طرز تهیه کباب بختیاری + تکنیکهای ناب کباب رستورانی
کباب بختیاری ترکیبی از کباب گوشت و مرغ در کنار هم است و یکی از لذیذترین و پرطرفدارترین انواع کباب ایرانی محسوب میشود. جالب است بدانید کباب بختیاری جزو غذاهای ماه رمضانی در استان چهار محال و بختیاری است و در این وقت از سال، بیش از هر زمان دیگری طبخ میشود. اگر شما نیز علاقه مند به تهیه این کباب در منزل هستید، در ادامه با ما همراه شوید تا نگاهی به طرز تهیه کباب بختیاری به روش رستورانی بیندازیم.
کباب بختیاری | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت غذا | 30 دقیقه |
میزان سختی | زیاد |
کباب بختیاری خوشمزه و رستورانی
این کباب به طور مرسوم در رستورانهای کشور، به شکل ترکیبی از جوجه کباب و کباب چنجه سرو میشود. البته بعضی افراد کباب مرسوم در رستورانها که از مخلوط گوشت قرمز و گوشت مرغ تهیه میشود را کباب بختیاری اصیل نمیدانند و بر این باورند که کباب بختیاری اصیل از گوشت گوسفندی تهیه شده و نباید گوشت مرغ داشته باشد. به هر ترتیب ما در اینجا همان فرمول رستورانی این کباب که در بیشتر رستورانهای کشور سرو میشود را دنبال خواهیم کرد.
مواد اولیه برای کباب بختیاری رستورانی
برای تهیه این کباب خوشمزه به مواد زیر احتیاج دارید. با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است، میتوانید برای ۴ نفر کباب بختیاری تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری کباب بختیاری تهیه کنید، کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. برخی از روش و طرز تهیه کباب بختیاری با گوشت چرخ کرده استفاده میکنند که البته در این فرمول از پخت کباب چندان جالب نبوده و به طور کلی یک نوع کباب دیگر را خلق میکند.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
کره | 50 گرم |
پیاز متوسط | 2 عدد |
فیله مرغ | 400 گرم |
ماست | 8 قاشق غذاخوری |
گوشت گوسفندی | 400 گرم |
روغن مایع | 4 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
طرز تهیه کباب بختیاری
برای تهیه یک کباب بختیاری خوشمزه مراحل زیر را همراه ما با انجام دهید:
- مرحله اول: طرز تهیه این کباب خوشمزه به این صورت است که ابتدا فیله گوشت و مرغ را میشویید و بعد از خشک کردن روی تخته قرار میدهید.
- مرحله دوم: حالا باید فیلههای مرغ را به اندازه جوجه کباب خرد کنید و آنها را در یک کاسه بزرگ بریزید.
- مرحله سوم: سپس گوشت گوسفندی را خرد کرده و به کاسه حاوی گوشت مرغ اضافه کنید.
- مرحله چهارم: پیازها را به صورت حلقهای خرد کنید و لا به لای گوشت مرغ و گوشت قرمز قرار دهید.
- مرحله پنجم: در ادامه زعفران دم کرده را به همراه ماست، روغن مایع و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کنید و این مواد را خوب با هم مخلوط کنید. در این مرحله بهتر است دست کش دست کنید و مواد را به کمک دست ترکیب کنید تا مواد به خوبی به خورد یکدیگر بروند.
- مرحله ششم: در صورت تمایل میتوانید کمی آبلیمو هم به مواد اضافه کنید تا کباب پس از پخت، طعم ملایم لیمو را هم داشته باشد. البته نباید در اضافه کردن آبلیمو زیاده روی کنید، به علاوه بهتر است که به جای آبلیمو از آب لیمو تازه استفاده کنید.
- مرحله هفتم: در این مرحله درب کاسه را به کمک یک سلفون بپوشانید و به مدت 2 الی 4 ساعت در یخچال استراحت دهید. پس از گذشت دو تا چهار ساعت کاسه حاوی گوشت را از یخچال خارج کنید.
- مرحله هشتم: پس از خارج کردن کاسه از یخچال، سیخها را در صورت نیاز شسته و آماده کنید. برای سیخ کردن کباب بختیاری ابتدا یک قطعه گوشت قرمز سیخ کرده و سپس یک تکه گوشت مرغ سیخ کنید، به صورتی که یکی در میان گوشت مرغ و گوشت قرمز روی سیخ قرار بگیرد.
- مرحله نهم: این روند را تا جایی ادامه دهید که سیخ پر شود. به یاد داشته باشید که بخشی از قسمت پایینی و بالایی سیخ شما باید خالی باشد تا بتوان آن را روی منقل قرار داد.
- مرحله دهم: پس از این که سیخ کردن گوشت به اتمام رسید، سیخها را روی یک سطح صاف مانند تخته گوشت قرار دهید و مانند کباب برگ با پشت کارد یا بیفتک کمی روی گوشتها بکوبید تا تخت و یکدست شوند. این کار باعث میشود مرز بین گوشتها از بین برود و به هم نزدیکتر شوند و کباب به صورت یکدست بپزد.
- مرحله یازدهم: پس از این که کبابها را سیخ کردید، منقل ذغال را آماده کنید. درباره تهیه منقل ذغال به این نکته توجه داشته باشید که حتما ذغالها به صورت یکدست روشن شوند؛ زیرا ذغال خام علاوه بر تاثیر منفی روی طعم کباب، برای سلامتی نیز زیان آور است.
- مرحله دوازدهم: پس از آماده شدن منقل، سیخها را روی منقل بچینید و تند باد بزنید تا کبابها خودشان را بگیرند. سپس به صورت متداوم سیخها را بچرخانید تا کبابها به صورت یکدست بپزند. در صورت تمایل در کنار کباب بختیاری میتوانید چند گوجه را نیز سیخ کنید و روی منقل قرار دهید تا کبابی شوند.
- مرحله سیزدهم: در مراحل پایانی پخت کباب ، کره را آب کنید و به همراه مقدار کمی زعفران دم کرده در یک کاسه کوچک مخلوط کنید. در زمان پخت برای جلوگیری از خشک شدن کباب، چند بار ترکیب زعفران و کره را با کمک فرچه روی کباب بزنید.
- مرحله چهاردهم: در نهایت کبابها را به همراه گوجه فرنگی کباب شده به صورت یکپارچه از سیخ جدا کنید. برای خارج کردن کبابها از سیخ از یک تکه نان کمک بگیرید تا دستتان نسوزد.
نحوه تهیه این کباب خوشمزه به پایان رسید و پیشنهاد میکنیم اگر دوست دارید گشتی در شهرخوشمزه کباب بزنید، حتما طرز تهیه کباب برگ رستورانی در منزل را مطالعه کنید.
طرز تهیه کباب بختیاری تابهای
متاسفانه همیشه در منزل امکان استفاده از منقل و ذغال را نداریم و این خود یکی از دلایلی است که کمتر موفق به تهیه انواع کباب (به جز کباب تابهای) در منزل خواهیم شد. اما خبر خوب این که شما میتوانید کباب بختیاری را در تابه نیز آماده کنید. برای این منظور باید به جای سیخ معمول کباب، از سیخ چوبی کمک بگیرید. همین طور توصیه میکنیم که تکههای گوشت و مرغ را ظریفتر و کوچکتر برش بزنید تا در تابه به خوبی جا شده و مغزپخت شوند. تمامی روال مزهدار کردن کباب در طرز تهیه کباب بختیاری با سیخ چوبی را همانند مراحل قبل انجام دهید و به شکل زیر کار را دنبال کنید.
- مرحله اول: پس از سیخ کردن کبابها، یک تابه جادار روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید.
- مرحله دوم: بعد از داغ شدن آن سیخ کبابها را داخل ماهیتابه قرار دهید. توجه داشته باشید نیاز به روغن زیادی نیست، فقط در حدی روغن بریزید که تابه چرب شود.
- مرحله سوم: سیخها را کف تابه بچینید و اجازه دهید یک سمت کباب سرخ شود. سپس سیخها را برگردانید تا سمت دیگر کبابها نیز سرخ شود.
- مرحله چهارم: شما میتوانید سبزیجات دیگر نظیر گوجه فرنگی، قارچ، سیب زمینی، کدو و… را در کنار کباب بختیاری تابهای سرخ کرده یا کبابی کنید.
نکات مربوط به پخت کباب بختیاری
طرز تهیه کباب بختیاری مانند طرز تهیه کباب برگ گوسفندی یا هر غذایی که در لیست انواع کباب ایرانی قرار دارد، نکات طلایی مربوط به پخت خود را دارد. در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم:
- کباب بختیاری را میتوانید با نان یا برنج نوش جان کنید.
- برای پخت کباب بختیاری در ماهیتابه، باید شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید تا گوشت آب نیفتد و به آرامی پخته شود.
- کباب بختیاری اصل معمولاً از گوشت گوسفند به همراه دنبه تهیه میشود. برای این کباب معمولاً دو تکه گوشت و یک دنبه در سیخ قرار میگیرد. اگر از دنبه خوشتان نمیآید، کافی است که پس از آماده شدن کباب دنبهها را جدا کرده و سپس کباب را سرو کنید.
- هیچگاه در زمان اولیه مزهدار کردن گوشت از نمک استفاده نکنید، این کار موجب سفت شدن گوشت میشود. برای همین بهتر است گوشت و مرغ را در دو ظرف جداگانه قرار دهید.
دورهمی گوشت و مرغ در کباب بختیاری…
در این مطلب تلاش کردیم تا نحوه درست کردن کباب بختیاری را به همراه نکات طلایی پخت آن به شما آموزش دهیم. از آنجایی که تهیه منقل و کباب بختیاری وقت گیر است، شاید بیشتر ما فقط در آخر هفتهها فرصت تهیه این کباب خوشمزه را داشته باشیم. بنابراین، اگر به هر دلیلی امکان تهیه این کباب خوشمزه را ندارید، نگران نباشید. پیشنهاد ما به شما این است که این غذای خوشمزه را از طریق سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود تهیه کنید. اسنپ فود پلتفرم سفارش غذای آنلاین است که تلاش میکند غذای سفارش داده شده را در کمترین زمان به دست مشتریانش برساند.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402