شیرینی اسکار از شیرینیهای خوشمزهای است که منشا آن به سوئد بازمیگردد. این شیرینی در آمریکا معروف به شیرینی اثر انگشتی است. در سوئد نیز آن را با نام (Hallongrotta) به معنای غار تمشک میشناسند. شیرینی اسکار در طعمهای مختلفی درست میشود که طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی و نارگیلی از پرطرفدارترینها آنها هستند.
هالونگروتا یا شیرینی اسکار در فرهنگ اسکاندیناوی، مغزی پر از مربا و مارمالاد دارد. به طور معمول، آن را بعدازظهرها و به همراه یک فنجان قهوه گرم میل میکنند. شیرینی اسکار در اصل حاوی مقداری مربای تمشک در روی آن است. در تهیه شیرینی اسکار، گردو از محبوبترین مغزیجات برای تزئین است، اما میتوانید از مغزهای دیگر بنا به ذائقه و سلیقه خود استفاده کنید. در این مقاله از اسنپ فود طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی را آموزش خواهیم داد.
شیرینی اسکار گردویی |
|
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آمادهسازی | 1 ساعت |
زمان تهیه | 1 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه شیرینی اسکار یا لانه کبوتری

در سالهای اخیر، شیرینی اسکار یا لانه کبوتر، به عنوان شیرینی عید نوروز رواج یافته است. نوع آماده آن که در قنادیها فروخته میشود، معمولاً با یک لایه مارمالاد تزئین شده است؛ اما شکل خانگی آن میتواند مدلهای مختلفی داشته باشد. شیرینی اسکار گردویی یکی از انواع پرطرفدار و مقوی آن است. این شیرینی همچنین میتواند به شکل دایرهای یا توپی باشد.
بعد از اینکه با طرز تهیه مدل ساده شیرینی اسکار آشنا شدید، میتوانید طعمهای مختلف دیگر را به سلیقه خود آماده کنید. طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی میتواند با فر یا بدون فر باشد. برای نتیجه بهتر، همه مواد را دقیقاً به همان میزان که گفته شده است استفاده کنید. بنابراین استفاده از ترازوی آشپزخانه را در نظر داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی اسکار
برای تهیه این شیرینی به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
کره | ۱۵۰ گرم |
پودر قند | ۱۰۰ گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
هل | 1 قاشق چایخوری |
آرد | ۲۵۰ گرم |
گردوی خرد شده | ۲۰۰ گرم |
مارمالاد | به میزان کافی |
دستور پخت شیرینی اسکار گردویی

در طرز تهیه شیرینی اسکار باید مراحل زیر را انجام دهید.
- مرحله اول: کره را بیرون از یخچال و در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود. سپس آن را درون یک ظرف ریخته و پودر قند را به آن اضافه کنید. مخلوط را آنقدر هم بزنید تا به رنگ روشن درآمده و بافت صاف و یکدست پیدا کند.
- مرحله دوم: سفیده و زرده تخم مرغها را جدا کنید. زردههای تخم مرغ را به همراه هل به مواد اضافه کنید. تخم مرغها را دانه به دانه بیفزایید و پس از اضافه کردن هر یک، مخلوط را به خوبی هم بزنید. سپس آن را به قدری مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شود.
- مرحله سوم: آرد را در دو مرحله اضافه کنید. در مرحله اول، آن را با لیسک هم بزنید؛ سپس اضافه کردن آرد و مخلوط کردن آن با خمیر را به آهستگی ادامه دهید. به هیچ وجه خمیر را ورز ندهید و مخلوط کردن آن را تا حدی انجام دهید که آرد به خورد خمیر برود.
- مرحله چهارم: خمیر را داخل یک نایلون ریخته و حدود نیم ساعت در یخچال بگذارید. اجازه بدهید خمیر سفت شده و کره آن مجدداً خود را بگیرد.
- مرحله پنجم: گردوها را تا حدی خُرد کنید که پودر نشوند. سفیدههای تخم مرغ را با چنگال کمی هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند. همچنین میتوانید سفیده را با همزن به اندازهای هم بزنید تا سفت شده و پف کند، اما در این صورت تنها بخشی از آن در شیرینی اسکار گردویی استفاده خواهد شد.
- مرحله ششم: خمیر را از یخچال خارج کنید، تکههایی به اندازه گردو از آن بکنید و گرد نمایید. سپس داخل سفیده انداخته و فوراً با چنگال آن را بردارید. بعد از آن، گلولههای خمیری را در گردوی خرد شده بغلتانید و وسط خمیر را با انگشت خود گود کنید. کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینیها را در سینی بچینید.
- مرحله هفتم: دقت داشته باشید که سینی را با روغن، کره یا هر چیز دیگر چرب نکنید. شیرینی اسکار لازم است به صورت خشک و تنها با کرهای که در مواد اولیه آن وجود دارد پخته شود. چرب کردن سینی میتواند باعث خراب شدن شیرینی گردد.
- مرحله هشتم: فر را با حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کرده و اجازه دهید تا گرم شود. سینی شیرینی را به مدت ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت درون فر بگذارید. شیرینی اسکار در هنگام پخت شروع به پف میکند، اما رنگ آن نباید تغییر زیادی داشته باشد. به محض اینکه رنگ آن تنها اندکی به سمت طلایی شدن رفت، سینی را از فر خارج کنید.
- مرحله نهم: شیرینیها باید به خوبی مغزپخت شده باشند و اجازه بدهید در دمای اتاق اندکی خنک شوند. مخلوط پودر قند و هل ساییده شده را روی آنها بپاشید و داخل حفره آن را با مارمالاد پر کنید. برای ماندگاری بهتر و بیشتر لازم است شیرینی را در ظرفی دربدار نگه دارید. طرز تهیه شیرینی اسکار به این سادگی به دایان میرسد.
طرز تهیه شیرینی اسکار بدون فر

برای تهیه شیرینی اسکار گردویی میتوانید به شیوهای دیگر عمل کنید. در این روش نیازی به استفاده از فر نیست و میتوانید روند پخت را با قابلمه یا تابه انجام دهید. تهیه مواد اولیه شیرینی اسکار گردویی درحدود یک ساعت زمان میبرد. زمان پخت آن نیز بیشتر از نیم ساعت نخواهد شد. استفاده از این شیرینی میتواند یک میان وعده خوشمزه، مقوی و سالم باشد. مقدار مواد اولیه این شیرینی مناسب برای ۸ نفر است.
مواد لازم برای تهیه شیرینی اسکار بدون فر

برای تهیه این شیرینی به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
کره یا مارگارین | ۱۵۰ گرم |
پودر قند | ۱۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۲ عدد |
آرد | ۲۵۰ گرم |
وانیل | 4/1 قاشق چایخوری |
پودر هل | نصف قاشق چایخوری |
گردو خرد شده | ۲۰۰ گرم |
مارمالاد، مربا یا شکلات | به مقدار کافی |
مراحل تهیه شیرینی بدون فر
در طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی بدون فر باید مراحل زیر را به دقت انجام دهید.
- مرحله اول: کره را در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود. پودر قند را به همراه کره داخل یک کاسه ریخته و با همزن برقی هم بزنید تا حجیم و یکدست گردد.
- مرحله دوم: زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید. زرده، وانیل و پودر هل را به کره اضافه کرده و بهخوبی هم بزنید. هم زدن را تا حدی ادامه دهید که زردهها و کره به خوبی جذب یکدیگر شوند.
- مرحله سوم: آرد را کم کم به مواد اضافه کنید. آن را با لیسک هم بزنید تا خمیر در کاسه حالتی جمع به خود بگیرد.
- مرحله چهارم: سفیده تخم مرغها را با چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند. گردو خرد شده را درون یک ظرف ریخته و در کنار ظرفی که حاوی سفیده هم زده است قرار دهید.
- مرحله پنجم: خمیری که درست کردهاید را به شکلهای گرد و توپی درآورده و آنها را در سفیده تخم مرغ بگذارید. سپس در ظرف حاوی گردو غلت دهید.
- مرحله ششم: دو لایه کاغذ روغنی را در داخل تابه یا قابلمهای با ابعاد مناسب و کف تخت قرار دهید. تابه را روی شعله پخشکن بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم گرم شود. سپس شیرینیها را روی کاغذهای روغنی بچینید. درب تابه را گذاشته و صبر کنید تا شیرینیها به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزند.
- مرحله هفتم: در انتها شیرینیهای پخته شده را از روی شعله بردارید تا خنک شوند. شیرینی اسکار گردویی را میتوانید با مارمالاد، مربا یا شکلات تزئین کنید.
نکات کلیدی در تهیه شیرینی اسکار گردویی

شیرینی اسکار به دلیل بافت خاص و ملایمی که دارد، لازم است تا برای تهیه آن به نکاتی توجه کنید. اندکی کم و زیاد شدن حرارت، سفت یا شل شدن خمیر یا بیش از حد چرب بودن مواد، میتواند نتیجه چندان مطلوبی حاصل نکند. بنابراین در طرز تهیه شیرینی اسکار بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید.
- بخش زیرین شیرینی اسکار به دلیل تماس با سطح داغ فر یا تابه، سریعتر به رنگ طلایی در میآید. به همین دلیل بهتر است زیر شیرینی را با گردو پوشش ندهید. این کار باعث میشود تا هم فرم شیرینی حفظ شود و هم رنگ آن زیباتر بماند.
- ممکن است در حین آماده کردن خمیر شیرینی، بافت آن را بیش از اندازه چسبنده حس کنید. به منظور رفع چسبندگی خمیر، مقدار کمی آرد اضافه کنید. در مواردی نیز ممکن است چسبندگی خمیر بعد از قرار دادن آن در یخچال و سرد شدن برطرف گردد. بنابراین آرد زیادی به آن اضافه نکنید؛ چرا که اضافه کردن بیش از اندازه آرد، باعث خشک شدن و ترک برداشتن شیرینی بعد از پخت میشود.
- مقدار زیاد از حد کره، بزرگ بودن تخممرغها یا کم بودن آرد ممکن است باعث شل شدن خمیر شود. به همین دلیل همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، همه مواد اولیه را به دقت اندازه بگیرید. در غیر این صورت خمیر شیرینی در فر، از هم باز شده و شکل مناسبی به خود نخواهد گرفت.
- میتوانید بهجای گردو، از هر نوع مغزیجات دیگری استفاده کنید. مغز بادام و مغز پسته خرد شده از دیگر مغزهای مناسب برای این شیرینی هستند.
- به هیچ وجه کف سینی شیرینی پزی را چرب نکنید. چرب بودن سینی باعث میشود تا شیرینیها در حین پختن از هم وا رفته یا رنگ نامناسبی به خود بگیرند.
شیرینی گردویی، انتخاب یک عصرانه دلنشین!
در این مقاله طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی را به همراه کلیه نکات مهم آموزش دادیم. همانطور که مشاهده کردید این شیرینی را میتوان با دو روش، در داخل فر یا بدون فر تهیه کرد. برای پخت شیرینی اسکار تمامی نکات را مدنظر قرار دهید.
در پایان، اگر هوس شیرینی کردهاید اما فرصت تهیه آن را ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید. با سفارش آنلاین شیرینی از اسنپ فود، انواع شیرینی خوشمزه را سفارش داده و درب منزل یا محل کار خود، در کوتاهترین زمان ممکن تحویل بگیرید.
اگر چسبونکی شد خیییییلی کم بش آرد بزنید و بزارید تپ یخچال بمونه درست میشه. اگ آرد زیاد بزنید سریع سفت و خورد میشه.
سلام زهره عزیز ممنونیم که کامنت گذاشتین و تجربه خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتید. امیدواریم این مطلب براتون مفید بوده، اگر از این مقاله لذت بردین پیشنهاد میکنم مطلب زیر که درباره طرز تهیه شیرینی دانمارکی نوشته شده است را حتما مطالعه کنید.
https://blog.snappfood.ir/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%B1%DA%A9%DB%8C/
ازینا خیلی دوس دارم من، ترجیح میدم آماده بخرم چون تنبلم ولی مرسی عالی بود
ممنونیم که کامنت گذاشتین دوست عزیز، اگر به این نوع مطالب علاقه دارید پیشنهاد میکنم مطلب زیر که درباره طرز تهیه شیرینی کاکا با کدو حلوایی نوشته شده است را نیز بخوانید.
https://blog.snappfood.ir/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%DA%A9%D8%A7-%D8%A8%D8%A7-%DA%A9%D8%AF%D9%88-%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7%DB%8C%DB%8C/
سلام شیرینی اسکار گردویی تو فر وا رفتن و رنگشون زود تغییر کرد بنظر خودم مرحله خاصی از درست کردن جا ننداختم نمیدونم چرا اینجوری شد کیک و شیرینی زیاد درست میکنم به ندرت خراب میشن
سلام برای اینکه وقت درست کردن شیرینی اسکار گردویی در فر وا نره و رنگ شیرینی تغییر نکنه نبایدکف سینی شیرینی پزی را چرب کنید
چرب بودن سینی باعث میشود تا شیرینیها در حین پختن از هم وا رفته یا رنگ نامناسبی به خود بگیرند.قسمت زیر شیرینی اسکار تماس
با سطح داغ فر یا تابه دارد، سریعتر به رنگ طلایی در میآید پس برای اینکه فرم شیرینی حفظ شود و هم رنگ آن زیباتر باشه بهتر زیر شیرینی را با گردو پوشش ندهید.