طرز تهیه سوپ جو پرک ساده و خوشمزه
سوپ جو از جمله انواع سوپ ایرانی است که در اکثر مهمانیها و دورهمیها حضور فعالی دارد. این سوپ با ترکیبهای مختلفی درست میشود و طعمهای متفاوت و البته خوشمزهای به خود میگیرد. از انواع طرز تهیه سوپ جو میتوان به سوپ جو سفید، سوپ جو با مرغ، سوپ جو با زرشک، سوپ ورمیشل و جو، سوپ جو با سبزیجات، سوپ جو و کدو حلوایی و… اشاره کرد. در این مطلب مجموعه کاملی از روشهای مختلف طرز تهیه سوپ جو را برای شما گردآوری کردهایم تا به سلیقه و ذائقه خود، هر کدام را که دوست دارید، تهیه کنید. اگر تمایل دارید تا سوپ جو قرمز، سوپ جو با قارچ، سوپ سفید جو، سوپ جو با شیر و خامه، سوپ جو با قلم، سوپ جو و کدو حلوایی و … را یاد بگیرید، در ادامه با ما باشید. در این مطلب از مجله اسنپ فود، مواد اولیه و مراحل تهیه هر یک از این سوپها را معرفی کردهایم.
طرز تهیه سوپ جو
4 نفر | تعداد نفرات |
30 دقیقه | زمان آماده سازی |
60 دقیقه | زمان پخت غذا |
ساده | میزان سختی |
مواد اولیه طرز تهیه سوپ جو پرک
برای آن که در منزل بتوانید این سوپ خوشمزه را تهیه کنید، مواد اولیه زیر را به مقادیر گفته شده، آماده نمایید. البته از آن جایی که سوپ جو و قارچ نیز طرفداران زیادی دارد، شما میتوانید با اضافه کردن قارچ به این سوپ، جذابیت بیشتری در طعم و ارزش غذایی آن، ایجاد کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
جو پرک | 1 پیمانه |
سینه مرغ | 2 تکه متوسط |
پیاز | 1 عدد متوسط |
شیر | 1 لیوان |
خامه | 2 قاشق غذاخوری در صورت تمایل |
آرد سفید | 2 قاشق غذاخوری |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن | به مقدار کافی |
مراحل تهیه سوپ جو مجلسی
در قسمت زیر مراحل تهیه سوپ جو پرک ساده را آوردهایم. شما با این آموزش میتوانید در سریعترین زمان یک سوپ خوشمزه و لذیذ را آماده کنید. طرز تهیه سوپ جو با شیر، به شما این امکان را میدهد که یک سوپ خوشمزه و بسیار مقوی آماده کنید.
- مرحلهی اول: برای تهیه یک سوپ جو پرک بینظیر و بسیار خوشمزه اولین کاری که باید انجام دهید، این است که جو پرکها را به خوبی بشویید. برای این کار چند مرتبه آب آن را خالی کنید و مطمئن شوید که به خوبی تمیز شدهاند. پس از آن جو پرکها را درون قابلمه بریزید و چند لیوان آب به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا روی شعله ملایم بپزد. ( فقط دقت داشته باشید تا هرچند وقت یک بار آن را به هم بزنید تا ته نگیرید! )
- مرحلهی دوم: حالا پیاز را به صورت نگینی و کاملا ریز خرد کنید.
- مرحلهی سوم: یک تابه مناسب را انتخاب کنید و در آن مقداری روغن بریزید. بعد از این که روغن به خوبی داغ شد، پیازهای نگینی شده را به آن اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.
- مرحلهی چهارم: برای این که طعم پیاز بهتر شود، میتوانید مقداری فلفل و مقدار بسیار کمی زردچوبه به پیازها اضافه کنید و چند دقیقه دیگر به تفت دادن پیازها ادامه دهید. این نکته را حتما در طرز تهیه سوپ شلغم نیز رعایت کنید تا طعم بهتری به خود بگیرد.
- مرحلهی پنجم: حالا به سراغ سینه مرغ بروید. بعد از این که آن را به خوبی شستید، میتوانید به صورت مکعبهای کوچک خرد کرده و درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا با پیازها به خوبی سرخ شود تا جایی که رنگ آن تغییر کند. البته میتوانید مرغ را به صورت آب پز نیز آماده کنید و سپس آنها را ریش ریش کرده و به این مدل داخل سوپ جو با مرغ استفاده کنید.
- مرحلهی ششم: بعد از این که مرغ آماده شد، مقداری کره را در یک قابلمه مناسب ریخته و فرصت دهید تا به آرامی ذوب شود. سپس آرد را به آن اضافه کرده و به خوبی هم بزنید تا به حالت خمیری دربیاید.
- مرحلهی هفتم: بعد از رسیدن به این حالت به آرامی شیر را به قابلمه اضافه کرده و هم زمان هم بزنید. این کار را باید تا جایی ادامه دهید تا کاملا حالت یکدستی در مواد درون قابلمه ایجاد شود.
- مرحلهی هشتم: بعد از این که مواد آماده شد، مرغ ها و جو پرکهای پخته شده را نیز به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید تا در حدود نیم ساعت روی حرارت ملایم با یکدیگر بپزند.
- مرحلهی نهم: بعد از گذشت این زمان سوپ جو پرک شما آماده است، میتوانید مزهی آن را تست کنید و در صورت نیاز به آن ادویه اضافه کنید. در نهایت سوپ جو پرک را در یک بشقاب سرو کرده و روی آن میتوانید از سبزی خشک مثلا جعفری برای تزئین استفاده کرده و نوش جان کنید! اگر شما از طرفدارن سوپ هستید احتمالا مقاله طرز تهیه انواع سوپ برای شما جالب است و با مطالعه آن میتوانید روشهای متنوع برای پخت انواع سوپ را یاد بگیرید.
طرز تهیه سوپ جو پرک قرمز
سوپ جو مجلسی به دو شکل سفید و قرمز درست میشود. هر کدام از این سوپها با طعم ویژهای که دارند، جای خود را در دل علاقهمندان به سوپ باز کردهاند.
مواد لازم سوپ جو پرک با رب (سوپ جو مجلسی قرمز)
مواد اولیه مورد نیاز در طرز تهیه سوپ جو مجلسی قرمز، به شرح زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
جو پوست کنده | ۱ پیمانه |
سینه مرغ | ۱ عدد |
پیاز بزرگ نگینی خرد شده | ۲ عدد |
هویج نگینی خرد شده | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۱ قاشق غذاخوری |
جعفری تازه خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
لیمو ترش تازه | ۱ عدد |
آب | ۶ پیمانه |
نمک | به مقدار کافی |
فلفل و زردچوبه | به مقدار کافی |
دستور پخت سوپ جو پرک مجلسی قرمز
مراحل پخت سوپ جو قرمز مجلسی، مطابق زیر است:
- مرحله اول: در گام اول از طرز تهیه سوپ جو قرمز، جوهای پوست کنده را حداقل به مدت ۲ ساعت در آب خیس کنید.
- مرحله دوم: جو را با حدود ۴ پیمانه آب داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا کاملا پخته شود. اگر در حین پخت جو احساس کردید که آب داخل قابلمه کم است، باز هم مقداری آب اضافه کنید. هر چند دقیقه یک بار جوها را هم بزنید تا ته نگیرد و اجازه دهید تا به خوبی پخته شده و لعاب بیندازند.
- مرحله سوم: در یک قابلمه بزرگ، نیمی از پیازها با یک قاشق روغن تفت دهید.
- مرحله چهارم: وقتی پیازها سبک شدند، هویج را اضافه کرده و به تفت دادن هویج و پیاز ادامه دهید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را هم به مواد بیفزایید و هم بزنید. در نهایت پیاز و هویج سرخ شده را کنار بگذارید.
- مرحله پنجم: سینه مرغ را به همراه نیمی از پیازها و کمی زردچوبه و نمک در قابلمهای دیگر بپزید.
- مرحله ششم: بعد از اینکه مرغ کاملاً پخته شد، گوشت آن را ریش ریش کنید، با پیاز و هویج سرخ شده داخل قابلمه دیگر مخلوط کرده و کمی تفت دهید.
- مرحله هفتم: حالا جو پخته را همراه با آبی که در آن پخته شده است، به قابلمه اضافه کنید. حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب به جوش آید؛ سپس شعله را کم کنید تا سوپ آرام آرام جا بیفتد.
- مرحله هشتم: در تابهای کوچک رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. در نیم ساعت پایانی پخت سوپ، رب تفت داده شده و آب لیمو ترش تازه را اضافه کنید.
- مرحله نهم: در انتها کمی سوپ را بچشید و اگر نمک و فلفل آن کم بود، اضافه کنید. زمانی که سوپ جو قرمز به خوبی جا افتاد، شعله گاز را خاموش کنید و جعفری خرد شده را داخل سوپ بریزید.
- مرحله دهم: سوپ شما برای سرو آماده است. این سوپ خوشمزه و مجلسی را در ظرف مناسب بریزید و نوش جان کنید.
طرز تهیه سوپ جو با مرغ (سوپ جو سفید مجلسی)
سوپ جو با مرغ، حالت خامهای و چرب دارد و از انواع سوپ مقوی محسوب میشود. این سوپ شاید از نظر تغذیهای کالری بالاتری نسبت به سوپ جو قرمز یا انواع سوپ جو داشته باشد، اما واقعاً خوشمزه است. برای چشیدن این سوپ خوشمزه، دو راه در پیش روی شما وجود دارد؛ تهیه سوپ جو مجلسی در منزل یا سفارش سوپ مرغ و جو با اسنپ فود! اگر به دنبال یادگیری طرز تهیه سوپ خامه ای هستید، ادامه این بخش را دنبال کنید.
مواد لازم برای طرز تهیه سوپ جو پرک مجلسی سفید
مواد اولیه مورد نیاز برای پختن سوپ جو پرک مجلسی، به قرار زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
جو پرک | ۱ پیمانه |
سینه مرغ پخته و ریش ریش شده | نصف ۱ سینه مرغ |
پیاز بزرگ نگینی خرد شده | ۱ عدد |
هویج متوسط خرد شده | ۱ عدد |
شیر | ۱ پیمانه |
آرد سفید | ۲ قاشق غذاخوری |
کره | ۲ قاشق غذاخوری |
خامه | ۱ قاشق غذاخوری |
آب | به میزان کافی |
نمک و فلفل سیاه | به میزان کافی |
جعفری خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
دستور پخت سوپ جو سفید مجلسی
برای آماده کردن این سوپ جو سفید رنگ، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: جو پرک را همراه با چهار پیمانه آب روی حرارت بگذارید تا بپزد. جو پرک به سرعت پخته میشود، اما برای اینکه لعاب بیشتری بدهد، ابتدا آن را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید.
- مرحله دوم: در یک تابه پیاز را همراه با مرغهای ریش ریش شده و هویج تفت دهید.
- مرحله سوم: نمک و فلفل را به مواد داخل تابه بیفزایید و سپس آنها را با جو پخته شده مخلوط کنید.
- مرحله چهارم: در تابهای کوچک کره را ذوب کنید، آرد را داخل کره ذوب شده بریزید و تفت دهید تا کرم رنگ شود. سپس شیر را کم کم به آن اضافه کنید تا یکدست شود. در ادامه این سس را به سوپ اضافه کرده و نیم ساعت صبر کنید تا مواد به خوبی جا بیفتد.
- مرحله پنجم: وقتی سوپ آماده شد، شعله را خاموش کنید، یک قاشق خامه بیفزایید و هم بزنید.
- مرحله ششم: در آخرین مرحله از طرز تهیه سوپ جو سفید، هنگام سرو کمی جعفری خرد شده روی سوپ بریزید و نوش جان کنید.
طرز تهیه سوپ جو با شیر و خامه
در ادامه طرز تهیه انواع سوپ جو به سراغ سوپ جو با شیر و خامه میرویم. ترکیب شیر و خامه با لعاب جو واقعاً بینظیر است و این سوپ در میان انواع سوپ جو، طرفداران زیادی دارد. البته شما میتوانید به جای تهیه این سوپ در منزل، سفارش سوپ شیر و جو را از طریق اسنپ فود انجام دهید.
مواد لازم برای طرز تهیه سوپ شیر با جو و خامه
اگر تصمیم به تهیه سوپ جو با شیر و خامه در منزل را دارید، ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
جو پرک | ۱ پیمانه |
آب گوشت یا آب مرغ | ۵ پیمانه |
هویج متوسط رنده شده | ۱ عدد |
خامه | نصف پیمانه |
شیر | ۲ پیمانه |
جعفری تازه خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان کافی |
دستور پخت سوپ شیر با جو پرک و خامه
در طرز تهیه سوپ جو با شیر و خامه، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: جو پرک را به مدت ۲ ساعت در آب خیس کنید تا نرم شود.
- مرحله دوم: جو خیس خورده را همراه با آب گوشت یا آب مرغ و هویج مخلوط کرده و اجازه دهید تا به مدت نیم ساعت بپزند.
- مرحله سوم: شیر را در ظرف دیگری گرم کرده و به سوپ اضافه کنید.
- مرحله چهارم: سوپ را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا جا بیفتد. در انتها نمک و فلفل را به سوپ بیفزایید و هم بزنید.
- مرحله پنجم: شعله گاز را خاموش کنید، خامه را داخل سوپ بریزید و هم بزنید تا خامه با سوپ کاملاً ترکیب شود.
- مرحله ششم: سوپ را در کاسه سرو ریخته و آن را همراه با کمی جعفری خرد شده تزیین کنید.
طرز تهیه سوپ جو با سبزیجات
وقتی بحث سلامت خوراکیها به میان میآید، اول از همه به یاد سبزیجات میافتیم. سوپ جو با سبزیجات هر چند مانند طرز تهیه انواع سوپ جو ، چندان ایرانی نیست، ولی طعمی بسیار عالی دارد. این سوپ را میتوان یکی از انواع سوپ رژیمی دانست که مناسب افراد با رژیمهای لاغری است. طرز تهیه سوپ جو با سبزیجات را میتوان یک سوپ رژيمی دانست که در ادامه این بخش با روش تهیه آن آشنا میشوید.
مواد لازم برای تهیه سوپ سبزیجات با جو
سوپ جو با سبزیجات نیز طعمی فوقالعاده داشته و مواد اولیه برای پخت آن، مطابق جدول زیر هستند:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
جو پوست کنده | سه چهارم پیمانه |
ساقه کرفس خرد شده | ۱ عدد |
پیاز متوسط ریز خرد شده | ۱ عدد |
سیب زمینی متوسط خرد شده | ۱ عدد |
ذرت | نصف پیمانه |
نخود فرنگی | نصف پیمانه |
هویج | نصف پیمانه |
گوجه فرنگی متوسط خرد شده | ۱ عدد |
سیر خرد شده | ۲ تا ۳ حبه |
آب گوشت یا آب مرغ | ۳ پیمانه |
آب | ۲ پیمانه |
زنجبیل خرد شده (دلخواه) | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن | ۱ قاشق غذاخوری |
آویشن (دلخواه) | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
جعفری یا پیازچه خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
دستور پخت سوپ جو با سبزیجات
همانطور که در بالا مشاهده کردید مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه سوپ جو سبزیجات، بسیار متنوع هستند؛ اما مراحل پخت این سوپ مشابه طرز تهیه سوپ سیر آن قدرها پیچیده نیست.
- مرحله اول: جو را حداقل به مدت ۲ ساعت در آب خیس کنید و سپس آن را با آب مرغ یا گوشت بپزید.
- مرحله دوم: در یک قابلمه دیگر زنجبیل و سیر را با روغن، به مدت ۳۰ تا ۴۰ ثانیه تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود.
- مرحله سوم: پیاز را اضافه کنید و تا حدی تفت دهید که طلایی شود. معمولاً حدود ۲ تا ۳ دقیقه زمان میبرد تا پیازها سرخ شوند.
- مرحله چهارم: سیر، زنجبیل و پیاز تفت داده شده را همراه با هویج، کرفس، ذرت، سیب زمینی، نخود فرنگی و گوجه فرنگی، به جو در حال پخت اضافه کنید و آب را داخل قابلمه بریزید.
- مرحله پنجم: سوپ جو سبزیجات را روی حرارت ملایم بگذارید تا به خوبی بپزد. در انتها نمک، فلفل و آویشن را اضافه کنید و هم بزنید.
- مرحله ششم: وقتی سوپ جا افتاد، آن را برای سرو در کاسه بریزید و با کمی جعفری یا پیازچه خرد شده تزیین کنید.
طرز تهیه سوپ جو با قارچ و پیاز
این سوپ جو کمی متفاوت است، اما با داشتن قارچ و پیاز در کنار جو واقعاً مقوی است و میتوان آن را به عنوان یک سوپ ساده برای مریض آماده کرد. در طرز تهیه سوپ جو با پیاز و قارچ، باید ابتدا مواد اولیه را آماده کرده و مراحل تهیه آن را پیش ببرید. البته طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی نیز ایده خوبی برای داشتن یک سوپ مقوی و خوشمزه است.
مواد لازم برای تهیه سوپ جو با قارچ و پیاز
برای تهیه سوپ پیاز با جو با قارچ، مطابق جدول زیر، مواد اولیه را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
جو پوست کنده | نصف پیمانه |
پیاز بزرگ نگینی خرد شده | ۱ عدد |
قارچ تازه (خرد شده) | ۲ پیمانه |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذاخوری |
سیر (رنده شده) | ۱ قاشق غذاخوری |
آب مرغ | ۷ پیمانه |
آویشن خشک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | یک چهارم قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار لازم |
دستور پخت سوپ پیاز با جو و قارچ
برای آماده کردن سوپ جو با قارچ و پیاز در منزل، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
- مرحله اول: پیش از هر کار دیگری، جو را از قبل خیس کنید و در آب مرغ بپزید.
- مرحله دوم: در یک تابه، پیاز و قارچ را با روغن زیتون تفت دهید تا پیاز سبک شده و قارچ هم کمی بپزد.
- مرحله سوم: سپس سیر رنده شده را اضافه کنید و آنها را برای یک دقیقه دیگر تفت دهید.
- مرحله چهارم: این مواد را داخل قابلمه جو در حال پخت بریزید و نمک، فلفل سیاه و آویشن را بیفزایید.
- مرحله پنجم: حدود ۴۵ دقیقه طول میکشد تا سوپ جو کاملا جا بیفتد. در انتها سوپ را در ظرف سرو بریزید و نوش جان کنید.
طرز تهیه سوپ قلم با جو
در فهرست انواع سوپ مقوی برای سرما خوردگی نام سوپ قلم با جو نیز جای میگیرد. این سوپ طعمی جذاب داشته و بسیار مقوی و مفید است. در ادامه این بخش همراه ما باشید تا روش پخت یکی از جذابترین انواع سوپ جو را آموزش ببینید.
مواد اولیه سوپ جو با قلم
در اولین گام از طرز تهیه سوپ جو و قلم، ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
قلم گوسفند | ۱ تکه |
جو پوست کنده | ۱ پیمانه |
سیب زمینی | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
هویج | ۱ عدد |
جعفری | ۱۰۰ گرم |
گشنیز | ۱۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت سوپ جو و قلم
در ادامه روش درست کردن سوپ قلم با جو را به صورت مرحله به مرحله دنبال کنید:
- مرحله اول: جو را بشویید و به مدت حداقل ۳ ساعت با آب خیس کنید تا جو برای پخت آماده شود.
- مرحله دوم: پیاز را پوست گرفته و به چند قسمت تقسیم کنید. حالا قلم گوسفند را به همراه پیاز، آب و مقداری فلفل و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید.
- مرحله سوم: اجازه دهید تا قلم با شعله ملایم پخته شود. ۳ الی ۴ ساعت بعد، مغز قلم را جدا کرده و آب داخل قابلمه را صاف کنید تا عصاره قلم گوسفندی آماده شود.
- مرحله چهارم: داخل یک قابلمه مقدار روغن بریزید و رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید. پس از آنکه خامی رب از بین رفت، سیب زمینی و هویج نگینی را به رب اضافه کرده و مقداری تفت دهید.
- مرحله پنجم: گشنیز و جعفری را ساطوری کرده و به دیگر مواد داخل قابلمه اضافه کنید. پس از تفت خوردن تمامی سبزیجات، جو خیس خورده و عصاره و مغز قلم را هم به قابلمه بیفزایید.
- مرحله ششم: پس از آنکه آب داخل قابلمه به جوش آمد، شعله را کم کنید و اجازه دهید تا سوپ به مدت ۶۰ الی ۹۰ دقیقه با حرارت ملایم پخته شده و لعاب بیندازید.
- مرحله هفتم: در ۱۵ دقیقه پایانی پخت سوپ، آب لیمو ترش و نمک را نیز اضافه کنید و هم بزنید. در نهایت سوپ را داخل ظرف مناسبی ریخته و سرو کنید.
طرز تهیه سوپ زرشک با جو
همانطور که گفتیم ایدههای بسیاری برای تهیه سوپ جو وجود دارد که یکی از آنها از ترکیب جو و زرشک آماده میشود. سوپ جو با زرشک، یک سوپ خوشمزه و لعابدار است که مواد مغذی بسیاری دارد. در ادامه این بخش با مواد اولیه و مراحل پخت سوپ زرشک با جو آشنا میشوید.
مواد اولیه سوپ جو با زرشک
برای درست کردن یک سوپ جو خوشمزه و ترکیب آن با زرشک، ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
جو پرک | نصف پیمانه |
زرشک | نصف پیمانه |
سیب زمینی | ۱ عدد |
سینه مرغ | نصف ۱ عدد |
هویج | ۱ عدد |
گوجه فرنگی | ۴ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
آب لیمو ترش تازه | نصف قاشق غذاخوری |
جعفری خرد شده | ۴ قاشق غذاخوری |
دستور پخت سوپ زرشک و جو
مراحل طرز تهیه سوپ جو و زرشک خوشمزه و لعابدار به شرح زیر است:
- مرحله اول: سیب زمینی، پیاز و هویج را پوست بگیرید و به صورت درشت خرد کنید. گوجه فرنگی را نیز شسته و برش بزنید.
- مرحله دوم: سبزیجات خرد شده را به همراه مرغ، نمک، فلفل، زردچوبه و آب داخل قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید تا پخته شوند.
- مرحله سوم: پس از پخته شدن مرغ و سبزیجات، مرغ را از قابلمه خارج کرده و ریش ریش کنید. سبزیجات داخل قابلمه را هم به وسیله غذاساز پوره کنید.
- مرحله چهارم: مرغ و پوره سبزیجات را مجددا داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. جو پرک را اضافه کرده و اجازه دهید تا جو کاملا پخته و نرم شود.
- مرحله پنجم: ۳۵ دقیقه بعد، زرشک، آب لیمو ترش تازه و جعفری خرد شده را نیز به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
- مرحله ششم: پس از گذشت یک ربع، سوپ آماده است و میتوانید آن را داخل ظرف سرو بریزید.
طرز تهیه سوپ ورمیشل با جو
سوپ ورمیشل و جو را میتوان یکی از انواع سوپ مجلسی دانست که طعم جذابی دارد. این سوپ برای پیشغذای مهمانیها انتخاب مناسبی است و سفره پذیرایی شما را رنگینتر میکند.
مواد اولیه لازم در روش تهیه سوپ جو با ورمیشل
در اولین گام از طرز تهیه سوپ جو و ورمیشل خوشمزه، ابتدا فهرست مواد اولیه زیر را آماده کرده و دست به کار شوید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
جو پوست کنده | ۱ پیمانه |
سینه مرغ | نصف ۱ عدد |
ورمیشل | یک مشت |
هویج | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه چیلی | به مقدار لازم |
جعفری خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
دستور پخت سوپ جو با ورمیشل
به ترتیب مراحل زیر، سوپ ورمیشل با جو را تهیه کنید:
- مرحله اول: جو پوست کرده را شسته و به مدت ۲ ساعت خیس کنید.
- مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در قابلمه تفت دهید. زمانی که پیاز سبک شد، مقداری زردچوبه اضافه کرده و به تفت دادن پیاز ادامه دهید تا طلایی شود.
- مرحله سوم: مرغ را به صورت نگینی خرد کرده و داخل تابه بریزید. پس سرخ شدن و تغییر رنگ مرغ، هویج نگینی را به همراه نمک، فلفل و مقداری ادویه چیلی اضافه کرده و کمی تفت دهید.
- مرحله چهارم: آب جو را دور بریزید و جو خیس خورده را به همراه آب به دیگر مواد داخل قابلمه اضافه کنید. زمانی که آب به جوش آمد، شعله را کم کنید تا جو به خوبی پخته شود.
- مرحله پنجم: پس از پخت جو، رب گوجه فرنگی را داخل قابلمه بریزید و حرارت را اندکی بیشتر کنید تا سوپ پس از چند دقیقه، لعاب بیندازد.
- مرحله ششم: ورمیشل را به سوپ اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا سوپ ته نگیرد و ورمیشل پخته و نرم شود.
- مرحله هفتم: در آخرین مرحله از طرز تهیه سوپ جو با ورمیشل، آب لیمو ترش و جعفری خرد شده را بیفزایید و پس از ۵ دقیقه شعله گاز را خاموش کرده و سوپ را سرو کنید.
طرز تهیه سوپ تره فرنگی با جو
اگر به دنبال یک سوپ مقوی با ویتامینها و مواد معدنی مختلف هستید، سوپ تره فرنگی با جو را امتحان کنید. در تهیه این سوپ، علاوه بر تره فرنگی از سبزیجات دیگری نیز استفاده میشود و به همین دلیل حاوی مواد مغذی مختلفی است.
مواد اولیه در روش پخت سوپ جو با تره فرنگی
در جدول زیر، فهرست مواد اولیه لازم برای طرز تهیه سوپ جو با تره فرنگی را معرفی کردهایم:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
جو پرک | ۱.۵ پیمانه |
تره فرنگی خرد شده | ۱ پیمانه |
کرفس خرد شده | نصف پیمانه |
پیاز نگینی خرد شده | نصف پیمانه |
هویج خرد شده | ۱ پیمانه |
سیب زمینی خرد شده | نصف پیمانه |
کره | ۱۰۰ گرم |
آب مرغ | ۲ لیتر |
شیر | ۲ لیتر |
آرد | ۴ قاشق سوپخوری |
ورمیشل | ۱.۴ پیمانه |
آب لیمو ترش تازه | ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار لازم |
جعفری خرد شده | ۳ قاشق غذاخوری |
دستور پخت سوپ جو با تره فرنگی
در طرز تهیه سوپ جو با تره فرنگی، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
- مرحله اول: کره را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب شود. پیاز، کرفس و تره فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید.
- مرحله دوم: هویج خرد شده، آب مرغ، جو پرک و نمک را اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. زمانی که آب به جوش آمد، حرارت شعله را کم کنید تا مواد به آرامی پخته شوند.
- مرحله سوم: در میانه پخت مواد، سیب زمینی را نیز داخل قابلمه بریزید تا نرم شود.
- مرحله چهارم: شیر و آرد را داخل یک ظرف تمیز مخلوط کرده و روی شعله قرار دهید. بعد از اینکه شیر به جوش آمد، آن را به قابلمه اضافه کنید و هر از چند گاهی هم بزنید.
- مرحله پنجم: ورمیشل را داخل سوپ بریزید و سپس آب لیمو ترش را اضافه کنید. در این مرحله اگر آب سوپ کم بود، مقداری دیگر بیفزایید.
- مرحله ششم: زمانی که سوپ به غلظت مناسب رسید، آن را داخل ظرف سرو بکشید و با جعفری خرد شده تزیین کنید.
طرز تهیه سوپ کدو حلوایی با جو
با ترکیب کدو حلوایی و جو پوست کنده نیز میتوان یک سوپ خوشمزه و مقوی تهیه کرد که طعم جذاب و متفاوتی دارد. در ادامه این بخش به آموزش طرز تهیه سوپ کدو حلوایی پرداختهایم.
مواد اولیه سوپ جو با کدو حلوایی
در اولین گام از طرز تهیه سوپ جو با کدو حلوایی، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
جو پوست کنده | ۱ پیمانه |
کدو حلوایی متوسط | ۱ عدد |
سینه مرغ | ۱ عدد |
کره | ۲۰ گرم |
خامه | نصف پیمانه |
سیر | ۱ حبه |
پیاز | ۲ عدد |
نمک، فلفل و پاپریکا | به مقدار لازم |
جعفری خرد شده | به مقدار لازم |
دستور پخت سوپ کدو حلوایی با جو
پس از آمادهسازی مواد اولیه، دست به کار شده و مطابق مراحل زیر این سوپ جذاب را تهیه کنید:
- مرحله اول: سینه مرغ را به همراه سیر، ۱ عدد پیاز، نمک، فلفل، پاپریکا و مقداری آب داخل قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید. پس از پخت مرغ، آن را ریش ریش کرده و آب مرغ را صاف کنید.
- مرحله دوم: در یک قابلمه مناسب، پیاز دیگر را به همراه مقداری روغن در تابه تفت دهید. جو پوست کنده خیس خورده را به همراه آب مرغ به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا جو پخته شود.
- مرحله سوم: کدو حلوایی را برش بزنید، داخل آن را خالی کنید و در اندازه نگینی خرد کنید. در ادامه کدو حلوایی خرد شده را به همراه مرغ ریش ریش شده داخل قابلمه جو بریزید.
- مرحله چهارم: پس از گذشت ۳۰ دقیقه از پخت تمامی مواد با یکدیگر، خامه و کره را هم اضافه کنید و منتظر بمانید تا سوپ به غلظت مناسب برسد.
- مرحله پنجم: در آخرین مرحله از طرز تهیه سوپ جو با این روش، سوپ را داخل ظرف سرو بریزید و آن را با جعفری خرد شده تزیین کنید.
نکات تکمیلی در طرز تهیه انواع سوپ جو
برای آنکه بتوانید انواع سوپ و آش را با بهترین کیفیت تهیه کنید، باید از برخی فوت و فنهای ریز، آگاهی داشته باشید. فوت و فنهای طرز تهیه انواع سوپ جو دو سر، به شرح زیر هستند:
- جو پوست کنده در حین پختوپز کف میکند و به همین دلیل بهتر است تا ابتدا جو را در آب بپزید. بعد از پخت جو نیز آن را با آب سرد آبکشی کنید.
- اگر میخواهید جوها را از ابتدا با آب مرغ و گوشت بپزید، در حین پخت حتماً کف آنها را بگیرید.
- احتمال سر رفتن سوپ جو هنگام پخت زیاد است، برای همین مرتب آن را هم بزنید و در قابلمه را نگذارید.
- برای پخت سوپ جو قرمز حتماً رب را تفت دهید و به سوپ اضافه کنید تا طعم خامی رب گرفته شود.
- در صورتی که سوپ شما به اندازه کافی لعاب نداد، میتوانید کمی ورمیشل خرد شده به سوپ اضافه کنید تا غلظت آن بیشتر شود.
- اگر سوپ را با بافتی نرمتر میپسندید، میتوانید جوها را بعد از پخت با گوشتکوب برقی پوره کنید.
- جعفری و خامه را همیشه در مرحله آخر و بعد از خاموش کردن شعله اضافه کنید تا هم سبزی تغییر رنگ نداده و هم خامه بریده نشود.
- اگر به دنبال طرز تهیه سوپ جو دونفره هستید، از همین دستورهای سوپ جو استفاده کنید؛ فقط مقدار مواد اولیه را نصف کنید.
- در صورتی که برای پختن سوپ عجله دارید، جو پرک انتخاب مناسبتری است، چراکه به سرعت میپزد. حتی بدون خیساندن جو پرک میتوانید سوپ را آماده کنید. در ضمن طرز تهیه سوپ فوری برای این اوقات گزینه خوبی است.
- طرز تهیه سوپ جو با قارچ دقیقا شبیه سوپ جو سفید است؛ فقط باید حدود ۲۰۰ گرم قارچ خرد شده را هم تفت دهید و همراه با هویج و مرغ به سوپ اضافه کنید. در ضمن این سوپ را میتوان به عنوان یکی از انواع سوپ رژیمی چربی سوز معرفی کرد.
- اگر در میان انواع سوپ جو به دنبال بهترین سوپ برای رفع یبوست هستید، بهتر است که جو دو سر یا همان یولاف را با جو پرک جایگزین کنید.
- برای تهیه یک سوپ برای لاغری و کاهش وزن، مواد اولیه پرکالری مانند شیر، کره و خامه را از فهرست مواد اولیه کنار گذاشته و سوپ جو را با سبزیجات تهیه کنید.
روش نگهداری انواع سوپ جو
پس از آشنایی با روش تهیه انواع سوپ جو، اکنون این سوال پیش میآید که سوپ جو را چگونه نگهداری کنیم؟ سوپ جو همچون دیگر انواع سوپ مانند طرز تهیه سوپ شلغم مقوی ، یک غذای آبکی است که به مدت ۳ تا ۴ روز در یخچال سالم میماند. برای نگهداری سوپ نیز آن را داخل ظرفی دربدار بریزید و در یخچال بگذارید.
جلوگیری از خراب شدن انواع سوپ جو
برای جلوگیری از خراب شدن سوپ جو مانند سوپ پای مرغ دقت داشته باشید که سوپ خارج از یخچال باقی نماند. همچنین ظرف نگهداری از سوپ باید کاملا تمیز و خشک باشد. در ضمن پیش از گرم کردن مجدد سوپ، سالم بودن آن را بررسی کنید.
خواص جو
اگر سوال شما این است که چرا سوپ جو بخوریم؟ باید بگوییم که اصلیترین بخش سوپ جو، یعنی جو فواید بسیار ویژهای برای بدن دارد. در ادامه به این فواید اشاره میکنیم:
- جو حاوی انواع ویتامینها، مواد معدنی و سایر ترکیبات مفید گیاهی است.
- جو فیبر محلول دارد که گرسنگی را کاهش میدهد و با ایجاد حس سیری، باعث کاهش وزن میشود.
- میزان بالای فیبر موجود در جو، موجب بهبود عملکرد روده شده و به هضم غذا کمک میکند. از طرفی جو احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد.
- نوعی از فیبر غیر محلول در جو وجود دارد که از تشکیل سنگهای صفراوی جلوگیری کرده و به عملکرد طبیعی کیسه صفرا کمک میکند.
- مصرف منظم جو باعث میشود تا میزان کلسترول بد خون کاهش یافته و احتمال ابتلا به بیماری قلبی کمتر شود.
- جو مانند بسیاری از غلات، به بهبود تولید انسولین و کاهش قند خون کمک میکند که هر دو احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش میدهند.
تمام این ویژگیها سبب میشود تا به این فکر کنیم که برای سلامتی باید سوپ جو را در برنامه غذایی خود جای دهیم.
حالا طرز تهیه انواع سوپ جو را میدانید…
همانطور که در بالا مشاهده کردید، سوپ جو در انواع مختلفی تهیه شده و از ترکیبات متفاوتی برای پخت آن استفاده میشود. شما تا به حال چه نوع سوپ جو را در منزل آماده کرده و آن را با چه طعمی ترجیح میدهید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود درباره طرز تهیه سوپ جو را با ما و دیگر کاربران مجله اسنپ فود، به بحث و اشتراک بگذارید.
در ضمن امکان سفارش سوپ جو در انواع مختلف از اسنپ فود وجود دارد. پس در صورتی که فرصت کافی برای طبخ این سوپ در منزل را نداشتید، میتوانید بدون معطلی سفارش آنلاین غذا را در سوپر اپلیکیشن یا سایت اسنپ ثبت کنید.
سوالات متداول
انواع سوپ جو چیست؟
از انواع سوپ جو میتوان به سوپ جو پرک قرمز، سوپ جو با مرغ، سوپ جو با سبزیجات، سوپ جو با شیر و خامه، سوپ جو با قارچ و پیاز، سوپ قلم و جو، سوپ زرشک با جو، سوپ ورمیشل و جو، سوپ جو و تره فرنگی و سوپ کدو حلوایی با جو اشاره کرد.
چگونه میتوانیم یک سوپ جو با بافتی نرمتر تهیه کنیم؟
اگر دوست ندارید تا دانههای جو در سوپ مشخص باشد و در واقع به دنبال یک سوپ روانتر با بافتی نرمتر هستید؛ بعد از پخت جو، آن را با گوشتکوب برقی پوره کنید.
چگونه زمان تهیه سوپ جو را کاهش دهیم؟
اگر زمان کمی برای تهیه سوپ دارید، در طرز تهیه سوپ جو، به جای جو پوست کنده از جو پرک استفاده کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402