آموزش آشپزی

طرز تهیه کباب برگ خانگی

با توجه به اینکه کباب برگ از کباب‌های قدیمی ایرانی به حساب می‌آید بدون‌شک در منزل شما و در میان اعصای خانواده‌تان محبوب است و مورد علاقه شما قرار دارد. برای نوش‌جان کردن این غذای خوشمزه و اصیل ایرانی لازم نیست به رستوران بروید بلکه با بررسی طرز تهیه کباب برگ و رعایت تمام نکات کاربردی آن می‌توانید کبابی لذیذ برای خود و عزیزانتان تهیه کنید.

کباب برگ تبریزی لذیذ و خوشمزه

کباب برگ در انواع طرح‌ها، رنگ‌ها و مزه‌ها در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد. البته کباب برگ رستورانی با کباب برگی که در منزل درست شود فرق چندانی ندارد ولی طرز تهیه کباب برگ بدون‌شک کمی برای شما سخت است و باید صبور باشید.

کباب برگ تبریزی
تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 7 ساعت
زمان پخت غذا 90 دقیقه
میزان سختی نسبتا سخت

در نظر داشته باشید کباب برگ مرغ نیز از جمله کباب برگ‌های پرطرفداری است که مشتریان بسیاری را به خود جلب کرده و افراد بسیاری به آن علاقه‌مند هستند. در ادامه مواد لازم  و مراحل تهیه این کباب برگ خوشمزه را به طور مفصل برای شما شرح می‌دهیم.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
کره 100 گرم
پیاز 2 عدد در سایز بزرگ
گوجه فرنگی 4 عدد
گوشت راسته 1 کیلو
روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
نمک به اندازه دلخواه
فلفل سیاه به میزان لازم

توجه داشته باشید در تهیه این کباب اصیل ایرانی باید از گوشت یکدست و بدون چربی استفاده کنید تا در نهایت کباب برگ خوب و خوشمزه‌ای داشته باشید. کباب برگ با گوشت گوساله یا گوسفند نسبت به کباب برگ با مرغ گران‌تر است و طرفداران بیشتری دارد.

بهترین گوشت برای کباب برگ

باید بدانید که بهترین گوشت برای تهیه کباب برگ، گوشت راسته گوساله یا گوسفندی (همان گوشت اطراف ستون فقرات) است. البته فیله گوسفندی نیز انتخابی مناسب برای کباب برگ است، چرا که بافت نرم و چربی متعادلی داشته که به آبدار شدن بیشتر کباب برگ کمک می‌کند. به‌عنوان یک راهنمایی، شما می‌توانید برای درست کردن کباب برگ، تکه‌های گوشت را پیش از کباب کردن در ترکیبی از روغن زیتون، زعفران و پیاز برای مدتی خوابانده و به اصطلاع مرینیت کنید تا به خوشمزگی و لطافت گوشت کمک بیشتری شود.

مراحل طرز تهیه کباب برگ

مراحل طرز تهیه کباب برگ

با توجه به مواد لازم که در بخش قبل ذکر شده شما می‌توانید طبق 9 مرحله طرز تهیه کباب برگ پیش بروید و بدون خروج از منزل این غذای لذیذ را نوش‌جان کنید البته که درست کردن این غذا وقت‌گیر است و نیاز به حوصله و صبر دارد. با بررسی لیست انواع غذای ایرانی به طور حتم کباب برگ در صدر این لیست خواهد بود.

مرحله اول

در ابتدا گوشت‌های خود را بشویید، چربی‌های آن را جدا کنید، گوشت را بر روی تخته مخصوص قرار دهید، آن را به برش‌هایی با ضخامت کمتر از 1 سانتی‌متر تقسیم کنید، سپس گوشت خود را بکوبید تا ضخامت آن نیم‌ سانتی‌متر شود.

مرحله دوم

پیازها را با رنده خیلی ریز، رنده کنید، آب پیازها را خارج کنید، در نهایت پیاز و گوشت کوبیده شده در یک ظرف هم با هم ترکیب کنید.

مرحله سوم

در این مرحله روغن مایع، نمک و فلفل را به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید و حسابی آن را ورز دهید تا مواد با هم ترکیب شوند.

مرحله چهارم

ظرف مواد کباب برگ را با سلفون بپوشانید و در یخچال بگذارید.

مرحله پنجم

توجه داشته باشید مواد کباب باید حداقل 6 ساعت کامل در یخچال باقی بماند تا طعم آن خوب شود.

مرحله ششم

گوشت را روی تخته قرار دهید و سیخ خود را به تدریج بر روی گوشت‌ها فشار دهید تا گوشت‌ها به سیخ کشیده شوند.

مرحله هفتم

ذغال‌ها را به صورت یکدست روشن کنید و منقل خود را راه بیندازید. سپس سیخ‌ها را بر روی منقل قرار دهید. در نهایت سیخ‌ها را بر روی منقل بچرخانید تا به صورت یکدست پخته شود.

مرحله هشتم

مقداری کره و زعفران را با یکدیگر ترکیب کنید و به صورت سس بر روی کباب برگ خود بمالید. در این صورت کباب طعم بهتری می‌گیرد و خشک نمی‌شود.

مرحله نهم

گوجه‌ها را از وسط نصف کنید و بر روی منقل کباب کنید. در نهایت گوجه و کباب را با برنج بخورید.

مراحل تهیه کباب برگ گوسفندی در فر

  1. ابتدا گوشت را خوب بشویید و رگ‌ها و ریشه‌های چربی آن را کاملاً جدا کرده و سپس گوشت را خشک کنید. گوشت‌ها را به گونه‌ای برش بزنید که ضخامت آن حدود یک سانتی‌متر باشد. اگر احساس کردید گوشت خیلی ضخیم است، آن را از پهنا به دو قسمت نازک‌تر، با یک چاقوی تیز ببرید. حالا آن را با گوشت‌کوب بکوبید تا زمانی که ضخامت آن به نیم سانتی‌متر برسد. مراقب باشید زیاد در این کار زیاده روی نکنید زیرا که گوشت له می‌شود.
  2. حالا نوبت به مزه دار کردن گوشت می‌رسد. به یاد داشته باشید که حتماً گوشت را از یک روز قبل مزه دار کنید. پیازها را به حالت خلالی خرد کنید و در یک ظرف بزرگ که گوشت‌ها در آن جا بشوند بریزید. سپس روغن زیتون و ادویه‌ها را به آن بیفزایید. در این مرحله اصلاً درون مواد نمک نریزید به دلیل آن که گوشت سفت می‌شود. زعفران را فراموش نکنید زیرا که در نتیجه نهایی بسیار مؤثر است. میخک و برگ رزماری را به مواد اضافه کنید. حالا گوشت‌ها را در مواد بخوابانید. حتماً گوشت‌ها را به گونه‌ای در مواد قرار دهید تا پشت و روی آن به مواد آغشته شود. در ادامه مواد و گوشت را در فریزر قرار دهید تا برای یک روز یخ بزند. به خاطر داشته باشید که به جای روغن زیتون می‌توانید از روغن مایع نیز استفاده کنید.
  3. در این مرحله گوشت‌ها را از فریزر خارج کرده و یک ساعت در یخچال قرار دهید تا یخ آن، آب بشود. سپس کمی به آن نمک بزنید. حدود ۱۵ دقیقه پس از آن گوشت‌ها را از مواد خارج کرده و کمی با گوشت‌کوب آن را بکوبید تا یک دست شوند. در حین کوبیدن روی آن کمی زعفران دم کرده بریزید.
  4. گوشت‌ها را سیخ بزنید. برای این کار گوشت را روی یک تخته قرار دهید، دستتان را روی آن بگذارید و از زیر دست‌ها سیخ را از درون گوشت رد کنید. مراقب باشید گوشت‌ها از هم جدا نشوند. در ادامه سیخ‌ها را برای یک ساعت درون یخچال قرار دهید.
  5. تمام موادی که برای مزه دار کردن گوشت آماده کردید را کف ظرفی بریزید که می‌خواهید درون فر قرار دهید. سپس سیخ گوشت‌ها را از یخچال خارج کرده و روی مواد درون ظرف یا سینی بچینید. حتماً کمی کره آب شده روی گوشت‌ها بریزید تا گوشت هنگام پخت خشک نشود. فر را روی درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و زمانی که فر داغ شد، ظرف را وارد فر کنید. هر ده دقیقه یک بار در فر را باز کنید و کمی سس کباب یا کره روی آن بریزید.
  6. در آخر فراموش نکنید که پس از آماده شدن کباب برگ آن را مستقیماً روی برنج از سیخ خارج کنید؛ زیرا اگر آن را لای نان بگذارید، چربی آن به خورد نان می‌رود و کباب پس از چند دقیقه خشک می‌شود.

مراحل تهیه کباب برگ گوسفندی در تابه

  1. ابتدا پیازها را خلالی کنید. همراه روغن زیتون یا روغن آفتاب گردان درون یک ظرف قرار دهید. به مواد فلفل و ادویه‌ها را اضافه کنید. به یاد داشته باشید که در این مرحله درون مواد نمک نریزید. بنا بر سلیقه شخصی می‌توانید از برگ رزماری و میخک در موادی که برای طعم دار کردن گوشت درست می‌کنید، استفاده کنید.
  2. گوشت‌ها را به طولی که درون تابه قرار می‌گیرد برش بزنید. ضخامت آن را به طول یک سانتی‌متر جدا کنید. سپس با گوشت‌کوب به خوبی گوشت‌ها را بکوبید. سپس آن‌ها درون ظرفی که موادتان را آماده کرده‌اید برای ۲۴ ساعت بخوابانید تا کاملاً مزه دار شوند. ظرف را در این مدت درون فریزر یا یخچال قرار دهید. فراموش نکنید که گوشت‌ها به گونه‌ای در ظرف قرار گیرند که کاملاً به مواد آغشته باشند.
  3. این مرحله گوشت‌ها را از یخچال خارج کنید و روی آن زعفران دم کرده و کرۀ آب شده بریزید. کره از خشکی گوشت هنگام پخت جلوگیری می‌کند.
  4. پیاز و باقی مواد را کف تابه بریزید و سپس گوشت‌ها درون تابه قرار دهید و درب آن را ببندید تا بخار کند. پس از چند دقیقه گوشت‌ها کمی آب می‌اندازند. اگر از تابۀ رژیمی استفاده کنید باعث می‌شود گوشت با بخاری که تولید شده مغز پخت شود. زمان تقریبی پخت کباب برگ در تابه ۳۰ دقیقه است. فراموش نکنید که هر چند دقیقه به آن سر بزنید و اگر احساس کردید کباب در حال خشک شدن است به آن کره اضافه کنید.

کباب برگ سلطانی

طرز تهیه کباب برگ سلطانی

به ترکیبی از کباب برگ و کباب کوبیده، کباب برگ سلطانی می‌گویند. در زمان تهیه این کباب برگ مخصوص باید طبق مراحل طرز تهیه کباب برگ و کباب کوبیده پیش بروید.

در نظر داشته باشید بیشتر طرز تهیه کباب‌ها از کباب برگ گرفته تا طرز تهیه چلوکباب قفقازی شبیه به یکدیگر هستند و مواد اولیه آنها تا حدودی یکسان است. فراموش نکنید برای تهیه کباب سلطانی کافی است طبق مراحل طرز تهیه کباب برگ که در بخش قبلی ذکر شد پیش بروید.

سپس به مراحل طرز تهیه کباب کوبیده مراجعه کنید. تنها تفاوت کباب برگ با کوبیده در نوع گوشت آنها است. کباب برگ را با گوشت فیله و راسته گوسفند و گوساله درست می‌کنند، در حالی که کباب کوبیده با گوشت چرخ کرده آماده می‌شود.

طرز تهیه کباب بختیاری نیز به همین نوع کباب‌های خوشمزه و خوش طعم ایرانی نزدیک است که نباید آن را از دست بدهید.

البته که درست کردن هر نوع کباب حوصله‌بر است زیرا باید مواد کباب را برای مدتی طولانی در فضای خنک یخچال قرار دهید. سپس منقل و آتش خوبی به راه بیندازید و کباب‌های خود را آماده کنید.

طرز تهیه کباب برگ در فر

در نهایت بعد از اینکه فر حسابی داغ شد، سینی یا ظرف مناسب آن را در فر بگذارید. بهتر است هر 10 دقیقه یک‌بار سس آماده شده از کره و زعفران را بر روی کباب خود بمالید. در نهایت این کباب نیز همانند سایر کباب‌ها با برنج سرو می‌شود. در ادامه به شما پیشنهاد می کنیم که حتما به صفحه ای طرز تهیه انواع کباب بروید و بقیه موارد مرتبط به دستور پخت کباب ها نگاهی بیاندازید و آموزش آشپزی خودتان تکمیل کنید.

سفارش آنلاین کباب برگ

با توجه به مراحل طرز تهیه کباب برگ شاید فکر کنید که پختن این کباب در منزل برای شما سخت و وقت‌گیر است بنابراین بهترین راه، استفاده از روش سفارش آنلاین غذا خواهد بود. نگران هزینه این غذا نباشید کباب برگ قیمت خیلی بالایی ندارد و به جای خریدن مواد اولیه آن شما می‌توانید کباب برگ را به صورت آماده سفارش دهید.

با مراجعه به سایت و اپلیکیشن اسنپ فود این امکان را دارید که از بهترین رستوران‌های نزدیک محل کار یا زندگی خود یکی از با کیفیت‌ترین کباب برگ‌ها را سفارش دهید و بدون هیچ دردسر و معطلی غذای دلخواه خود را بخورید. با سفارش آنلاین کباب برگ شما می‌توانید بدون خروج از منزل این غذای لذیذ را میل کنید.

نوشته های مرتبط

‫10 دیدگاه ها

  1. سلام من وقت درست کردن کباب برگ ندارم حاضری از اسنپ فود یا رستوران سر کوچه میخرم

    1. سلام درسته که پخت کباب برگ زمان بر و مقداری سخت هستش اما لذت درست کردن کباب در منزل نباید فراموش کرد در اسنپ فود میتونید انواع غذاها و دسرها و نوشیدنی ها سفارش بدید پیشنهاد میدم انواع غذاها با گوشت مرغ ببینید https://blog.snappfood.ir/category/cuisine/main-course/make-meat-chicken/ درست کردن کباب تابه ای راحت تر هستش https://blog.snappfood.ir/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%DA%A9%D8%A8%D8%A7%D8%A8-%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D9%87-%D8%A7%DB%8C/

  2. سلام ممنون از آموزش خوبتون کباب برگ در فر درست کردم اصلا فکر نمیکردم خوب بشه

    1. سلام خواهش میکنم پیشنها د میدم انواع سالادها و انواع غذاهای مراسمات ببنید غذای خشیل خوشمزه هستش https://blog.snappfood.ir/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D8%AE%D8%B4%DB%8C%D9%84/ و سالاد اسفناج و انار https://blog.snappfood.ir/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%A7%D8%AC/

    1. سلام امیدوارم در کنار دیدن ویدئو آموزشی کباب برگ خوشمزه را راحتر درست کرده باشید

  3. سلام طرز تهیه کباب برگ تبریزی خیلی قشنگ توضیح دادید خوشحال شدم که ویدیو دستور پخت کباب برگ دیدم تنها بلاگی هستش که دیدم انواع کباب ها اموزش گذاشته و طرز تهیه دستور پخت کباب مرغ هم گذاشته

    1. سلام خوشحالیم که طرز تهیه و آموزش پخت کباب برگ مورد پسند شما قرار گرفته ویدیو دستور پخت برگ کباب برای راحت تر بودن شما کاربران گرامی تهیه شده باعث مسرت هستش که انواع کباب ها را دیدن کردید بله آموزش طرز تهیه انواع کباب با مرغ هم هستش

    1. سلام در کباب برگ چون تکه‌های بزرگ گوشت گوسفند مزه‌دار شده را به سیخ می‌کشند و روی ذغال گداخته کباب می‌کنند. به دلیل بزرگ بودن قطعات گوشت و تشبیه کباب به ابعاد برگ درخت، به این نام شهرت یافته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا