نان پر؛ شیرینی ساده اما خوشمزه برای پذیرایی‌های شما

2.5/5 - (8 امتیاز)

طرز تهیه نان پر ساده و راحت است

نان پر شیرینی محلی کرمان است و طعمی خاص و منحصربه‌فرد دارد. این شیرینی جزو انواع شیرینی‌های خشک بوده و در منباسبت‌های مختلف مثل عید نوروز یا شب یلدا می‌توانید آن را برای مهمانان‌تان سرو کنید. اگر به شهر کرمان رفتید، نان پر را در بیشتر قنادی‌ها و شیرینی فروشی‌های این شهر می‌بینید. اما خبر خوب اینکه شما امکان تهیه و پخت این شیرینی داخل منزل و طی چند مرحله ساده را هم دارید. اسنپ فود حالا در خدمت شماست تا طرز تهیه نان پر را آموزش دهد.

اطلاعات تک میلی تهیه نان پر

اطلاعات تک میلی تهیه نان پر به ترتیب زیر است:

مقدار کالری در هر 100 گرم 120 کالری
زمان آماده‌سازی 20 دقیقه
زمان لازم برای پخت 10 تا 12 دقیقه
تعداد نفرات 4 یا 5 نفر

مواد لازم برای تهیه نان پر

در طرز تهیه شیرینی خانگی ساده پر به موادی که در ادامه لیست می‌کنیم، نیاز دارید:

آرد 275 گرم
پودر قند 150 گرم
زرده تخم‌مرغ 2 عدد
روغن جامد قنادی 200 گرم
پودر هل 2 قاشق چای‌خوری
شیر 6 قاشق غذاخوری
زعفران غلیظ به‌مقدار لازم
پودر پسته به‌مقدار لازم

در صورتی که می‌خواهید شیرینی‌ها را برای افراد بیشتری تهیه کنید، پس باید مقدار مواد شیرینی را هم بر اساس تعداد مهمانان‌تان بیفزایید.

طرز تهیه نان پر

طرز تهیه شیرینی خانگی عید کرمان یعنی نان پر به‌ترتیب زیر است:

  1. در مرحله اول باید فر را گرم کنید. برای فرهای کانوکشن درجه حرارت باید 325 درجه فارنهایت یا 165 درجه سانتی‌‌گراد و برای فرهای معمولی هم حرارت باید 350 درجه فارنهایت یا 170 درجه سانتی‌گراد باشد.
  2. دو سینی تهیه کرده و روی آن‌ها را با کاغذ شیرینی بپوشانید.
  3. به وسیله غذاساز باید پودر قند و روغن‌ها را با هم ترکیب کنید. شما باید این کار را تا جایی ادامه دهید که بافت مواد کاملا کرم مانند و نرم شود.
  4. به موادتان زرده تخم‌مرغ‌ها را غافزوده و دوباره آن‌ها را هم بزنید.
  5. در این مرحله از طرز تهیه شیرینی زرندی یعنی نان پر، باید آرد و هل را هم به موادتان اضافه کرده و انقدر مواد را با غذاساز هم بزنید تا بافتی یک‌دست و مناسب بگیرند.
  6. اگر خمیر به اندازه کافی نرم نبود، می‌توانید آن را از غذاساز خارج کنید و سپس روی آن را کمی آرد پاشیده و ورز دهید تا نرم و مناسب شده و به‌دست بیاید.

در تهیه نان پر از روغن جامد قنادی استفاده می‌شود

  1. خمیر را که از غذاساز خارج کردید، تبدیل به دو نیم کرده و نیمی از آن را داخل پلاستیک بگذارید تا بر اثر دمای محیط خشک نشود.
  2. روی نیمه دیگر خمیر آرد بپاشید و سپس آن را با قطر نیم سانت پهن کرده و با قالب‌هایی که دارید، شکل و فرم شیرینی‌ها را روی خمیر ایجاد کنید. (در این مرحله زمان استفاده از ابزار پر است. با داشتن ابزار پر، امکان تزیین شیرینی‌ها با ایجاد سوراخ‌های مختلف روی سطح آن امکان‌پذیر است. اگر هم پر ندارید، امکان ایجاد سوراخ با چنگال هم روی شیرینی وجود دارد. در کنار سوراخ‌ها، ایده استفاده از زعفران آب‌شده را برای تزیین شیرینی‌های خود به کار ببرید تا ظاهری جذاب‌تر پیدا کنند. استفاده از پسته هم برای تزیین شیرینی‌ها خالی از لطف نیست)
  3. در طرز تهیه شیرینی خانگی رفسنجان یعنی نان پر باید شیرینی‌ها را داخل سینی و بعد هم داخل فر بگذارید تا حدود 10 تا 12 دقیقه به‌طور کامل پخته شوند. زمانی که دور شیرینی‌ها طلایی شد، یعنی شیرینی‌ها پخته شده و باید آن‌ها را از فر خارج کنید.
  4. بعد از اینکه شیرینی‌ها سرد شدند، می‌توانید آن‌ها را نوش‌جان کنید. توجه داشته باشید که برای حفظ کیفیت شیرینی‌ها، آن‌ها را باید داخل یک ظرف درب بسته بگذارید. همچنین شیرینی‌ها می‌توانند تا 2 یا 3 هفته کیفیت‌شان را حفظ کنند، پس برای بیشتر از این مدت شیرینی نپزید، درغیراین‌صورت شیرینی‌ها خشک و خراب می‌شوند.

ایده استفاده از نان پر

چند ایده عالی بابت سرو نان پر برای پذیرایی از مهمانان وجود دارد که در ادامه آن‌ها را لیست می‌کنیم:

  • شما می‌توانید نان پر را در کنار قند، نبات و شیرینی‌ها دیگر برای سرو چای یا نوشیدنی‌های گرم در ظرف پذیرایی‌تان قرار دهید.
  • نان پر یک شیرینی خشک است و قطعا با خوردن آن شاید مهمانان احساس تشنگی کنند. پس سرو یک نوشیدنی در کنار این شیرینی مثل چای یا آب میوه خوب است.
  • نان پر به تنهایی ظروف پذیرایی‌تان را زیبا می‌کند. اما اگر می‌خواهید ظرف پذیرایی‌تان زیباتر شده و از مهمانان‌تان با چندین نوع شیرینی پذیرایی کنید، قطاب و برشتوک هستند. ما در مطالبی جداگانه طرز تهیه قطاب و طرز تهیه برشتوک را به طور کامل آموزش داده ایم
  • این نان مقوی بوده و داخل آن از مواد مفیدی استفاده شده است. پس می‌توانید آن را در ظرف تنقلات فرزندتان برای رفتن به مدرسه قرار دهید. بردن این نان به محل کار به عنوان میان وعده برای خود یا همسرتان هم ایده ای بکر و خوب است
  • نان پر رنگ سفیدی دارد اما اگر در صورت تمایل می‌توانید در حین تهیه خمیر، به آن زعفران هم به آن بیفزاید تا بتوانید این شیرینی را در دو رنگ مختلف تهیه کنید
  • خیلی‌ها ممکن است شیرینی خشک را دوست نداشته باشند، بنابراین می‌توانید کمی شیرینی ‌تر در ظرف پذیرایی‌تان قرار دهید. اگر تهیه شیرینی ‌تر برایتان سخت است، اسنپ فود در خدمت شماست! امکان سفارش انواع شیرینی ‌تر از قنادی انلاین اسنپ فود وجود دارد.

نکات مهم در تهیه شیرینی نان پر

به چند نکته‌ای که در ادامه می‌گوییم توجه داشته باشید تا طعم و کیفیت شیرینی از بین نرود:

  • این شیرینی تا مدت کمی قابل سرو است و بعد خشک می‌شود. بنابراین در صورت کم‌بودن مهمانان یا استفاده کم، حجم زیادی از آن را درست نکنید.
  • اجازه ندهید شیرینی‌ها بیشتر از 10 تا 12 دقیقه داخل فر بمانند، درغیراین‌صورت خشک شده و رنگ‌شان هم قهوه‌ای می‌شود.

چرا به این شیرینی پر می‌گویند؟

ما در طول این مطلب شیرینی خشک خانگی کرمان یعنی پر را آموزش دادیم. اما چرا به این شیرینی پر می‌گویند؟ بیشتر خانم‌های کرمانی در گذشته که شیرینی‌پزی می‌کردند، از ابزار و وسایل خاصی برای ایجاد طرح روی شیرینی‌های خود استفاده می‌کردند.

پر نیز یکی از وسایلی است که برای ایجاد طرح روی شیرینی‌ها استفاده می‌شود. چون در این شیرینی هم از پر برای ایجاد طرح استفاده می‌کنند، نام شیرینی پر را روی آن گذاشته ‌ند.

در تهیه شیرینی نان پر از وسیله‌ای به نام “پر” استفاده می‌شود

در واقع شیرینی پزها به وسیله قسمت محکم پرها، روی شیرینی‌های پر طرحی را به وجود می‌آورند.

شیرینی پر، یک شیرینی ساده و خوشمزه

ما در این مطلب طرز تهیه نان پر را به‌طور کامل آموزش داده و نکات مهم و ایده‌هایی برای سرو آن هم به شما گفتیم. نان پر یکی از شینی‌های قدی می و سنتی ایران است که در شهر کرمان و حتی شهرهای دیگر کشورمان هم طرفداران زیادی دارد. طرز تهیه شیرینی خانگی خشک پر ساده بوده و شما طی چند مرحله که در قبل گفتیم می‌توانید آن را سرو کنید.

ما در بلاگ اسنپ فود علاوه بر آموزش طرز تهیه شیرینی خشک خانگی کرمان یعنی نان پر، صدها آموزش شیرینی‌پزی دیگر هم برایتان آماده کرده‌ایم که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

اگر هم زمان کافی برای پخت‌و‌پز ندارید، پس می‌توانید به بخش قنادی آنلاین اسنپ فود رفته و تمام شیرینی‌های مورد علاقه‌تان و حتی خوراکی‌هایی مثل فالوده کرمانی را از آن‌جا و از طریق نزدیک‌ترین قنادی‌های محله‌تان سفارش دهید.

نظرات کاربران