كماچ سهن، شیرینی محلی کرمان

کماچ سهن یک شیرینی جذاب کرمانی است که یکی از بهترین انتخاب‌ها برای انواع مهمانی‌ها و مراسم‌های شماست.
1.6/5 - (8 امتیاز)

امروز قرار است به استان کرمان سفر کنیم. این استان یکی از بهترین مقاصد تفریحی برای شماست. اگر به دنبال سفر به یک استان با جاذبه‌های تاریخی متفاوت و شیرینی‌های خوشمزه هستید، سفر به کرمان را از دست ندهید. بهترین زمان برای سفر به کرمان فصل بهار است.

از مکان‌های دیدنی و تاریخی استان کرمان می‌توان به قلعه‌ی دختر کرمان و باغ فتح‌آباد اشاره کرد. یکی از مهم‌ترین نکات برای انتخاب یک شهر جهت بازدید برای خیلی از افراد خوراکی‌های آن شهر است. شیرینی های قدیمی و سنتی ایرانی در کرمان بسیار زیاد هستند و شما می‌توانید یک سفر پر از شیرینی به کرمان داشته‌باشید.

کماچ سهن

اگر به کرمان رفتید، حواستان باشد از کماچ سهن غافل نشوید. یکی از جذاب‌ترین سوغات کرمان، کماچ سهن است که شما می‌توانید آن را برای اقوام و دوستانتان تهیه کنید.

کماچ سهن، یکی از شیرینی‌ های قدیمی و سنتی ایرانی است. تاریخچه‌ی این شیرینی احتمالا به دوران قاجار برمی‌گردد. چون در متن‌هایی که از آن دوره باقی مانده، می‌توانیم ببینیم که این شیرینی یکی از شیرینی‌های محبوب دربار قاجار بوده است.

کماچ سهن یک شیرینی جذاب کرمانی است که یکی از بهترین انتخاب‌ها برای انواع مهمانی‌ها و مراسم‌های شماست.

کماچ سهن یک شیرینی جذاب کرمانی است که یکی از بهترین انتخاب‌ها برای انواع مهمانی‌ها و مراسم‌های شماست.

هر چند سفر به کرمان بسیار جذاب است، اما اگر شما طرز تهیه ی کماچ سهن را یاد بگیرید، دیگر برای خوردن این شیرینی خوشمزه نیازی نیست به کرمان سفر کنید و می‌توانید همیشه آن را در خانه داشته باشید.

 

مواد لازم برای طرز تهیه کماچ سهن

 

آرد جوانه گندم یک پیمانه
آرد گندم یک و نیم پیمانه
شکر نصف قاشق چایی خوری
مایه خمیر یک قاشق چایی خوری
ادویه کماچ شامل زیره سبز، زردچوبه، گل خشت، بادیان و سیاه‌دانه یک قاشق چایی خوری
روغن حیوانی به مقدار کافی
آب به مقدار کافی
مواد لازم برای داخل کماچ سهن
گردو ۲۰۰ گرم
خرمای چرخ کرده ۲۵۰ گرم
روغن مایع ۲۰۰ گرم

 

طرز تهیه کماچ سهن

۱. مواد خشک مانند آرد و ادویه را با همدیگر ترکیب کنید.

۲. خمیر مایه را در مقدار کمی آب ولرم حل کنید و اجازه دهید چند دقیقه استراحت کند. سپس به مخلوط آرد و ادویه اضافه کنید.

۳. روغن را به ترکیب به دست آمده اضافه کنید و شروع کنید به ورز دادن خمیر.

۴. در حین ورز دادن این خمیر به آرامی آب ولرم را کم کم اضافه کنید و ورز دهید تا زمانی که حس کنید خمیر شکل گرفته و به دست نمی‌چسبد.

۵. بعد از آماده شدن خمیر، اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کند.

۶. یک سینی گرد را انتخاب کنید. خمیر را در کف قالب پهن کنید تا ارتفاع نیم سانتی متری داشته باشد و خمیر همه سطح قالب را گرفته باشد.

کماچ سهن یک شیرینی بسیار جذاب و خوشمزه است که علاوه بر خوشمزگی، مقوی هم هست. با رعایت کردن نکات مهم طرز تهیه‌ی این شیرینی شما می‌توانید یک کماچ عالی داشته باشید.

کماچ سهن یک شیرینی بسیار جذاب و خوشمزه است که علاوه بر خوشمزگی، مقوی هم هست. با رعایت کردن نکات مهم طرز تهیه‌ی این شیرینی شما می‌توانید یک کماچ عالی داشته باشید.

۷. خرمای چرخ کرده و گردو و روغن مایع را با یکدیگر ترکیب کنید و بر روی خمیر تهیه شده در مرحله قبل، به دقت پهن کنید.

۸. یک لایه دیگر از خمیر را بر روی ترکیب خرما که پهن کرده‌ایم قرار دهید و علاوه بر صاف کردن می‌توانید به لبه‌های خمیر را نیز شکل دهید.

۹. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید و ظرف کماچ را به مدت ۵۰ دقیقه در آن قرار دهید.

۱۰. زمانی که کماچ طلایی شد آن را از فر خارج کنید تا کمی خنک شود. می‌توانید برای تزئین از خاک قند و پودر پسته استفاده کنید.

حالا وقت ریختن یک چای تازه دم و میل کردن کماچ به همراه آن است. نوش جان!

 

نکات طرز تهیه کماچ سهن، برای یک شیرینی بهتر

۱. میزان ادویه‌ای که در کماچ استفاده می‌کنید کاملا به سلیقه شما بستگی دارد و می‌توانید مقدار آن را تغییر دهید.

۲. اگر برای پخت کماچ سهن فر در اختیار ندارید، می‌توانید از تابه بر روی اجاق گاز استفاده کنید و در واقع کماچ را سرخ کنید.

تزیین، یکی از  نکاتی است که در پخت هر شیرینی توجه به آن بسیار مهم است. در تهیه‌ی کماچ هم حواستان باشد که می‌توانید آن را به انواع روش‌ها تزیین کنید.

۳. برای تزئین کماچ سهن می‌توانید علاوه بر پودر پسته و خاک قند از گل محمدی یا پودر بادام استفاده کنید. همچنین کنجد نیز می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

 

اطلاعات و جزئیات کماچ سهن

 

کالری در هر ۱۰۰ گرم ۴۷۰ کالری
زمان آماده‌سازی نیم ساعت
زمان پخت حدود ۵۰ دقیقه
تعداد نفرات ۶ نفر

روش‌های دیگر پخت کماچ سهن

در طرز تهیه کماچ سهن کرمانی که توضیح دادیم، برای پخت نهایی آن از فر استفاده می‌شود. اما طرز تهیه کماچ سهن کرمانی بدون فر نیز، بسیار ساده است. در واقع می‌توانیم به طرز تهیه کماچ سهن کرمانی بدون فر بگوییم طرز تهیه کماچ سهن سرخ شده. برای طرز تهیه کماچ سهن سرخ شده می‌بایست از تابه استفاده کنید.

طرز تهیه کماچ سهن تابه ای اصلا سخت نیست. زمانی که لایه‌های خمیر و خرمای داخل کماچ را آماده کردید کمی روغن سرخ کردنی داخل تابه بریزید تا داغ شود. سپس کماچ را داخل تابه قرار دهید و شعله را کم کنید و در تابه را ببندید. اجازه دهید تا کماچ سرخ شود. سپس آن را به آرامی برگردانید تا سمت دیگر آن نیز سرخ شود.

احتمالا شما چیزهایی در مورد طرز تهیه کماچ سهن سکه‌ ای نیز شنیده‌اید. اصلا نگران نباشید! هیچ چیز عجیبی در مورد طرز تهیه کماچ سهن سکه‌ ای وجود ندارد. وقتی کماچ را بدون فر درست می‌کنیم و آن را سرخ می‌کنیم، به آن کماچ، کماچ سکه‌ای می‌گویند.

 

علت تلخ شدن کماچ سهن چیست؟

بسیاری از کسانی که کماچ سهن را درست کرده‌اند درباره‌ی تلخ شدن آن صحبت می‌کنند. طرز تهیه کماچ سهن نکاتی دارد که با رعایت کردن آن شیرینی بسیار خوشمزه‌ای به دست خواهید آورد.

برای اینکه سوال درباره‌ی علت تلخ شدن کماچ سهن چیست، دفعه‌ی دیگر سوال شما نباشد بهتر است که در حین تهیه آن به دو نکته اساسی دقت کنید.

اول اینکه بسیاری از کسانی که کماچ درست می‌کنند آرد را قبل از پخت سرخ می‌کنند که تفت دادن زیاد آرد باعث تلخی آن می‌شود. نکته‌ی دوم این است که استفاده از ادویه برای طعم بهتر کماچ دقت بسیار زیادی می‌خواهد چرا که استفاده زیاد از ادویه‌ها می‌تواند باعث تلخ شدن شیرینی شود.

خوردن شیرینی‌های خوشمزه، دلیل خوشحالی‌های روزمره

در این مقاله طرز تهیه کماچ سهن را یاد گرفتید. حالا وقت آن است که طرز تهیه شیرینی‌های دیگر را یاد بگیرید. با گشت و کذار در بلاگ اسنپ فود می‌توانید طرز تهیه قاووت را یاد بگیرید. همچنین اگر از طرفداران پسته هستید، از طرز تهیه ی حلوای پسته غافل نشوید.

ممکن است شما از افراد شاغلی باشید که فرصت پختن این شیرینی‌های خوشمزه را ندارید. در این صورت اصلا نگران نباشید. می‌توانید از طریق سفارش آنلاین شیرینی، انواع شیرینی‌های خوشمزه را سفارش دهید و نوش جان کنید.

 

 

 

نظرات کاربران