نان تابه ای یک مدل نان خوشمزه و ساده است که تنها با مخمر تهیه و آماده میشود. این مدل نان را معمولا برای صبحانه در کنار پنیر، خامه و انواع مربا سرو میکنند. همچنین از آن در کنارغذاهایی مانند سوپ یا خوراک نیز استفاده میشود. این نان را میتوانید به صورت ساده یا همراه با مواد مختلف درست کنید. در این مقاله قرار است تا به طرز تهیه نان تابه ای به روشهای مختلف بپردازیم. بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا طرز تهیه این مدل نان را یاد بگیرید و در خانه آن را درست کنید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
نان تابه ای | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 60 دقیقه |
زمان پخت غذا | 20 دقیقه |
میزان سختی | کم |
میزان کالری در هر 100 گرم | 40 کیلوکالری |
نان تابه ای برای تمامی وعده ها
همانطور که پیشتر نیز گفتیم، این نان قابلیت استفاده در تمامی وعدههای صبحانه، ناهار و شام را دارد. به این منظور، خوب است تا با طرز تهیه آن آشنا شوید و بتوانید یک نان متفاوت برای وعدههای غذایی خود تهیه کنید. مواد لازم و نحوه درست کردن آن را در ادامه ببینید:
مواد اولیه لازم برای تهیه نان تابه ای
حالا که آمادهی درست کردن این نان خوشمزه هستید به سراغ مواد اولیه و مورد نیاز برای تهیه آن میرویم. در نظر داشته باشید که با این میزان از مواد اولیه میتوانید نان تابه ای را برای 4 نفر تهیه کنید. البته تمام مواد مورد نیاز برای درست کردن نان تابه ای را میتوانید با هزینه معقولی تهیه و خریداری کنید.
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
خمیر مایه | 2 قاشق غذا خوری |
روغن مایع | 1 قاشق سوپ خوری |
آرد نان | 2 و نیم پیمانه |
شکر | 2 قاشق سوپ خوری |
نمک | 2/1 قاشق چای خوری |
آب ولرم | 4/3 پیمانه |
طرز تهیه نان تابه ای به صورت مرحله به مرحله
درست کردن نان تابه ای در کل کار ساده و راحتی است، اما با کمک این آموزش میتوانید به صورت مرحله به مرحله پیش بروید و خیلی سادهتر از چیزی که تصور میکنید آن را تهیه و آماده سازی کنید. طرز تهیه نان تابه ای ساده خیلی شبیه به طرز تهیه نان تابه ای گیلانی است.
- مرحله اول: اولین مرحله برای درست کردن نان تابه ای، این است که یک ظرف بزرگ و جادار را انتخاب کنید و در آن شکر را به همراه خمیر مایه و آب ولرم مخلوط کرده و چند دقیقه هم بزنید.
- مرحله دوم: بعد از این که مواد را هم زدید، درب آن را بگذارید و اجازه دهید تا به مدت 5 تا 10 دقیقه استراحت کرده تا کف کند یا به اصطلاح عمل آید.
- مرحله سوم: بعد از گذشت این مدت، به سراغ ظرف بروید و به آن روغن و نمک اضافه کنید و کمی هم بزنید. بعد از اضافه کردن روغن متوجه خواهید شد که مواد کمی جمع شدهاند.
- مرحله چهارم: نوبت به اضافه کردن آرد میرسد، اما قبل از اضافه کردن آرد بهتر است تا به مدت 2 تا 3 بار آن را الک کنید تا ناخالصیهای آن گرفته شود و سپس آرام آرام آرد را به مواد درون کاسه اضافه کنید.
- مرحله پنجم: همزمان با اضافه کردن آرد مواد را هم بزنید تا گلوله نشود و خمیر را خراب نکند. بعد از این که خمیر کمی خود را گرفت، با کمک دست شروع به ورز دادن آن کنید.
- مرحله ششم: ورز دادن خمیر را تا جایی ادامه دهید که بافت آن یکدست شود و در زمان ورز دادن دیگر به دست نچسبد.
- مرحله هفتم: بعد از رسیدن به این حالت، با استفاده از یک سلفون درب ظرف را بپوشانید و به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.
- مرحله هشتم: به مراحل میانی از طرز تهیه نان تابه ای رسیدیم. بعد از این که مدت زمان استراحت خمیر به پایان رسید، به سراغ آن بروید و سلفون را باز کنید و مجددا شروع به ورز دادن خمیر کنید. با انجام این کار پف خمیر گرفته میشود.
- مرحله دهم: در ادامه خمیر را به دو قسمت مساویی تقسیم کرده و از هر کدام از آن دو قسمت چانههایی به اندازهی مشت دست آماده کنید و کنار گذارید. البته بهتر است تا زمانی که به مرحله پخت میرسند روی آنها را بپوشانید.
- مرحله یازدهم: حالا خمیر نان تابه ای به صورت کامل آماده شده است و میتوانید به سراغ مراحل پخت آن بروید. برای پخت نان تابه ای باید یک تابه بزرگ را انتخاب کنید.
- مرحله دوازدهم: کف و دیوارههای تابه را به کمک یک قلموی روغنی به خوبی چرب کنید تا در زمان قرار دادن نان در تابه، خمیر به دیوارهها نچسبد و نان پاره نشود.
- مرحله سیزدهم: در ادامه یک چانه نان را در تابه قرار داده و با کمک دست، آن را به اندازه تابه باز کنید. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید تا خمیر به مدت 15 دقیقه در تابهی در بسته بماند و استراحت کند.
- مرحله چهاردهم: زمانی که خمیر پف کرد، تابه را روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید تا نان بپزد. البته حتما از شعله پخش کن استفاده کنید و به صورت مستقیم تابه را روی حرارت قرار ندهید.
- مرحله پانزدهم: چیزی در حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارید تا نان کاملا پف کند. بعد از پف کردن نان، کنارههای آن را بلند کنید و ببینید که آیا طلایی شده است تا خیر؟ اگر یک سمت آن طلایی شده بود، با احتیاط نان را برگردانده و در تابه را بگذارید.
- مرحله شانزدهم: برای پخته شدن سمت دیگر نان به ۵ دقیقه زمان نیاز دارید. سپس سمت دیگر را چک کنید و اگر طلایی شده بود زیر تابه را خاموش کنید و روی تابه را با یک دستمال تمیز بپوشانید و صبر کنید تا از حرارت نان کمک شود. سپس نان را از تابه خارج کنید.
نان تابه ای شما آماده است و میتوانید آن را به مدت 2 هفته در یخچال نگهداری کرده و مصرف کنید. البته اگر دوست داشته باشید تا از نان تابه ای مدت زمان بیشتری استفاده کنید، میتوانید آن را فریز کنید و هر زمان که قصد مصرف داشتید، آن را از فریزر خارج کرده و نوش جان کنید. شما میتوانید این نان را با سبزیجات نیز درست کنید که طعم آن را متفاوت میکند، طرز تهیه نان سبزیجات در تابه نیز بسیار راحت و ساده است.
طرز تهیه نان تابه ای با ماست
یکی دیگر از روشهایی که میتوانید برای تهیه نان تابه ای استفاده کنید، به کار بردن و استفاده از ماست در دستور تهیه آن است. برای تهیه این مدل نان، به همان مواد اولیهای که در تهیه نان تابه ای ساده معرفی کردیم، نیاز دارید، اما باید تخم مرغ و ماست چکیده را نیز به لیست مواد اولیه اضافه کنید و مطابق با دستور العمل زیر پیش بروید.
- مرحله اول: برای درست کردن نان تابه ای با ماست نیز در ابتدای کار باید خمیر مایه را به عمل آورید. برای انجام این کار باید در یک کاسه مناسب خمیر مایه، شکر و آب ولرم را مخلوط کنید و مانند روشی که در بالا گفتیم روی آن را بپوشانید و به مدت 5 دقیقه صبر کنید تا خمیر به عمل آید.
- مرحله دوم: تا به اینجای کار مراحل شبیه به تهیه نان تابه ای ساده بود. در این مرحله اما، باید به خمیر عمل آمده، تخم مرغ، کره، ماست چکیده، روغن مایع و نمک را اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا مواد کاملا یکدست و مخلوط شوند.
- مرحله سوم: در ادامه آرد الک شده را نیز به مواد اضافه کنید و هم زمان، آرام آرام هم بزنید تا حالت خمیری شکلی در مواد ایجاد شود. اگر به کمک دست خمیر را در این مرحله ورز دهید سبب میشود تا بهتر عمل آید و فرم بگیرد.
- مرحله چهارم: در حدود 10 دقیقه خمیر را ورز دهید و سپس روی آن را با پارچه یا سلفون بپوشانید و بگذارید تا به مدت 1 ساعت در یک جای گرم استراحت کند.
- مرحله پنجم: بعد از گذشت این مدت، خمیر را به شکل چانه در آورده و چانهها را در سینی فر قرار دهید. البته دقت داشته باشید که چانهها را با فاصله از هم قرار دهید که در زمان پخت و وقتی که خمیر باز میشود به یکدیگر نچسبند.
- مرحله ششم: در اصل این مدل نان را باید در تابه درست کنید اما اگر دوست دارید تا زمان پخت کوتاهتر شود، بهتر است تا آن را در فر درست کنید.
- مرحله هفتم: قبل از قرار دان سینی در فر به مدت 5 دقیقه، فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و سپس سینی را در فر قرار دهید.
- مرحله هشتم: اگر دوست دارید تا نان شما ظاهر جذاب تری داشته باشید میتوانید برای نان رومال انجام دهید. معمولا استفاده از مخلوط زرده تخم مرغ به همراه کمی روغن مایع و کنجد برای رومال انتخاب خوبی است.
- مرحله نهم: بعد از رومال زدن، نان را در فر به مدت 20 دقیقه و دمای 180 درجه قرار دهید و بگذارید تا کاملا بپزد. اگر دوست داشتید تا روی نان طلایی شود میتوایند در دقایق انتهایی حالت گریل فر را روشن کنید. به همین سادگی…
طرز تهیه نان پنیری نیز به همین روش است اما در تهیه آن از پنیر استفاده میشود که طعم آن را بسیار لذیذ میکند. همچنین میتوانید این نان را با شیر تهیه و آماده کنید که طرز تهیه نان تابه ای با شیر نیز دقیقا به همین سبک است با این تفاوت که به جای ماست باید از شیر استفاده کنید.
نان تابه ای برای صبحانه و شام
طرز تهیه نان تابه ای به روشهای مختلف بسیار ساده است و تنها به صرف زمان نیاز دارد. بنابراین، اگر شما برای پخت این مدل نان فرصت کافی ندارید، بهتر است از سرویس اسنپ کمک بگیرید. با سفارش آنلاین نان از اسنپ فود، نان موردنظر شما با بهترین کیفیت به دستتان خواهد رسید.
نظرات کاربران