آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • سمبوسه سیب زمینی
    طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی با طعم‌ های مختلف مرداد 2, 1403
  • سبزی خورشت کرفس
    سبزی خورشت کرفس چیست؟ مرداد 2, 1403
  • روغن کرچک
    معرفی روغن کرچک با خواص، مضرات و نحوه مصرف خرداد 20, 1403
صفحه پیدا نشد!
بهترین نوشیدنی های اصیل ایرانی
آموزش آشپزی
5/5 - (3 امتیاز)
10

بهترین نوشیدنی های اصیل ایرانی با عطرها و طعم های بی نظیر

مینا اسماعیل بیگی 11 بهمن 1401 8 دقیقه

همه ما عطر و طعم شربت‌های خنک تابستانی مادر بزرگ‌هایمان را به یاد داریم. شربت‌هایی که در آن گرمای کلافه‌کننده تابستان، با عطر و طعم فوق‌العاده‌شان، هوش از سر آدم می‌پراندند و با چشیدن اولین جرعه، دیگر خبری از گرمای طاقت‌فرسای هوا نبود! به علاوه، هر کدام، خواص منحصر به فرد خودشان را داشتند و مادربزرگ‌ها خوب می‌دانستند که کدام شربت خنک یا دمنوش گیاهی برای کدامیک از ما مناسب‌تر است.

خبر خوب این است که این سنت‌ها همچنان باقیست و با وجود تنوع چشمگیر انواع نوشیدنی‌های آماده بازاری، نوشیدنی های اصیل ایرانی هنوز هم جایگاه و ارزش خود را حفظ کرده‌اند.

در این مطلب از اسنپ فود، به سراغ معرفی انواع نوشیدنی های اصیل ایرانی رفته‌ایم تا بتوانیم با تهیه آن‌ها، پذیرایی تمام عیار ایرانی خود را کامل‌تر کنیم. با ما همراه باشید.

شربت سکنجبین

طعم نوستالژیک شربت سکنجبین چیزی نیست که به راحتی بتوان از آن صرف‌نظر کرد. به علاوه، طبیعت خنک‌کننده نعناع، این شربت خوشمزه را تبدیل به انتخابی بی‌رقیب برای گرمای تابستان می‌کند. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه آن را با هم می‌بینیم:

مواد لازم برای تهیه شربت سکنجبین

مواد زیر را آماده کنید و در نظر داشته باشید که مقدار سرکه در دستور شربت سکنجین، سلیقه‌ای است و می‌توانید مقدار آن را کم یا زیاد کنید. با این مقدار مواد می‌توانید برای 10 نفر، شربت سکنجبین تهیه کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
نعناع 150 گرم
شکر 1 کیلوگرم
آب 2 لیوان
سرکه انگور 100 گرم

مراحل طرز تهیه شربت سکنجبین

برای تهیه یکی از بهترین نوشیدنی های اصیل ایرانی؛ یعنی شربت سکنجین، مراحل زیر را انجام دهید:

  • مرحله اول: آب و شکر را داخل قابلمه‌ای مناسب بریزید و حرارت را زیاد کنید تا شربت، شروع به جوشیدن کند و شکر آب شود.
  • مرحله دوم: حالا حرارت را ملایم کنید و دسته نعناع را داخل شربت قرار دهید. حدود 20 دقیقه زمان لازم است تا عطر و طعم نعناع به خورد شربت برود.
  • مرحله سوم: در ادامه، سرکه را به تدریج اضافه کنید و صبر کنید تا شربت به قوام لازم برسد.

نکته: برای امتحان میزان قوام شربت، مقداری از آن را داخل یک قاشق ریخته و صبر کنید تا از حرارت بیفتد، سپس غلظت آن را میان دو انگشت خود تست کنید و در صورتی که حالتی نسبتا سفت و کشدار داشت، یعنی قوام شربت سکنجبین، مناسب است.

  • مرحله چهارم: حالا شربت را از یک پارچه تمیز توری به عنوان صافی عبور دهید و پس از اینکه از حرارت افتاد، در ظرف‌های شیشه‌ای دربسته، داخل یخچال نگهداری کنید.

یک روش سنتی برای سرو این شربت خوشمزه، استفاده از خیار رنده شده در ترکیب آن است که لذت نوشیدن آن را چند‌برابر می‌کند. نوش جان

شربت تخم شربتیمعرفی انواع نوشیدنی های اصیل ایرانی

تخم شربتی خاصیت لاغرکنندگی دارد و با جذب آب به خود، بدن شما را هیدراته نگه می‌دارد. بنابراین این نوشیدنی گوارا را در روزهای گرم تابستان و در هنگام افطار، فراموش نکنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه ان را با هم می‌خوانیم:

مواد لازم برای تهیه شربت تخم شربتی

با این مقدار تخم شربتی می‌توانید برای 4 نفر، شربت تخم شربتی تهیه کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
تخم شربتی 4 قاشق غذاخوری
شکر 2 قاشق غذاخوری
لیموترش تازه 1 عدد
گلاب به مقدار لازم
آب 4 لیوان (برای تهیه شیره)

مراحل طرز تهیه شربت تخم شربتی

برای تهیه شربت گوارای تخم شربتی، مراحل زیر را انجام دهید:

  • مرحله اول: ابتدا 4 قاشق تخم شربتی را داخل صافی ریخته و 2 تا 3 بار زیر آب سرد بگیرید تا شن‌های ریز آن جدا شود.
  • مرحله دوم: سپس، آن را همراه مقداری آب ولرم در ظرف گودی ریخته و 2 تا 3 ساعت در دمای محیط قرار دهید تا تخم شربتی‌ها باز شده و لعاب بیندازند.

نکته: حجم آب باید به اندازه‌ای باشد که 2 بند انگشت بالاتر از تخم شربتی‌ها را بپوشاند.

  • مرحله سوم: شکر و آب را در قابلمه‌ای مناسب بجوشانید تا شیره به غلظت دلخواه برسد. سپس، زیر قابلمه را خاموش کنید و آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
  • مرحله چهارم: حالا تخم شربتی‌ها را داخل پارچی مناسب ریخته و شیره را به آن اضافه کنید. پارچ را برای چند ساعت داخل یخچال بگذارید.

موقع سرو شربت، مقدار مناسب از این شیره نسبتا غلیظ را با آب، گلاب و کمی لیموترش مخلوط کرده و در هر لیوان، چند تکه یخ بیندازید.

به همین راحتی، شربت خوشمزه شما آماده سرو است. اما به عنوان نکته پایانی، این مطلب را هم اضافه می‌کنیم که می‌توانید در تهیه این شربت خوشمزه، به جای آب از انواع شربت‌ها یا شهدهای رنگی استفاده کنید، برای مثال، طرز تهیه شربت زعفران، شربت خوش طعم بی‌ رقیب را ببینید و برای تهیه یک شربت تخم شربتی خوشرنگ، از آن استفاده کنید.

شربت بهار نارنجطرز تهیه شربت بهار نارنج

بهار نارنج یک آرام‌بخش و مولتی ویتامین طبیعی است که در گرمای کلافه‌کننده تابستان، خلق و خوی شما را آرام نگه می‌دارد و استفاده از شکوفه یا عرق این گیاه در قالب شربت، یک امکان عالی برای بهره بردن از خواص درمانی این گیاه بهاری است. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه این شربت با استفاده از عرق آن آمده است:

مواد لازم برای تهیه شربت بهار نارنج

می‌توانید از این دستور، زعفران و گلاب را حذف کنید، اما با وجود این دو ماده مفید و معطر، شربت پرخاصیت‌تری خواهید داشت:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
عرق بهار نارنج 2 لیوان
شکر 5 لیوان
آب لیموترش 3 قاشق غذاخوری
گلاب 4/1 لیوان
آب 3 لیوان
زعفران دم کرده به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه شربت بهار نارنج

دستور تهیه شربت بهار نارنج، مطابق مراحل زیر است:

  • مرحله اول: آب و شکر را در قابلمه‌ای مناسب ریخته، روی حرارت ملایم قرار داده و به آرامی هم بزنید تا شکر کاملا حل شود.
  • مرحله دوم: حالا 2 لیوان عرق بهار نارنج را به شربت اضافه کرده و پس از چند ثانیه، مقداری زعفران دم کرده و 4/1 لیوان گلاب را داخل قابلمه بریزید. چند دقیقه صبر کنید تا شربت به آرامی بجوشد و غلیظ شود.
  • مرحله سوم: در پایان، 3 قاشق آب لیموترش به شربت اضافه کرده و پس از 2 دقیقه، حرارت را خاموش کنید.

شربت بهار نارنج خوش‌عطر و بوی شما آماده است و کافیست که پس از کمی خنک شدن، آن را در شیشه‌های دربسته ریخته و در یخچال بگذارید.

شربت گلابطرز تهیه شربت گلاب

در طرز تهیه نوشیدنی های اصیل ایرانی، به شربت بی‌رقیب گلاب می‌رسیم. مطمئن باشید که عطر و بوی بی نظیر گلاب، تحمل شما را در روزهای گرم تابستان، چند برابر خواهد کرد. به علاوه، برای ایجاد یک تنوع دلپذیر در شربت گلاب، طرز تهیه شربت آبلیمو، نوشیدنی ضد گرمازدگی را هم ببینید تا بتوانید یک شربتی ترکیبی دلچسب آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه شربت گلاب

مواد اولیه این شربت سنتی بسیار ساده و به شرح زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گلاب 1 لیوان
شکر 3 لیوان
آب 6 لیوان

مراحل طرز تهیه شربت گلاب

اگر دوست دارید طعم شربت گلاب ساده را بچشید، مراحل زیر را انجام کنید:

  • مرحله اول: 3 لیوان آب را با 6 لیوان شکر داخل قابلمه‌ای مناسب ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. حالا حرارت را ملایم‌تر کنید تا شهد به صورت ریز بجوشد و به غلظت مناسب برسد.
  • مرحله دوم: در ادامه، 1 لیوان گلاب را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا شربت دوباره شروع به جوشیدن کند.
  • مرحله سوم: پس از گذشت 2 تا 3 دقیقه می‌توانید حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا شربت خوش‌عطر شما از حرارت بیفتد.

تنوع رنگ و طعم شربت گلاب بسیار زیاد است. برای مثال در صورت تمایل می‌توانید مقداری آب لیموترش و رنده پوست لیمو به ترکیب آن اضافه کنید و یا برای تنوع ظاهری، از انواع رنگ‌های خوراکی مجاز استفاده نمایید.

به علاوه، گلاب، پای ثابت بسیاری از شربت‌های گوارای تابستانی است. برای مثال؛ طرز تهیه شربت خاکشیر برای روزهای گرم سال را هم ببینید تا یک گزینه فوق‌العاده دیگر برای پذیرایی از مهمان‌ها داشته باشید.

شربت بیدمشکطرز تهیه شربت بیدمشک

شربت بیدمشک یک شربت بسیار گوارا و خوش‌طعم است که تنوع بی نظیری دارد. برای مثال، عطر بیدمشک در کنار عرق بهار نارنج و تخم شربتی، فوق‌العاده است و یا با اضافه کردن مقداری خاکشیر به بیدمشک، می‌توانید توان خود را برای گذراندن روزهای گرم تابستان بیشتر کنید. اما در ادامه، ساده‌ترین روش تهیه شربت بیدمشک را شرح می‌دهیم و بسط دادن طعم آن را به سلیقه خودتان واگذار می‌کنیم:

مواد لازم برای تهیه شربت بیدمشک

در صورت تمایل می‌توانید یک قاشق چایخوری زعفران دم‌کرده و کمی پودر هل را هم به مواد شهد اضافه کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
عرق بیدمشک 1 لیتر
شکر 3 کیلو
آب 4 لیوان
آب لیموترش تازه به مقدار لازم
یخ چند تکه

مراحل طرز تهیه شربت بیدمشک

طرز تهیه شربت بیدمشک، بسیار ساده و شامل مراحل زیر است:

  • مرحله اول: طبق یک روال همیشگی برای تهیه شهدها، آب و شکر را در قابلمه‌ای مناسب روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود.
  • مرحله دوم: پس از اینکه شربت جوشید و به غلظت مناسب رسید، آن را از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن، عرق بیدمشک را به آن اضافه کنید.

نکته مهم: اضافه کردن عرق بیدمشک به شهد، در حالی که شهد هنوز داغ است، عطر و بوی فوق‌العاده بیدمشک را از بین می‌برد.

به همین سادگی، شربت بیدمشک آماده است و می‌توانید آن را در بطری‌های دربسته داخل یخچال نگهداری کنید.

موقع سرو شربت، مقدار مناسب از شهد را با آب ترکیب کرده و چند قطره لیموترش و یکی دو تکه یخ به آن اضافه کنید.

یخ در بهشتطرز تهیه یخ در بهشت آلبالویی

یخ در بهشت هم از آن شربت‌های متنوعی است که اتفاقا خیلی راحت و فوری آماده می‌شوند. اما در این قسمت، یکی از طعم‌های قدیمی این نوشیدنی یخی را برای شما آورده‌ایم که حتما خیلی از شما با آن خاطره دارید. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه یخ در بهشت آلبالویی را با هم می‌بینیم:

مواد لازم برای طرز تهیه یخ در بهشت آلبالویی

برای تهیه این نوشیدنی گوارای تابستانی، مواد زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آب آلبالو 1 لیتر
شکر 200 گرم
آبلیموی تازه 2 قاشق غذاخوری
وانیل به مقدار کم

مراحل طرز تهیه شربت یخ در بهشت آلبالویی

برای تهیه یک یخ در بهشت خوشمزه آلبالویی، مراحل زیر را انجام دهید:

  • مرحله اول: آب آلبالو را با شکر، آبلیمو و وانیل در قابلمه‌ای مناسب ریخته و روی حرارت متوسط به آرامی هم بزنید.
  • مرحله دوم: بعد از حل شدن کامل شکر و چند جوش ریز، قابلمه را در دمای اتاق بگذارید تا خنک شود.
  • مرحله سوم: محتویات قابلمه را در ظرفی کم‌عمق و فلزی ریخته و داخل فریزر بگذارید.
  • مرحله چهارم: بعد از گذشت 3 ساعت، ظرف را از یخچال خارج کنید و نوشیدنی خود را که به حالت نیمه یخ‌زده رسیده، هم بزنید.
  • مرحله پنجم: حالا دوباره ظرف را برای چند دقیقه داخل فریزر بگذارید تا آماده سرو شود.

دمنوش گل گاو زباندمنوش گل گاو زبان

دمنوش گل گاوزبان، یک نوشیدنی آرام‌بخش و نشاط آور است که در ترکیب با گیاهان دیگر، عطرها و طعم‌های متنوعی می‌گیرد. اما در اینجا، یکی از ساده‌ترین دستورها را آورده‌ایم که در آن، عطر و رنگ گل گاوزبان غالب است و می‌توانید به عنوان یک تقویت‌کننده طبیعی بدن روی آن حساب کنید.

مواد لازم برای تهیه دمنوش گل گاوزبان

مواد اولیه زیر را آماده کنید و اگر طعم و رنگ قوی‌تری می‌پسندید، مقدار گل گاوزبان را بیشتر کنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گل گاوزبان 3 قاشق غذاخوری
گل محمدی خشک 4 عدد
لیموترش 1 عدد
نبات 1 تکه
آب جوش 1 لیوان

مراحل طرز تهیه دمنوش گل گاوزبان

دمنوش گل گاوزبان را به صورت گرم یا سرد می‌توان سرو کرد و برای تهیه آن کافیست مراحل زیر را طی کنید:

  • مرحله اول: گل گاوزبان را همراه با غنچه‌های گل محمدی و 1 لیوان آب جوش، داخل یک قوری کوچک ریخته و روی سماور یا کتری بگذارید تا دم بکشد.

نکته: به جای قوری از فرنچ پرس هم می‌توانید استفاده کنید.

  • مرحله دوم: پس از گذشت 10 تا 15 دقیقه، دمنوش آماده است. آن را در فنجانی مناسب بریزید و با 1 تکه نبات، سرو کنید. نوش جان

با سفارش آنلاین از کافه، بی نظیرترین نوشیدنی های اصیل ایرانی را به صورت اینترنتی سفارش دهید

اگر دوست دارید تنوع پذیرایی خود را بیشتر کنید، اما برای تهیه انواع این شربت‌ها وقت کافی ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید. کافیست به صفحه سفارش آنلاین از کافه بروید و موارد دلخواه خود را با ثبت آدرس، سفارش دهید. همچنین می‌توانید از طریق عطاری آنلاین نیز بهترین و با کیفیت‌ترین محصولات را سفارش داده و در خانه هر نوشیدنی که دوست دارید را تهیه کنید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 1446 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(9 دیدگاه)

maryaamsasanie
12 شهریور 1402

سلام اسموتی شربت عرق بیدمشک درست کردم اما عطر زیادی نداشت

  • snappfoodadmin
    12 شهریور 1402

    سلام در تهیه اسمتوتی ، شربت عرق بیدمشک باید توجه داشته باشیدکه اضافه کردن عرق بیدمشک به شهد ی که هنوز داغ است، عطر و بوی فوق‌العاده خوب بیدمشک را از بین می‌برد

چکامک
12 شهریور 1402

شربت یخ در بهشت آلبالویی درست می کنم میزارم تو یخچال میشه بستنی یخی آلبالویی خیلی خوشمزه میشه

جولاوند
12 شهریور 1402

تهیه دمنوش گل گاوزبان چقدر زمان میبره

  • snappfoodadmin
    12 شهریور 1402

    سلام دمنوش گل گاو زبان پس از گذشت 10 تا 15 دقیقه، طول میکشه تا آماده بشه

زهرا خدابخشی
12 شهریور 1402

سلام تخم شربتی برای لاغری خوبه

  • snappfoodadmin
    12 شهریور 1402

    سلام تخم شربتی خاصیت لاغرکنندگی دارد و بدن شما را هیدراته نگه می‌دارد

علی
26 تیر 1402

سلام. من یوتیوبر هستم. میخوام یه کلیپ درست کنم در مورد نوشیدنی های ایرانی. اجازه هست مطالب شما رو با ذکر منبع استفاده کنم؟ https://www.youtube.com/@magnificent.tourism

  • snappfoodadmin
    26 تیر 1402

    سلام وقت بخیر با ذکر و نام و لیک اسنپ فود و بلاگ اسنپ فود بله میتونید مطلب بهترین نوشیدنی های اصیل ایرانی با عطرها و طعم های بی نظیر را در یوتپ اشتراک بزاریدhttps://blog.snappfood.ir/ و https://snappfood.ir/

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود