انواع کیک

طرز تهیه کیک هندوانه شب یلدا

مناسب برای

۴ نفر

نوع

غذای اصلی

سطح

متوسط

زمان آماده سازی

30 دقیقه

پخت

30 دقیقه

برای تهیه یک کیک شب یلدا جذاب، مراحل سختی پیش رو ندارید و در حدود 1 ساعت و 20 دقیقه می‌توانید یک کیک سه رنگ هندوانه‌ای تهیه کنید. کیک شب یلدا خانگی یکی از بهترین انتخاب‌ها برای مهمانی شب یلدا است. در طرز تهیه کیک هندوانه شب یلدا ، تخم مرغ، شکر و وانیل را با همزن برقی ترکیب کنید و در ادامه شیر و روغن را به آن بیفزایید. آرد و بیکینگ پودر الک شده را نیز اضافه کنید و هم بزنید. حالا مواد کیک هندوانه شب یلدا را به دو قسمت تقسیم کرده و یک قسمت را با رنگ قرمز مخلوط کنید. به دو سوم از قسمت باقی مانده، رنگ سبز اضافه کرده و مابقی مواد را بی رنگ بگذارید. کف قابلمه کاغذ روغنی بیندازید و ابتدا مایه کیک سبز، سپس سفید و پس از آن قرمز را اضافه کنید. حالا درب تابه را دمکنی گذاشته و کیک هندوانه را روی گاز با شعله پخش‌کن و حرارت ملایم بپزید. البته می‌توان این کیک را با فر و روش‌های دیگر هم آماده کرد.

طرز تهیه کیک هندوانه شب یلدا بدون فر

قشنگ‌ترین کیک شب یلدا بافتی پنبه‌ای و نرم دارد و ظاهر آن شبیه به هندوانه است. اگر این کیک را تهیه کنید، در کنار هندوانه واقعی، یک هندوانه اسفنجی خواهید داشت که طعم شیرین و دلچسبی دارد. بنابراین، این کیک را درست کرده و میز یلدای خود را با هندوانه‌های مختلف رنگین کنید. البته، اگر می‌خواهید میز کاملی داشته باشید، می‌توانید طرز تهیه کیک انار را نیز یاد بگیرید.

طرز تهیه کیک هندوانه شب یلدا بدون فر

کیک هندوانه شب یلدا بدون فر

تعداد نفرات ۸ نفر
زمان آماده‌سازی ۲۰ دقیقه
زمان تهیه ۶۰ دقیقه
میزان سختی کم
میزان کالری در هر 100 گرم حدود 239 کیلوکالری

مواد لازم برای تهیه کیک هندوانه شب یلدا بدون فر

مواد لازم برای تهیه این کیک به شکل هندوانه در ادامه معرفی شده است. اگر تمایلی به استفاده از رنگ‌های آماده خوراکی ندارید، می‌توانید از کمی عصاره اسفناج و لبو هم استفاده کنید. مواد لازم درست کردن این کیک برای شب یلدا به شرح زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد قنادی ۲ پیمانه
شیر دو سوم پیمانه
تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۱ پیمانه
روغن مایع نصف پیمانه
بیکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری
وانیل نصف قاشق چایخوری
رنگ خوراکی سبز و قرمز به مقدار کم
شکلات اشکی کمی برای تزیین

دستور تهیه کیک هندوانه خانگی ویژه شب چله بدون فر

این مدل کیک یلدایی به سادگی آماده می‌شود و بسیار جذاب و محبوب است. نیم ساعت قبل از شروع کار، تمام مواد یخچالی را در دمای محیط قرار دهید. سپس برای تهیه کیک شب یلدا بدون خامه ، مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:

مرحله اول

تخم مرغ‌ها، شکر و وانیل را در همزن بریزید و آنقدر هم بزنید تا ترکیبی سفید و کشدار ایجاد شود.

مرحله دوم

شیر را به ترکیبات داخل همزن اضافه کنید و در حد مخلوط شدن، هم بزنید. سپس روغن را داخل مواد بریزید و آن‌ها را ترکیب کنید.

مرحله سوم

در ادامه طرز تهیه کیک هندوانه ای، بیکینگ پودر را داخل آرد ریخته و 3 بار الک کنید.

مرحله چهارم

آرد الک شده را در 2 مرحله به مواد کیک اضافه کرده و با همزن دستی مخلوط کنید تا پف کیک نخوابد.

مرحله پنجم

مواد کیک را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. یک قسمت را کنار بگذارید و باقیمانده را با رنگ خوراکی قرمز ترکیب کنید.

مرحله ششم

دو سوم از مواد باقیمانده را با رنگ سبز ترکیب کنید و مابقی را بدون افزودن رنگ، نگه دارید.

مرحله هفتم

یک تابه با دیواره‌های بلند یا یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید. کف تابه را با کاغذ روغنی بپوشانید و آن را کمی چرب کنید.

مرحله هشتم

شعله گاز را کم کنید و روی آن شعله پخش‌کن بگذارید تا حرارت به طور یکنواخت پخش شود.

مرحله نهم

ابتدا مواد سبز رنگ را در تابه بریزید و آن‌ها را به طور یکنواخت در کف تابه پخش کنید. سپس، رنگ سفید را از مرکز تابه، داخل رنگ سبز بریزید و در آخر، رنگ قرمز را از مرکز رنگ سفید اضافه کنید.

نکته: دقت کنید که در این مرحله، تابه را تکان ندهید تا توازن رنگ‌ها به هم نریزد. در ضمن، برای کنترل بهتر مواد می‌توانید از شیرجوش استفاده کنید.

مرحله دهم

روی درب تابه یک دمکنی بگذارید و تا نیم ساعت اول، درب آن را برندارید. بین یک ساعت تا یک ساعت و نیم زمان می‌برد تا کیک کاملا مغزپخت شود.

طرز تهیه کیک هندوانه شب یلدا بدون فر به پایان رسید. می‌توانید پخت کیک را با چنگال امتحان کنید و پس از اینکه آماده شد، در حالت گرم، روی آن را با شکلات اشکی تزیین کنید تا شکلات‌ها روی کیک ثابت شوند.

تهیه کیک هندوانه خانگی ویژه شب چله بدون فر

 

طرز تهیه کیک هندوانه با فر

نوع دیگری از مدل کیک شب یلدا را می‌توان در فر تهیه کرد که در ادامه این بخش به آموزش کیک هندوانه خامه‌ای برای شب یلدا پرداخته‌ایم. در فهرست انواع کیک برای شب یلدا، این کیک هندوانه‌ای از جذاب‌ترین‌ها است.

مواد اولیه کیک هندوانه با فر

برای درست کردن کیک خامه‌ای به شکل هندوانه ، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد دو سوم لیوان
شیر ۳ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۳ عدد
پودر قند ۱ پیمانه
وانیل ۱ قاشق چایخوری
بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
شکلات ۵۰ گرم
رنگ خوراکی قرمز و سبز به مقدار لازم
خامه فرم گرفته به مقدار لازم

دستور پخت کیک هندوانه با فر

طرز تهیه کیک هندوانه شب یلدا با فر، مطابق زیر است:

پخت کیک هندوانه با فر

مرحله اول

فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا به خوبی گرم شود.

مرحله دوم

تخم مرغ‌ها را بشکنید و زرده و سفید آن‌ها را جدا کنید. در یک ظرف، زرده تخم مرغ و پودر قند را هم بزنید تا کرمی و یکدست شوند.

مرحله سوم

شیر و وانیل را نیز به مخلوط زرده تخم مرغ و پودر قند اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه آرد و بیکینگ پودر را الک کرده و به خوبی با مواد ترکیب کنید.

مرحله چهارم

در ظرف دیگری سفیده تخم مرغ را با همزن برقی هم بزنید تا پف کند و سپس داخل ظرف مواد قبلی بریزید. حالا مایه کیک را به آرامی هم بزنید.

مرحله پنجم

در این مرحله از طرز تهیه کیک هندوانه ای شب یلدا ، کف قالب را چرب کنید و مایه کیک را داخل قالب بریزید. سپس کیک را به مدت ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد.

مرحله ششم

پس از پایان پخت کیک یلدا ، آن را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شود. کیک را به سه قسمت تقسیم کرده، بین هر لایه خامه قرار دهید و آن را پهن کنید.

مرحله هفتم

لایه‌های کیک را کمی فشار دهید و خامه‌های بیرون زده را پاک کنید. سپس کیک را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید.

مرحله هشتم

در دو ظرف جداگانه، مقداری خامه و رنگ خوراکی قرمز و سبز را مخلوط کنید. سپس خامه‌های رنگی را در دو قیف جداگانه بریزید. اطراف کیک را با خامه سبز و روی آن را با خامه قرمز تزیین کنید تا شکل هندوانه شود.

مرحله نهم

شکلات را به روش بن ماری ذوب کرده و داخل قیف بریزد. سپس با شکلات، روی یک نایلون شکل دانه‌های هندوانه ایجاد کنید. پس از اینکه شکلات‌ها در یخچال خنک شده و شکل گرفتند، آن‌ها را روی کیک قرار دهید.

طرز تهیه کیک هندوانه شب یلدا با خامه

در تهیه یک مدل از کیک یلدا می‌توان از خامه به همراه آب انار استفاده کرد که ایده جالبی است. این کیک طعم فوق‌العاده‌ای دارد و ظاهر آن نیز مناسب مهمانی شب یلدا است. پس ابتدا مواد اولیه را آماده کنید و برای درست کردن آن دست به کار شوید.

طرز تهیه کیک هندوانه شب یلدا با خامه

مواد اولیه کیک هندوانه شب یلدا با خامه

در جدول زیر مواد اولیه موردنیاز در طرز تهیه کیک هندوانه شب یلدا با خامه معرفی شده است. در این دستور تهیه از شکلات چیپسی هم استفاده می‌شود که می‌توانید آن را از آجیل فروشی آنلاین سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد ۲ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
کره نصف پیمانه
شکر یک و یک‌چهارم پیمانه
نمک ۱ قاشق چایخوری
آب هندوانه ۱ پیمانه
عصاره توت فرنگی ۱ قاشق چایخوری
شکلات چیپسی یک و نیم پیمانه
رنگ قرمز خوراکی نصف قاشق چایخوری
خامه فرم گرفته به مقدار لازم
رنگ خوراکی قرمز و سبز (برای تزیین کیک) به مقدار لازم

دستور تهیه کیک هندوانه ای با خامه

در ادامه، روش تهیه این کیک یلدایی به صورت مرحله به مرحله آموزش داده شده است تا آن را به آسانی در منزل تهیه کنید.

مرحله اول

ابتدا مواد اولیه را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. حالا فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا به خوبی گرم شود و آماده باشد.

مرحله دوم

آرد و بیکینگ پودر را ۳ بار الک کنید و سپس به همراه نمک داخل یک کاسه بریزید. ترکیب آرد، بیکینگ پودر و نمک را هم بزنید تا یک‌دست شوند.

مرحله سوم

کره، تخم مرغ، شکر، آب هندوانه، عصاره توت فرنگی و رنگ خوراکی قرمز را به مواد آردی اضافه کنید و با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. مقداری از شکلات چیپسی را نیز داخل کیک بریزید و مابقی را برای روی کیک کنار بگذارید. حالا مواد را در حد مخلوط شدن شکلات‌ها، با همزن دستی هم بزنید.

مرحله چهارم

دو قالب گرد ۲۰ سانتی‌متری بردارید و آن‌ها را با کمی روغن چرب کنید. سپس کف قالب‌ها کمی آرد بپاشید تا کیک به قالب نچسبد. مواد کیک را به طور مساوی داخل دو قالب بریزید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا پخته شوند.

مرحله پنجم

پس از اطمینان از پخت کیک، قالب‌ها را از فر خارج کنید و کیک را از قالب بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسد. دقت داشته باشید که کیک داغ را نمی‌توان خامه‌کشی کرد.

مرحله ششم

نیمی از خامه فرم گرفته را با رنگ سبز و نیم دیگر را با رنگ قرمز مخلوط کنید و داخل قیف پلاستیکی بریزید.

مرحله هفتم

لایه اول کیک را روی پایه بگذارید و مقداری خامه قرمز روی آن پخش کنید. حالا لایه دوم کیک را روی لایه اول قرار دهید و سطح آن را با خامه قرمز بپوشانید. سپس سطح کیک را تا جای ممکن صاف کنید.

مرحله هشتم

کناره‌های هر دو لایه کیک را خامه سبز بکشید تا قسمت بیرونی هندوانه به وجود آید. برای جلوه طبیعی‌تر این بخش می‌توانید کمی رنگ سبز دیگر به خامه داخل قیف اضافه کنید و با آن خطوط عمودی سبز به وجود بیاورید.

مرحله نهم

شکلات چیپسی باقیمانده را روی سطح بالایی و قرمز رنگ کیک هندوانه بچینید و کیک را حداقل به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا آماده سرو شود.

طرز تهیه کیک هندوانه شب یلدا بدون خامه

طرز تهیه کیک هندوانه شب یلدا بدون خامه

اگر به دنبال یک دسر شب یلدا ساده‌تر هستید، می‌توانید کیک شب یلدا ساده و بدون خامه را امتحان کنید. همچنین برای کسانی که به طعم خامه علاقه‌ای ندارند، طرز تهیه کیک شب یلدا خانگی بدون خامه بهترین انتخاب است.

مواد اولیه کیک هندوانه بدون خامه در فر

برای درست کردن کیک یلدایی بدون خامه ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید. در این دستور تهیه از شیر هم استفاده نمی‌شود و مناسب افرادی است که به لاکتوز حساسیت دارند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد سفید قنادی ۱ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
تخم مرغ ۳ عدد
روغن مایع نصف پیمانه
آب ولرم دو سوم پیمانه
بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
وانیل نصف قاشق چایخوری
شکلات اشکی ۶۰ گرم
رنگ خوراکی سبز و قرمز به مقدار لازم

دستور تهیه کیک هندوانه ای بدون خامه

مطابق مراحل زیر، دستور تهیه کیک هندوانه شب یلدا را دنبال کنید که یک کیک هندوانه ساده و خوشمزه است:

مرحله اول

برای درست کردن کیک هندوانه بدون خامه ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا به خوبی گرم شود. کف قالب را چرب کنید و کمی آرد بپاشید؛ سپس قالب را برگردانید تا آرد اضافی بیرون بریزد.

مرحله دوم

آرد و بیکینگ پودر را داخل یک ظرف بریزید و هم بزنید. سپس ترکیب آن‌ها را ۲ بار الک کنید تا آرد کاملا سبک شود.

مرحله سوم

تخم مرغ، وانیل و شکر را داخل یک ظرف بریزید و آن‌ها را با همزن برقی یا دستی به خوبی هم بزنید. در این مرحله مواد باید به بافت کرم رنگ و کشدار برسند و حجم آن‌ها افزایش یابد.

مرحله چهارم

در این مرحله روغن مایع و آب ولرم را نیز اضافه کنید و هم بزنید. دقت داشته باشید که آب حتما ولرم باشد و آب سرد یا خیلی داغ مناسب نیست.

مرحله پنجم

آرد را در چند مرتبه و برای بار سوم روی مواد کیک الک کنید و هر بار، مواد را با لیسک هم بزنید تا بافت یک‌دستی حاصل شود.

مرحله ششم

نیمی از مواد کیک را با رنگ قرمز مخلوط کنید و شکلات چیپسی را داخل آن بریزید. نیم دیگر مواد کیک را باز هم به دو قسمت تقسیم کنید و داخل یک قسمت از آن رنگ سبز بریزید؛ مابقی را نیز به صورت سفید و بدون رنگ نگه دارید.

مرحله هفتم

مواد سبز را در مرکز قالب بریزید و سپس بدون آنکه قالب را تکان دهید، مایه سفید را نیز در مرکز بریزید. مطابق همین روش، بخش قرمز مواد را هم داخل مرکز قالب به آرامی اضافه کنید.

مرحله هشتم

حالا بدون تکان دادن قالب، درب آن را فویل بکشید و کیک را به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا به خوبی پخته شود.

فوت و فن های طرز تهیه کیک هندوانه

در طرز تهیه کیک هندوانه شب یلدا ، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • پیش از درست کردن کیک، تخم مرغ و دیگر مواد اولیه را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
  • برای درست کردن مینی کیک شب یلدا ، مایه کیک را در قالب‌های کوچک بریزید تا کیک‌های شما با اندازه کوچک و تک نفره تهیه شوند.

روش نگهداری کیک هندوانه

برای نگهداری از کیک هندوانه‌ای، آن را داخل ظرفی درب‌دار قرار دهید و در یخچال بگذارید. دقت داشته باشید که درب ظرف به خوبی محکم باشد تا کیک خشک نشود. اگر کیک هندوانه‌ای را بدون خامه تهیه کرده‌اید، تا ۵ روز تازه می‌ماند؛ اما اگر کیک شما خامه‌ای است، باید تا حداکثر ۳ روز پس از پخت، آن را مصرف کنید.

جلوگیری از خراب شدن یا کپک زدن کیک هندوانه

دقت داشته باشید که خامه به طور کلی خیلی زود خراب و اصطلاحا ترش می‌شود. پس کیک هندوانه‌ای خامه‌ای را نباید طولانی مدت نگهداری کرد. برای جلوگیری از خراب شدن کیک، آن را در ظرفی تمیز نگهداری کنید و توجه داشته باشید که خارج از یخچال نماند.

کیک هندوانه ای، کیک مخصوص شب نشینی شب یلدا

طرز تهیه کیک هندوانه شب یلدا بدون فر را به ساده‌ترین شکل ممکن و به صورت مرحله به مرحله توضیح دادیم. شما می‌توانید این کیک فوق‌العاده و وسوسه انگیز را برای یلدا بپزید و در مهمانی شب چله، با کیک هندوانه‌ای و چای از مهمانان پذیرایی کنید. البته، پیشنهاد ما این است که تنها به تهیه این کیک بسنده نکنید و حتما کیک‌های یلدایی دیگری مانند چیز کیک یخچالی انار را نیز برای شب یلدا تدارک ببینید.

البته، اگر تمایل دارید که این کیک را تهیه کنید؛ اما فرصت آن را ندارید، می‌توانید از سفارش آنلاین شیرینی اسنپ فود کمک بگیرید. کیک هندوانه‌ای را آنلاین سفارش دهید تا به آدرس محل سکونت شما ارسال شود.

سوالات متداول

برای درست کردن کیک هندوانه بدون فر به چه مواد اولیه‌ای نیاز داریم؟

در طرز تهیه کیک شب یلدا هندوانه ای ؛ از شیر، تخم مرغ، شکر، روغن مایع، آرد، وانیل، بیکینگ پودر، شکلات و رنگ خوراکی قرمز و سبز استفاده می‌شود.

چگونه می‌توان از پخت کیک هندوانه‌ای در فر مطمئن شد؟

زمان موردنیاز برای پخت کیک هندوانه‌ای در فر ۳۰ تا ۳۵ دقیقه است؛ اما برای اطمینان از کامل شدن فرایند پخت، از یک خلال دندان کمک بگیرید. خلال دندان را داخل کیک فرو کنید؛ اگر مواد به سطح خلال دندان نچسبید، کیک شما آماده است.

کیک هندوانه‌ای را چگونه نگهداری کنیم؟

کیک هندوانه‌ای را داخل ظرف درب بسته قرار داده و در یخچال نگهداری کنید. دقت داشته باشید که اگر کیک شما خامه‌ای است، تنها به مدت ۳ روز سالم باقی می‌ماند.

نوشته های مرتبط

‫12 دیدگاه ها

    1. ممنونیم که کامنت گذاشتین و تجربه خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتید. اگر به مطالب مرتبط به این نوع کیک ها علاقه‌مند هستید پیشنهاد میکنم مقاله زیر که درباره طرز تهیه کیک ردولوت نوشته شده است رو از دست ندید.
      https://blog.snappfood.ir/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%DA%A9%DB%8C%DA%A9-%D8%B1%D8%AF%D9%88%D9%84%D9%88%D8%AA/

  1. سلام مواد لازم برای تهیه کیک هندوانه شب یلدا بدون فر چیا هستش هزینه درست کردن کیک هندونی برای یلدا صرف داره

    1. سلام مواد لازم برای درست کردن کیک هندوانه شب یلدا بدون فر یا درون فر تهیه کنید فرقی نداره مواد اولیه کیک : آرد قنادی، شکر ،
      رنگ خوراکی سبز و قرمز ، وانیل ، شکلات اشکی ، بیکینگ پودر ، تخم مرغ ، روغن مایع ،است میتوانید همه ای این
      مواد خوراکی را از اسنپ فود انلاین خرید کنید https://snappfood.ir/

  2. سلام چه نوع ظرفی برای نگهداری کیک هندوانه بهتره هستش و کیک هندوانه ی برای شب یلدا میخوام چقدر میشه نگهش داشت که زودتر کیک درست کنم نگه دارم که روز یلدا زیاد کار نداشته باشم

    1. سلام از امروز برای درست کردن کیک شب یلدا زود است .برای نگهداری از کیک هندوانه‌ای، آن را داخل ظرفی درب‌دار قرار داده و در یخچال بگذارید.
      دقت داشته باشید که درب ظرف به خوبی محکم باشد تا کیک خشک نشود. اگر کیک هندوانه‌ای را بدون خامه تهیه کنید،
      تا ۵ روز تازه می‌ماند، اما اگر کیک خامه‌ای است، باید تا حداکثر ۳ روز پس از پخت، آن را مصرف کنید.

  3. کیک هندوانه ای و کوکتل هندوانه همیشه برای شب یلدای من هستش کنار اجیل شور و خام و آش رشته و کدو و انار تنهایی واسه خودم یلدا میگیرم

    1. سلام کیک هندوانه بافت خیلی خوب و خوشمزه ای دارد و اجیل شور و بدون نمک هم برای جذب و بالا بردن انرژی شب نشینی مناسب است.
      میوه های انار و موز و پرتقال و کیوی میوه های فصل پاییز جذب ویتایمن C بالا میبرند و از سرماخوردگی جلوگیری می کند کدو و آش مقوی و خوشمزه هستند

  4. سلام برای درست کردن کیک هندوانه ای و کیک ساده شکلاتی ،شکلات را به چه روشی آب کنم که ریخت و پاش نداشته باشه طرز تهیه شیرینی خامه ای کاش اموزش میزاشتید

    1. سلام برای درست کردن کیک هندوانه یا هر نوع کیک و شیرینی که شکلات آب شده نیاز داره میتوانید شکلات را به روش بن ماری ذوب کنید و
      داخل قیف بریزد بعد به هر شکلی که تمایل دارید استفاده کنید.آموزش طرز تهیه شیرینی خامه ای در بلاگ اسنپ فود هستش
      https://blog.snappfood.ir/%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%A7%DB%8C/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا