آموزش آشپزی

طرز تهیه کمپوت سیب خانگی با روشی جذاب و طعمی که تاکنون نچشیده‌اید!

مناسب برای

6 نفر

نوع

کمپوت خانگی

سطح

کم

زمان آماده سازی

15 دقیقه

پخت

30 دقیقه

کمپوت سیب زرد خانگی از جمله خوراکی‌های خوشمزه و لذیذی است که می‌توان به آسانی در منزل تهیه کرد. اما کمپوت سیب چگونه درست میشود ؟

در طرز تهیه کمپوت سیب خانگی ، ابتدا سیب را بشویید، پوست گرفته و به اندازه دلخواه برش بزنید. یک قابلمه آب را روی حرارت گذاشته و پس از به جوش آمدن، شکر و گلاب را اضافه کنید. وقتی شکر در آب حل شد، برش‌های سیب، آب لیموترش تازه و زعفران را داخل قابلمه بریزید. زمانی که سیب نرم شد، مقداری از شربت را از قابلمه خارج کرده و پس از خنک شدن، قوام آن را امتحان کنید. در ۵ دقیقه پایانی پخت نیز چوب دارچین را داخل قابلمه بیندازید تا چند جوش بخورد و سپس آن را خارج کنید. در نهایت کمپوت سیب را داخل ظرف شیشه‌ای خشک و تمیز بریزید.

در بالا طرز تهیه کمپوت سیب خانگی را به طور خلاصه گفتیم، اگر این سوال برای شما پیش آمده است که چجوری کمپوت سیب درست کنیم و تمایل دارید تا نحوه تهیه آن را به شکل کامل یاد بگیرید، ادامه مطلب را از دست ندهید.

کمپوت سیب خانگی

تعداد نفرات ۶ نفر
زمان آماده‌سازی ۱۵ دقیقه
زمان پخت کمپوت سیب ۳۰ دقیقه
میزان سختی کم

ویدیو طرز تهیه کمپوت سیب به روش ساده

در این مقاله مراحل طرز تهیه کمپوت به روش ساده معرفی شده است، اما برای راحتی بیشتر، شما می‌توانید فیلم طرز تهیه کمپوت سیب را تماشا کنید. پس از دیدن این ویدئو، به پاسخ سوال خود می‌رسید که چطور کمپوت سیب درست کنم ؟

طرز تهیه کمپوت سیب زرد خانگی ساده و خوشمزه

انواع کمپوت همچون کمپوت سیب بسیار محبوب هستند و به عنوان دسر بعد از غذا و میان وعده یا هنگام بیماری برای بازگشت قوای جسمانی مصرف می‌شوند. در این بین اگر با طرز تهیه کمپوت سیب خانگی آشنا باشید، می‌توانید این کمپوت خوشمزه را به عنوان تزیین‌کننده کیک و شیرینی و انواع پای و تارت نیز استفاده کنید. طرفداران این کمپوت‌ شیرین و دلپذیر به قدری زیاد هستند که معمولا کمتر کسی پیدا می‌شود که از خوردن آن صرف نظر کند. کمپوت سیب طرز تهیه آسانی دارد و می‌توان آن را در منزل تهیه کرد.

عکس کمپوت سیب خانگی

مواد لازم برای تهیه کمپوت سیب خانگی

مواد پایه در درست کردن کمپوت سیب را می‌توان سیب، شکر و گلاب دانست. با این حال، تصمیم داریم در این مقاله دستور پخت ویژه‌ای را به شما پیشنهاد دهیم که علاوه‌ بر مواد معمول، شامل موادی مانند زعفران و دارچین است. البته شما می‌توانید هر آنچه را که نمی‌پسندید، از دستور تهیه حذف کنید؛ اما توصیه می‌کنیم دستور آماده‌سازی زیر را برای یکبار هم که شده امتحان کنید تا خودتان متوجه تفاوت آن با سایر رسپی‌ها شوید. در هر صورت، مواد لازم در طریقه پخت کمپوت سیب برای ۶ نفر یا طرز تهیه کمپوت سیب یک کیلو به شرح زیر است. برای طرز تهیه کمپوت سیب ۲کیلو باید میزان مواد اولیه را دو برابر کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سیب ۱ کیلو
شکر ۱ پیمانه
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
آب لیموترش تازه ۲ قاشق مرباخوری
زعفران ۱ قاشق چایخوری
چوب دارچین ۱ عدد
آب به میزان کافی

دستور پخت کمپوت سیب و مراحل طرز تهیه کمپوت سیب روی گاز

در این بخش روش تهیه کمپوت سیب به صورت مرحله به مرحله، مانند طرز تهیه کمپوت توت فرنگی خانگی، بیان شده است. مراحل طرز تهیه کمپوت سیب در قابلمه را با دقت مطالعه کنید تا بفهمید که کمپوت سیب چطوری درست میشه !

مراحل طرز تهیه کمپوت به روش ساده

  • مرحله اول: برای درست كردن كمپوت سيب خانگی، ابتدا سیب‌های سالم و درشت را که بافتی استخوانی دارند انتخاب کرده و برگ و دم‌برگ آن‌ها را جدا کنید. سپس سیب‌ها را به خوبی شسته و خشک کنید. حالا پوست تمام آن‌ها را به دقت بگیرید و قسمت میانی سیب‌ها را که شامل هسته میوه است، جدا کنید.
  • مرحله دوم: اکنون باید سیب‌ها را به فرم دلخواه برش بزنید. شما می‌توانید از شکل حلقه‌حلقه‌ کردن یا چهارقاچ استفاده کرده یا مانند برش‌های معمول کمپوت‌های کارخانه‌ای، تنها سیب را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. دقت داشته باشید که مانند طرز تهیه کمپوت هلو ، برش‌ها نباید خیلی کوچک و ریز شوند؛ زیرا ممکن است در حین پخت، سیب‌ها له شده و کمپوت سیب جذابی به دست نیاید.
  • مرحله سوم: اکنون داخل یک قابلمه مناسب آب ریخته و آن را روی حرارت زیاد قرار دهید. وقتی آب به مرز جوشیدن رسید، شکر یا خاک قند را به همراه مقداری گلاب به قابلمه اضافه کنید و مواد را کمی هم بزنید. اکنون باید صبور باشید تا آب به جوش آمده و شکر به خوبی حل شود.
  • مرحله چهارم: در این مرحله از طرزتهیه کمپوت سیب خانگی، اندکی آب لیمو تازه را به محلول آب و شکر بیفزایید. بعد از ۵ دقیقه، نوبت به اضافه کردن سیب‌های اسلایس شده می‌رسد. سیب‌ها را داخل قابلمه ریخته و اندکی هم بزنید تا به خوبی با آب و شکر مخلوط شوند. اگر در سطح محتویات قابلمه کف ایجاد شد، آن را جمع کرده و دور بریزید.
  • مرحله پنجم: در مدتی که منتظر هستید تا سیب‌ها به خوبی نرم و پخته شوند، زعفران را با آب جوش روی حرارت ملایم دم کرده و کنار بگذارید. در این حین، حتما بارها کمپوت را هم بزنید و از میزان قوام و غلظت آن آگاه شوید. در نهایت، زعفران غلیظ و دم‌کرده را روی محتویات قابلمه ریخته و مواد را هم بزنید.
  • مرحله ششم: برای اطمینان از پختن و نرم شدن بافت سیب، یکی از آن‌ها را به همراه مقداری از شربت کمپوت در یک ظرف ریخته و برای ۲ تا ۳ دقیقه در یخچال بگذارید. سپس با انگشت بافت چسبنده و کش‌دار شربت و همچنین میزان پختگی سیب را بررسی کنید. اگر سیب‌ها پخته بودند، آن‌ها را از قابلمه خارج کرده و شربت را با ۱ تکه چوب دارچین برای مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر بجوشانید. در غیر این صورت، اجازه دهید تا سیب‌ها به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه با چوب دارچین پخته شوند.
  • مرحله هفتم: در آخرین مرحله از تهیه کمپوت سیب و دارچین ، چوب دارچین را بعد از کمی جوش خوردن از قابلمه خارج کنید. وقتی‌که شربت به قوام مطلوب رسید و سیب‌ها بافت نرم و رضایت‌بخشی داشتند، زیر حرارت را خاموش کرده و برای چند دقیقه به مواد استراحت دهید.
  • مرحله هشتم: ظرفی شیشه‌ای و تمیز را برای نگهداری کمپوت سیب آماده کنید. در نهایت، شیشه‌ها را با کمپوت گرم پر کرده، درب آن‌ها را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.

در مراحل بالا، طرز تهیه کمپوت سیب روش ساده را توضیح دادیم؛ البته شما می‌توانید در ادامه، با روش‌های دیگر از طرز پخت کمپوت سیب نیز آشنا شوید.

طرز تهیه کمپوت سیب گلاب

روش درست کردن کمپوت سیب گلاب هم تفاوتی با رسپی بالا ندارد. فقط دقت داشته باشید که در صورت شیرین بودن سیب‌ها، مقدار شکر را کمتر کنید.

طرز تهیه کمپوت سیب گلاب

  • مرحله اول: در اولین مرحله از طرز تهیه کامپوت سیب گلاب، سیب‌ها را تمیز کرده، پوست بگیرید و خرد کنید. یک قابلمه آب روی گاز گذاشته و زمانی که به مرز جوشیدن رسید، شکر و گلاب را اضافه کنید.
  • مرحله دوم: وقتی شکر در آب حل شد، آبلیمو و پس از آن سیب را داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله سوم: مواد را هم بزنید و در انتها زعفران دم کرده را اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: در ۵ دقیقه پایانی پخت نیز چوب دارچین را داخل قابلمه بیندازید تا چند جوش بخورد و سپس آن را خارج کنید.
  • مرحله پنجم: در نهایت کمپوت سیب را داخل ظرف شیشه‌ای خشک و تمیز بریزید.

در این طرز تهیه کمپوت سیب خانگی با سیب گلاب هم می‌توانید بنا بر ذائقه خود، از مقداری زعفران، گلاب و دارچین استفاده کرده یا کمپوت را به صورت ساده و با طعم و رنگ طبیعی سیب آماده کنید. البته در نظر داشته باشید که وجود آب لیموترش ضروری است و نباید از دستور کمپوت سیب حذف شود.

طرز تهیه کمپوت سیب با عسل

در هر دو روش بالا شما می‌توانید به‌جای شکر از عسل طبیعی استفاده کنید. شکر در صورت غلیظ‌ شدن می‌تواند کمپوت شما را کاراملی‌تر کند، اما عسل طعم دلچسب و لذیذی به کمپوت شما خواهد داد. طرز تهیه کمپوت سیب با عسل را مطابق مراحل زیر دنبال کنید:طرز تهیه کمپوت سیب با عسل

  • مرحله اول: در اولین مرحله از طرز تهیه کمپوت سیب بدون شکر ، یک قابلمه آب روی گاز گذاشته و زمانی که آب به جوش آمد، عسل و گلاب را اضافه کنید.
  • مرحله دوم: وقتی ترکیب آب و عسل یکدست شد، آبلیمو و سیب را داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله سوم: در ادامه زعفران را اضافه کرده، کمپوت را هم بزنید و قوام آن را کنترل کنید.
  • مرحله چهارم: در دقایق پایانی پخت، چوب دارچین را داخل قابلمه بیندازید و پس از کمی جوشیدن، آن را خارج کنید.
  • مرحله پنجم: در پایان کمپوت سیب و عسل را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید.

نکته: ویژگی‌هایی از قبیل ضد باکتریایی، تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت پوست و کمک به هضم غذا از موارد مربوط به خواص عسل طبیعی است. برای تشخیص عسل طبیعی نیز می‌توان به ویژگی‌هایی مانند غلظت، طعم و عطر خاص آن توجه کرد.

کمپوت سیب فوری

کمپوت سیب به زمان چندانی برای آماده‌شدن نیاز ندارد و شما می‌توانید بعد از سردشدن، آن را نوش جان کنید. طرز تهیه کمپوت سیب خانگی در زمانی کوتاه‌تر کمک می‌کند تا میزان ویتامین و دیگر مواد مغذی سیب چندان از بین نرود. در این روش تنها باید مدت زمان حرارت دیدن سیب‌ها داخل قابلمه را کاهش دهید. شما می‌توانید باقیمانده کمپوت را در ظرف شیشه‌ای مناسبی بریزید و در جای خنک نگه دارید تا هر زمان که دوست داشتید، استفاده کنید.

با توجه به اینکه کمپوت در زمان کوتاهی آماده می‌شود، گزینه‌ای مناسب برای پذیرایی‌های فوری خواهد بود. به دلیل راحتی و سرعت حاضر شدن کمپوت‌ها، سعی کنید آن‌ها را با حجم کمتر درست کرده و تازه‌تر مصرف کنید.

کمپوت سیب فوری

فوت و فن های تهیه کمپوت سیب و رازهای خوشمزه شدن آن

در این بخش توجه شما را به لیستی از نکات ساده، اما مهم در طرز تهیه کمپوت سیب خانگی جلب می‌کنیم:

  • فرقی نمی‌کند سیب انتخابی شما سفید باشد یا سرخ، اما مهم است که بافت استخوانی و محکم داشته باشد. این فوت و فن کمپوت سیب برای جلوگیری از وا رفتن و له شدن سیب‌ها اهمیت زیادی دارد.
  • در نحوه درست کردن کمپوت سیب ، باید سیب‌ها را پس از پوست کندن، به صورت درسته و کامل نپزید؛ زیرا در صورت خرابی و کرم‌خوردگی سیب‌ها، شما از وجود آن‌ها بی‌اطلاع مانده و موقع سرو متوجه خواهید شد.
  • در کلیه مراحل پخت حرارت را زیاد نکنید، چرا که ممکن است مواد ته گرفته یا بد رنگ شوند.
  • همان‌طور که گفتیم، در طریقه درست کردن کامپوت سیب می‌‌توانید به جای شکر یا خاک قند از عسل نیز استفاده کنید. البته، دقت داشته باشید که معمولا عسل، شیرینی شکر را ندارد.فوت و فن های تهیه کمپوت سیب و رازهای خوشمزه شدن آن
  • در دستور درست كردن كمپوت سيب خانگي ، چوب دارچین نباید بیش از حد در کمپوت بجوشد، زیرا موجب تیره رنگ شدن و تلخ‌مزگی کمپوت خواهد شد.
  • با اینکه عطر و مزه گلاب و آب لیموترش خوشایند است، اما در مصرف آن‌ها افراط نکرده و به میزان کم بسنده کنید.
  • در طریقه درست کردن کمپوت سیب سعی کنید که شربت کمپوت را خیلی غلیظ نکنید، چراکه احتمال شکرک زدن کمپوت افزایش می‌یابد.
  • در طرز تهیه‌ی شربت کمپوت سیب می‌توانید بخشی از شربت کمپوت را از سیب‌ها جدا کرده و به صورت شربت مصرف کنید.

روش نگهداری کمپوت سیب و جلوگیری از کپک زدن کمپوت سیب

پس از آشنایی با طرزدرست کردن کمپوت سیب و رسیدن به پاسخ این سوال که چگونه کمپوت سیب درست کنیم ؛ یکی از دیگر سوالات مهم، نحوه صحیح نگهداری این کمپوت است. علاوه ‌بر اینکه در طرز تهیه ی کمپوت سیب باید برخی نکات ریز و درشت را مدنظر قرار دهید، برای نگهداری و مصرف این کمپوت خوشمزه نیز نکاتی وجود دارد که اگر از آن‌ها بی‌خبر باشید، ممکن است زحمات شما به هدر برود. برای آنکه بتوانید طرز تهیه کمپوت سیب خانگی با ماندگاری بالا را دنبال کنید، توصیه می‌کنیم که سیب‌های تازه و بدون لک را مورد استفاده قرار دهید.فوت و فن کمپوت سیب

در طرز تهیه کمپوت سیب خانگی بایستی شیشه‌های کمپوت را به صورت وارونه، در قابلمه‌ای قرار دهید که حاوی مقداری آب (تا نصف ارتفاع شیشه‌ها) است. با این کار، هوای داخل شیشه‌های کمپوت تخلیه شده و می‌توانید کمپوت را برای مدت تقریبی ۲ تا ۴ ماه نگهداری کنید.

از انواع کمپوت خانگی، در شیشه‌هایی تمیز، کاملا خشک و با دربی فلزی نگهداری کنید. دقت داشته باشید که وجود آب در داخل ظرف، احتمال کپک زدن و خراب شدن کمپوت را بالا می‌برد.

خواص و فواید سیب

پس از آشنایی با روش‌های طرز درست کردن کمپوت سیب ، اکنون این سوال پیش می‌آید که سیب چه خواصی برای بدن دارد؟ برای سیب فواید فراوانی عنوان شده است، تا آنجا که انگلیسی‌ها عقیده دارند که خوردن روزانه یک عدد سیب، انسان را از دیدار دکتر بی‌نیاز می‌کند. از جمله فواید و خواص درست کردن سیب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حفظ طراوت و شادابی پوست
  • کاهش علائم بیماری‌های پوستی
  • کاهش فشارخون، حتی با بوییدن سیب
  • تمیز کردن فضای دهان، دندان و لثه از باکتری
  • تقویت مینای دندان
  • جلوگیری از نقرس و درد مفاصل
  • آرامش‌بخشی
  • تسکین دردهای میگرنی
  • کاهش بیماری‌های عفونی و سرماخوردگی
  • خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهاب
  • پیشگیری از ابتلا به سرطان

کمپوت سیب را حتما امتحان کنید…

در این مطلب به این سوال شما پاسخ دادیم که چطوری کمپوت سیب درست کنم و روش‌های مختلفی را برای درست كردن كمپوت سيب خانگي آموزش دادیم. حالا طرز تهيه كمپوت سيب خانگی را می‌دانید و با نکات آموزش کمپوت سیب آشنا هستید. بنابراین، پیشنهاد می‌کنیم آموزش درست کردن کمپوت سیب را پیش برده و این کمپوت خوشمزه را حتما در منزل تهیه کنید.

البته، اگر برای طرز تهیه کمپوت سیب به روش ساده ، سیب در خانه ندارید؛ می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، وارد قسمت سفارش آنلاین میوه شده و سیب موردنظر خود را سفارش دهید. پیک‌های اسنپ فود، میوه موردنظر شما را با بهترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن، به محل آدرس شما ارسال خواهند کرد. با خرید انلاین میوه از اسنپ فود، تهیه کمپوت سیب خانگی سریع‌تر پیش می‌رود.

سوالات متداول

برای افزایش ماندگاری کمپوت سیب چه کنیم؟

در طرز تهیه کمپوت سیب با ماندگاری بالا ابتدا دقت کنید که سیب‌ها کاملا تازه و سالم باشند تا کمپوت ماندگاری بیشتری داشته باشد. همچنین شیشه‌ای که کمپوت در آن می‌ریزید را به خوبی تمیز و خشک کنید. در ادامه، شیشه‌های کمپوت را به صورت وارونه، در قابلمه‌ای قرار دهید که حاوی مقداری آب است. با این کار، هوای داخل شیشه‌های کمپوت تخلیه شده و می‌توانید کمپوت را برای مدت طولانی‌تری نگهداری کنید.

چگونه کمپوت سیب را با طعم دارچین تهیه کنیم؟

در ۵ دقیقه پایانی پخت کمپوت، یک چوب دارچین را داخل قابلمه بیندازید و اجازه دهید تا با کمپوت بجوشد. در نهایت زمانی که کمپوت را از روی شعله برداشتید، چوب دارچین را خارج کنید.

آیا کمپوت سیب را بدون شکر هم می‌توان درست کرد؟

بله، در این روش به‌جای شکر از عسل استفاده می‌کنند تا نتیجه نهایی یک کمپوت سیب سالم‌تر باشد. البته توجه داشته باشید که عسل، شیرینی شکر را ندارد.

نوشته های مرتبط

‫10 دیدگاه ها

  1. چه کار جالبی کردید برای افرادی که نمیتونن متن بخونن
    بصورت صوتی آموزش گذاشتید خیلی عالی کمپوت سیب گلاب قشنگ ترین اموزشی بود که دیدم

  2. سلام خیلی ممنون که کمپوت سیب صوتی اموزش گذاشتید
    من کم بینا راحت میتونم از اموزش ها استفاده کنم
    صدای گوینده گویا و زیبا هستش

  3. سلام وقت بخیر کمپوت سیب درست کردم تلخ و تیر رنگ شده نمیدونم چرا میشه یک نفر راهنمایی کنه مرسی

    1. سلام در درست کردن کمپوت سیب باید در نظر داشته باشید که چوب دارچین زیاد نبابد بزارید جوش بخورد این کار باعث میشه که کمپوت تلخ بشه و تغییر رنگ بده

  4. سلام در طرز تهیه کمپوت سیب خانگی دارچین چقدر باید بریزم و چطوری کمپوت سیب گلاب نگه دارم ک کمپوت کپک نزنه

    1. سلام در طرز تهیه درست کردن کمپوت سیب خانگی وقتی سیب ها پخته بودن 1 تکه چوب دارچین برای مدت 5 تا 10 دقیقه بزارید بجوشد.چوب دارچین نباید
      بیش از حد در کمپوت بجوشد، زیرا موجب تیره رنگ شدن و تلخ‌مزگی کمپوت سیب خواهد شد.از انواع کمپوت خانگی، در شیشه‌هایی تمیز، کاملا خشک و با دربی فلزی نگهداری کنید.
      دقت داشته باشید که وجود آب در داخل ظرف، احتمال کپک زدن و خراب شدن کمپوت را بالا می‌برد پس در طرز تهیه کمپوت سیب خانگی با ماندگاری بالا،
      بایستی شیشه‌های کمپوت را به صورت وارونه، در قابلمه‌ای قرار دهید که حاوی مقداری آب (تا نصف ارتفاع شیشه‌ها) است.با این کار، هوای داخل شیشه‌های
      کمپوت تخلیه شده و می‌توانید کمپوت را برای مدت تقریبی 2 تا 4 ماه نگهداری کنید

  5. سلام مواد لازم برای تهیه کمپوت سیب خانگی لطفا بهم بگید چند نوع مواد خوراکی برای درست کردن کمپوت سیب لازم دارم

    1. سلام تهیه کامپوت سیب به شکر،گلاب،سیب، آب،دارچین،زعفران و آب لیمو ترش نیاز دارید.بهتر از لیمو ترش تازه و چوب دارچین استفاده کنید.

    1. سلام برای درست کردن کمپوت سیب نباید برش‌ها خیلی کوچک و ریز باشند،چون در حین پخت، سیب‌ها له می شوند و کمپوت سیب خانگی جذابی نخواهید داشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا