طرز تهیه دسر زعفرانی مجلسى به صورت مرحله به مرحله

طرز تهيه دسر زعفرانى
دسته بندی: آموزش آشپزی دسر
4.4/5 - (5 امتیاز)

با شنیدن نام دسر زعفرانی ممکن است به یاد شعله زرد بیوفتید اما در حقیقت این دسر، از پاناکوتای ایتالیایی الهام گرفته شده است. اگر علاقه مند به تهیه آن در منزل هستید، باید گفت که طرز تهیه دسر زعفرانی به نسبت ساده بوده و می‌توانید آن را به راحتی در منزل تهیه کنید. بافت این دسر ژله‌ای است و برای مهمانی‌ها انتخاب مناسبی است که میز شما را رونق داده و رنگ و لعاب خوبی به آن می‌دهد. در این مطلب از اسنپ فود قصد داریم به طرز تهیه این دسر خوشمزه بپردازیم.

دسر زعفرانی

تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده‌سازی 30 دقیقه
زمان تهیه 300 دقیقه
میزان سختی متوسط

دسر زعفرانی ایرانی یا پاناکوتای ایتالیایی؟

دسر زعفرانی ایرانی یا پاناکوتای ایتالیایی؟

همانطور که اشاره شد دسر زعفرانی شباهت بسیاری به پاناکوتا دارد که به عنوان طعم‌دهنده آن از زعفران استفاده می‌کنند. این دسر ایتالیایی با خامه و ژلاتین درست می‌شود. البته در ایتالیا از طعم‌دهنده‌هایی مثل وانیل و کاکائو نیز استفاده می‌کنند. این دسر نیاز شما به طعم شیرین را مرتفع ساخته و در عین حال باعث سنگینی معده نخواهد شد.

طرز تهیه دسر زعفرانی با ژلاتین

شما می‌توانید دسر زعفرانی را  در ظرف‌های تک نفره یا در یک قالب بزرگ‌تر تهیه کنید. اگر تصمیم دارید که این دسر خوشمزه و خوش عطر را برای مهمانی‌های خود آماده کنید؛ بهتر است به سراغ قالب‌های تک نفره بروید. در ادامه مواد اولیه و مراحل درست کردن این دسر را معرفی کرده‌ایم.

مواد لازم در طرز تهيه دسر زعفرانى با خامه

مواد اولیه لازم در طرز تهیه دسر زعفرانی، به شرح زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
شیر 3 پیمانه
شکر سه چهارم پیمانه
پودر ژلاتین 2 قاشق غذاخوری
گلاب 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده به مقدار کافی
خامه صبحانه 100 گرم
مغز بادام و پسته (برای تزئین) به مقدار لازم
خامه فرم گرفته (برای تزئین) به میزان لازم

دستور تهیه دسر زعفرانی با خامه

دستور تهیه دسر زعفرانی با خامه

برای درست کردن دسر زعفرانی، بر خلاف دسر فورى به زمان زیادی نیاز دارید. توجه داشته باشید که حتما طبق دستورالعمل پیش بروید تا نتیجه نهایی به بهترین شکل از کار دربیاید.

  • مرحله اول: در طرز تهیه دسر زعفرانی ابتدا شیر را درون قابلمه بریزید، اما آن را روی حرارت قرار ندهید. ژلاتین را کم کم به شیر اضافه کنید و به طور مرتب هم بزنید تا ژلاتین گلوله گلوله نشود. دقت داشته باشید که اگر ژلاتین را به صورت مرحله‌ای اضافه نکنید، باعث گلوله گلوله شدن آن می‌شود.
  • مرحله دوم: قابلمه را روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید و شکر را به آن اضافه کنید. اگر تمایل دارید دسر زعفرانی ساده شما خیلی شیرین نباشد، می‌توانید مقدار شکر را کاهش دهید. شکر را به خوبی هم بزنید تا یک دست شده و در شیر حل شود.
  • مرحله سوم: پیش از آنکه شیر خیلی داغ شود، خامه را اضافه کنید. در صورتی که خامه را به شیر داغ اضافه کنید، موجب بریده بریده شدن خامه خواهد شد.
  • مرحله چهارم: پس از آنکه همه محتویات درون قابلمه را به خوبی مخلوط کردید، نوبت به اضافه کردن زعفران و گلاب می‌رسد. پس از افزودن زعفران و گلاب نیز دوباره همه مواد را با استفاده از یک همزن دستی، هم بزنید تا مخلوطی یک‌دست حاصل شود. در صورتی که هنوز مواد یک دست نبود یا گلوله‌های ژلاتین در آن دیده می‌شد، پیش از آن که مواد را درون قالب بریزید، آن را یک بار از صافی رد کنید.
  • مرحله پنجم: اکنون باید مواد را در قالب بریزید. شما ممکن است از قالب‌های فلزی استفاده کرده یا قالب سیلیکونی را ترجیح دهید. اگر تصمیم به استفاده از قالب فلزی دارید، حتما قبل از استفاده، قالب را در آب جوش قرار دهید. در نظر داشته باشید که نیازی به چرب کردن قالب نیست، زیرا دسر زعفرانی به دلیل بافت ژلاتینی و نرم، به راحتی از قالب جدا خواهد شد. اکنون قالب را به مدت 5 ساعت درون یخچال قرار دهید تا دسر آماده شود.
  • مرحله ششم: پس از آن که دسر سرد شد، آن را از قالب جدا کنید. برای این کار کمی کناره‌های دسر را با چاقو جدا کرده و سپس آن را درون ظرفی که کمی رطوبت دارد، برگردانید. این رطوبت باعث می‌شود که بتوانید دسر را به راحتی در ظرف جا به جا کنید.
  • مرحله هفتم: برای تزئین دسر زعفرانی، می‌توانید از خامه و انواع مغزها مانند مغز بادام و پسته استفاده کنید. البته شما می‌توانید با توجه به سلیقه و ذائقه خود، تزئینات این دسر را تغییر دهید. استفاده از خامه برای تزئین دسر زعفرانی، علاوه بر ظاهر زیبا، موجب خوش طعم‌تر شدن آن نیز می‌شود. البته برخی افراد دسر زعفرانی بدون خامه را ترجیح می‌دهند و علاقه‌مند به اضافه کردن خامه نیستند.

طرز تهیه دسر زعفرانی با نشاسته

طرز تهیه دسر زعفرانی با نشاسته

برای درست کردن دسر زعفرانى بدون ژلاتين می‌توانید از نشاسته استفاده کنید. برای این کار 3 قاشق غذاخوری نشاسته را با ژلاتین جایگزین کنید. همچنین می‌توانید نوک قاشق چای‌خوری وانیل نیز به مواد اولیه اضافه کنید، البته توجه داشته باشید که استفاده از مقدار زیاد وانیل، موجب تلخ شدن دسر شما می‌شود. در همان مرحله اول نشاسته را آرام آرام به شیر اضافه کرده و هم بزنید تا گلوله گلوله نشود. در صورتی که گلوله‌های نشاسته در شیر ایجاد شد، آن را صاف کنید. مابقی مراحل نیز مطابق همان چیزی است که گفته شد. دقت داشته باشید که وانیل را نیز به همراه زعفران به دسر اضافه کنید.

نکات تهیه دسر زعفرانی

نکات تهیه دسر زعفرانی

در طرز تهیه دسر زعفرانی خوشمزه، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • برای درست کردن دسر زعفرانی بهتر است از قالب‌های سیلیکونی استفاده کنید. برای استفاده از قالب فلزی نیز باید آن را چند دقیقه در آب گرم قرار دهید.
  • توجه داشته باشید که مقدار مواد اولیه را به همان نسبتی استفاده کنید که در دستور تهیه گفته شده است.
  • دسر زعفرانی را می‌توانید با خامه و انواع مغزها تزئین کنید. در دسر مگنوليا نیز همین تزئینات مشابه را داریم.
  • زمان لازم برای آماده شدن این دسر در حدود 4 الی 5 ساعت است.

دسر زعفرانی، از ایتالیا تا درب خانه شما…

همانطور که خواندید دسر زعفرانی یک دسر جذاب با بافت ژله‌ای و طعم زعفران است. این دسر می‌تواند یک انتخاب هیجان‌انگیز برای دورهمی یا مهمانی‌های شما باشد. طرز تهیه این دسر نیز ساده بوده و در کمتر از یک ساعت می‌توانید آن را درست کنید.

البته، شما می‌توانید برای تهیه انواع دسر و شیرینی روی سفارش آنلاین از کافه یا سفارش انلاین شیرینی اسنپ فود نیز حساب کنید. به این شکل، موارد دلخواه خود را سفارش می‌دهید و در زمان کمتری درب منزل تحویل می‌گیرید.

سوالات متداول

چطور دسر زعفرانی ایرانی یا پاناکوتای ایتالیایی با نشاسته درست کنیم ؟طرز تهیه دسر زعفرانی با نشاسته

برای درست کردن دسر زعفرانى بدون ژلاتين می‌توانید از نشاسته استفاده کنید. برای این کار 3 قاشق غذاخوری
نشاسته را با ژلاتین جایگزین کنید.می‌توانید نوک قاشق چای‌خوری وانیل نیز به مواد اولیه اضافه کنید،
توجه داشته باشید که استفاده از مقدار زیاد وانیل، موجب تلخ شدن دسر شما می‌شود.
در همان مرحله اول نشاسته را آرام آرام به شیر اضافه کرده و هم بزنید تا گلوله گلوله نشود.
در صورتی که گلوله‌های نشاسته در شیر ایجاد شد، آن را صاف کنید.
مابقی مراحل نیز مطابق همان چیزی است در مقاله برای طرز تهیه دسر زعفرانی گفته شد.
دقت داشته باشید که وانیل را نیز به همراه زعفران به دسر اضافه کنید.

برای درست کردن دسر زعفرانی بهتر است از قالب‌های سیلیکونی استفاده کنید.
برای استفاده از قالب فلزی نیز باید آن را چند دقیقه در آب گرم قرار دهید.
توجه داشته باشید که مقدار مواد اولیه را به همان نسبتی استفاده کنید که در دستور تهیه گفته شده است.
دسر زعفرانی را می‌توانید با خامه و انواع مغزها تزئین کنید. در دسر مگنوليا نیز همین تزئینات مشابه را داریم.
زمان لازم برای آماده شدن این دسر در حدود 4 الی 5 ساعت است.

در طرز تهیه دسر زعفرانی ابتدا شیر را درون قابلمه بریزید، اما آن را روی حرارت قرار ندهید.
ژلاتین را کم کم به شیر اضافه کنید و به طور مرتب هم بزنید تا ژلاتین گلوله گلوله نشود.
دقت داشته باشید که اگر ژلاتین را به صورت مرحله‌ای اضافه نکنید، باعث گلوله گلوله شدن آن می‌شود.

پیش از آنکه شیر خیلی داغ شود، خامه را اضافه کنید. در صورتی که خامه را به شیر داغ اضافه کنید،
موجب بریده بریده شدن خامه خواهد شد.

ممکن است از قالب‌های فلزی استفاده کرده یا قالب سیلیکونی را ترجیح دهید.
اگر تصمیم به استفاده از قالب فلزی دارید، حتما قبل از استفاده، قالب را در آب جوش قرار دهید.
در نظر داشته باشید که نیازی به چرب کردن قالب نیست، زیرا دسر زعفرانی به دلیل بافت ژلاتینی و نرم،
به راحتی از قالب جدا خواهد شد. اکنون قالب را به مدت 5 ساعت درون یخچال قرار دهید تا دسر آماده شود.

نظرات کاربران

مانلی
27.خرداد.1402

سلام نمیدونستم به پاناکوتای ایتالیایی دسر زعفرانی ایرانی میگن خیلی جالبه که آموزش دسر پاناکوتا یا همین دسر زعفرانی قشنگ توضیح دادید ممنون از بلاگ خوبتون

مهیاس
27.خرداد.1402

سلام میتوانم برای درست کردن دسر زعفرانی از قالب های فلزی استفاده کنم

    snappfoodadmin
    27.خرداد.1402

    سلام برای درست کردن دسر زعفرانی بهتر است از قالب‌های سیلیکونی استفاده کنید. برای استفاده از قالب فلزی نیز باید آن را چند دقیقه در آب گرم قرار دهید.

رونیا
27.خرداد.1402

سلام برای اینکه دسر زعفران بدون ژلاتین درست کنم چیکار کنم

    snappfoodadmin
    27.خرداد.1402

    سلام برای درست کردن دسر زعفرانى بدون ژلاتين می‌توانید از نشاسته استفاده کنید. برای این کار 3 قاشق غذاخوری نشاسته را با ژلاتین جایگزین کنید

kiyarad
27.خرداد.1402

سلام دسر زعفران درست کردم تلخ شده تازه با بلاگ شما اشنا شدم میشه بفرماید چه کار کنم تا دسر پاناکوتای راحت درست کنم

    snappfoodadmin
    27.خرداد.1402

    سلام برای اینکه دسر زعفران تلخ نشود وانیل در این دسر به مقدار کافی بریزد تا باعث تلخی دسر پاناکوتا نشود و مطالب آموزشی دسر زعفران کامل مطالعه کنید

foad marmi
29.خرداد.1402

سلام طرز تهیه دسر زعفرانی مجلسى به صورت مرحله به مرحله گفتید یک مهمونی مهم من راه انداختید ممنون دسرهای که معروفی کردید خوشمزه هستند دسر زعفرانی خیلی خوشم امد👌👌

ندا صوری
16.مرداد.1402

وای اگر دسر زعفرانی ایرانی یا پاناکوتای ایتالیایی نبود من هرگز با انواع دسرها آشنا نمیشدم پاناکوتا باعث شد به دسر علاقمند بشم

    snappfoodadmin
    18.مرداد.1402

    سلام دسر زعفرانی یا پاناکوتا را می توانید از اسنپ فود انلاین سفارش دهید https://snappfood.ir/ دسر زعفرانی یا پاناکوتا را می‌توانید با خامه و انواع مغزها تزئین کنید.
    در دسر مگنوليا نیز همین تزئینات مشابه را داریم.دسر پاناکوتا یا دسر زعفرانی را میتوانید در انواع پاناکوتا دسر زعفرانی با نشاسته
    و پاناکوتا با خامه و دسر زعفرانی یا پاناکوتا با ژلاتین درست کنید و در مهمانی ها و دورهمی ها و جشن ها از این دسر خوشمزه پاناگوتا زعفرانی استفاده کنید

fathiezadeh
16.مرداد.1402

چطور یک پاناکوتا دسر زعفرانی خوشمزه داشته باشم

    snappfoodadmin
    18.مرداد.1402

    سلام برای داشتن یک دسر پاناکوتا و یا دسر زعفرانی رعایت این نکته ها دسر خوشمزه تری را دارید.برای درست کردن دسر زعفرانی بهتر است
    از قالب‌های سیلیکونی استفاده کنید.برای استفاده از قالب فلزی نیز باید آن را چند دقیقه در آب گرم قرار دهید.
    توجه داشته باشید که مقدار مواد اولیه را به همان نسبتی استفاده کنید که در دستور تهیه گفته شده است.
    دسر زعفرانی را می‌توانید با خامه و انواع مغزها تزئین کنید. در دسر مگنوليا نیز همین تزئینات مشابه را داریم.
    زمان لازم برای آماده شدن این دسر در حدود 4 الی 5 ساعت است

شیروین زارع نیا
16.مرداد.1402

چیکار کنم که ژلاتین در دسر زعفرانی یا پاناکوتا گلوله گلوله نشود

    snappfoodadmin
    18.مرداد.1402

    سلام در طرز تهیه دسر زعفرانی یا پاناکوتا ابتدا شیر را درون قابلمه بریزید، اما آن را روی حرارت قرار ندهید.
    ژلاتین را کم کم به شیر اضافه کنید و به طور مرتب هم بزنید تا ژلاتین گلوله گلوله نشود.
    دقت داشته باشید که اگر ژلاتین را به صورت مرحله‌ای اضافه نکنید، باعث گلوله گلوله شدن آن می‌شود.