طرز تهیه پیراشکی گوشت و فوت و فن هایی که نمی دانید!

طرز تهیه پیراشکی گوشت
به این مقاله امتیاز دهید

پیراشکی گوشت یکی از غذاهای بسیار خوشمزه‌ای است که می‌توانید از آن هم به عنوان غذای اصلی و هم به عنوان پیش غذا استفاده کرده و نوش جان کنید. همچنین می‌توانید از پیراشکی گوشت برای پذیرایی در مهمانی‌ها و جشن تولدها نیز استفاده کنید و غذایی است که آماده سازی آن زحمت زیادی ندارد. در این مقاله قرار است به آموزش طرز تهیه پیراشکی گوشت بپردازیم.

اگر به خوردن و درست کردن این غذا علاقمند هستید احتمالا طرز تهیه پیراشکی خانگی نیز برای شما مفید خواهد بود.

پیراشکی گوشت
تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 180 دقیقه
زمان پخت غذا 20 دقیقه
میزان سختی متوسط

پیراشکی گوشت بسیار ساده و لذیذ

پیراشکی گوشت از جمله غذاهایی است که هم برای وعده‌های غذایی روزانه و هم برای جشن‌ها و مهمانی‌ها بسیار مناسب است. این غذای بسیار لذیذ را همه می‌پسندند و می‌توانید برای تمامی اعضای خانواده آن را تهیه کنید. در ادامه جدول مواد اولیه و دستور ئخت آن آمده است.

مواد لازم برای تهیه مواد پیراشکی

اگر آماده برای پخت این غذای خوشمزه هستید، در جدول زیر مواد مورد نیاز برای پخت آن برای 4 نفر قید شده‌است. شما می‌توانید بر حسب نفرات این مقادیر را کم و زیاد کنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ کرده 250 گرم
فلفل دلمه‌ای 1 عدد بزرگ
پیاز 1 عدد بزرگ
قارچ 200 گرم
پنیر پیتزا 100 گرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
آبلیمو به میزان لازم
ادویه ( نمک، فلفل، زردچوبه ) به میزان لازم

مواد لازم برای درست کردن خمیر پیراشکیطرز تهیه خمیر پیراشکی گوشت

برای تهیه خمیر پیراشکی نیز به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد سفید 2 پیمانه
تخم مرغ 3 عدد
مایه خمیر فوری 1 قاشق غذا خوری
شکر 1 قاشق غذا خوری
روغن به میزان لازم

طرز تهیه خمیر پیراشکی گوشت

قبل از این که به سراغ آموزش دستور پخت پیراشکی گوشت برویم باید بگوییم که می‌توانید برای تهیه این پیراشکی هم از خمیر پیراشکی آماده و هم نان پیراشکی استفاده کنید، یا این که خودتان در خانه آن را آماده سازی کنید. البته روش تهیه انواع پیراشکی گوشت با خمیر آمده و دست ساز یکسان است و تفاوت تنها در نوع خمیر آن است.

  • مرحله اول: در ابتدای کار، مایه خمیر آماده را به همراه شکر و نصف پیمانه آب ولرم مخلوط می‌کنیم و به خوبی هم می‌زنیم. برای این که مایه خمیر آماده شود و به اصطلاح به عمل بیاید، این مواد را در یک ظرف درب دار می‌ریزیم و آن را در یک جای گرم قرار می‌دهیم به طوری که مایه خمیر حباب بزند. زمانی که به این مرحله رسید به عمل آمده است.
  • مرحله دوم: بعد از به عمل آمدن مایه خمیر، آن را در یک کاسه بزرگ می‌ریزیم و تخم مرغ به همراه نمک و اندکی روغن مایع به آن اضافه می‌کنیم و با هم مخلوط می‌کنیم. انجام این کار را تا جایی ادامه می‌دهیم که مواد کاملا یکدست شوند.
  • مرحله سوم: به مواد یکدست شده، آرام آرام آرد اضافه می‌کنیم و با دست ورز می‌دهیم. باید در انتها خمیر به حالت چسبنده شود و اگر این حالت ایجاد نشد باید مقدار آرد بیشتری اضافه کنید. حتی ممکن است آرد اضافه شده بیش از حد باشد که در این صورت نیز سبب خشک شدن و سفت شدن خمیر می‌شود که در این حالت باید کمی آب اضافه کنید و مجددا ورز دهید.پیراشکی گوشت و پنیر
  • مرحله چهارم: خمیر آماده شده باید حدودا 15 دقیقه ورز داده شود. بعد از انجام این کار یک کاسه را چرب کنید و خمیر را داخل آن قرار دهید و بگذارید تا استراحت کند. برای انجام این کار روی خمیر را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت در یک جای گرم و عاری از رطوبت قرار دهید.
  • مرحله پنجم: بعد از گذشت این مدت زمان خمیر پیراشکی آماده است و می‌توانید به سراغ مراحل آماده سازی مواد پیراشکی بروید.

طرز تهیه پیراشکی گوشت و پنیر به صورت مرحله به مرحله

در ادامه مراحل درست کردن مواد پیراشکی گوشت به ساده‌ترین شکل ممکن را آموزش داده‌ایم.

  • مرحله اول: برای تهیه پیراشکی گوشت در مرحله‌ی اول باید پیاز را به خوبی شسته و سپس پوست بگیرد. بعد از آن پیاز را به صورت نگینی و کاملا ریز خرد کنید.
  • مرحله دوم: در یک تابه‌ی مناسب به میزان کافی روغن بریزید و اجازه دهید تا به خوبی داغ شود و سپس پیازها به همراه ادویه به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا جایی پیازها کاملا سرخ و طلایی شوند و عطر ادویه نیز آزاد شود.
  • مرحله سوم: گوشت چرخ کرده‌ای‌ را که از 20 دقیقه قبل از یخچال خارج کرده‌اید، را به تابه اضافه کنید و همراه با پیازها و ادویه تفت دهید. این کار را تا جایی ادامه دهید که گوشت کاملا سرخ شود و رنگ آن تغییر کند.
  • مرحله چهارم: در ادامه پخت پیراشکی گوشت، باید قارچ‌هایی که به صورت ورقه‌ای خرد کرده‌ایم را به تابه اضافه کنیم و آن‌ها را نیز همراه با سایر مواد تفت دهیم. اگر می‌خواهید از سیاه شدن قارچ‌ها جلوگیری کنید، بهتر است تا در این مرحله مقداری آبلیمو نیز اضافه کنید. انجام این کار طعم غذا را نیز بهتر خواهد کرد.طرز تهیه پیراشکی گوشت در فر
  • مرحلهی پنجم: به مرحله پنجم از طرز تهیه پیراشکی گوشت رسیدیم. بعد از این که قارچ‌ها را اندکی تفت دادید، وقت اضافه کردن فلفل دلمه‌ای خواهد بود. بهتر است فلفل دلمه‌ای را نیز به صورت نگینی خرد کنید و به مواد دیگر اضافه کنید و مجددا تفت دهید.
  • مرحله ششم: زمانی که تفت دادن مواد تمام شد، رب گوجه‌ای را که از قبل سرخ کردید و خامی آن گرفته‌ شده‌است را نیز به مواد اضافه کنید و هم بزنید. همچنین طعم مواد را نیز بچشید و اگر ادویه کم داشت مجددا به آن اضافه کنید.
  • مرحلهی هفتم: مواد پیراشکی شما آماده است و حالا فقط باید پیراشکی‌ها بپیچید.
  • مرحله هشتم: مجدا خمیر را ورز دهید تا هوای اضافه‌ی درون آن خارج شود. سپس آن را با وردنه صاف کنید و به صورت کاملا یکدست با روی سطح پهن ‌کنید. بهتر است قطر خمیر پهن شده در حدود نیم سانتی متر باشد که خمیر زیاد هم کلفت نشود.
  • مرحله نهم: حالا با استفاده از یک قالب دایره‌ای یا یک ظرف دایره‌ای شکل، خمیر را قالب می‌زنیم.
  • مرحله دهم: روی خمیر قالب زده شده، از مواد پیراشکی می‌ریزیم و اگر دوست داشته باشید می‌توانید کمی پنیر پیتزا نیز اضافه کنید و سپس به صورت نیم دایره‌ای بپیچید. لبه‌ها را نیز با چاقو یا چنگال فشار دهید تا در حین پخت باز نشود.
  • مرحله یازدهم: در این آموزش طرز تهیه پیراشکی گوشت در فر، بعد از آماده سازی مواد باید سینی فر را چرب کنید و پیراشکی ‌ها را با فاصله روی سینی فر قرار دهید. همچنین برای رومال پیراشکی ها، می‌توانید از مخلوط زرده تخم مرغ و روغن مایع استفاده کنید. اگر دوست داشته باشید می‌توایند مقداری کنجد یا تخم خرفه را نیز روی پیراشکی‌ها بریزید.طرز تهیه پیراشکی گوشت و قارچ
  • مرحله دوازدهم: حالا باید فر را از 15 دقیقه قبل با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید، سپس پیراشکی‌ها را به مدت 20 دقیقه درون فر قرار دهید و زمانی که رنگ آن‌ها طلایی شد از فر خارج کنید. پیراشکی شما آماده است و می‌توانید آن را با سس مورد علاقه‌ی خود سرو کنید.

برای پخت پیراشکی گوشت به زحمت نیافتید…

در این مقاله طرز تهیه پیراشکی گوشت را به شما عزیزان آموزش دادیم. درست کردن پیراشکی بسیار راحت است اما اگر بخواهید خمیر آن را نیز خودتان درست کنید، احتمالا زمان زیادی از شما خواهد گرفت و از حوصله خارج است. در این مواقع دو راهکار پیش روی شما است. می‌توانید از خمیر یا نان پیراشکی آماده استفاده کنید. راهکار ساده تر سفارش آنلاین غذا و پیراشکی از اسنپ است که در کوتاه‌ترین زمان و بدون دردسر می‌توانید پیراشکی را سفارش داده و نوش جان کنید.

نظرات کاربران