طرز تهیه سوتلاچ تنوری؛ دسری برای سلایق مختلف
سوتلاچ، دسری محبوب و خوشمزه با قدمتی دیرینه در ترکیه است که به دلیل طعم بینظیر و طرز تهیه آسان در بسیاری از کشورهای دنیا طرفداران زیادی دارد. این دسر بافتی نرم و کرممانند دارد و از ترکیب شیر، برنج، شکر و گلاب تهیه میشود. سوتلاچ را میتوان به روشهای مختلفی پخت، اما پخت آن در تنور طعم و عطر بینظیری به آن میبخشد.
در این مقاله طرز تهیه سوتلاچ تنوری را بهصورت گامبهگام به شما آموزش میدهیم تا بتوانید این دسر خوشمزه را در منزل خود تهیه و از طعم و عطر آن لذت ببرید. با ما همراه باشید و طرز تهیه سوتلاچ خانگی را یاد بگیرید.
آیا فرنی دوست دارید؟ اگر پاسختان بله است پس حتماً باید کشکول را امتحان کنید. کشکول نوعی دسر ترکیهای و شبیه فرنی است. طرز تهیه کشکول با دستور تهیه ترکیه ای را میتوانید در بلاگ اسنپ فود یاد بگیرید.
طرز تهیه سوتلاچ تنوری؛ دسری برای سلایق مختلف
سوتلاچ تنوری، دسری برای همه سلیقهها است. هر کس با هر ذائقهای تنها با یکبار خوردن سوتلاچ، عاشق طعم شیرین و بافت نرم آن خواهد شد. سوتلاچ به دلیل داشتن شیر و برنج، دسری مغذی و مقوی است به همین دلیل میتواند بهترین میانوعده باشد.
در کنار سوتلاچ، محلبی نیز از دسرهای مشهور ترکیهای که محبوبیت بسیاری در بین مردم کشورهای خاورمیانه دارد. با مراجعه به بلاگ اسنپ فود میتوانید طرز تهیه محلبی را یاد بگیرید و این دسر عالی را در خانه درست کنید.
اطلاعات سوتلاچ تنوری را در این جدول مطالعه کنید:
میزان کالری در هر 100 گرم | 130 کالری |
مدتزمان لازم برای آمادهسازی | 20 دقیقه |
مدتزمان لازم برای پخت | 1 ساعت |
تعداد نفرات | 6 نفر |
درجه سختی | آسان |
مواد لازم برای تهیه سوتلاچ تنوری با خامه عبارتاند از:
برنج | 1 پیمانه |
آب | 10 پیمانه |
شیر کمچرب | 1 لیتر |
شیر | 1 استکان |
شکر | 3 پیمانه |
عصاره وانیل | 1 قاشق چایخوری |
نشاسته | 1 قاشق غذاخوری |
زرده تخممرغ | 1 عدد |
خامه | 150 گرم |
کره پاستوریزه | 1 عدد |
طرز تهیه سوتلاچ با خامه
مرحله اول: برای تهیه سوتلاچ اول باید برنج را بپزید. برای این منظور برنج را با 10 پیمانه آب در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا دانههای برنج باز شوند.
مرحله دوم: پس از این که دانههای برنج کامل پخته و باز شدند و آب آن کامل کشیده شد، شیر و شکر را داخل قابلمه بریزید.
مرحله سوم: اکنون نشاسته را در یک قابلمه جدا ریخته و با یک لیوان شیر مخلوط کنید. پس از حلشدن ذرات نشاسته، زرده تخممرغ را نیز به ترکیب اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا قوام آید.
مرحله چهارم: مخلوط نشاسته، شیر و زرده تخممرغ را به آرامی با ترکیب برنج، شیر و شکر مخلوط کنید.
مرحله پنجم: در این مرحله نوبت به افزودن خامه میرسد. آن را نیز به ترکیب افزوده و دوباره مواد را با هم بزنید تا کامل با هم ترکیب شوند.
مرحله ششم: اکنون قابلمه را از روی شعله گاز برداشته و کره را که به دمای محیط رسیده داخل آن بریزید و مجدداً مواد را هم بزنید تا کره کامل آب شود.
مرحله هفتم: مواد سوتلاچ را در ظرفهای مورد نظرتان بریزید و روی هر یک از آنها یک قاشق غذاخوری شیر اضافه کنید.
مرحله هشتم: مقداری آب داخل سینی فر بریزید و ظرفهای سوتلاچ را روی آن قرار دهید. این کار باعث میشود سوتلاچ زیاد خشک نشود و رطوبت لازم را داشته باشد.
مرحله نهم: سینی را در طبقه بالای فر قرار دهید و فر را روی حالت گریل تنظیم کنید. اجازه دهید تا سوتلاچ برای 20 دقیقه در فر پخته شود سپس بیرون آورده و پس از خنکشدن، سرو کنید.
طرز تهیه سوتلاچ با آرد برنج
سوتلاچ با آرد برنج سریعتر از سوتلاچ با برنج کامل پخته میشود. استفاده از آرد برنج در تهیه این دسر خوشمزه ترکیهای باعث میشود تا بافتی نرمتر و لطیفتر داشته باشد.
هضم سوتلاچ با آرد برنج برای افرادی که مشکل گوارشی دارند، آسانتر است. علاوه بر این سوتلاچ با آرد برنج طعمی دلچسبتر و خوشمزهتر دارد.
اطلاعات سوتلاچ با آرد برنج را در جدول زیر مشاهده میکنید.
میزان کاری در هر 100 گرم | 120 کالری |
مدتزمان لازم برای آمادهسازی | 30 دقیقه |
مدتزمان لازم برای پخت | 1 ساعت |
تعداد نفرات | 4 نفر |
درجه سختی | آسان |
اگر عاشق طعمهای بسیار شیرین هستید، کنافه دسری است که بابطبع شما است. این دسر مناسب افطار است. پس حالا که در مهمان رمضان هستیم بهتر است طرز تهیه کنافه پنیری را از بلاگ اسنپ فود یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه سوتلاچ با آرد برنج عبارتاند از:
شیر | 1 لیتر |
نشاسته | 3 قاشق غذاخوری |
آرد برنج | 1 قاشق غذاخوری |
زرده تخممرغ | 1 عدد |
برنج شکسته | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | 1.2 قاشق چایخوری |
شکر | 1 لیوان |
وانیل | 1 قاشق سوپخوری |
آب | 3 لیوان |
طرز تهیه سوتلاچ خانگی با آرد برنج بهصورت زیر است:
مرحله اول: برای شروع برنج را شسته و با آب در یک قابلمه بریزید و نوک قاشق چایخوری نمک به آن بزنید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
مرحله دوم: شیر را در قابلمه دیگری بریزید و روی شعله گاز بگذارید. زمانی که شیر گرم شد، شکر را داخل آن بریزید و هم بزنید تا شکر کامل در شیر حل شود.
مرحله سوم: در ادامه کار آرد برنج، وانیل و نشاسته را در ظرفی با هم مخلوط کنید. سپس یک لیوان آب روی آنها بریزید. البته باید حین افزودن آن، مواد را مرتب هم بزنید تا گلوله نشوند و ترکیب صاف و یکدست شود.
مرحله چهارم: حالا زرده تخممرغ را داخل ترکیب آرد برنج، وانیل و نشاسته بریزید و با استفاده از چنگال یا همزن دستی، آنها را کامل با هم مخلوط کنید تا یک مایه کرممانند و یکدست داشته باشید. اکنون این مایه را داخل قابلمه شیر بریزید و شعله زیر قابلمه را کم کنید از ترکیب غافل نشوید و آن را مرتب هم بزنید تا ترکیب ته نگیرد.
مرحله پنجم: در مرحله بعدی برنج را که پخته شده به ترکیبتان اضافه کنید. لازم نیست که آب برنج کامل کشیده شود بهتر است کمی از آب آن باقیمانده باشد و به همراه برنج در ترکیب ریخته شود. این ترکیب را برای 2 دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید.
مرحله ششم: زیر قابلمه را خاموش کنید و سوتلاچ را در پیاله یا ظرفهای مناسب بریزید. فر را روی دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید. پیالهها را روی سینی بچینید و یک فنجان آب در سینی بریزید.
اجازه دهید 10 الی 15 دقیقه سوتلاچ در طبقه وسط فر بپزد. در 5 دقیقه آخر، حالت گریل فر را روشن کنید تا پخت سوتلاچ کامل شود. پس از پخت این دسر خوشمزه ترکیهای را در یخچال قرار دهید تا سرد شده و میل کنید.
طرز تهیه سوتلاچ روی گاز بدون فر
پخت سوتلاچ روی گاز، روشی ساده و سریع برای تهیه این دسر خوشمزه ترکیهای است که بدون نیاز به فر، میتوانید آن را در منزل تهیه کنید.
میزان کالری در هر بشقاب | 140 کالری |
مدتزمان لازم برای آمادهسازی | 30 دقیقه |
مدتزمان لازم برای پخت | 1 ساعت و 10 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
درجه سختی | متوسط |
دوست دارید باقلوا استانبولی را به سبک اصیل استانبولی و در خانه تهیه کنید؟ اگر بله پس همراه بلاگ اسنپ فود باشید.
مواد لازم برای تهیه سوتلاچ روی گاز بدون فر شامل مواد زیر است:
برنج نیمدانه | 1.2 پیمانه |
شیر | 1 لیتر |
شکر | 1 پیمانه |
نشاسته ذرت | 3 قاشق غذاخوری |
خامه صبحانه | 200 گرم |
وانیل | 1.2 قاشق چایخوری |
زرده تخممرغ | 1 عدد |
آب | 2 پیمانه |
پودر دارچین، خلال بادام و پسته | برای تزیین |
طرز تهیه سوتلاچ خانگی روی گاز و بدون فر را مرحلهبهمرحله با ما پیش بروید:
مرحله اول: برنج را آماده کنید. برنج را پاککرده و بشویید. سپس آن را از شب قبل یا چند ساعت زودتر قبل از تهیه سوتلاچ در آب خیس کنید.
مرحله دوم: برنج را بپزید. برنج خیس شده را با دو پیمانه آب در قابلمهای مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. به طور مداوم آن را هم بزنید تا ته نگیرد. صبر کنید تا برنج پخته و همه آب آن کشیده شود.
مرحله سوم: شیر و شکر را اضافه کنید. در ظرفی جداگانه، شیر، شکر و وانیل را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. مرتب ترکیب را هم بزنید تا شکر حل شود.
مرحله چهارم: برنج و شیر را مخلوط کنید. وقتی برنج پخته شد، آن را به شیر اضافه نمایید و به طور مداوم هم بزنید تا کامل با هم مخلوط شوند.
مرحله پنجم: نشاسته را آماده کنید. نشاسته ذرت را با نصف پیمانه شیر سرد در ظرفی جدا مخلوط کنید تا ذرات نشاسته در شیر حل شده و ناپدید شوند. زرده تخممرغ و خامه صبحانه را نیز به آن اضافه کنید و بهخوبی مواد را هم بزنید تا ترکیب یکدست شود.
مرحله ششم: نشاسته را به سوتلاچ اضافه کنید. از مواد روی حرارت دو ملاقه به مخلوط نشاسته و خامه بیفزایید و آن را هم بزنید تا تقریباً هم دما شوند. سپس مخلوط نشاسته را به سوتلاچ در حال پخت اضافه کنید و مجدد مواد را هم بزنید.
مرحله هفتم: سوتلاچ را غلیظ کنید. صبر کنید تا سوتلاچ غلیظ شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید و کره را داخل آن ریخته و با آن ترکیب کنید تا ذوب شود.
مرحله هشتم: سوتلاچ را خنک کنید. سوتلاچ را در ظرفهای دلخواه بریزید و حدود 10 الی 15 دقیقه کنار بگذارید تا کمی خنک شود و روی آن پوسته ببندد.
مرحله نهم: در نهایت برای در پخت پایانی سوتلاچ روی گاز و بدون فر باید ظرفهای سوتلاچ را در یک قابلمه بزرگ چیده و قابلمه را تا نیمه از آب جوش پر کنید. حالا درب قابلمه را گذاشته و آن را روی حرارت ملایک قرار دهید. اجازه دهید تا سوتلاچ بپزد. برای این که سطح سوتلاچ طلایی شود یک قاشق را داغ کنید و چند بار به آرامی روی آنها بکشید.
مرحله دهم: برای سرو سوتلاچ، آن را در داخل یخچال قرار دهید تا کامل خنک شود. سپس آن را با پودر دارچین، خلال بادام و پسته یا مواد دلخواه دیگر تزیین و سرو کنید.
خواص سوتلاچ
- سوتلاچ به دلیل داشتن برنج و شکر منبعی غنی از کربوهیدرات است؛ بنابراین میتواند انرژی موردنیاز بدن را تأمین کند.
- همچنین منبعی غنی از کلسیم است و میتواند به تقویت استخوانها و دندانها کمک کند.
- سوتلاچ فیبر زیادی دارد به همین دلیل هضم غذا را راحتتر کرده و از یبوست جلوگیری میکند.
- سوتلاچ منبعی غنی از ویتامین B12 است به همین سبب برای آرامش اعصاب و کاهش استرس مفید است.
- سوتلاچ به دلیل داشتن کربوهیدرات و پروتئین، دسری مناسب برای ورزشکاران است؛ ازاینرو میتواند برای ریکاوری عضلات بعد از تمرینات ورزشی مؤثر باشد.
با پخت سوتلاچ به قلب استانبول سفر کنید!
در این مقاله به بررسی طرز تهیه سوتلاچ تنوری، سوتلاچ با آرد برنج و سوتلاچ روی گاز بدون فر پرداختیم. همچنین به خواص و فواید سوتلاچ برای سلامتی اشاره کردیم.
این دسر برای تمام سنین مناسب است. میتوانید این دسر را برای یک میانوعده سالم و مغذی میل کنید. امیدواریم از این دستورها استفاده کنید و از طعم و عطر این دسر خوشمزه لذت ببرید.
جدیدترین ها
آبان 29, 1403
آبان 29, 1403
آبان 28, 1403
آبان 28, 1403
پیشنهاد سردبیر
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402