بهترین طرز تهیه نان بژی کرمانشاهی را مطالعه کنید

طرز تهیه نان بژی کرمانشاهی

شیرینی بژی کورد یکی از شیرینی‌های سنتی اهالی کرمانشاه است که بر خلاف طرز تهیه ساده خود طعم به یاد ماندنی و البته ماندگاری زیادی دارد. بژی در زبان کوردی به معنای “زندگی من” است. اما شاید برای شما هم جالب باشد که چرا چنین اسمی باید برای یک شیرینی تعیین شود. همه می‌دانیم که در گذشته سفرها حتی بین دو شهر همجوار می‌توانست چندین هفته طول بکشد.

مسافران برای سفر خود نیاز به خوراکی‌هایی داشتند که دوام و ماندگاری بالایی داشته باشند تا بتوانند انرژی لازم را با آن تأمین کنند و از طرفی نگران فاسد شدن آن نباشند. بین اقوام گوناگون این خوراکی متفاوت است، اما تقریبا دستور یکسانی دارند. برای مثال نان روغنی بین بختیاری‌‌ها رایج بود، بژی برساق بین ایلامی‌ها و شیرینی بژی هم توشه سفر محبوب بین کرمانشاهی‌ها محسوب می‌شد.

نان بژی کرمانشاهی

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 20 دقیقه
زمان پخت 45 دقیقه
میزان سختی متوسط

نان بژی کردی، شیرینی خوشمزه و محلی کرمانشاه

نان بژی کردی

اگر به نان و شیرینی‌های محلی علاقه دارید و می‌خواهید این بار سری به شیرینی‌های کرمانشاه بزنید، متن زیر را حتما مطالعه کنید. در ادامه مواد لازم، مقدار مورد نیاز و مراحل پخت این شیرینی به صورت کامل آورده شده است.

برای اطلاع از دستور تهیه‌های بیشتر سری به طرز تهیه انواع کیک و شیرینی هم بزنید.

مواد لازم برای تهیه بژی کردی

مواد لازم برای تهیه این شیرینی کرمانشاهی به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد 5 لیوان
شکر 1 لیوان
روغن حیوانی مخصوص کرمانشاه 1 لیوان
نمک 4/1 قاشق مرباخوری
رازیانه 2 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
شیر 1 لیوان
روغن به مقدار کافی

دستور پخت شیرینی بژی کردی

حالا که بخشی از تاریخچه بژی کرمانشاهی آشنا شدیم، بهتر است به سراغ طرز تهیه این شیرینی برویم. اگرچه دیگر از نان بژی به عنوان غذای محبوب برای سفر خبری نیست، اما طبخ این خوراکی خوشمزه به دلیل دستور پخت ساده، ماندگاری بالا و طعم همه پسند هنوز هم در این منطقه رواج زیادی دارد. برای تهیه این شیرینی خوشمزه طبق روش زیر پیش بروید.

  • مرحله اول: در ابتدا رازیانه‌ها را درون مخلوط کن ریخته و پودر کنید.
  • مرحله دوم: بکینگ پودر را درون آرد ریخته و با قاشق هم بزنید، سپس رازیانه آسیاب شده را به مخلوط آرد اضافه کنید.
  • مرحله سوم: در این مرحله باید روغن حیوانی مخصوص کرمانشاه را درون ظرفی ریخته و داغ کنید. پس از آن مخلوط روغن داغ شده را به ترکیب آرد اضافه نمایید.
  • مرحله چهارم: در ادامه نوبت اضافه کردن شیر است. اما قبل از آن باید شکر را به خوبی در شیر حل کرده و بعد شیر را به مواد اصلی اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: پس از هر مرحله اضافه کردن مواد باید ترکیب را خوب با هم مخلوط کنید. در ادامه باید خمیر را به طور مداوم ورز دهید. اگر احساس می‌کنید که میزان آرد کم است، می‌توانید کمی مقدار آن را زیاد کنید.
  • مرحله ششم: پس از اینکه خمیر را به خوبی ورز دادید، به طوری که بافت منسجمی پیدا کرد و به دست نچسبید، نوبت فرم دادن آن می‌رسد. به همین منظور در هر مرحله به اندازۀ یک گردو از خمیر برداشته و به آن حالت لوله‌ای و کمی بیضی بدهید.
  • مرحله هفتم: اگر دوست دارید در طرز تهیه بژی از دستور سنتی پیروی کنید، باید خمیرهای فرم داده شده را روی یک سبد با سوراخ‌های متوسط فشار دهید تا برجستگی های سبد روی سطح شیرینی را بیفتد. این ایده بر خلاف ساده بودن اما در جذاب شدن شیرینی بسیار مؤثر خواهد بود.
  • مرحله هشتم: کف سینی را کمی آرد بپاشید و خمیرها را یکی یکی روی آن قرار دهید. سپس حدود 30 دقیقه در بیرون از یخچال استراحت دهید. این مرحله برای اینکه خمیر کمی خود را بگیرد انجام می‌شود.
  • مرحله نهم: در انتها نوبت به سرخ کردن شیرینی بژی می‌رسد. برای این کار باید ظرف گودی را انتخاب کرده و درون آن روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن داغ شود. سپس شعله را روی متوسط قرار داده و شیرینی‌ها را درون روغن سرخ کنید.
  • مرحله دهم: درون یک ظرف دستمال آشپزخانه پهن کنید و تک تک شیرینی‌ها را پس از سرخ شدن درون آن بگذارید تا روغن اضافی آن را بگیرید. در انتها نیز می‌توانید شیرینی‌ها را با شکر یا پودر نارگیل تزیین کنید.

نکات مهم هنگام تهیه بژی خوشمزه

دستور پخت نان بژی کرمانشاهی

نکات مهم در طرز تهیه نان بژی کرمانشاه به شرح زیر را حتما رعایت کنید:

  • اگر دوست دارید تا شیرینی‌ها را به شکل نرم‌تری مصرف کنید، می‌توانید آن‌ها را بلافاصله پس از سرخ شدن درون قابلمه یا ظرف مخصوص نگهداری شیرینی، قرار داده و درب آن را ببندید.
  • به جای روغن حیوانی کرمانشاهی، می ‌توانید از هر روغن محلی دیگر یا حتی روغن جامد استفاده کنید.
  • در صورتی که بژی را با میزان شیرینی کمتر دوست داشته باشید می‌توانید از اندازه شکر آن کم کنید.
  • اگرچه در دستور اصلی از موادی مثل کنجد یا مغز گردو استفاده نشده است، ولی می‌توانید برای مغذی کردن بژی‌ها از دانه‌ها و مغزیجات مختلف استفاده کنید.
  • از آنجایی که شیرینی بژی خیلی سریع سرخ می‌شود، پس باید تمامی هواس خود را هنگام سرخ کردن به شیرینی‌ها جلب کنید تا از سوختن آن‌ها جلوگیری کنید.
  • برای حل شدن شکر در شیر باید حتما کمی آن را گرم کنید. اما به هیچ وجه شیر داغ یا حتی ولرم را به آرد اضافه نکنید و اجازه دهید تا شیر خنک شود.
  • از شکلات بن ماری شده هم می‌توانید برای تزیین یا خوشمزه‌تر کردن شیرینی بژی استفاده کنید.
  • در صورتی که دوست داشته باشید رنگ شیرینی خوشرنگ‌تر شود، می‌توانید هنگام تهیه مقداری زعفران یا زردچوبه را به ترکیب شیرینی اضافه کنید.
  • برای خوش عطر کردن شیرینی بژی، می‌توانید از پودر هل در ترکیب استفاده کنید.

شیرینی کرمانشاهی بژی، یک نان صبحانه خوشمزه

در این مقاله به معرفی طرز تهیه شیرینی بژی پرداختیم. شیرینی بژی یکی از خوراکی‌های خوشمزه و سنتی کرمانشاه است که از گذشته تا امروز محبوبیت خود را چه در بین اهالی این منطقه و چه در بین سایر اقوام حفظ کرده است. از آنجایی که این شیرینی کالری خوبی دارد و مدت زمان زیادی فرد را سیر نگه می‌دارد، می‌توانید از آن در میان وعده‎‌ها و حتی صبحانه استفاده کنید. همین طور با دنبال کردن طرز تهیه نان چایی ، می‌توانید این نان را نیز در وعده صبحانه سرو کنید.

همچنین اگر درست کردن شیرینی در خانه برای شما گزینه‌ی مناسبی نیست، می‌توانید با شیرینی فروشی آنلاین، در کمترین زمان ممکن این شیرینی خوشمزه را درب منزل خود تحویل بگیرید.

سوالات متداول

طرزتهیه بژی با اب چگونه است؟

برای تهیه خمیر بژی کرمانشاهی می‌توانید به جای شیر از آب استفاده کنید.

بکینگ پودر را درون آرد ریخته و با قاشق هم بزنید، سپس رازیانه آسیاب شده را به مخلوط آرد اضافه کنید. در این مرحله باید روغن حیوانی مخصوص کرمانشاه را درون ظرفی ریخته و داغ کنید. پس از آن مخلوط روغن داغ شده را به ترکیب آرد اضافه نمایید. شکر را به خوبی در شیر حل کرده و بعد شیر را به مواد اصلی اضافه کنید.

در تهیه بژی باید آرد، شکر، روغن حیوانی، نمک، رازیانه، شیر و بکینگ پودر را با نسبت‌های مشخص ترکیب کرده تا خمیر مخصوص آن آماده شود.

برای تهیه شیرینی بژی نرم می‌توانید آن‌ها را بلافاصله پس از سرخ شدن درون قابلمه یا ظرف مخصوص نگهداری شیرینی، قرار داده و درب آن را ببندید.

در صورتی که دوست داشته باشید رنگ شیرینی خوشرنگ‌تر شود، می‌توانید هنگام تهیه مقداری زعفران یا زردچوبه را به ترکیب شیرینی اضافه کنید.

به جای روغن حیوانی کرمانشاهی، می ‌توانید از هر روغن محلی دیگر یا حتی روغن جامد استفاده کنید.

نظرات کاربران

sweet
03.اسفند.1401

خوشمزه هستن اینا ولی چون تو روغن زیاد سرخ میشن ضررش فقط قند نیست، چربی هم هست. مطلبتون خوب بود و اون نکته تزیین با سبد رو خیلی خوشم اومد

نادیا
03.اسفند.1401

خیلی سریع سرخ میشن حواستون باشه مثل من نسوزونید

    Snappfood
    03.اسفند.1401

    سلام نادیا عزیز ممنونیم که کامنت گذاشتین و تجربه خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتید. امیدواریم که این مطلب براتون مفید بوده باشه.

ali
08.خرداد.1402

من درست میکردم این نون رو همیشه ولی علت خشک شدن بژی م رو نمیدونستم تا مطلب شمارو دیدم و این مشکل برام حل شد اگه امکانش هست اموزش نون ها و شیرینی های محلی دیگه رو بزارید ممنون

    ترمه افضلی
    08.خرداد.1402

    ممنون از اینکه نظرتونو با ما به اشتراک گذاشتین شما میتونین طرز تهیه برساق مواد لازم و نحوه پختش رو تو سایت ببینید همچنین شما میتونین طرز تهیه کاک شیرینی سنت معروف رو از لینک زیر ببینید

    ‏ttps://blog.snappfood.ir/طرز-تهیه-کاک/

محبوبه
08.خرداد.1402

سلام خسته نباشید شیرینیبسیاااار خوشمزه ای بود من مرحله به مرحله شو با مطلب شما پیش رفتم و نتیجه واقعا خوش طعم بود فقط میشه طرز تهیه بژی بدون شیر رو هم بزارید ؟

    ترمه افضلی
    08.خرداد.1402

    سلام وقتتون بخیر خوشحالم که دوست داشتین و ممنون که تجربتونو با ما به اشتراک گذاشتین شما میتونین طرز تهیه بژی برساق بدون شیر رو در سایت مشاهده کنید همچنین در صورت تمایل میتونین از لینک زیر هم دیدن کنید
    ttps://blog.snappfood.ir/طرز-تهیه-چنکال-سهین/