طرز تهیه فسنجون با گوشت بوقلمون
فسنجون با بوقلمون یکی از روشهای پخت این خورشت لذیذ است که طعم و خواص فوقالعادهای دارد. در طرز تهیه فسنجون با بوقلمون، باید ابتدا گوشت بوقلمون را با آب و مقداری سیر، پیاز، برگ بو، هویج و کرفس بپزید. در ادامه، گردوی آسیاب شده را با مقدار کمی روغن تفت دهید. سپس، آب اضافه کنید و اجازه دهید گردو با حرارت ملایم بجوشد. حدود ۴۵ دقیقه بعد، رب انار را داخل قابلمه بریزید و در ۲۰ دقیقه پیانی طبخ خورشت، گوشت بوقلمون و زعفران را اضافه کنید. در نهایت، به مقدار لازم نمک بریزید و اگر خواستید، مقداری شکر هم اضافه کنید.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی فسنجون با گوشت بوقلمون را با هم میبینیم:
فسنجون با بوقلمون | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | حدود 3 ساعت برای پخت بوقلمون |
زمان پخت غذا | حدود 1 ساعت و 30 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه فسنجون با بوقلمون
اگر میخواهید طرز تهیه فسنجان با بوقلمون را پیش ببرید، باید زمان کافی داشته باشید، زیرا یکی از نکات مهم خوشمزه شدن این خورشت، زمان پخت طولانی و روغن انداختن فسنجان است. بنابراین، اگر کمبود وقت دارید، از سفارش آنلاین غذا در اسنپ فود کمک بگیرید. شما میتوانید این خورشت لذیذ را از رستورانهای نزدیک محل اقامت خود به صورت آنلاین سفارش دهید و در وقت و انرژی خود صرفهجویی کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه فسنجون با بوقلمون را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه فسنجان با گوشت بوقلمون
مواد اولیه برای تهیه فسنجان با بوقلمون به صورت جدول زیر است. در این دستور از سینه بوقلمون استفاده کردهایم، اما استفاده از بال یا ران بوقلمون هم مانعی ندارد. شما میتوانید گوشت بوقلمون تازه را در بستهبندیهای بهداشتی از فروشگاه پروتئینی آنلاین اسنپ فود تهیه کنید تا خیالتان از بابت تهیه یک گوشت تازه و باکیفیت، راحت باشد.
500 گرم
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت بوقلمون (ترجیحا سینه) | 500 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
هویج | 2 قاشق غذاخوری |
کرفس | 1 ساقه |
گردوی آسیاب شده | 500 گرم |
رب انار | 4 تا 5 قاشق سوپ خوری |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
آب | 4 تا 5 تا پیمانه |
شکر و نمک | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل دستور تهیه فسنجون با بوقلمون
طرز تهیه فسنجون با گوشت بوقلمون را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:
مرحله اول
ابتدا گوشت بوقلمون را بشویید و تکه تکه کنید. سپس، تکههای گوشت را با چند عدد برگ بو، ۲ حبه سیر، ۱ پیاز و مقداری هویج و کرفس داخل قابلمهای مناسب بریزید و مقداری هم آب اضافه کنید. حالا قابلمه را روی حرارت شعله قرار دهید و اجازه دهید گوشت به مدت ۲ تا ۳ ساعت کاملا مغزپخت شود.
مرحله دوم
بعد از این مرحله، باید گردو را تفت دهید. برای این کار، قابلمهای مناسب را انتخاب کنید و داخل آن مقدار کمی روغن بریزید. کمی بعد، گردوی آسیاب شده را اضافه کنید و آن را هم بزنید تا حالت خامی گردو گرفته شود.
مرحله سوم
در ادامه طرز تهیه خورشت فسنجان با بوقلمون، آب را کم کم اضافه کرده و همزمان شروع به هم زدن گردوها کنید تا حالت گلوله گلوله پیدا نکنند و آب شروع به جوشیدن کند. در این مرحله، حرارت شعله را کم کنید و اجازه دهید گردوها به آرامی بجوشند تا روغن خود را پس بدهند.
مرحله چهارم
حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بعد، رب انار را به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید خورشت باز هم به آرامی بجوشد و طعمها به خورد هم بروند.
مرحله پنجم
در ۲۰ دقیقه پایانی طبخ خورشت، بوقلمونهای پخته شده را داخل قابلمه بریزید. سپس، زعفران دمکرده را اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا فسنجان با گوشت بوقلمون کاملا جا بیفتد.
مرحله ششم
در آخرین مرحله طرز تهیه فسنجان با بوقلمون، مقداری از خورشت بچشید و نمک آن را اندازه کنید. اگر فسنجان ملس را ترجیح میدهید، در این مرحله، مقداری هم شکر اضافه کنید. در نهایت، خورشت را داخل ظرفی مناسب بکشید و با برنج کتهای یا آبکش، سرو کنید.
چند نکته مهم در طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت بوقلمون
فسنجون با بوقلمون یکی از خوشمزهترین خورشتهای مجلسی است که هنگام مهمانیها میتوانید سرو کنید. اگر میخواهید یک فسنجان حرفهای بپزید که تحسین مهمانها را بهدنبال داشته باشد، به نکات زیر توجه کنید:
- فسنجان با بوقلمون نسبت به فسنجون با مرغ به زمان پخت بیشتری نیاز دارد، اما باید بدانید که گوشت بوقلمون خواص بسیار زیادی دارد و درست کردن فسنجان با این گوشت، یکی از راههای خوشمزه و عالی گنجاندن بوقلمون در برنامه غذایی است.
- در بعضی رسپیهای پخت این خورشت، در کنار رب انار، از رب گوجهفرنگی هم استفاده میشود که سلیقهای است.
- هنگام هم زدن و تفت دادن گردو، کنار قابلمه بمانید و حواستان به گردو باشد. گردو خیلی زود میسوزد و میتواند باعث تلخ شدن فسنجان شود.
- برای گرفتن تلخی فسنجون، چند تکه سیبزمینی شیرین را داخل خورشت بریزید و اجازه دهید همراه خورشت چند جوش بزند. سپس، سیبزمینیها را بیرون بیاورید. البته یک راه دیگر هم این است که مقداری آبلیمو یا آبغوره داخل خورشت بریزید.
- یکی از ریزهکاریهای پخت فسنجان، اضافه کردن یخ به این خورشت است که باعث میشود گردوها روغن بیشتری پس بدهند. برای این منظور، حدود یک ربع پایانی پخت فسنجان، چند تکه یخ داخل خورشت بریزید.
- یک راه دیگر برای افزودن یخ به فسنجان این است که زعفران دمکرده را به صورت قالبهای یخی در فریزر بگذارید و هنگام پخت خورشت از آنها استفاده کنید. آب سرد و یخ باعث میشوند که زعفران، عطر و طعم خود را بهتر و بیشتر آزاد کند.
- استفاده از سبزیجاتی مثل سیر، هویج و کرفس برای آبپز کردن گوشت بوقلمون، الزامی است و این مواد بوی زهم گوشت بوقلمون را به خوبی میگیرند.
- بهترین قسمت گوشت بوقلمون برای فسنجون، سینه یا ران این پرنده است. با این حال، فسنجان با بال و کتف بوقلمون هم واقعا لذیذ میشود.
- در بیشتر رسپیهای فسنجون با گوشت، مرغ و… از پیاز هم استفاده میشود و در همان مرحله اول طبخ، باید پیاز رنده شده را با گردو تفت دهید. اما از آنجا که در این دستور، گوشت بوقلمون با پیاز و سیر پخته میشود، طعم پیاز را همراه با گوشتی که به خورشت اضافه میکنید، در این فسنجان خوشمزه احساس خواهید کرد.
- در بعضی مناطق ایران مثل آذربایجان، برای ملس کردن طعم این خورشت، از مقداری قیسی استفاده میشود.
فسنجان با بوقلمون؛ یک خوشمزه پرخاصیت!
خورشت فسنجان به دلیل وجود گردو و رب انار، منبعی عالی از ترکیبات آنتیاکسیدانی و فسفر است. در این بین، طرز تهیه خورشت فسنجون با گوشت بوقلمون یک مزیت دیگر هم دارد و آن این است که استفاده از گوشت بوقلمون باعث میشود میزان پروتئین، فسفر و بسیاری از مواد مغذی دیگر مثل گروه ویتامینهای B را در این غذا افزایش دهید.
سوالات متداول
بهترین قسمت گوشت بوقلمون برای فسنجان کدام قسمت است؟
بهتر است برای این منظور از گوشت سینه یا ران بوقلمون استفاده کنید، اما گوشت بال و کتف هم قابل استفاده است.
برای گرفتن بوی زهم بوقلمون در طرز تهیه فسنجان با بوقلمون چه کنیم؟
لازم است در ابتدای کار، گوشت بوقلمون را با افزودن مقداری سیر، پیاز، هویج و کرفس آبپز کنید و حدود ۲۰ دقیقه پایانی طبخ در خورشت بریزید.
برای روغن انداختن فسنجون با بوقلمون چه کنیم؟
خورشت را با حرارت ملایم و در زمان طولانی بپزید. همچنین انداختن چند تکه یخ داخل خورشت، شوک حرارتی ایجاد میکند و باعث میشود که گردوها روغن بیشتری پس بدهند.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402