طرز تهیه نان سوخاری در منزل

طرز تهیه نان سوخاری در منزل
3.2/5 - (5 امتیاز)

اگر طرز تهیه نان سوخاری در منزل را یاد بگیرید، برای مدت زمان بیشتری می‌توانید از نان در منزتان استفاده کنید. زیرا این فرآورده‌ حاصل از گندم از رطوبت کمتری برخوردار است و مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا خراب می‌شود. اصلی‌ترین مواد بکار رفته در این نوع نان آرد گندم، روغن، شکر و خمیر مایه است و بعضی افراد در پخت آن از مواد دیگری مثل تخم مرغ، شیر خشک، مالت، عصاره مالت، نمک، آرد سویا و یکسری افزودنی‌ها استفاده می‌کنند. حال، با ما همراه باشید تا طرز تهیه این نان را به دو شکل ساده و صنعتی به شما آموزش دهیم. در این باره پیشنهاد می‌کنیم که بعد از این مطلب،  مقاله فواید نان سوخاری چیست؟ را نیز مطالعه کنید.

طرز تهیه نان سوخاری در منزل
تعداد نفرات 8 نفر
زمان آماده سازی 100 دقیقه
زمان پخت 30 دقیقه
درجه سختی متوسط
میزان کالری در هر 100 گرم 407کیلوکالری

نان سوخاری خانگیطرز تهیه نان سوخاری خانگی

نان سوخاری؛ یکی از بهترین نان‌ها مخصوصا برای کسانی است که مشکلاتی مانند معده درد دارند. به جای خرید نان سوخاری حاضری می‌توانید این نان را در منزل درست کنید. توجه داشته باشید که آرد گندم مورد نظر برای تولید نان سوخاری باید دارای گلوتن با کمیت و کیفیت بالا باشد تا بتواند ضمن تحمل تخمیر و مقاومت در برابر آنزیم‌‌های حاصل از مخمر‌ها طی مرحله تخمیر، گازهای ایجاد شده را به خوبی حفظ نماید و شبکه گلوتن آن به صورت اسفنجی درآید.

مواد لازم برای نان سوخاری خانگی

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می‌توانید برای 8 نفر نان سوخاری تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقدار کمتر یا بیشتری نان سوخاری تهیه کنید، کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آب 115 گرم
آرد 335 گرم
شکر 1 قاشق غذاخوری
نمک 1 پنس
خمیر مایه یک و نیم قاشق چایخوری
تخم مرغ نصف عدد

مراحل طرز تهیه نان سوخاری خانگی

برای درست کردن نان سوخاری در منزل کافیست مراحل زیر را با دقت و حوصله دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا و برای شروع کار 335 گرم آرد را الک کرده و آن را داخل یک کاسه بریزید. سپس 1 قاشق غذاخوری شکر و یک و نیم قاشق چایخوری خمیر مایه و یک پنس نمک را روی آرد بریزید.
  • مرحله دوم: یک عدد تخم مرغ را از یخچال بیرون بگذارید تا هم دمای محیط شود. وقتی دمای تخم مرغ با محیط یکی شد، آن را شکسته و هم بزنید تا زرده و سفیده آن قاطی شود و نصف آن را همراه با یک و نیم قاشق سوپخوری و 115 گرم آب به مواد مرحله قبل اضافه کنید. سپس آب را با احتیاط به این ترکیب اضافه کنید تا خمیر جمع شود.
  • مرحله سوم: خمیر را روی یک سطح آرد پاشی شده برای مدت زمان 15 دقیقه ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید که چسبندگی ندارد. بعد خمیر را گرد کنید و آن را داخل یک ظرف چرب شده که روی آن را با پارچه و نایلون پوشانده‌اید، برای مدت زمان 1 ساعت قرار دهید تا خمیر شما آماده شود.
  • مرحله چهارم: بعد از استراحت، خمیر را از ظرف در آورده و با دست پف خمیر را بگیرید و خمیر را به شکل مستطیلی و به ابعاد تقریبی قالب باز کنید. سپس کف قالب مستطیلی نان تست را با روغن کمی چرب کنید و خمیر را در قالب بگذارید و روی خمیر را پوشانده و به خمیر برای مدت زمان یک ساعت تا یک ساعت و نیم استراحت دهید تا حجم خمیر زیاد شود.طرز تهیه نان سوخاری
  • مرحله پنجم: قالب را داخل فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتی گراد برای مدت 35 تا 45 دقیقه همراه با یک ظرف آب جوش قرار دهید تا نان بپزد و آماده شود. توجه داشته باشید که قرار دادن یک کاسه آب داخل فر، به مرطوب ماندن نان کمک می‌کند.
  • مرحله ششم: وقتی نان پخت، قالب را از فر درآورید و بعد از سرد شدن نان را از قالب در آورده و آن را به فواصل 1 تا 1.5 سانتی متری برش بزنید و سپس نان‌های برش خورده را در کف سینی فر که آن را چرب کرده‌اید و یا کاغذ روغنی انداخته‌اید، بچینید و سینی را داخل فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد برای مدت زمان 13 دقیقه قرار دهید تا نان‌ها کاملا برشته شوند.
  • مرحله هفتم: وقتی نان‌ها کاملا برشته و طلایی شدند، سینی را از فر درآورید. بعد از سرد شدن نان‌های تست، آن‌ها را از روی سینی بردارید و در ظرف مناسبی بچینید.

طرز تهیه نان سوخاری در منزل به همین راحتی است و شما می‌توانید این نان‌های سوخاری را برای صبحانه همراه با پنیر، کره، مربا و عسل میل کنید و یا حتی از آن‌ها برای میان وعده و یا تهیه اسنک‌های خوشمزه و ساندویچ‌ها استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم در کنار این نان، طرز تهیه نان تست را نیز آموزش ببینید و سبد نان خود را کامل کنید.

نان سوخاری صنعتی (رژیمی)

نان سوخاری صنعتی برای افرادی که در رژیم غذایی هستند یا به طور حرفه‌ای ورزش می‌کنند، بسیار مناسب است؛ زیرا کالری بسیار کمی دارد.

مواد لازم برای نان سوخاری صنعتی

برای درست کردن این نان خوشمزه و مقوی به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازم برای تهیه نان سوخاری
آرد 2 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
کره 1 قاشق غذاخوری
شیر ولرم سه چهارم پیمانه
خمیر مایه یک و یک دوم قاشق چایخوری
شکر 3 قاشق غذاخوری
نمک یک هشتم قاشق چایخوری
روغن مایع 4 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
وانیل یک دوم قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه رومال نان سوخاری
زرده تخم مرغ 1 عدد
زعفران دم کرده 1 قاشق چای خوری
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
شکر 1 قاشق چایخوری
روغن مایع 1 قاشق چایخوری

مراحل طرز تهیه نان سوخاری رژیمی شیرینطرز تهیه نان سوخاری صنعتی

در طرز تهیه نان سوخاری صنعتی باید مراحل زیر را پیش ببرید:

  • مرحله اول: ابتدا شیر را گرم کنید، در حدی که زمانی که انگشت را داخل شیر قرار می‌دهید گرما را احساس کنید ولی دست شما نسوزد. سپس شیر گرم را داخل یک لیوان یا کاسه ریخته و خمیر مایه را به همراه ۱ قاشق غذا خوری شکر مخلوط کنید و در ظرف به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید تا خمیر مایه عمل و کف کند.
  • مرحله دوم: داخل یک کاسه بزرگ ۲ پیمانه آرد را به همراه بیکینگ پودر و نمک مخلوط و سه بار الک کنید. سپس به آن مابقی شکر را نیز اضافه کرده و داخل یک ظرف دیگر تخم مرغ و وانیل و روغن مایع را با هم مخلوط و با چنگال بزنید. بعد وسط آرد را خالی کرده و این مواد را به آن اضافه کنید و با قاشق چوبی به خوبی هم بزنید.
  • مرحله سوم: در ادامه خمیر مایه عمل آمده را به خمیر اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. در صورت نیاز و چسبنده بودن خمیر، کمی آرد به آن اضافه کنید. خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه خوب ورز دهید. سپس کره نرم شده را به مواد اضافه کنید و مجدد ۵ دقیقه دیگر ورز دهید. خمیر را داخل یک کاسه قرار دهید و به مدت ۱ ساعت بگذارید تا خمیر عمل بیاید و حجمش دو برابر شود.
  • مرحله چهارم: تمام مواد رومال را داخل یک کاسه ریخته و باهم مخلوط کنید. بعد از دو برابر شدن حجم خمیر پف آن را با مشت بگیرید. سپس خمیر را چانه کنید و داخل سینی فر بذارید. روی خمیر را رومال بزنید و به دلخواه کنجد بپاشید و مجدد روی خمیر را پوشانده و برای ۴۵-۳۵ دقیقه استراحت دهید تا مجدد حجم بگیرد.
  • مرحله پنجم: بعد از استراحت نهایی خمیر را داخل فری که از قبل روی دمای ۱۸۰ درجه گرم شده، قرار دهید تا نان‌ها به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه پخته شوند. بعد از پخت حتما نان سوخاری را روی توری قرار دهید و روی آن را نپوشانید و اجازه دهید تا نان‌ها 6 ساعت روی توری بمانند و خشک شوند.
  • مرحله ششم: بعد از گذشت ۶ ساعت، نان‌ها را به اندازه ۱ سانتی برش بزنید و مجدد روی سینی فر قرار دهید و این بار فر را روی درجه کمتری بگذارید. ۲۰ دقیقه زمان دهید و در انتها حرارت بالای فر را برای چند دقیقه روشن کنید تا نان‌ها ترد و سوخاری شوند. فراموش نکنید که در حین پخت چندین بار نان را زیر و رو کنید. در ادامه این مطلب با طرز تهیه نان همبرگر نیز آشنا شوید.

فوت و فن‌های تهیه نان سوخاریفوت و فن‌های تهیه نان سوخاری

برای این که نان سوخاری خوشمزه‌تر و باکیفیت بهتری داشته باشید، حتما نکات زیر را در هنگام پخت و نگهداری آن مدنظر داشته باشید:

  1. می‌توانید در طرز تهیه نان سوخاری در منزل ، از آرد قنادی یا چهار صفر استفاده کنید.
  2. در صورت تمایل می‌توانید انواع دانه‌های تخم کتان، آفتابگردان و سویا روی خمیر قرار دهید. حتی می‌توانید انواع سبزیجات خشک را روی خمیر بپاشید تا نان تست شما غنی‌تر شود.
  3. می‌توانید از آرد سفید و سویا و عصاره مالت و شیر خشک به جای آب در خمیر استفاده کرده و نان تست مرغوبی را درست کنید.
  4. اگر تمایل داشته باشید نان دو رنگ درست کنید، بهتر است نصفی از خمیر را به صورت ساده در قالب قرار دهید و نصف دیگر را از مواد سبزیجاتی چون اسفناج قرار دهید که این کار نان شما را بسیار خوشمزه و ترد خواهد کرد.
  5. می‌توانید داخل خمیر یک قاشق چایخوری پودر کاکائو و کمی زیره بریزید تا طعم متفاوتی به نان خود بدهید.

نان ترد سوخاری و دیگر هیچ

نان سوخاری، نان‌ برشته‌‌ای است که در آن‌ نشاسته شروع به تجزیه کرده و قابلیت هضم بیشتری دارد. در این مطلب تلاش کردیم تا طرز تهیه نان سوخاری در منزل به دو روش ساده و رژیمی (صنعتی) را به شما آموزش دهیم. در صورتی که زمان و حوصله تهیه این نان خوشمزه را ندارید، می‌توانید به راحتی آن را از اسنپ فود سفارش دهید. سفارش آنلاین نان اسنپ فود همراه شما است تا نان موردنظر را در کمترین زمان به دستتان برساند.

نظرات کاربران