با بهترین طرز تهیه کباب بختیاری آشنا شوید

طرز تهیه کباب بختیاری
به این مقاله امتیاز دهید

کباب بختیاری که در واقع ترکیبی از کباب گوشت و مرغ در کنار هم است، یکی از لذیذترین و پرطرفدارترین انواع کباب ایرانی است. جالب است بدانید کباب بختیاری جزو غذاهای ماه رمضانی در استان چهار محال و بختیاری است.

این کباب به طور مرسوم در رستوران های کشور مخلوطی از جوجه کباب و کباب چنجه است.البته بعضی افراد کباب مرسوم در رستوران ها را که از مخلوط گوشت قرمز و گوشت مرغ تهیه می‌شود را کباب بختیاری اصیل نمی‌دانند و بر این باورند که کباب بختیاری اصیل از گوشت گوسفندی تهیه می شود و دارای گوشت مرغ نیست. در ادامه طرز تهیه کباب بختیاری را به طور کامل به شما آموزش می‌دهیم.

کباب بختیاری خوشمزه و رستورانی

کباب بختیاری خوشمزه و رستورانی

برای تهیه این کباب خوشمزه به مواد زیر احتیاج دارید. با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است، می‌توانید برای ۴ نفر کباب بختیاری تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کباب بختیاری تهیه کنید، کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
کره 50 گرم
پیاز متوسط 2 عدد
فیله مرغ 400 گرم
ماست 8 قاشق غذاخوری
گوشت گوسفندی 400 گرم
روغن مایع 4 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه کباب بختیاری

طرز تهیه کباب بختیاری

برای تهیه یک کباب بختیاری خوشمزه مراحل زیر را همراه ما با انجام دهید:

  • مرحله اول: طرز تهیه کباب بختیاری به این صورت است که ابتدا فیله گوشت و مرغ را می‌شویید و بعد از خشک کردن روی تخته قرار می‌دهید. اول فیله‌های مرغ را به اندازه جوجه کباب خرد کنید و آن‌ها را در یک کاسه بزرگ بریزید. سپس گوشت گوسفندی را خرد کرده و به کاسه حاوی گوشت مرغ اضافه کنید.
  • مرحله دوم: پیازها را به صورت حلقه ای خرد کنید و لا به لای گوشت مرغ و گوشت قرمز قرار دهید. در ادامه زعفران دم کرده را به همراه ماست، روغن مایع و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید. در این مرحله بهتر است دست کش دست کنید و مواد را به کمک دست ترکیب کنید تا مواد به خوبی به خورد یکدیگر بروند.
  • مرحله سوم: در صورت تمایل می‌توانید کمی آبلیمو هم به مواد اضافه کنید تا کباب پس از پخت کمی طعم ترش هم داشته باشد. در این مرحله درب کاسه را به کمک یک سلفون بپوشانید و به مدت 2 الی 4 ساعت در یخچال استراحت دهید. پس از گذشت دو تا چهار ساعت کاسه حاوی گوشت را از یخچال خارج کنید.
  • مرحله چهارم: پس از خارج کردن کاسه از یخچال، سیخ‌ها را در صورت نیاز شسته و آماده کنید. برای سیخ کردن کباب بختیاری ابتدا یک قطعه گوشت قرمز سیخ کرده و سپس یک تکه گوشت مرغ سیخ کنید، به صورتی که یکی در میان گوشت مرغ و گوشت قرمز روی سیخ قرار بگیرد.
  • مرحله پنجم: این روند را تا جایی ادامه دهید که سیخ پر شود. به یاد داشته باشید که بخشی از قسمت پایینی و بالایی سیخ شما باید خالی باشد تا بتوان آن را روی منقل قرار داد.
  • مرحله ششم: پس از اینکه سیخ کردن گوشت به اتمام رسید، سیخ‌ها را روی یک سطح صاف مانند تخته گوشت قرار دهید و مانند کباب برگ با پشت کارد یا بیفتک کمی روی گوشت‌ها بکوبید تا تخت و یکدست شوند. این کار باعث می شود مرز بین گوشت‌ها از بین برود و به هم نزدیک‌تر شوند و کباب به صورت یکدست بپزد.
  • مرحله هفتم: پس از اینکه‌ کباب‌ها را سیخ کردید، منقل ذغال را آماده کنید. درباره تهیه منقل ذغال به این نکته توجه داشته باشید که حتما ذغال‌ها به صورت یکدست روشن شوند؛ زیرا ذغال خام علاوه بر تاثیر منفی روی طعم کباب، برای سلامتی نیز زیان آور است.
  • مرحله هشتم: پس از آماده شدن منقل، سیخ‌ها را روی منقل بچینید و تند باد بزنید تا کباب‌ها خودشان را بگیرند. سپس به صورت متداوم سیخ‌ها را بچرخانید تا کباب‌ها به صورت یکدست بپزند. در صورت تمایل در کنار کباب بختیاری می‌توانید چند گوجه را نیز سیخ کنید و روی منقل قرار دهید تا کبابی شوند.
  • مرحله نهم: در مراحل پایانی پخت کباب ، کره را آب کنید و به همراه مقدار کمی زعفران دم کرده در یک کاسه کوچک مخلوط کنید. در زمان پخت برای جلوگیری از خشک شدن کباب، چند بار ترکیب زعفران و کره را با کمک فرچه روی کباب بزنید.
  • مرحله دهم: در نهایت کباب‌ها را به همراه گوجه فرنگی کباب شده به صورت یکپارچه از سیخ جدا کنید. برای خارج کردن کباب‌ها از سیخ از یک تکه نان کمک بگیرید تا دست‌تان نسوزد.
  • در ادامه این مطلب پیشنهاد می‌کنیم طرز تهیه چلوکباب قفقازی و طرز تهیه کباب وزیری (چلوکباب وزیری) را مطالعه کنید.

طرز تهیه کباب بختیاری تابه‌ای

طرز تهیه کباب بختیاری تابه‌ای

اگر به هر دلیلی دوست دارید کباب بختیاری را مثل کباب تابه‌ای داخل ماهیتابه درست کنید، باید برای سیخ کردن کباب‌ها از سیخ چوبی استفاده کنید. بهتر است قطعات گوشت و مرغ را برای کباب بختیاری تابه‌ای کمی کوچک‌تر خرد کنید. تمامی روال مزه‌دار کردن کباب را همانند مراحل قبل انجام دهید.

پس از سیخ کردن کباب‌ها، یک تابه جادار روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. بعد از داغ شدن آن سیخ کباب‌ها را داخل ماهیتابه قرار دهید. توجه داشته باشید نیاز به روغن زیادی نیست، فقط در حدی روغن بریزید که تابه چرب شود. سیخ‌ها را کف تابه بچینید و اجازه دهید یک سمت کباب سرخ شود. سپس سیخ‌ها را برگردانید تا سمت دیگر کباب‌ها نیز سرخ شود. شما می‌توانید سبزیجات دیگر نظیر گوجه فرنگی، قارچ، سیب زمینی، کدو و… را در کنار کباب بختیاری تابه‌ای سرخ کرده یا کبابی کنید. در ادامه این مطلب خواندن مقاله طرز تهیه کباب برگ گوسفندی و طرز تهیه کباب کوبیده را از دست ندهید.

نکات مربوط به پخت کباب بختیاری

کباب بختیاری نیز مانند هر غذایی که در لیست انواع کباب ایرانی قرار دارد، نکات طلایی مربوط به پخت خود را داراست که در ادامه به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • کباب بختیاری را می‌توانید با نان یا برنج نوش جان کنید.
  • برای پخت کباب بختیاری در ماهیتابه، باید شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید تا گوشت آب نیفتد و به آرامی پخته شود.
  • کباب بختیاری اصل معمولاً از گوشت گوسفند به همراه دنبه استفاده می‌شود. برای این کباب معمولاً دو تکه گوشت و یک دنبه در سیخ قرار می‌گیرد.
  • هیچ‌گاه در زمان اولیه مزه‌دار کردن گوشت از نمک استفاده نکنید، این کار موجب سفت شدن گوشت می‌شود. برای همین بهتر است گوشت و مرغ را در دو ظرف جداگانه قرار دهید.

سفارش آنلاین کباب بختیاری از اسنپ فود

در این مطلب تلاش کردیم تا طرز تهیه کباب بختیاری را به همراه نکات طلایی پخت آن به شما آموزش دهیم. از آنجایی که تهیه منقل و کباب بختیاری وقت گیر است، شاید بیشتر ما فقط در آخر هفته‌ها فرصت تهیه این کباب خوشمزه را داشته باشیم. اگر به هر دلیلی امکان تهیه این کباب خوشمزه را ندارید، نگران نباشید. پیشنهاد ما به شما این است که این غذای خوشمزه را از طریق سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود تهیه کنید. اسنپ فود پلتفرم سفارش انلاین غذا است که تلاش می‌کند غذای سفارش داده شده را در کمترین زمان به دست مشتریانش برساند.

نظرات کاربران