طرز تهیه دمنوش عناب مفید به چند روش مختلف
عناب با ظاهری شبیه به سنجد یکی از میوههای شیرین و لطیف است که بیشتر به دلیل خواص دارویی و درمانی که دارد، مورد استفاده قرار میگیرد. درخت عناب را بیشتر میتوانید در مناطقی که دارای آب و هوای گرمسیری هستند مانند افریقا، هند، چین و استرالیا ببینید. اگرچه این میوه را میتوان به صورت خام نیز مصرف کرد اما نوشیدنی آن به طرز عجیبی خوش طعم، خوشبو و سرشار از خواص گوناگون است. این مطلب روشهایی را برای طرز تهیه دمنوش عناب به شما آموزش داده است.
دمنوش عناب | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
میزان سختی | آسان |
میزان کالری در هر 100 گرم عناب | 79 کالری |
دمنوش عناب مفید و پرخاصیت
دمنوش عناب در روند درمانهای سنتی به میزان زیادی استفاده میشود. به خصوص در کشور چین که اغلب مردم به دنبال داروهای گیاهی میگردند. این اثر به دلیل وجود مواد مغذی، آنتی اکسیدانها و همچنین ویتامینهایی مانندC و B است که درون ترکیبات آن دیده میشود. از جمله خواصی که در مورد این دمنوش عنوان شده میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- پیشگیری و درمان سرماخوردگی
- ضد تب
- بهبود یبوست و مشکلات معده
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- بهبود خواب
- سلامت پوست، جلوگیری از کک و مک و چروکهای پوستی
- تقویت مو و افزایش رشد آن
- آرامبخش
- جلوگیری از آسیب به بدن در اثر رادیکالهای آزاد
- کاهش خط التهاب مزمن
- خواص ضد حساسیت و ضد آنافیلاکتیک
- کمک به لاغری و کاهش وزن
- کاهش دردهای عضلانی و مفاصل
- مناسب برای افراد مبتلا به آرتروز
- تقویت و رشد مو به واسطه بهبود گردش خون در سر و تقویت فولیکولها
مواد لازم برای دستور تهیه دمنوش عناب
اولین و سادهترین روش طرز تهیه این نوشیدنی، استفاده از مواد ساده زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
عناب | 12 عدد |
آب ولرم | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه دمنوش عناب
با فراهم کردن ترکیبات بالا و طی کردن مراحل زیر به راحتی میتوانید این دمنوش را در منزل تهیه کنید:
- مرحله اول: عنابها را شسته و آنها را خیس کنید.
- مرحله دوم: هسته عنابها را خارج و آنها را خرد کنید.
- مرحله سوم: قوری را پر از آب کنید و آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
- مرحله چهارم: عنابها را درون قوری ریخته و اجازه دهید برای مدت زمان 15 دقیقه به طور کامل دم بکشد.
- مرحله پنجم: اکنون عناب شما آماده بوده و به دلیل طعم شیرینی که دارد نیازی به اضافه کردن شیرین کننده به آن نخواهید داشت.
- مرحله ششم: در صورت تمایل میتوانید تنها چند قطره آبلیمو به این نوشیدنی اضافه کنید.
آموزش طرز تهیه دمنوش عناب به همراه زنجبیل و دارچین
یکی از بهترین طعم دهندهها برای این نوشیدنی ترکیب آن با دارچین و زنجبیل است. برای این روش درست کردن دمنوش باید به جز عناب و آب، 30 گرم زنجبیل و 10 گرم چوب دارچین را هم آماده کنید. بقیه مراحل نیازمند شرایط خاصی نخواهد بود. کافی است زنجبیل، عناب و دارچین را درون قوری بریزید، آب را به آن اضافه کنید و در نهایت برای مدت زمان 30 دقیقه اجازه دهید تا خوب دم بکشد.
پس از این مدت تمام مواد را درون صافی بریزید و میل کنید. این دمنوش به راحتی حتی تا 1 هفته نیز درون یخچال قابل نگهداری بوده و خواص خود را حفظ میکند.
طرز تهیه دمنوش عناب با گشنیز برای سر درد
روش دیگری که برای بهره بردن از خواص عناب میتوانید در نظر بگیرید، ترکیب آن با گشنیز است. در این روش 30 عدد عناب را با 5 گرم گشنیز ترکیب کنید و آن را درون یک ظرف بریزید. سپس آب جوش را به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا به خوبی دم بکشد. این دمنوش را در هنگام صبح و به صورت ناشتا میل کنید تا اثرات آن را روی سر درد ببینید.
طرز تهیه دمنوش عناب برای کهیر و خارشهای پوستی
اگر بخواهید از دمنوش عناب برای برطرف کردن خارشهای پوستی استفاده کنید. باید به تعداد 5 تا 10 عدد از میوه آن را به خوبی بکوبید. سپس آن را درون آب جوش ریخته و اجازه دهید تا دم بکشد. مایع نهایی را از صافی رد کنید و در هنگام صبح به صورت ناشتا میل کنید.
طرز تهیه دمنوش عناب برای سرفه و درد سینه
اصلیترین تاثیر عناب در درمان سرماخوردگی و برطرف کرد سرفه است. برای اینکار باید از ترکیب انجیر، کشمش و خرما در کنار عناب استفاده کنید. همه این مواد را خرد و درون یک کتری یا قوری ریخته و سپس روی حرارت بگذارید تا به خوبی بجوشد. در طول دوران بیماری سعی کنید روزی 3 فنجان از این نوشیدنی را میل کنید.
البته، اگر به طعم عناب علاقه ندارید، میتوانید از دمنوشهای دیگر استفاده کنید. مقاله طرز تهیه انواع دمنوش بهار نارنج – دمنوش بهار نارنج با چی خوبه؟ در این زمینه به شما کمک خواهد کرد.
طرز تهیه دمنوش عناب و زرشک به عنوان یک داروی آرامبخش
برای افرادی که از بیخوابی رنج میبرند، ترکیب عناب با زرشک برای تهیه دمنوش بهترین انتخاب است. برای درست کردن این نوشیدنی نیازمند 12 عدد عناب و 2 قاشق غذاخوری زرشک خواهید بود. پس از خرد کردن عناب، آن را برای 10 دقیقه درون آب سرد خیس کنید و سپس با زرشک درون یک قوری بریزید. اکنون آب جوش را به آن اضافه کرده و با قرار دادن آن روی حرارت غیر مستقیم و پارچهای روی درب آن اجازه دهید تا به خوبی در مدت زمان 10 تا 15 دقیقه، دم بکشد. در نهایت این نوشیدنی را از صافی عبور داده و میل کنید.
در کنار این نوشیدنی، پیشنهاد میکنیم که طرز تهیه دمنوش گل گاو زبان به همراه خواص آن را نیز یاد بگیرید. این دمنوش به افزایش آرامش و خواب بهتر شما کمک خواهد کرد.
آموزش طرز تهیه دمنوش عناب برای کودکان
به دلیل خواصی که در عناب وجود دارد، بهتر است آن را از کودکان نیز دریغ نکنید. برای اینکار میتوانید از ترکیب عناب و ترنجبین و جوشاندن آنها درون آب و سپس دم کردنشان استفاده کنید. این دمنوش تا یک هفته قابلیت مصرف را دارد.
چند نکته مهم برای درست کردن دمنوش عناب
- برای آنکه طعم نهایی نوشیدنی شما مشخص باشد، بهتر است آن را خرد کنید و سپس درون آب بریزید.
- بهتر است حرارت دادن به دمنوش را به صورت غیر مستقیم انجام دهید.
- این دمنوش ممکن است عوارضی را برای بارداری داشته باشد.
- در صورت مصرف داروی خاص حتما با پزشک خود در مورد تداخلات دارویی این دمنوش صحبت کنید.
- اگر عناب شما خشک است، ابتدا آن را خیس کنید.
- برای شیرین کردن نوشیدنی میتوانید از شیره انگور، نبات، عسل یا آبلیمو استفاده کنید.
دمنوش عناب، یک معجون همه فن حریف
همانطور که دیدید، عناب یکی از نوشیدنیهای پرطرفدار در طب سنتی است. این میوه را میتوانید به تنهایی یا با ترکیب در مواد دیگر مصرف کنید. برای انتخاب نوع دمنوش باید به کاربردی که از آن انتظار دارید، توجه کنید. عناب یکی از میوههایی است که نزدیک به 10 هزار سال به عنوان درمان دارویی از آن استفاده میشود. هر 400 گونه این گیاه از خواص درمانی برخوردارند.
برای آنکه بتوانید مواد لازم برای درست کردن این نوشیدنی را فراهم کنید، میتوانید از انواع عطاری آنلاین موجود در اسنپ فود کمک بگیرید. همچنین اگر روشی متفاوت نسبت به آنچه که در اینجا به آنها اشاره شد را در ذهن خود دارید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402