تجربه ای شیرین با طرز تهیه شیرینی با رشته شعریه
باقلوا یکی از آن شیرینیهای محبوب و سنتی است که کمتر کسی میتواند از آن صرفنظر کند. تنوع این شیرینی بسیار بالاست و تبریز، یزد و قزوین، معروفترین انواع باقلواهای ایرانی را دارند. اما در این مطلب از اسنپ فود قصد داریم کمی تنوع ایجاد کرده و به سراغ طرز تهیه شیرینی های عربی برویم و ببینیم که یک باقلوای خوشمزه عربی چطور درست میشود. با ما همراه باشید.
شیرینی با رشته شعریه | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت غذا | …. |
میزان سختی | متوسط |
شیرینی با رشته شعریه
باقلوای عربی یا باقلوای رشتهای با رشتههای مخصوص شعریه تهیه میشود که میتوانید آنها را از لوازم قنادی خریداری کنید. این شیرینی خوشمزه عربی نیازی به فر ندارد و در زمانی کوتاه آماده میشود. اما برای اینکه طعم باقوا جا بیفتد، بهتر است از یک روز قبل اقدام به تهیه آن کنید تا چند ساعت در یخچال استراحت کند. طرز تهیه شیرینی با رشته عربی و مواد لازم آن را در ادامه ببینید:
مواد لازم برای طرز تهیه شیرینی شعریه
توجه داشته باشید که در جدول زیر، مقدار شیر عسلی ذائقهای است؛ یعنی در صورتی که مقدار آن را بیشتر کنید، باقلوای شیرینتر و تردتری خواهید داشت.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
رشته شعریه | 1 بسته |
شیر عسلی | نصف قوطی |
انواع مغزها (گردو، بادام، پسته) | 200 گرم |
کره | 50 گرم |
پودر هل | ¼ قاشق چایخوری |
گلاب (اختیاری) | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران (اختیاری) | 1 قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه شیرینی با رشته شعریه
طرز تهیه دسر با رشته عربی مطابق مراحل زیر است:
- مرحله اول: یک بسته رشته مخصوص شعریه تهیه کرده و پیش از باز کردن بسته، رشتهها را با دست فشار دهید تا کاملا ریز و خرد شوند.
- مرحله دوم: کره را در تابهای مناسب تفت دهید تا کاملا آب شود. سپس، رشتههای خرد شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید.
- مرحله سوم: در ادامه طرز تهیه شیرینی با رشته شعریه، زعفران دم کرده و پودر هل را به تابه بیفزایید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
نکته: رشتهها باید در حدی تفت بخورند که کمی طلایی شده و تغییر رنگ دهند. مکث بیش از اندازه ممکن است باعث سوختن رشتهها و خراب شدن کیفیت شیرینی شود.
- مرحله چهارم: پس از طعم گرفتن رشتهها با کره و زعفران و هل، نصف قوطی شیر عسلی را در تابه بریزید و مواد را به سرعت با هم مخلوط کنید و بعد از آن گلاب را اضافه کنید.
نکته مهم: توجه داشته باشید که شیر عسلی بر اثر حرارت دیدن سفت میشود، بنابراین کار مخلوط کردن را در حد چند ثانیه و به سرعت انجام دهید و تابه را از روی حرارت بردارید.
- مرحله پنجم: پس از اضافه کردن گلاب، زیر شعله را خاموش کنید و به هم زدن و تفت دادن مواد در حالت شعله خاموش ادامه دهید تا عطر و طعم مواد به خورد هم بروند.
- مرحله ششم: پس از اینکه بافت باقلوا یکدست و منسجم شد، آن را درون قالبی مناسب که کف آن را از قبل کمی چرب کردهاید بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید.
نکته: برای داشتن یک باقلوای چندلایه، میتوانید ابتدا یک لایه شعریه و پس ازآن یک لایه از مغزیجات را داخل قالب ریخته و در نهایت سطح قالب را با باقیمانده مواد شیرینی شعریه پر کنید.
- مرحله هفتم: مغزهای خرد شده را روی سطح باقوا بریزید و کمی فشار دهید و صبر کنید تا باقلوا کمی از حرارت بیفتد و خنک شود. سپس، حداقل به مدت 1 ساعت، قالب را داخل یخچال قرار دهید.
- مرحله هشتم: پس از گذشت زمان مناسب، شیرینی رشته ای با شیر عسل را از یخچال خارج کرده و به اندازهها و شکلهای دلخواه، برش بزنید.
نکته: میتوانید در این مرحله، با آب و گلاب و شکر و زعفران، کمی شهد درست کرده و روی باقلواها بریزید و سطح آنها را با پودر انواع مغزیجات و غنچههای گل محمدی، تزئین کنید.
چند نکته تکمیلی در طرز تهیه شعریه ساده
برای تهیه یک شیرینی با کیفیتتر، این نکات را در نظر داشته باشید:
- اگر همراه با شیر عسلی، مقداری شیر و خامه صبحانه هم به این دسر اضافه کنید، باقلوای نرمتر و آبدارتری خواهید داشت.
- میتوانید مواد شیرینی را روی یک سطح فویلی آلومینیومی پهن کرده و به کمک فویل، باقلوا را رول کرده و پس از سرد شدن، به صورت مقطعی، برش بزنید.
- اگر مغزیجات را با پودر هل و گلاب ترکیب کنید، بافت مغزها منسجمتر میشود و هنگام برش زدن باقلوای عربی، ترکیب یکدستتری خواهید داشت.
- در صورتی که رشته شعریه را بیش از اندازه تفت دهید، باقلوا سفت خواهد شد.
- اگر شیر عسلی بیش از اندازه سفت شد، مقدار بیشتری شیر عسلی اضافه کرده و سریعتر از روی حرارت بردارید.
طرز تهیه حلوا عربی با شعریه
برای تهیه این حلوای خوشمزه، به ازای 1 پیمانه رشته شعریه عربی، به 2 پیمانه شیر، ¼ پیمانه شکر و 1 قاشق غذاخوری روغن کرمانشاهی و مقداری هل و مغزیجات نیاز دارید.
رشتههای خرد شده شعریه را با شعله متوسط در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شوند و پس از آن، مغزیجات خرد شده را اضافه کنید. سپس، شعله را کم کرده و شیر و شکر را در مخلوط مواد بریزید. برای خوشمزهتر شدن حلوا میتوانید مانند طرز تهیه حلوا عربی ، در همین مرحله، مقدار ¼ پیمانه شیر خشک هم به ترکیب اضافه کنید. کمی پودر هل روی حلوا بپاشید و صبر کنید تا شیر در رشتهها کاملا جذب شود. به همین سادگی، حلوای شعریه شما آماده است که میتوانید آن را هم به صورت داغ و هم سرد سرو کنید.
همچنین میتوانید در طرز تهیه حلوای شعریه، به جای رشته عربی، از ورمیشل معمولی هم استفاده کنید.
اگر علاقمندید که در طعم حلوهای خانگی خود کمی تنوع ایجاد کنید، پیشنهاد میکنیم که طرز تهیه حلوای قهوه را هم حتما ببینید تا هر بار با یک طعم متفاوت، اطرافیان خود را غافلگیر کنید.
باقلوای عربی با رشته شعریه را امتحان کنید…
همانطور که میدانید طرز تهیه شیرینی های عربی به همین جا ختم نمیشود و موارد دیگری مانند لگیمات، کنافه، بسبوسه و… هم هستند که قطعا با تهیه آنها در منزل، تجربهای از چشیدن طعمهای بینظیر را رقم خواهید زد. امیدواریم این آموزشها برای شما مفید بوده باشد و اوقات شیرینی را با این باقلواهای شیرین تجربه کنید.