با شنیدن نام دسر زعفرانی ممکن است فکر کنید که این همان دسر خوشمزه و مشهور ایرانی است که با نام شله زرد آن را میشناسم؛ اما باید بگوییم که این دسر کاملا متفاوت است. در حقیقت این دسر، از پاناکوتای ایتالیایی الهام گرفته شده است. اگر علاقه مند به تهیه آن در منزل هستید، باید گفت که طرز تهیه دسر زعفرانی به نسبت ساده است و میتوانید آن را به راحتی در منزل تهیه کنید. در این مطلب قصد داریم به طرز تهیه این دسر خوشمزه بپردازیم. با ما همراه باشید تا شما نیز بتوانید به سادگی این دسر خوش طعم و خوش آب و رنگ را در منزل آماده کنید. به علاوه بافت این دسر ژلهای است و میتواند برای مهمانیها یکی از بهترین انتخابهای پیش رو باشد که میز شما را رونق داده و رنگ و لعاب خوبی به آن میدهد.
طرز تهیه دسر زعفرانی |
|
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت | 300 دقیقه |
میزان سختی | کم |
دسر زعفرانی ایرانی یا پاناکوتای ایتالیایی؟

همانطور که اشاره شد دسر زعفرانی شباهت بسیاری به پاناکوتا دارد که به عنوان طعم دهنده آن از زعفران استفاده شده است. این دسر ایتالیایی با خامه و ژلاتین درست میشود. البته در ایتالیا از طعم دهندههایی مثل وانیل و کاکائو استفاده میکنند. از آن جایی که دسر زعفرانی از دسرهای سبک محسوب میشود، میتوانید آن را برای بعد از غذا در نظر بگیرید. این دسر نیاز شما به طعم شیرین را مرتفع ساده و در عین حال باعث سنگینی معدهتان نخواهد شد.
دسر زعفرانی با ژلاتین
پیش از هر چیزی لازم به ذکر است که شما میتوانید دسر زعفرانی را در ظرفهای تک نفره یا در یک قالب بزرگتر بسته به سلیقه خود تهیه کنید. اگر تصمیم دارید که این دسر خوشمزه و خوش عطر و بو را برای مهمانیهای بزرگ خود، تهیه کنید؛ بهتر است به سراغ قالبهای تک نفره بروید. به این شکل میتوانید برای هر نفر، یک ظرف دسر جداگانه کنار بشقاب قرار دهید و این احترام بیشتری به میهمانان شما به همراه خواهد داشت. در ادامه مواد اولیه برای تهیه دسر زعفرانی ذکر شده است. سپس مراحل درست کردن این دسر را مرحله به مرحله خواهید خواند.
مواد لازم برای دسر زعفرانی
مواد اولیه لازم برای طرز تهیه دسر زعفرانی، به شرح زیر هستند:
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
شیر | 3 پیمانه |
شکر | 4/3 پیمانه |
پودر ژلاتین | 2 قاشق غذاخوری |
آب | 2/1 پیمانه |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | به مقدار کافی |
خامه صبحانه | 100 گرم |
طرز تهیه دسر زعفرانی با خامه
برای تهیه دسر زعفرانی با نشاسته یا بدون آن، باید چند مرحله را به درستی انجام دهید. توجه داشته باشید که حتما طبق دستورالعمل پیش بروید تا نتیجه نهایی به بهترین شکل و خوشمزهترین حالت از کار دربیاید.

- مرحله اول: در طرز تهیه دسر زعفرانی ابتدا باید شیر و ژلاتین را با هم مخلوط کنید. برای این کار شیر را درون قابلمه بریزید، اما آن را روی حرارت قرار ندهید. سپس ژلاتین را کم کم به شیر اضافه کنید و به طور مرتب هم بزنید تا ژلاتین گلوله گلوله نشود. دقت داشته باشید که اگر ژلاتین را به صورت مرحلهای اضافه نکنید، این باعث خواهد شد که ژلاتین گلوله گلوله شده و نتیجه دلخواه حاصل نشود. البته لازم به ذکر است که در ابتدا قبل از این کار میتوانید تکهای یخ در زعفران قرار دهید. این کار باعث خواهد شد تا زعفران خوشرنگتر شود.
- مرحله دوم: در مرحله بعدی نوبت به افزودن شکر میرسد. ابتدا قابلمه را روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید. پس از حل شدن ژلاتین در شیر، وقت آن است که شکر را نیز به آن اضافه کنید. توجه داشته باشد که اگر تمایل دارید دسر زعفرانی ساده شما خیلی شیرین نباشد، میتوانید مقدار شکر را کاهش دهید. همچنین هنگام حل کردن خوب هم بزنید تا یک دست شده و به خوبی در شیر حل شود.
- مرحله سوم: حال باید پیش از آن که شیر خیلی داغ شود، خامه را اضافه کنید. لازم به ذکر است در صورتی که خامه را به شیر داغ اضافه کنید، این موجب بریده بریده شدن خامه خواهد شد. بنابراین لازم است که حتما به دمای شیر دقت داشته باشید.
- مرحله چهارم: به مرحله چهارم از طرز تهیه دسر زعفرانی رسیدیم. پس از آن که همه محتویات درون قابلمه را به خوبی مخلوط کردید نوبت به اضافه کردن زعفران میرسد. پس از افزودن زعفران نیز دوباره همه مواد را با استفاده از یک همزن دستی، هم بزنید تا یک مخلوط یکدست حاصل شود. در صورتی که هنوز مواد یک دست نبود یا برای مثال گلولههای ژلاتین در آن دیده میشد میتوانید پیش از آن که مواد را درون قالب بریزید، آن را یک بار از صافی رد کنید.

- مرحله پنجم: در آخرین مرحله وقت آن است که مواد را در قالب بریزید. شما ممکن است از قالبهای فلزی استفاده کرده یا قالب سیلیکونی را ترجیح بدهید. اگر تصمیم به استفاده از قالب فلزی دارید، حتما قبل از استفاده، قالب را در آب جوش قرار دهید.
- همین طور در نظر داشته باشید که نیازی به چرب کردن قالب نیست. زیرا دسر زعفرانی به دلیل بافت ژلاتینی و نرم به راحتی از قالب جدا خواهد شد. حال قالب را به مدت 5 ساعت درون یخچال قرار دهید تا به اصطلاح خودش را بگیرد.
- مرحله ششم: پس از آن که دسر سرد شد، میتوانید آن را از قالب جدا کنید. برای این کار با چاقو کمی کنارههای آن را جدا کرده و سپس آن را درون ظرفی که کمی رطوبت دارد، برگردانید. این رطوبت باعث میشود که بتوانید دسر را به راحتی در ظرف جا به جا کنید. به همین راحتی دسر زعفرانی ساده و خوشمزه شما آماده سرو است.
- مرحله هفتم: مرحله آخر از طرز تهیه دسر زعفرانی است. برای تزئین دسر زعفرانی، میتوانید از خامه و انواع مغزها مانند مغز پادام و مغز پسته استفاده کنید. همین طور شما میتوانید از مغزها و خامه نیز برای تزئین این دسر خوشمزه استفاده کنید. البته شما میتوانید با توجه به سلیقه و ذائقه خود، تزئینات این دسر را تغییر دهید. خامه علاوه بر ظاهر، موجب خوش طعمتر شدن این دسر نیز خواهد شد. لازم به ذکر است که برخی افراد دسر زعفرانی بدون خامه را ترجیح میدهند و علاقه مند به اضافه کردن خامه نیستند.
نکاتی درباره طرز تهیه دسر زعفرانی
برای تهیه دسر زعفرانی خوشمزه، نکاتی که در ادامه مطلب آمده است را در نظر داشته باشید:

- برای درست کردن دسر زعفرانی بهتر است که از قالبهای سیلیکونی استفاده کنید. برای استفاده از قالب فلزی نیز باید آن را چند دقیقه را آب گرم قرار دهید.
- توجه داشته باشید که مقدار مواد اولیه را به همان نسبتی که در دستور تهیه گفته شده است استفاده کنید.
- دسر زعفرانی را میتوانید با خامه و انواع مغزها تزئین کنید. در طرز تهیه دسر پان اسپانیا نیز همین تزئینات مشابه را داریم.
- زمان لازم برای آماده سرو شدن این دسر حدود 4 الی 5 ساعت است.
دسر زعفرانی، از ایتالیا تا درب خانه شما…
همانطور که خواندید دسر زعفرانی یک دسر جذاب با بافت ژلهای و طعم زعفرانی است. این دسر میتواند یک انتخاب هیجان انگیز برای دورهمی یا مهمانیهای شما باشد. طرز تهیه این دسر نیز ساده بوده و در کمتر از یک ساعت میتوانید آن را درست کنید. البته باید اجازه دهید چند ساعت در یخچال سفت شود. پس از آن که کاملا سفت و سرد شد آماده سرو کردن است. به علاوه شما میتوانید با سفارش آنلاین شیرینی از اسنپ فود، این دسر خوشمزه را از کافه های مختلف، سفارش داده و درب منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید.
نظرات کاربران