزرگ 1 عدد
آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
نعناع خشک 1 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
سیب زمینی 2 عدد
آب جوش 2 لیوان
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه خورشتی به میزان لازم

طرز تهیه قیمه ریزه کاشان

طرز تهیه قیمه ریزه کاشان

مراحل تهیه قیمه ریزه کاشانی کاملا شبیه نوع اصفهانی است، با این تفاوت که در این قیمه بادمجان وجود دارد و باید جداگانه سرخ شود. شما باید بادمجان را به همراه سیب زمینی‌های خرد شده در مراحل پایانی پخت قیمه به آن اضافه کنید.

قیمه ریزه را آنلاین سفارش دهید

قیمه ریزه؛ یکی از غذا‌های سنتی ایرانی است که در شهر‌های مختلف کشورمان طبخ می‌شود. ما نیز در این مقاله طرز تهیه قیمه ریزه اصفهانی، کرمانشاهی و کاشانی را به طور کامل به شما آموزش دادیم. اگر بعد از خواندن این مقاله هوس این غذای خوشمزه را کرده‌اید، اما زمان یا امکان پخت آن را ندارید، پیشنهاد می‌کنیم این قیمه را از اسنپ فود سفارش دهید. اسنپ فود پلتفرم سفارش انلاین غذا است که تلاش می‌کند غذای مدنظرتان را در کمترین زمان ممکن به دست شما برساند.

نظرات کاربران