انواع سس برای پاستا با دستور تهیه ایتالیایی

انواع سس برای پاستا
4.3/5 - (18 امتیاز)

پاستا به عنوان یک غذا با مبدأ ایتالیایی، همیشه یکی از محبوب‌ترین غذاها در سراسر جهان بوده است. تنوع بالای انواع پاستا، عموما به نوع سسی مربوط می‌شود که در تهیه این غذای خوشمزه، به کار برده می‌شود. در این مطلب قصد داریم به معرفی و طرز تهیه انواع سس پاستا بپردازیم.

اگر شما نیز به این غذای جذاب علاقه دارید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا با انواع سس مناسب پاستا آشنا شوید. پس از آن به راحتی می‌توانید انواع و اقسام طعم‌های پاستا را در منزل آماده کرده و کنار اعضای خانواده یا مهمانی‌های خود از آن‌ها لذت ببرید.

همانطور که اشاره شد عمده تفاوت انواع پاستا، در سس‌های مختلفی است که در آماده کردن این غذا به کار برده می‌شوند. این سس‌ها بسیار متنوع هستند و  هر یک طعم متفاوتی دارند. بنابراین بدون شک شما حداقل یکی از انواع پاستا را دوست خواهید داشت.

انواع سس پاستا

تعداد نفرات 2  نفر
زمان آماده ‌سازی 10  دقیقه
زمان لازم برای پخت 15  دقیقه
درجه سختی کم

سس مارینارا از انواع سس پاستا

سس مارینارا

سس مارینارا یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین سس‌های پاستا در جهان است. طرز تهیه این سس بسیار آسان است و به راحتی می‌توانید آن را در زمانی کوتاه درست کنید. سس مارینارا بخشی از آشپزی ایتالیایی-آمریکایی است و در گروه سس‌های گوجه فرنگی قرار می‌گیرد.

در برخی مناطق، مردم معمولاً مواد ترش مانند سس انار نیز به آن اضافه می‌کنند. لازم به ذکر است که سس مارینارای ایتالیایی معمولاً بسیار رقیق‌تر از آن سس گوجه فرنگی است که تصور می‌کنید.

مواد لازم برای سس مارینارا

مواد اولیه لازم برای تهیه سس مارینارا، به عنوان طرز تهیه سس پاستا ساده، به شرح زیر هستند:

مواد اولیه میزان لازم
گوجه فرنگی 1 عدد
پیاز 1 عدد
پونه کوهی خشک شده 1 قاشق چای خوری
سیر 1 قاشق چای خوری
روغن زیتون 1 قاشق مرباخوری
فلفل قرمز به مقدار کافی
نمک به مقدار کافی

مراحل تهیه سس مارینارا

دستور تهیه این سس فوق العاده ساده است.

  • مرحله اول: همه مواد را در قابلمه بریزید و سس را بگذارید تا دم بکشد یا در واقع به جوش آید. لازم به ذکر است که نیاز نیست پیازها یا حبه‌های سیر را خیلی ریز خرد کنید، چون قرار است که در مراحل بعدی پیازها را از بافت سس جدا کنید.
  • مرحله دوم: حال اجازه دهید سس به مدت 45 دقیقه خوب بجوشد.
  • مرحله سوم: پس از آن پیازها را جدا کرده و دور بریزید و حبه‌های سیر را له کرده و با سس مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم:کمی نمک و تکه‌های فلفل قرمز را اضافه کنید و به همین راحتی سس مارینارا آماده است.

سس آلفردو

سس آلفردو

حتما تا به حال پاستا آلفردو را امتحان کرده یا حداقل نام آن را شنیده‌اید. این پاستا در ایران نیز بسیار پرطرفدار است. طعم خامه‌ای و جذاب سس آلفردو نظر هر کسی را جلب می‌کند. طرز تهیه این سس نیز بسیار ساده است و می‌توانید آن را در زمانی کوتاه آماده کنید.

مواد لازم برای سس آلفردو

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه سس آلفردو به شرح زیر هستند:

مواد اولیه میزان لازم
کره 100 گرم
خامه 2 قاشق غذاخوری
شیر 1 فنجان
سیر له شده 1 قاشق غذاخوری
قارچ 5 عدد
نمک و فلفل به مقدار کافی
پنیر پارمسان به مقدار کافی

طرز تهیه سس آلفردو

در طرز تهیه سس پاستا با شیر و خامه، مراحل زیر را در نظر داشته باشید:

  • مرحله اول: در مرحله اول از طرز تهیه سس پاستا پنه آلفردو باید کره، خامه و شیر را روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا همه مواد ذوب شوند.
  • مرحله دوم: سپس نمک، فلفل و سیر را اضافه کنید و هم بزنید تا سس یکدست شود.
  • مرحله سوم: حالا پنیر پارمزان رنده شده را اضافه کنید. پس از آن کمی منتظر مانده و اجازه دهید همه مواد با هم به جوش آیند و غلیظ شود.
  • مرحله چهارم: پس از غلیظ شدن، سس آلفردو آماده است.
  • مرحله پنجم: شما می‌توانید به این سس قارچ نیز اضافه کنید.  باید پیش از درست کردن سس قارچ‌ها را بپزید و در آخر، زمانی که سس درحال غلیظ شدن است، قارچ‌ها را اضافه کنید.

سس پستو

سس پستو

سس پستو نیز یکی از سس‌های محبوب است که می‌تواند گزینه خوبی برای گیاهخواران باشد؛ زیرا تمام مواد اولیه تشکیل دهنده این سس، کاملا گیاهی هستند. علاوه بر این، سس پستو طعم خیلی جذابی دارد. هرچند به دلیل داشتن طعم ریحان ممکن است برای همه خوشایند نباشد.

مواد لازم برای سس پستو

مواد اولیه مورد نیاز سس پستو، به شرح زیر هستند:

مواد اولیه میزان لازم
سیر 4 حبه
گردو یا دانه کاج 2 عدد
ریحان 2 برگ
روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
پنیر پارمسان به مقدار کافی

طرز تهیه سس پستو

برای درست کردن سس پستو به دستگاه غذا ساز یا مخلوط کن نیاز دارید.

  • مرحله اول: باید همه مواد از جمله ریحان، سیر له شده، گردو یا دانه کاج به همراه روغن زیتون را درون مخلوط کن بریزید.
  • مرحله دوم: سپس دستگاه را روشن کنید تا یک مایع سبز رنگی حاصل شود. طرز تهیه اصیل و صحیح سس پستو با دانه کاج است. اما می‌توانید آن را با گردو نیز درست کنید.
  • مرحله سوم: در آخر زمانی که آن را به پاستای پخته اضافه می‌کنید، می توانید پنیر پارمسان رنده شده را روی آن بریزید.

سس پومودورو

سس پومودورو

سس پاستا پومودورو یکی دیگر از سس‌‌های پاستاست که برای درست کردن یک غذای سریع و خوشمزه بهترین گزینه خواهد بود. این سس نیز می‌تواند باعث ایجاد تنوع در طعم‌های آشنای پاستا شود.

مواد لازم سس پومودورو

اگر می‌خواهید سس پاستا پومودورو را با طعم اصیل آن آماده کنید، به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:

مواد اولیه میزان لازم
روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد
سیر 3 حبه
تکه‌های فلفل قرمز 2 قاشق چای خوری
پوره گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
نمک به مقدار کافی
ریحان 2 برگ
پنیر پارمسان به مقدار کافی

طرز تهیه سس پومودورو

طرز تهیه سس پومودورو، به عنوان یک سس خوشمزه پاستایی، مراحل زیر باید دنبال شوند:

  • مرحله اول: برای درست کردن سس پومودورو ابتدا پیازها را خرد کنید.
  • مرحله دوم: سپس پیازهای خرد شده را چند دقیقه در روغن تفت دهید.
  • مرحله سوم: در ادامه حبه‌های سیر را به آن اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: بعد از هم زدن فلفل قرمز را اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید.
  • مرحله پنجم: گوجه فرنگی‌های پوره شده را اضافه کنید و شعله را در وضعیت متوسط تنظیم کنید.
  • مرحله ششم: سس را با نمک مزه دار کنید. به هم زدن ادامه دهید تا سس غلیظ شود.
  • مرحله هفتم: سس را از روی شعله بردارید و ریحان را اضافه کنید.
  • مرحله هشتم: قبل از افزودن پاستا به سس، برگ‌های ریحان را بردارید. برای رقیق کردن سس نیز می‌توانید از آب جوشیده پاستا استفاده کنید که طعم آن را بهتر خواهد کرد. به همین راحتی سس پومودور شما آماده است که آن را پاستا اضافه کنید.

سس بشامل

سس بشامل

سس بشامل یکی دیگر از انواع سس‌هایی است که می توانید روی پاستا بریزید. این سس نیز طعم جذابی دارد و می‌تواند یک انتخاب جذاب برای همراهی وعده شام باشد. این سس شباهت زیادی به سس آلفردو دارد. با این تفاوت که پایه این سس شیر است و با فیله مرغ آماده می‌شود.

مواد لازم سس بشامل

مواد لازم برای تهیه سس بشامل، به قرار زیر هستند:

مواد اولیه میزان لازم
شیر 1 لیوان
پنیر پارمسان 150 گرم
فیله مرغ 1 عدد
سیر 2 حبه
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
نمک به مقدار کافی
فلفل به مقدار کافی
کره 50 گرم
قارچ 5 عدد
کلم بروکلی به اندازه نصف فنجان
آرد 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه سس پاستا بشامل

برای تهیه سس بشامل، مراحل زیر را در نظر داشته باشید:

  • مرحله اول: در نخستین مرحله از طرز تهیه سس پاستا با شیر و قارچ، ابتدا مرغ و قارچ‌ها را به اندازه مناسب برش بزنید.
  • مرحله دوم: سپس مرغ، گل کلم بروکلی و برش‌های قارچ را چند دقیقه در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
  • مرحله سوم: قبل از اضافه کردن سبزیجات صبر کنید تا مرغ طلایی شود.
  • مرحله چهارم: در قابلمه‌ای جداگانه کره را با شعله ملایم آب کرده و آرد را اضافه کنید و هم بزنید. توجه داشته باشید حتماً قبل از اضافه کردن آرد، ظرف را از روی شعله بردارید. آنقدر هم بزنید تا خمیر یکدستی به دست آید.
  • مرحله پنجم: تابه را روی حرارت قرار دهید و مقدار کمی شیر به آن اضافه کنید. هر بار که مخلوط یکدست شد، مقدار کمی شیر اضافه کنید. مدام هم بزنید تا سس غلیظ شود.
  • مرحله ششم: سس بشامل را روی مرغ بریزید و خوب مخلوط کنید و پنیر پارمزان را اضافه کنید. به همین راحتی سس پاستای شما آماده است.

همین طور پیشنهاد می‌کنیم که حتما طرز تهیه انواع سس برای سوخاری را نیز دنبال کرده و بتوانید به این شکل انواع سوخاری‌های خوشمزه را در منزل آماده کنید.

سس بلونز

سس بلونز

یکی دیگر از سس های رایج ماکارونی سس پاستا بلونز است. افرادی که گوشت را در ماکارونی خود ترجیح می دهند، معمولاٌ این سس را دوست خواهند داشت. در نقاط مختلف ایتالیا به این سس راگو نیز می گویند. این سس بر پایه گوشت چرخ کرده و گوجه فرنگی است. پاستا بلونز نزدیک ترین نوع پاستا به ماکارونی ایرانی هاست.

مواد لازم سس بلونز

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این سس، به شرح زیر هستند:

مواد اولیه میزان لازم
کره 100 گرم
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
نمک به مقدار کافی
فلفل سیاه به مقدار کافی
جوز هندی آسیاب شده نوک قاشق چای خوری
گوشت چرخ کرده 50 گرم
شیر 1 فنجان
رب گوجه فرنگی یا پوره 2 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد
هویج 1 عدد متوسط
کرفس 2 ساقه

طرز تهیه سس بلونز

برای تهیه سس بلونز، این مراحل را دنبال کنید:

  • مرحله اول: برای درست کردن سس بلونز ابتدا پیاز را خرد کنید.
  • مرحله دوم: سپس روغن زیتون و کره را در تابه داغ کرده و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید. این مواد را سرخ کنید تا به رنگ طلایی دربیایند.
  • مرحله سوم: هویج و کرفس را اضافه کنید و 2 دقیقه تفت دهید.
  • مرحله چهارم: حالا گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. حال می‌توانید نمک و فلفل را اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: در ادامه نوبت به شیر می‌رسد. حالا نوبت آن است که شعله را روی حالت ملایم تنظیم کرده و اجازه دهید شیر داغ شود.
  • مرحله ششم: یک پیمانه جوز هندی اضافه کنید. وقتی تمام شیر تبخیر شد، گوجه فرنگی را اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: حرارت را کم کنید و اجازه دهید سس به مدت 30 تا 60 دقیقه ساعت بپزد. هنگام سرو سس با پاستا، مقدار زیادی پنیر پارمزان اضافه کنید.

سس پاستا گوجه فرنگی برشته

سس پاستا گوجه فرنگی برشته

سس گوجه فرنگی به همراه ماست با فتوچینی طعم بسیار جذابی دارد. این سس همانطور که مشخص است از گوجه فرنگی تهیه می‌شود و برای درست کردن آن، نیاز به مواد اولیه زیادی نخواهید داشت. در ادامه مواد اولیه این سس و طرز تهیه آن ذکر شده است.

مواد لازم سس گوجه فرنگی برشته

مواد لازم برای تهیه سس پاستا گوجه فرنگی برشته، به شرح زیر هستند:

مواد اولیه میزان لازم
گوجه فرنگی 1 عدد
سیر 2 حبه
نمک به مقدار کافی
فلفل به مقدار کافی
روغن زیتون 2 عدد قاشق غذاخوری

طرز تهیه سس گوجه فرنگی

برای تهیه سس گوجه فرنگی خوشمزه و رستورانی، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: گوجه ‌فرنگی‌‌ها را از وسط نصف کرده و درون سینی فر قرار دهید.
  • مرحله دوم: سپس حبه‌های سیر، نمک و فلفل را به گوجه ‌فرنگی‌ها اضافه کنید، روغن زیتون بپاشید و به مدت ۴ ساعت بپزید.
  • مرحله سوم: پس از نرم شدن گوجه فرنگی‌ها، آن‌ها را از فر خارج کرده و به صورت پوره درآورید. می‌توانید این پوره را برای مدتی در شیشه‌ها نگهداری کنید. بنابراین برای دفعه بعد، سس آماده دارید. البته لازم به ذکر است که پوره گوجه فرنگی را نمی‌توانید برای مدت طولانی در یخچال نگه داری کنید.

انواع سس پاستا برای طرفداران غذاهای ایتالیایی

با انواع سس پاستا در این مطلب آشنا شدید. البته سس‌های بسیار بیشتری وجود دارد که می‌توانید همراه پاستا درست کرده و از طعم آن لذت ببرید. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های پاستا و درست کردن انواع سس آن،  کوتاهی زمان آماده سازی است. بنابراین زمانی که وقت کافی برای درست کردن غذا نداشتید، پاستا می‌تواند یک گزینه جذاب باشد. با این همه اگر زمان زیادی برای تهیه این غذا در منزل نداشتید، می‌توانید نسبت به سفارش غذا از اسنپ فود به صورت آنلاین استفاده کنید.

سوالات متداول

با انواع سس های پاستا آشنا شوید؟ چند نوع سس پاستا داریم ؟

عمده تفاوت انواع پاستا، در سس‌های مختلفی که در آماده کردن غذا پاستا به کار برده می‌شوند.
این سس‌ها بسیار متنوع هستند و هر یک طعم متفاوتی به پاستاها می دهند. سس مارینارا از انواع سس پاستا،
سس آلفردو ،سس پستو،سس پومودورو ،سس بشامل،سس بلونز،سس پاستا گوجه فرنگی برشته،
سس های پر طرفردار برای تهیه پاستا ایتالیایی خوشمزه هستند.

سس گوجه فرنگی برشته پاستا به همراه ماست با فتوچینی طعم بسیار جذابی دارد.
برای تهیه سس گوجه فرنگی خوشمزه و رستورانی،این مراحل طرز تهیه سس گوجه فرنگی را انجام دهید
تا یک پاستا ایتالیایی خوشمزه داشته باشید.اول گوجه ‌فرنگی‌‌ها را از وسط نصف کنید و
درون سینی فر قرار بدهید.دوم: حبه‌های سیر، نمک و فلفل را به گوجه ‌فرنگی‌ها اضافه کنید،
روغن زیتون بپاشید و به مدت ۴ ساعت بپزید.سوم: پس از نرم شدن گوجه فرنگی‌ها،
آن‌ها را از فر خارج کرده و به صورت پوره درآورید.می شود این پوره را مدتی در شیشه‌ها نگهداری کنید.
برای دفعه بعد، سس آماده دارید.نکته که پوره گوجه فرنگی را نمی‌توانید برای مدت طولانی در یخچال نگه داری کنید.

یکی دیگر از سس های رایج ماکارونی سس پاستا بلونز است و در نقاط مختلف ایتالیا به این سس راگو نیز می گویند.
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه سس بلونز برای پاستا ایتالیایی : جوز هندی آسیاب شده ، روغن زیتون ، کره ، نمک ،
فلفل سیاه،گوشت چرخ کرده ، هویچ ، رب گوجه فرنگی یا پوره ، شیر ، کرفس ، پیاز ،
با این مواد خوراکی تازه میتونید یک سس بلونز خوشمزه پاستا داشته باشید

سس پستو نیز یکی از سس‌های محبوب که چون تمام مواد اولیه تشکیل دهنده این سس
کاملا گیاهی هستند.گزینه خوبی برای گیاهخواران است.مواد اولیه مورد نیاز تهیه سس پستو :
گردو یا دانه کاج،سیر،پنیر پارمسان، ریحان، روغن زیتون است .

برای رقیق کردن سس پومودور از آب جوشیده پاستا استفاده کنید که طعم آن را بهتر خواهد کرد.
برای غلیظ شدن سس پومودور، سس را با نمک مزه دار کنید و به هم زدن ادامه دهید تا سس غلیظ شود.

نظرات کاربران

javadamin
01.مرداد.1402

سلام همیشه دوست داشتم طرز تهیه پاستا آلفردو و طرز تهیه سس آلفردو خوب یادبگیرم مزه و طعم خوبی داشته باشن تا اینکه این بلاگ دیدم واقعا خوب آموزش و توضیح میدید

    snappfoodadmin
    07.مرداد.1402

    سلام باعث افتخار که همراهی چون شما داریم که مقاله و محتوا ی طرز تهیه پاستا آلفردو ،
    طرز تهیه سس پاستا و آلفردو را خوندید و مورد قبول رضایت شما بوده است سس مارینارا را هم برای انواع پاستاها امتحان کنید

صدرا گسمایی
19.مرداد.1402

در طرز تهیه سس مارینارا مواد اولیه و لازم برای تهیه سس مارینارا چیا هستش

    snappfoodadmin
    25.مرداد.1402

    سس مارینارا یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین سس‌های پاستا در جهان است.معمولاً مواد ترش مثل سس انار به مارینارا اضافه می‌کنند.سس مارینارای ایتالیایی
    معمولاً بسیار رقیق‌تر از آن سس گوجه فرنگی است.مواد اولیه لازم برای تهیه سس مارینارا پاستا :پونه کوهی خشک شده،گوجه فرنگی،پیاز،روغن زیتون،فلفل قرمز،
    نمک،سیر هستش .راحت و سریع یک پاستا خوشمزه درست کنید

اروندی
19.مرداد.1402

طرز تهیه سس پستو چطوری هستش .چطوری سس پستو درست کنم

    snappfoodadmin
    25.مرداد.1402

    سلام سس پستو نیز یکی از سس‌های محبوب است که می‌تواند گزینه خوبی برای گیاهخواران باش. تمام مواد اولیه تشکیل دهنده سس پستو پاستا ،
    کاملا گیاهی هستند.مواد اولیه تهیه سس پستو پاستا : پنیر پارمسان،روغن زیتون،ریحان،گردو یا دانه کاج،سیر است .طرز تهیه سس پستو
    برای درست کردن سس پستو به دستگاه غذا ساز یا مخلوط کن نیاز دارید.باید همه مواد اولیه سس پستو ، ریحان، سیر له شده، گردو یا دانه کاج و روغن زیتون را درون مخلوط کن
    بریزید تا یک مایع سبز رنگی بدست بیاید .طرز تهیه اصیل و صحیح سس پستو با دانه کاج اما می‌توانید آن را با گردو نیز درست کنید.در آخر زمانی که سس پستو را به پاستای پخته اضافه کردید،
    پنیر پارمسان رنده شده را روی آن بریزید.

کشاورز
12.شهریور.1402

به سس بلونز ، سس راگو هم میگن

پروانه
12.شهریور.1402

سلام کسی تا حالا سس پاستا گوجه فرنگی برشته را درست کرده مزه ش چطوری هستش

    snappfoodadmin
    14.شهریور.1402

    سلام سس پاستا و سس گوجه فرنگی به همراه ماست با فتوچینی
    طعم بسیار جذابی دارد و در کنار پاستا و ماکارونی هم مزه خوبی دارند

nadiya
04.مهر.1402

سلام سس پوره گوجه فرنگی برای پاستا چقدر میشه نگهداری کرد

    snappfoodadmin
    08.مهر.1402

    سلام سس گوجه فرنگی برای پاستا را می‌توانید برای مدتی در شیشه‌ها نگهداری کنید اما چون مواد نگهدارند ندارد پوره گوجه فرنگی
    را نمی‌توانید برای مدت طولانی در یخچال نگه داری کنید.

soughandfalahizadeh
16.آبان.1402

خیلی از مطالب سس ها خوشم امد

    snappfoodadmin
    24.آبان.1402

    سلام این سس های خوشمزه را می توانید با انواع پیتزاها امتحان کنید و لذت ببرید https://blog.snappfood.ir/category/fast-food/list-pizza-recipes/ و پشنهاده من
    به شما پیتزا ویکتوریا که با انواع سس‌ها پیتزا سس قرمز، فلفلی، پستو، خامه‌ای آلفردو، باربیکیو، مایونز، رنچ یا تاکو با سالسای سرخ‌شده خوشمزه تر میشود https://blog.snappfood.ir/%D9%BE%DB%8C%D8%AA%D8%B2%D8%A7-%D9%88%DB%8C%DA%A9%D8%AA%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%A7/
    سس پومودورو، به عنوان یک سس خوشمزه پاستایی و سس مارینارا یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین سس‌های پاستا در جهان است
    و سس قارچ را با پیتزا سبزیجات و مخلوط حتما امتحان کنید