اگر از طرفداران طعم بورانی هستید، حتما میدانید که انواع متنوعی از این پیشغذای خوشمزه وجود دارد. احتمالا بیشتر شما بورانی اسفناج، بورانی هویج و … را میشناسید، اما آیا میدانید که در استان کرمانشاه هم یک بورانی خوشمزه به نام بورانی کنگر یا کنگر ماست تهیه میشود که طعم بینظیری دارد؟ با اسنپ فود همراه باشید تا مواد لازم و طرز تهیه بورانی کنگر کرمانشاهی اصیل را آموزش دهیم.
بورانی کنگر کرمانشاهی |
|
تعداد نفرات | 6 تا 8 نفر |
زمان آمادهسازی | 20 دقیقه |
زمان تهیه | 45 تا 60 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه بورانی کنگر کرمانشاهی اصیل
بورانی کنگر یکی از انواع بورانی است که طعمی فوقالعاده و طرفداران زیادی دارد. روشهای مختلفی برای تهیه بورانی وجود دارد که در مواد اولیه و دستور تهیه تفاوتهایی دارند؛ در ادامه این مطلب، به روشهای مختلف طرز تهیه بورانی اشاره میکنیم.
مواد اولیه در طرز تهیه بورانی کنگر کرمانشاهی خوشمزه
برای تهیه یک بورانی کنگر مجلسی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
کنگر | 500 گرم |
ماست چکیده | 2 لیوان |
پودر موسیر | به مقدار دلخواه |
پودر سیر | 1 قاشق چایخوری |
پودر پیاز | نصف قاشق چایخوری |
گردو خرد شده | 4 قاشق غذاخوری |
نعنا خشک | 1 قاشق غذاخوری |
پودر آویشن | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چایخوری |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
دستور تهیه بورانی کنگر کرمانشاهی
مراحل تهیه بورانی کنگر کرمانشاهی اصیل را در ادامه مشاهده میکنید.
- مرحله اول: ابتدا باید کنگرها را آماده کنید؛ برای این کار با استفاده از دستکش، تیغهای کنگر را جدا کرده و آنها را چند بار به خوبی بشویید.
- مرحله دوم: کنگرهای شسته شده را خرد کنید و در قابلمهای مناسب بریزید. سپس 2 لیوان آب اضافه کرده و اجازه دهید کنگرها با حرارت ملایم کاملا بپزند و آب درون قابلمه تبخیر شود.
- مرحله سوم: کنگرهای پخته شده را داخل آبکش بریزید و صبر کنید تا خنک شوند.
- مرحله چهارم: کنگرها را با ماست چکیده و گردو خرد شده ترکیب کنید و سایر ادویهها شامل پودر سیر، پودر موسیر، نعنا خشک، پودر آویشن، پودر پیاز و نمک را به آن اضافه کنید.
- مرحله پنجم: بعد از اتمام کار، ظرف حاوی بورانی کنگر مجلسی را حداقل به مدت 24 ساعت داخل یخچال بگذارید تا مزهها کاملا به خورد هم بروند و بورانی کنگر خوشمزه شما آماده سرو شود. طرز تهیه بورانی کنگر کرمانشاهی به پایان رسید.
برای سرو بورانی کنگر به گوشت، برنج و … نیاز ندارید، زیرا این بورانی یک شام سبک و کاملا سالم بهاری است. در پایان این بخش باید بگوییم که اگر به غذاهای کرمانشاهی علاقهمند هستید، کوفته کرمانشاهی اصیل نیز یکی از بهترین غذاهای این شهر است.
طرز تهیه بورانی کنگر کرمانشاهی با ماست معمولی
در این روش، علاوه بر کنگر به 1 بوته سیر، ماست، نمک و فلفل سیاه نیاز دارید. ابتدا سیرها را پوست گرفته و رنده کنید. بعد از آماده کردن کنگرها، آنها را در روغن تفت دهید تا کاملا سرخ شوند؛ سپس سیر رنده شده، نمک و فلفل را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید. نصف پیمانه آب به مواد بیافزایید و درب تابه را بگذارید. پس از اینکه کنگرها پخته شد، درب تابه را بردارید تا آب اضافی آنها تبخیر شود. بعد از تبخیر آب کنگرها، ماست را اضافه کنید و اجازه دهید مواد داخل قابلمه برای چند دقیقه بجوشند. برای تزئین کنگر ماست میتوانید از مقداری گل سرخ و گردوی خرد شده استفاده کنید.
طرز تهیه بورانی کنگر با ماست و زردچوبه
در این روش درست کردن بورانی کنگر، به ماست، پیاز، کنگر، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک نیاز دارید. برای تهیه کنگرماست به این روش، کنگرها را در حدود 45 دقیقه با حرارت ملایم بپزید تا کاملا پخته شوند. 1 عدد پیاز را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید. پیازها را در روغن سرخ کرده و با نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید. پیاز سرخ شده و ادویهها را به ظرف کنگر اضافه کرده و درب تابه را بردارید تا آب اضافی آن تبخیر شود. در نهایت کنگر را به همراه ماست، سرو کنید. برخی این دستور را متعلق به بورانی کنگر تبریز میدانند.
طرز تهیه ماست کنگر شیرازی خانگی
شیرازیها برای تهیه بورانی کنگر از دوغ نیز استفاده میکنند. برای درست کردن این بورانی، کنگرها را شسته و به صورت نواری خرد کنید؛ سپس آنها را به مدت 10 دقیقه با آب و نمک بجوشانید. کنگرهای پخته شده را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود. کنگرها را به همراه دوغ داخل یک ظرف بریزید و آن را به مدت 2 روز در یخچال قرار دهید. پس از سپری شدن این مدت زمان، کنگرها را از دوغ خارج کرده و ماست، نمک و نعنا خشک را به آن اضافه کنید.
طرز تهیه بورانی کنگر بدون ماست
شاید دیده باشید که در طرز تهیه انواع بورانی، ماست یک ماده اصلی است، اما باید بدانید که بورانی کنگر بدون ماست هم تهیه میشود. در این روش، به ازای نیم کیلو کنگر، 4 عدد تخم مرغ لازم دارید. پس از اینکه کنگرها آبپز یا بخارپز شدند، آنها را با مقداری روغن و ادویههایی مانند نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهید و در پایان، تخم مرغها را هم زده و به کنگرها اضافه کنید. وقتی تخم مرغها بست، بورانی کنگر شما حاضر و آماده سرو است.
نکات طرز تهیه بورانی کنگر خانگی
برای تهیه یک بورانی خوشمزه و مجلسی نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
- در طرز تهیه بورانی کنگر با گوشت کوب میتوانید کنگر را بکوبید یا آن را در غذاساز له کنید.
- برای طرز تهیه بورانی کنگر رژیمی میتوانید از ماست کم چرب استفاده کنید تا پیش غذا شما کالری کمتری داشته باشد.
- استفاده از گردو خرد شده در طرز تهیه بورانی موجب خوش طعمتر شدن آن میشود.
- در طرز تهیه ماست کنگر با موسیر به 1 قاشق غذاخوری پودر موسیر نیاز دارید که آن را باید همزمان با ماست به دیگر مواد بورانی اضافه کنید.
خواص بورانی کنگر
طرز تهیه بورانی کنگر کرمانشاهی به پایان رسید و نوبت به خواص آن میرسد. کنگر طبع گرم و خشک و ماست، طبیعتی سرد و تر دارد، بنابراین ترکیب این دو ماده، غذایی سبک و متعادل به وجود میآورد که خواص درمانی فراوانی خواهد داشت. برای مثال به این موارد توجه کنید:
- پتاسیم موجود در کنگر باعث تقویت سیستم گوارشی میشود.
- کالری بورانی کنگر پایین است و میتوان آن را یک غذای پاکسازیکننده و رژیمی در نظر گرفت.
- کنگر، عملکرد کلیهها و کبد را بهبود بخشیده و تمام بدن را ضدعفونی میکند.
- کنگر به رفع کمخونی، بهبود مشکلات معده، کاهش کلسترول خون و پیشگیری از ابتلا به انواع سرطانها کمک میکند.
بورانی کنگر خوشمزه را حتما امتحان کنید…
در این مطلب طرز تهیه بورانی کنگر خانگی را با چندین روش مختلف آموزش داده و به خواص کنگر اشاره کردیم. پیشنهاد میکنیم که حتما این وعده غذایی را تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید.
البته، اگر آماده کردن این غذا در کنار دیگر غذاها برای شما مشکل است، میتوانید این نوع غذاها که سریعتر آماده میشوند را خودتان در منزل آماده کرده و دیگرغذاها را آنلاین سفارش دهید. به این منظور، سفارش غذای آنلاین اسنپ فود در خدمت شما است تا سفارشات شما را دریافت و در کمترین زمان به دستتان برساند.
سلام ممنون بورانی کنگر اموزش گذاشتید مدت ها بود دوست داشتنم درست کنم
سلام خواهش میکنم امیدوارم از خوردن غذا بورانی کنگر لذت ببرید
سلام میخوام غذای بورانی کنگر درست کنم میشه بگید از کجا تهیه کنم
سلام از سایت اسنپ فود https://snappfood.ir/service/grocery?page=0§ion=SERVICES&superType=6
سلام بورانی کنگر درست کردم خیلی پر نمک شده میشه لطفا بگید چطور خوش نمکش کنم
سلام در خورشت بورانی کنگر یک عدد سیب زمینی از وسط نصف کنید یا سیب زمینی کامل بندازید در غذا بعد از یک ربع بردارید
سلام وقتتون بخیر بورانی کنگر درست کردم کنگر تلخ شده چیکار کنم
سلام دوست عزیز باید نعنا کمتر میرختید یک عدد قند یا شکر بریزد یا یکم نوشابه مشکی
سلام راهنمایی میکنید کنگر تازه انلاین از کجا تهیه کنم
سلام از سایت اسنپ فود https://snappfood.ir/service/grocery?page=0§ion=SERVICES&superType=6
سلام خورشت بورانی کنگر با ماست رزدچوبه درست کردم مزه زردچوبه زیاد میده
سلام زرد چوبه را زیاد ریختید یا ذایقه شخصی شما به زردچوبه زیاد حساس هستش
سلام من خورشت بورانی کنگر قبلا درست کرده بودم ولی اصلا خوب نشده بود اینبار از روئ دستور خوب و کامل شما درست کردم خیلی خوشحالم که مزه ی واقعی این غذای محلی و سنتی را متوجه شدم
سلام مممنون تجربه تون گفتید خوشحالم که غذای محلی سنتس بورانی کنگر خوشتون امده پیشنهاد میکنم یک سر هم یه انواع کیک ها بزنید و نظرتون به ما بگید مرسی https://blog.snappfood.ir/category/cake-pasrty-recipes/cake-ideas-recipes/
یش غذای بسیار مقوی و خوشمزه مرسی از اموزش های خوب و مفیدتون من همیشه وقتی نمیدونم چی درست کنم یه سر به سایت شما میزنم و کلی چیز خفن برای درست کردن پیدا میکنم ممنونم و خسته نباشید
خوشحالیم اموزش های ما براتون مفید واقع شده ماست کنگر یه پیش غذای ساده و در عین حال خوشمزه ست که به صورت های مختلف مثل بورانی کنگر ساده ، بورانی کنکر با ماست زردچوبه و ماست کنگر با موسیر میتونین تهیه ش کنین و میل کنین در صورتی که اموزش های ما رو دوست دارین خوشحال میشیم از لینک زیر اموزش کوفته کرمانشاهی غذای اصیل کرمانشاه رو هم مشاهده کنید و لذت ببرین
https://blog.snappfood.ir/دستور-پخت-کوفته-کرمانشاهی/
خسته نباشید و وقتتون بخیر من نمیدونستم کنگر چیه و بعد از خوندن این مطلب و خواص زیاد این گیاه ترغیب شدم این دسر خیلی خوشمزه رو درست کنم و خیلی مزه متفاوت و خوبی داشت اگه میشه بازم از این اموزشای خفن بزارید
خیلی خوشحالیم که اموزش براتون مفید واقع شده با مشاهده وبلاگ اسنپ فود و گشتن توش میتونین کلی غذای جذاب و کلی رستوران خوب توی شهرتون پیدا کنین
درصورتی که از اموزش راضی بودید و مایلید میتونین از لینک زیر طرز تهیه نان بژی کرمانشاه رو هم مشاهده کنین و لذت ببرید
https://blog.snappfood.ir/طرز-تهیه-نان-بژی-کرمانشاهی/
سلام خسته نباشید چه خوبه که غذایی محلی سنتی بورانی کنگر کرمانشاهی معروفی کردید
سلام ممنون خوشحالم که غذای محلی و سنتی بورانی کنگر مورد پسندتون بوده در سایت اسنپ فود سعی به این شده که دوستان را بانواع غذاهای محلی و سنتی و انواع میوه ها و نوشیدنی ها و کیک و شیرینی مربارژیمی و چیزهای دیگر که زیر مجموع سایت هستند آشنا کنیم https://blog.snappfood.ir/
سلام من هروقت از غذاهای تکراری روزمره خسته میشم زود میان پیچ شما غذاهای سنتی و محلی نگاه میکنم واقعا خوب غذاها توضیح دادید ممنونم
سلام خوشحالیم که غذاهای محلی و سنتی مورد پسنده شما قرار گرفته پیشنهاد میکنم به انواع شیرینیرژیمی و انواع کیک وشیرینی و انواع میوه ها و انواع نوشیدنی ها و مربا سر بزیند https://blog.snap pfood.ir/ انواع خواکی ها ی دیگر هم اموزش و طرز تهیه شون هستش خوشحال میشم سر بزنید و نظرتون را بگید دوست گرام
نکته مهم در سرو بورانی کنگر کرمانشاهی خیلی خوب بود خیلی کمکم کرد مرسی
سلام بعد اتمام مراحل طرز تهیه بورانی کنگر به پایان رسید باید ظرف حاوی بورانی کنگر را حداقل به مدت 24 ساعت داخل یخچال بگذارید
این کار باعث میشود تا مزهها کاملا به خورد هم بروند و بورانی کنگر خوشمزه شما آماده سرو شود.