آموزش آشپزی

طرز تهیه فسنجون با گوشت بوقلمون

مناسب برای

۴ نفر

نوع

غذای اصلی

سطح

متوسط

زمان آماده سازی

حدود 3 ساعت برای پخت بوقلمون

پخت

حدود 1 ساعت و 30 دقیقه

فسنجون با بوقلمون یکی از روش‌های پخت این خورشت لذیذ است که طعم و خواص فوق‌العاده‌ای دارد. در طرز تهیه فسنجون با بوقلمون، باید ابتدا گوشت بوقلمون را با آب و مقداری سیر، پیاز، برگ بو، هویج و کرفس بپزید. در ادامه، گردوی آسیاب شده را با مقدار کمی روغن تفت دهید. سپس، آب اضافه کنید و اجازه دهید گردو با حرارت ملایم بجوشد. حدود ۴۵ دقیقه بعد، رب انار را داخل قابلمه بریزید و در ۲۰ دقیقه پیانی طبخ خورشت، گوشت بوقلمون و زعفران را اضافه کنید. در نهایت، به مقدار لازم نمک بریزید و اگر خواستید، مقداری شکر هم اضافه کنید.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی فسنجون با گوشت بوقلمون را با هم می‌بینیم:

فسنجون با بوقلمون
تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی حدود 3 ساعت برای پخت بوقلمون
زمان پخت غذا حدود 1 ساعت و 30 دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه فسنجون با بوقلمون

اگر می‌خواهید طرز تهیه فسنجان با بوقلمون را پیش ببرید، باید زمان کافی داشته باشید، زیرا یکی از نکات مهم خوشمزه شدن این خورشت، زمان پخت طولانی و روغن انداختن فسنجان است. بنابراین، اگر کمبود وقت دارید، از سفارش آنلاین غذا در اسنپ فود کمک بگیرید. شما می‌توانید این خورشت لذیذ را از رستوران‌های نزدیک محل اقامت خود به صورت آنلاین سفارش دهید و در وقت و انرژی خود صرفه‌جویی کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه فسنجون با بوقلمون را با هم می‌خوانیم:

فسنجون با بوقلمون

مواد لازم برای تهیه فسنجان با گوشت بوقلمون

مواد اولیه برای تهیه فسنجان با بوقلمون به صورت جدول زیر است. در این دستور از سینه بوقلمون استفاده کرده‌ایم، اما استفاده از بال یا ران بوقلمون هم مانعی ندارد. شما می‌توانید گوشت بوقلمون تازه را در بسته‌بندی‌های بهداشتی از فروشگاه پروتئینی آنلاین اسنپ فود تهیه کنید تا خیالتان از بابت تهیه یک گوشت تازه و باکیفیت، راحت باشد.

500 گرم

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت بوقلمون (ترجیحا سینه) 500 گرم
پیاز 1 عدد
سیر 2 حبه
هویج 2 قاشق غذاخوری
کرفس 1 ساقه
گردوی آسیاب شده 500 گرم
رب انار 4 تا 5 قاشق سوپ خوری
زعفران دم‌کرده به مقدار لازم
آب 4 تا 5 تا پیمانه
شکر و نمک به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه فسنجان با گوشت بوقلمون

مواد لازم برای تهیه فسنجان با گوشت بوقلمون

مراحل دستور تهیه فسنجون با بوقلمون

طرز تهیه فسنجون با گوشت بوقلمون را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:

مرحله اول

ابتدا گوشت بوقلمون را بشویید و تکه تکه کنید. سپس، تکه‌های گوشت را با چند عدد برگ بو، ۲ حبه سیر، ۱ پیاز و مقداری هویج و کرفس داخل قابلمه‌ای مناسب بریزید و مقداری هم آب اضافه کنید. حالا قابلمه را روی حرارت شعله قرار دهید و اجازه دهید گوشت به مدت ۲ تا ۳ ساعت کاملا مغزپخت شود.

طرز تهیه فسنجون با گوشت بوقلمون

مرحله دوم

بعد از این مرحله، باید گردو را تفت دهید. برای این کار، قابلمه‌ای مناسب را انتخاب کنید و داخل آن مقدار کمی روغن بریزید. کمی بعد، گردوی آسیاب شده را اضافه کنید و آن را هم بزنید تا حالت خامی گردو گرفته شود.

مرحله سوم

در ادامه طرز تهیه خورشت فسنجان با بوقلمون، آب را کم کم اضافه کرده و همزمان شروع به هم زدن گردوها کنید تا حالت گلوله گلوله پیدا نکنند و آب شروع به جوشیدن کند. در این مرحله، حرارت شعله را کم کنید و اجازه دهید گردوها به آرامی بجوشند تا روغن خود را پس بدهند.

طرز تهیه خورشت فسنجان با بوقلمون

مرحله چهارم

حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بعد، رب انار را به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید خورشت باز هم به آرامی بجوشد و طعم‌ها به خورد هم بروند.

مرحله پنجم

در ۲۰ دقیقه پایانی طبخ خورشت، بوقلمون‌های پخته شده را داخل قابلمه بریزید. سپس، زعفران دم‌کرده را اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا فسنجان با گوشت بوقلمون کاملا جا بیفتد.

مرحله ششم

در آخرین مرحله طرز تهیه فسنجان با بوقلمون، مقداری از خورشت بچشید و نمک آن را اندازه کنید. اگر فسنجان ملس را ترجیح می‌دهید، در این مرحله، مقداری هم شکر اضافه کنید. در نهایت، خورشت را داخل ظرفی مناسب بکشید و با برنج کته‌ای یا آبکش، سرو کنید.

فسنجون با بوقلمون

چند نکته مهم در طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت بوقلمون

فسنجون با بوقلمون یکی از خوشمزه‌ترین خورشت‌های مجلسی است که هنگام مهمانی‌ها می‌توانید سرو کنید. اگر می‌خواهید یک فسنجان حرفه‌ای بپزید که تحسین مهمان‌ها را به‌دنبال داشته باشد، به نکات زیر توجه کنید:

  1. فسنجان با بوقلمون نسبت به فسنجون با مرغ به زمان پخت بیشتری نیاز دارد، اما باید بدانید که گوشت بوقلمون خواص بسیار زیادی دارد و درست کردن فسنجان با این گوشت، یکی از راه‌های خوشمزه و عالی گنجاندن بوقلمون در برنامه غذایی است.
  2. در بعضی رسپی‌های پخت این خورشت، در کنار رب انار، از رب گوجه‌فرنگی هم استفاده می‌شود که سلیقه‌ای است.
  3. هنگام هم زدن و تفت دادن گردو، کنار قابلمه بمانید و حواستان به گردو باشد. گردو خیلی زود می‌سوزد و می‌تواند باعث تلخ شدن فسنجان شود.
  4. برای گرفتن تلخی فسنجون، چند تکه سیب‌زمینی شیرین را داخل خورشت بریزید و اجازه دهید همراه خورشت چند جوش بزند. سپس، سیب‌زمینی‌ها را بیرون بیاورید. البته یک راه دیگر هم این است که مقداری آبلیمو یا آبغوره داخل خورشت بریزید.
  5. یکی از ریزه‌کاری‌های پخت فسنجان، اضافه کردن یخ به این خورشت است که باعث می‌شود گردوها روغن بیشتری پس بدهند. برای این منظور، حدود یک ربع پایانی پخت فسنجان، چند تکه یخ داخل خورشت بریزید.
  6. یک راه دیگر برای افزودن یخ به فسنجان این است که زعفران دم‌کرده را به صورت قالب‌های یخی در فریزر بگذارید و هنگام پخت خورشت از آن‌ها استفاده کنید. آب سرد و یخ باعث می‌شوند که زعفران، عطر و طعم خود را بهتر و بیشتر آزاد کند.
  7. استفاده از سبزیجاتی مثل سیر، هویج و کرفس برای آبپز کردن گوشت بوقلمون، الزامی است و این مواد بوی زهم گوشت بوقلمون را به خوبی می‌گیرند.
  8. بهترین قسمت گوشت بوقلمون برای فسنجون، سینه یا ران این پرنده است. با این حال، فسنجان با بال و کتف بوقلمون هم واقعا لذیذ می‌شود.
  9. در بیشتر رسپی‌های فسنجون با گوشت، مرغ و… از پیاز هم استفاده می‌شود و در همان مرحله اول طبخ، باید پیاز رنده شده را با گردو تفت دهید. اما از آنجا که در این دستور، گوشت بوقلمون با پیاز و سیر پخته می‌شود، طعم پیاز را همراه با گوشتی که به خورشت اضافه می‌کنید، در این فسنجان خوشمزه احساس خواهید کرد.
  10. در بعضی مناطق ایران مثل آذربایجان، برای ملس کردن طعم این خورشت، از مقداری قیسی استفاده می‌شود.

فسنجان با بوقلمون؛ یک خوشمزه پرخاصیت!

خورشت فسنجان به دلیل وجود گردو و رب انار، منبعی عالی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و فسفر است. در این بین، طرز تهیه خورشت فسنجون با گوشت بوقلمون یک مزیت دیگر هم دارد و آن این است که استفاده از گوشت بوقلمون باعث می‌شود میزان پروتئین، فسفر و بسیاری از مواد مغذی دیگر مثل گروه ویتامین‌های B را در این غذا افزایش دهید.

سوالات متداول

بهترین قسمت گوشت بوقلمون برای فسنجان کدام قسمت است؟

بهتر است برای این منظور از گوشت سینه یا ران بوقلمون استفاده کنید، اما گوشت بال و کتف هم قابل استفاده است.

برای گرفتن بوی زهم بوقلمون در طرز تهیه فسنجان با بوقلمون چه کنیم؟

لازم است در ابتدای کار، گوشت بوقلمون را با افزودن مقداری سیر، پیاز، هویج و کرفس آبپز کنید و حدود ۲۰ دقیقه پایانی طبخ در خورشت بریزید.

برای روغن انداختن فسنجون با بوقلمون چه کنیم؟

خورشت را با حرارت ملایم و در زمان طولانی بپزید. همچنین انداختن چند تکه یخ داخل خورشت، شوک حرارتی ایجاد می‌کند و باعث می‌شود که گردوها روغن بیشتری پس بدهند.

نوشته های مرتبط

‫12 دیدگاه ها

  1. سلام مگه خورشت فسنجون با گوشت بوقلمون خوشمزه میشه کی با گوشت بوقلمون فسنجون درست کرده میشه بهم بگه مزه خورشت چطوری بوده مرسی

    1. سلام خورشت فسنجان ،خورش فسنجون با مرغ و گوشت قلقلی و بوقلمون درست میکنندخورشت با بوقلمون مزه خوب و خوشمزه ای دارد
      معمولا خورشت فسنجان را با مرغ درست میکند فسنجون با مرغ مجلسی در بیشتر مهمانی ها سر سفره هستش

  2. سلام آموزش طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ مجلسی خیلی بدردم خورد مهمانی ویژی داشتم که حتمی باید فسنجان درست میکردم مهمان بهم گفته بود که فسنجان با گوشت بدش میاد با مرغ محلی هم دوست نداره خوشبختانه از اموزش این سایت استفاده کردم خورشت فسنجون خوشمزه شد

    1. خیر ببینید که ویدیو آموزش درست کردن فسنجان گذاشتید خیلی راحت تر میشه آشپزی کرد خورشت فسنجان با گردوهای تازه و رب انار ترش دوست دارم

      1. سلام خوشحالیم که ویدیو آموزشی طرز تهیه خورشت فسنجان برای شما مفید بوده خورشت فسنجون با گردو تازه و رب انار مرقوب درست کنید بهتر است
        گردو تازه روغن بهتری به غذا فسنجان میدهد. پیشنهاد میدم از طرز تهیه انواع کباب بخش کباب تابه ای شمالی ، کباب تابه ترش را ببینید
        https://blog.snappfood.ir/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%DA%A9%D8%A8%D8%A7%D8%A8-%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%B4%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C/

    2. سلام ممنون که بلاگ اسنپ فود را برای دیدن اموزش آشپزی انتخاب کردید ویدیو طرزتهیه خورش فسنجان ، خورشت فسنجون برای راحتی شما همراهان گرامی گذاشته ایم.
      طرز تهیه فسنجان با مرغ مجلسی یک دستور غذایی رستورانی و خانگی بسیار لذیذ است که در بیشتر مهمانی ها و جشن ها و دورهمی ها خورشت فسنجان،
      خورش فسنجون نقش آفرینی میکند .پیشنهاد میدم آموزش طرز تهیه کباب چنچه را ببینید.
      https://blog.snappfood.ir/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%DA%86%D9%86%D8%AC%D9%87-%DA%A9%D8%A8%D8%A7%D8%A8/
      از طریق آموزش روش پخت کباب چنچه میتونید کباب خوب خوشمزه ای برای مهمان های خود درست کنید

  3. من فسنجان با مرغ دوست دارم دخترم فسنجان با گوشت سر درست کردن خورشت فسنجان دعوا داریم دخترم به فسنجان میگه فسنجون با گوشت والا الهی خورشت هات بسوزن😁😁

    1. سلام فسنجان با مرغ و گوشت قلقلی هردو خوشمزه هستند شما میتوانید در خورشت فسنجان از گوشت و مرغ استفاده کنید یا
      همان ظرف خورشت فسنجونی که اماده کردید زمان اضافه کردن گوشت و مرغ آنها را در دو ظرف جدا بریزد دوتا خورشت فسنجان درست کنید

  4. سلام چیکار کنم که گردو خورشت فسنجان با مرغ و گوشت قشنگ آماده بشه چطوری گردو فسنجون روغن میندازه

    1. سلام در طرز تهیه خورشت فسنجان برای اینکه گردو خوب روغن بیندازد.در یک قابلمه‌ی جدید مقداری روغن بریزد و گردوی چرخ شده را
      به آن اضافه کنید گردوها را تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهند.بعد از تیره شدن رنگ گردوها،یک پیمانه آب سرد به آن اضافه کنید و
      روی شعله با حرارت ملایم بپزید تا روغن بیندازد.

    1. سلام برای راحتی مخاطبین گرامی بلاگ اسنپ فود کلیپ آموزش فسنجان با مرغ و بیشتر غذاهای سنتی و محلی و
      انواع نوشیدنی های و غذا رژیمی با کلیپ و ویوس آموزش گذاشتیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا