هویج پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که جایگاه خاصی در میان غذاهای ایرانی دارد و با گوشت یا مرغ تهیه میشود. طرز تهیه هویج پلو را اگر به صورت مجلسی دنبال کنید، میتوانید آن را در مهمانیهای خود جایگزین غذاهای مجلسی مثل زرشک پلو با مرغ یا انواع غذاهای مجلسی دیگر کنید. شما میتوانید برای تهیه این غذای خوشمزه، مرغ را آبپز و سپس ریش ریش کرده و در پلو استفاده کنید یا میتوانید مرغ را به صورت حلزونی در بیاورید و سرخ کنید و در انتها روی هویج پلو قرار دهید. در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه هویج پلو با مرغ و گوشت را به شما آموزش دهیم.
هویج پلو |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت | 45 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
ارزش غذایی هویج پلو با مرغ

هر 100 گرم هویج پلو با مرغ از درشت مغذیها و ریز مغذیهایی مطابق با جداول زیر تشکیل شده است که ارزش غذایی آن را میسازند:
انرژی یا کالری | 223 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 27.79 گرم |
پروتئین | 9.80 گرم |
چربی | 7.72 گرم |
آب | 77.21 گرم |
فیبر | 1.07 گرم |
قند | 7.06 گرم |
کلسترول | 24.35 میلی گرم |
ارزش غذایی هویج پلو با گوشت

هر 100 گرم هویج پلو با گوشت از از درشت مغذیها و ریز مغذیهای زیر تشکیل شده است:
انرژی یا کالری | 204 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 26.52 گرم |
پروتئین | 6.45 گرم |
چربی | 7.63 گرم |
آب | 80.78 گرم |
فیبر | 1.01 گرم |
قند | 2.75 گرم |
کلسترول | 18.17 میلی گرم |
طرز تهیه هویج پلو با مرغ

اگر از آن دسته از افرادی باشید که طعم گوشت را دوست ندارند و طرفدار مرغ هستند، حتما از این غذا استقبال خواهید کرد. این غذا طعم بسیا دلچسبی دارد و اگر به همین شکل گفته شده آن را تهیه کنید، شیفته آن خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه هویج پلو با مرغ
هویج پلو در کنار مرغ یکی از انواع محبوب هویج پلوست که برای تهیه آن برای 4 نفر به مواد زیر نیاز دارید. این مواد برای طرز تهیه هویج پلو برای 4 نفر است و در صورتی که میخواهید مقداری کمتر یا بیشتری هویج پلو تهیه کنید، کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
برنج | 4 پیمانه |
پیاز متوسط | 2 عدد |
سینه مرغ | 2 تکه |
هویج بزرگ | 5 عدد |
کره | 100 گرم |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین | به میزان لازم |
آب لیمو ترش | 1 قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه هویج پلو مجلسی با مرغ
حال که با مواد لازم و مقدار آن برای ۴ نفر آشنا شدید، شروع به آموزش دستور پخت آن میکنیم:
- مرحله اول: ابتدا باید گوشت مرغ را برای هویج پلو آماده کنید. برای این منظور گوشت مرغ را به همراه 2 لیوان آب ولرم داخل قابلمه بریزید و یک عدد پیاز را به همراه نمک، فلفل سیاه، دارچین به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا مرغ به طور کامل بپزد.
- مرحله دوم: به کمک یک چنگال گوشت مرغ را بررسی کنید و اگر کاملا نرم شده بود، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود. مرغهای پخته شده را به صورت نگینی یا ریش ریش درآورید و کنار بگذارید. آب مرغ را در این مرحله دور نریزید و از صافی رد کرده و برای اضافه کردن به غذا نگه دارید.
- مرحله سوم: یک عدد پیاز متوسط را به صورت نگینی خرد کنید و به همراه کمی روغن در تابهای نسبتا بزرگ تفت دهید. پس از اینکه پیاز سبک شد، به آن زردچوبه اضافه کرده و خوب هم بزنید. سپس گوشت مرغ خرد شده را به آن اضافه کنید.
- مرحله چهارم: هویجها را با رنده درشت رنده کنید و به تابه اضافه کرده و با مواد درون تابه به خوبی مخلوط کنید. ادویهها شامل نمک، فلفل سیاه و دارچین را به مواد تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- مرحله پنجم: زعفرانی که دم کردهاید را به مخلوط مرغ و هویج اضافه کنید. توجه داشته باشید که بهتر است زعفران شما از غلظت بالایی برخوردار باشد. در ادامه آب لیمو ترش را به همراه چند قاشق غذاخوری از آب مرغ صاف شده به مواد اضافه کنید و خوب تفت دهید.
- مرحله ششم: برنجی که از قبل خیس کردهاید را به همراه یک قاشق چایخوری نمک و مقداری روغن داخل قابلمه آب جوش بریزید. زمانی که اطراف دانههای برنج کاملا نرم شد و مغز برنج سفت بود، باید برنج را آبکشی کنید.
- مرحله هفتم: قابلمه مدنظر خود را انتخاب کنید و کف آن مقداری روغن بریزید. ته دیگ را به سلیقه خود (با سیب زمینی یا نان لواش) کف قابلمه قرار دهید و مقداری برنج روی آن بریزید. حالا مقداری از مخلوط هویج و مرغ روی برنج ریخته و به همین ترتیب لایه به لایه برنج و مخلوط مرغ و هویج را داخل قابلمه اضافه کنید. لایه آخر را با برنج پر کرده و کره خرد شده را روی سطح برنج قرار دهید.
- مرحله هشتم: یک دم کنی را روی درب قابلمه قرار دهید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد. بعد از ۴۵ دقیقه تا یک ساعت هویج پلوی شما آماده است. هویج پلو را در قابلمه مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود و در ظرف موردنظرتان بکشید و با خلال پسته و زرشک تزئین کنید.
طرز تهیه هویج پلو با گوشت

هویج پلو با گوشت چرخ کرده یکی از روشهای تهیه هویج پلو خوشمزه است که زودتر از هویج پلو با مرغ آماده میشود. در ادامه به مواد لازم و مراحل تهیه آن اشاره کردهایم. با ما همراه باشید تا دومین نوع از این غذا را یاد بگیرید و بتوانید به شکلهای متنوع آن را تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه هویج پلو با گوشت
برای تهیه این غذا به مواد زیر احتیاج دارید:
برنج | 2 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 250 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 1 حبه |
هویج | 3 عدد |
زرشک | 3 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه هویج پلو با گوشت چرخ کرده
اگر با مرغ میانه نداشته و میخواهید این غذای خوشمزه را با گوشت تهیه کنید، مراحل زیر را همراه با ما انجام دهید.
- مرحله اول: برنج را به همراه مقداری نمک و آب در یک کاسه بزرگ خیس کنید و کنار بگذارید. هویجها را پوست گرفته و صورت خلالی خرد کنید. در این مرحله میتوانید از رنده درشت نیز استفاده کنید؛ ولی خرد کردن به صورت خلالی ظاهر بهتری به هویج پلوی شما خواهد بخشید.
- مرحله دوم: هویجها را داخل تابه به همراه مقداری کره یا روغن سرخ کنید. سپس به آن مقداری از زعفران دم کرده را اضافه کرده و خوب هم بزنید. در این مرحله میتوانید به دلخواه 1 قاشق غذاخوری شکر نیز به هویج اضافه کنید. کمی آب روی هویج بریزید و اجازه دهید تا هویج پخته شده و شکر ذوب شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید.
- مرحله سوم: در تابهای دیگر پیاز نگینی خرد شده را به همراه مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک شود. سپس سیر را با رنده ریز رنده کرده و به پیاز اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا بوی سیر بلند شود. در این مرحله گوشت چرخ کرده را نیز به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید.
- مرحله چهارم: تمام ادویهها شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس هویج سرخ شده را به همراه زرشک به مخلوط گوشت اضافه کنید و تا جایی که زرشکها پف کند، مواد را تفت دهید. در انتها نیز باقی مانده زعفران دم کرده را به مواد اضافه کنید.
- مرحله پنجم: برنج خیس شده را به همراه مقداری روغن داخل قابلمهای نسبتا بزرگ بریزید. زمانی که اطراف دانههای برنج کاملا نرم شد و مغز برنج سفت بود، آن را آبکشی کنید. کف قابلمه روغن ریخته و ته دیگ مدنظرتان را کف آن قرار دهید.
- مرحله ششم: مقداری از برنج را ریخته و مواد هویج و گوشت را روی برنج بریزید و هم بزنید. سپس مابقی برنج را بریزید و هویچ پلو را برای ۴۰ دقیقه دم بگذارید تا پخته شود. در انتها نیز روی برنج کمی کره یا روغن بریزید و نوش جان کنید.
طرز تهیه هویج پلو شیرازی

هویج پلو شیرازی یک غذای بسیار خوشمزه و محبوب در جنوب ایران است. این غذا با ترکیبی از برنج، هویج، گوشت گوسفندی، زعفران و انواع ادویه جات تهیه میشود. برای تهیه هویج پلو شیرازی، ابتدا گوشت گوسفندی را با ادویههایی چون زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و نعناع خشک به مدت چند ساعت مزه دار کنید. هویجها را در قطعاتی کوچک خرد کرده و با نمک و مقداری روغن سرخ کنید. شما میتوانید به هویجهای در حال سرخ شدن، مقداری زرشک نیز در نهایت اضافه کرده و زرشک را کمی تفت دهید. در آخر باید برنج را به همراه زعفران و لایههایی از هویج و گوشت گوسفندی دم کنید.
طرز تهیه هویج پلو ترکیهای

هویج پلو ترکیهای ترکیبی ساده داشته و در آن از گوشت استفاده نمیشود. برای تهیه هویج پلو ترکیهای، تنها به برنج، کره و هویج نیاز دارید. البته برای طعمدار کردن بیشتر این غذا، میتوانید از عصاره گوشت نیز استفاده کنید. برای طبخ این غذای خوشمزه و مفید کافی است که برنج را آبکش کرده و هویج را پس از تفت دادن با کره، به آن اضافه کرده و بگذارید دم بکشد.
طرز تهیه هویج پلو با گوشت قلقلی

اگر مایل باشید که هویج پلو را با گوشت قلقلی آماده کنید، کافی است که به جای گوشت گوسفند یا گوساله تکهای، کوفتههای کوچک قلقلی با گوشت چرخ کرده آماده کرده و پس از تفت دادن در روغن و پختن، به هویج پلو خود اضافه کنید. به طور کلی در هر نوع غذا با گوشت چرخ کرده، به همین شکل آماده کردن کوفته قلقلیهای ریز را نیاز خواهید داشت.
طرز تهیه هویج پلو با زرشک

همان طور که اشاره کردیم، اضافه کردن زرشک نیز به این غذا باعث میشود تا هم رنگ و بوی بهتری بگیرد و هم این که طعم آن، به مراتب جذابتر شود. شما میتوانید زرشک را به صورت مجزا تفت داده و پیش از دم کردن غذا، به مواد اولیه آن اضافه کنید. دقت داشته باشید که زرشک به خوبی در تمام پلو پخش شود.
نکات مربوط به تهیه هویج پلو

برای اینکه هویج پلوی خوشمزهتری داشته باشید، پیشنهاد میکنیم نکات زیر را حتما در هنگام پخت مدنظر قرار دهید:
- اگر می خواهید هویج پلو مجلسی داشته باشید بهتر است برنج را جداگانه پخته و مواد هویج و مرغ را در انتها روی برنج و در دیس قرار دهید.
- بهتر است هویجها را با رنده درشت رنده کنید تا خوب پخته شود. اگر هویج را خلالی خرد کردید، حتما مقداری آب اضافه کنید تا هویج خام نماند.
- می توانید بجای زرشک از کشمش نیز استفاده کنید.
- اضافه کردن شکر به این غذا کاملا به ذائقه شما بستگی دارد؛ ولی اگر از خوردن غذاهای شیرین لذت میبرید، حتما هویج پلو را با شکر امتحان کنید.
- در طرز تهیه هویج پلو، افزودن مقداری آبلیموترش باعث خوش رنگ شدن و تیره نشدن هویجهای شما میشود.
- به دلخواه در انتها روی هویج پلو کمی کره یا روغن کرمانشاهی بریزید تا خوشمزهتر شود.
- چون در هویج پلو شیره شکر وجود دارد و این شیره به ته دیگ نیز میرسد، احتمال سوختن ته دیگ آن نسبت به دیگر پلوها بیشتر است. به همین دلیل باید زیر اجاق گاز را خیلی کم کنید یا از شعله پخش کن استفاده کنید که حدود 45 دقیقهای زمان برای دم کشیدن آن لازم است.
- استفاده از مقداری رب انار در مایه هویج پلو طعم ملسی را به آن میدهد که مورد پسند بعضی افراد است.
هویج پلو را حتما امتحان کنید…
همانطور که گفتیم هویج پلو یکی از غذاهایی است که جای خود را در سفرههای ایرانی باز کرده و در روتین غذایی بسیاری از افراد جای گرفته است. بنابراین، پیشنهاد میکنیم که این غذا را تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر طرز تهیه هویج پلو برای شما دشوار است یا به هر دلیلی زمان پخت آن را ندارید، پیشنهاد میکنیم این غذای خوشمزه را از سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود سفارش دهید. سفارش آنلاین غذا اسنپ فود تلاش میکند غذا را در کمترین زمان ممکن به دست شما برساند.
نظرات کاربران