آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • درمان عروس هلندی افسرده
    درمان افسردگی عروس هلندی شهریور 17, 1403
  • طرز تهیه رولت مرغ
    طرز تهیه رولت مرغ مجلسی شهریور 17, 1403
  • مرغ پرتقالی
    طرز تهیه مرغ پرتقالی شهریور 17, 1403
صفحه پیدا نشد!
آموزش آشپزی
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

آموزش تهیه نخود آب؛ غذایی آسان و خوشمزه

مینا اسماعیل بیگی 27 فروردین 1403 4 دقیقه

دوست دارید یک غذای خوشمزه و پرخاصیت اصیل ایرانی درست کنید؟ در فکر درست‌کردن یک غذای مقوی هستید که قوای جسمانی شما را تقویت کند؟ نخود آب، غذایی لذیذ و مغذی است که می‌توانید درست کنید.

 

نخود آب، غذای سنتی و لذیذ ایرانی

نخود آب، خوراکی گرم و دلچسب با قدمتی دیرینه که از دیرباز در سفره ایرانیان جایگاه ویژه‌ای داشته است. این غذای اصیل ایرانی با طعم بی‌نظیر و خواص بی‌شمار، نه‌تنها یک وعده‌غذایی کامل و مقوی است؛ بلکه یادآور خاطراتی خوش از سفره‌های گرم مادربزرگ‌ها است.

در ادامه این مقاله با طرز تهیه نخود آب آشنا خواهید شد.

میزان کالری در هر بشقاب 250 گرم
مدت‌زمان لازم برای آماده‌سازی 30 دقیقه
مدت‌زمان لازم برای پخت حدود 3 الی 5 ساعت
تعداد نفرات 4 نفر
درجه سختی آسان

 

آموزش تهیه نخود آب؛ غذایی آسان و خوشمزه

نخود آب به روش‌های مختلفی در نقاط مختلف ایران پخته می‌شود. برخی از افراد از گوشت در پخت این خوراک استفاده می‌کنند، درحالی‌که برخی دیگر آن را به‌صورت گیاهی و بدون گوشت می‌پزند.

نخود آب، با طعم بی‌نظیر و خواص بی‌شمار، خوراکی ساده و مقوی و انتخابی مناسب برای یک وعده ‌غذایی کامل و سالم است.

 

نخود آب یک غذای ساده اما پرخاصیت

مواد لازم برای تهیه نخود آب

نخود 2 پیمانه
ماهیچه یا قلم گوسفندی 1 عدد
پیاز 1 عدد بزرگ
بلغور گندم 3 قاشق غذاخوری
نمک و روغن به مقدار کافی

 

طرز تهیه نخود آب

مرحله اول: خیس کردن نخود

نخود را از شب قبل یا حداقل به مدت 4 ساعت قبل از پخت در آب بخیسانید و چند مرتبه آب آن را عوض کنید تا نفخ نخود گرفته شود.

مرحله دوم: تفت‌دادن پیاز

پیاز را پوست بگیرید و به‌صورت نگینی و در اندازه دلخواه خرد کنید. سپس کمی روغن در قابلمه ریخته و آن روی حرارت قرار دهید. حالا پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.

 

نخود آب، یک غذای کامل و مقوی برای تمام سنین

مرحله سوم: اضافه‌کردن بلغور و گوشت

بلغور گندم را شسته و به همراه نخود و گوشت به پیاز اضافه کنید. حالا همه مواد را کمی تفت دهید.

مرحله چهارم: اضافه‌کردن آب

اکنون 6 لیوان آب جوش به مواد اضافه کرده و اجازه دهید تا مواد با آب به جوش آیند.

مرحله پنجم: پخت مواد

پس از جوش‌آمدن مواد، کف روی آب را جمع کنید و درب قابلمه را بگذارید. زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید تا غذا با حرارت ملایم و به مدت 3 الی 5 ساعت کامل پخته شود.

مرحله ششم: اضافه‌کردن نمک

در یک ساعت پایانی پخت، نوبت به ‌اضافه کردن نمک اضافه می‌رسد. به مقدار لازم نمک ‌به غذا بزنید و اجازه دهید تا کامل به خورد غذا برود.

مرحله هفتم: سرو نخود آب

پس از پخت کامل نخود آب، گوشت را از آن خارج کرده و ریش‌ریش کنید و دوباره داخل نخود آب بریزید و آن را میل کنید.

 

نخود آب یک غذای پرانرژی برای شروع یه روز پرکار!

نکات مهم در تهیه نخود آب

  • اگر نخود آب را برای بیماران درست می‌کنید، به آن ادویه نزنید.
  • نخود آب را می‌توانید با گوشت یا بدون گوشت درست کنید. این کاملاً بستگی به سلیقه شما دارد.
  • در صورت تمایل می‌توانید از سبزیجاتی مانند جعفری و گشنیز در پخت نخود آب استفاده کنید.

خواص نخود آب

نخود آب، غذای سنتی و خوشمزه‌ای که در چند سال اخیر به دلیل خواص مفید آن به خصوص برای بیماران کرونایی بیشتر مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است.

برخی از خواص نخود آب عبارت‌اند از:

  • تقویت قوای جسمانی: نخود آب سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است که به تقویت قوای جسمانی و بهبود سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.
  • دفع سموم بدن: نخود آب به دلیل دار ابودن فیبر بالا در دفع سموم بدن و پاکسازی روده‌ها بسیار تأثیرگذار است.
  • تقویت ناباروری و نیروی جنسی: نخود آب از جمله غذاهایی است که به تقویت قوای جنسی و باروری کمک می‌کند.

 

نخود آب؛ یک وعده غذای سالم و مغذی

  • تثبیت کلسیم استخوان‌ها: نخود آب به‌واسطه داشتن منیزیم باعث تثبیت کلسیم استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی ‌استخوان می‌شود.
  • تقویت عضلات: نخود آب منبعی غنی از پروتئین است که در تقویت عضلات و افزایش حجم عضلات مؤثر است.
  • منبع فسفر: نخود آب منبعی غنی از فسفر است، به همین سبب در تقویت حافظه و عملکرد مغز بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
  • تقویت‌کننده سلول‌های مغزی: نخود آب به دلیل دارا بودن ویتامین B به تقویت سلول‌های مغزی و بهبود عملکرد مغز کمک خواهد کرد.
  • رفع کم‌خونی: نخود آب سرشار از آهن و اسیدفولیک است، به همین دلیل باعث رفع کم‌خونی و افزایش گلبول‌های قرمز خون می‌شود.
  • سرشار از ویتامین B جهت رفع خستگی: نخود آب سرشار از ویتامین B است، در نتیجه مصرف آن باعث رفع خستگی و افزایش انرژی بدن خواهد شد.
  • التیام سرفه و عفونت‌های ریوی: نخود آب به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی برای التیام سرفه و عفونت‌های ریوی مؤثر و مفید خواهد بود.

در آخر…

همه گاه به دنبال طعم‌هایی اصیل و نوستالژیک می‌گردیم تا ما را به یاد سفره‌های گرم مادربزرگ‌ها و خاطرات شیرین کودکی‌مان بیندازد. نخود آب یک غذای اصیل و سنتی است که همه ما از خوردن آن در خانه مادربرزگ‌ها خاطره داریم.

 

نخود آب، طعم دلچسب خاطره‌ها

غذایی خوشمزه و مقوی که علاوه بر حس سیری و طعم دلچسبش، خواص بی‌نظیری نیز دارد که به بهبود سطح سلامت بدن کمک می‌کنند.

 

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2711 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود