انواع کیک و شیرینی

لوز بادام؛ یک شیرینی خوشمزه و نرم با طعم بادام

لوز بادام یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌ها و دسرهای سنتی است. در طرز تهیه لوز بادام، ابتدا باید بادام خشک‌شده را با پودر قند در آسیاب مخلوط کنید و از الک عبور دهید. سپس شهد شیرینی را با استفاده از آب، شکر و زعفران تهیه کنید و ترکیب پودر بادام را به‌تدریج داخل شهد بریزید تا خمیر شیرینی شکل بگیرد. خمیر را داخل قالبی مناسب که با کاغذ روغنی پوشانده شده، پهن کنید و روی آن مقداری پودر پسته بریزید. در نهایت قالب را 10 تا 12 ساعت در یخچال بگذارید تا بافت شیرینی آماده برش زدن شود. البته تهیه این شیرینی لذیذ با شیر هم امکان‌پذیر است که جزئیات این روش‌ها را در این مقاله از اسنپ فود می‌خوانید.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی لوز بادام خانگی را با هم می‌بینیم:

شیرینی لوز بادام
زمان آماده سازی در صورت تهیه پودر بادام خانگی، بیشتر از 24 ساعت
زمان تهیه شیرینی حدود 12 ساعت
میزان سختی متوسط
میزان کالری در هر 100 گرم حدود 360 کیلوکالری

طرز تهیه لوز بادام؛ انتخابی عالی برای پذیرایی عیدانه و مهمانی‌ها

لوز بادام، شیرینی نرم و خوشمزه با طعم بادام است که در میان انواع شیرینی خشک قرار می‌گیرد و می‌تواند انتخابی مناسب برای پذیرایی از مهمان‌ها در عید نوروز یا دورهمی‌ها باشد. این شیرینی بافت لطیف و عطر دلنشینی دارد و با تهیه آن، مهمانان را حسابی غافلگیر خواهید کرد. البته اگر برای درست کردن لوز بادام وقت کافی ندارید، سری به شیرینی فروشی آنلاین اسنپ فود بزنید تا فرصت سرو این شیرینی دلچسب را در دورهمی‌ها از دست ندهید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه لوز بادام خوشمزه در منزل را با هم می‌بینیم:

مواد اولیه برای تهیه لوز بادام خانگی

مواد اولیه برای تهیه لوز بادام خانگی

مواد مورد نیاز را به صورت جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
بادام 150 تا 200 گرم
شکر 1 لیوان
آب ½ لیوان
پودر قند 2 قاشق غذاخوری
زعفران 1 قاشق غذاخوری
پسته کوبیده به مقدار لازم

گام‌به‌گام طرز تهیه لوز بادام

مراحل طرز تهیه لوز بادام به ترتیب زیر است:

مرحله اول

گام‌به‌گام طرز تهیه لوز بادام

بادام‌ها را چند ساعت بخیسانید. سپس، پوست آن‌ها را جدا کنید و 1 روز در هوای آزاد قرار دهید تا کاملا خشک شوند. در ادامه، بادام‌های خشک‌شده را با پودر قند آسیاب کنید و از الک عبور دهید تا ذرات درشت بادام جدا شوند.

مرحله دوم

حالا باید به سراغ تهیه شربت شیرینی بروید. برای این کار، آب و شکر را در قابلمه‌ای مناسب بریزید و روی حرارت بگذارید تا شروع به جوشیدن کنند. شهد شیرینی باید مثل مربا، کشدار و غلیظ شود.

مرحله سوم

پس از آن که شربت کاملا سرد شد، آن را حدود 10 تا 15 دقیقه با همزن بزنید تا حالتی سفید و کشدار پیدا کند. در ادامه، زعفران را به شربت بیفزایید و مجددا این مواد را چند دقیقه با همزن بزنید.

مرحله چهارم

در این مرحله از طرز تهیه لوز بادام اصیل، ترکیب پودر بادام و پودر قند را در چند مرحله داخل شربت بریزید و همزمان مواد را با کاردک یا قاشق هم بزنید تا بافت یکدستی پیدا کنند. این کار را تا جایی ادامه دهید که مایه شیرینی تبدیل به خمیری منسجم و نچسب شود.

مرحله پنجم

برخلاف طرز تهیه شیرینی تسمه ای، خمیر این شیرینی نیازی به استراحت ندارد. بنابراین، بعد از آماده شدن خمیر، کف یک قالب مستطیلی را با کاغذ روغنی یا سلفون بپوشانید. سپس، خمیر لوز بادام را به صورت یکدست داخل قالب بریزید و روی آن را با پشت قاشق صاف کنید.

مرحله ششم

حالا مقداری پودر پسته روی شیرینی بپاشید و با گوشت‌کوب کمی روی سطح مواد را فشار دهید تا ذرات پسته کاملا به بافت شیرینی بچسبند. در ادامه، قالب را به مدت 10 تا 12 ساعت در یخچال بگذارید تا لوز بادام کاملا خودش را بگیرد.

مرحله هفتم

مرحله هفتم طرز تهیه لوز بادام

بعد از گذشت زمان کافی، شیرینی سفت‌شده را از قالب خارج کنید و شبیه طرز تهیه شیرینی ناپلئونی، آن را با یک چاقوی تیز به اشکال دلخواه برش بزنید.

طرز تهیه لوز بادام با شیر

طرز تهیه لوز بادام با شیر

شما می‌توانید این شیرینی خوشمزه را با شیر نیز تهیه کنید. در ادامه مواد لازم و دستور تهیه لوز بادام با شیر آمده است و با دنبال کردن این رسپی نیز یک شیرینی خوشمزه و خوش‌عطر خواهید داشت که مهمانان حسابی از طعم آن استقبال می‌کنند.

مواد اولیه برای تهیه لوز بادام با شیر

مواد لازم برای تهیه این شیرینی خوشمزه در جدول زیر آمده است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد بادام 6 لیوان
شکر 1 لیوان
شیر ½ لیوان
زعفران دم کرده غلیظ 2 قاشق غذاخوری
خلال پسته به مقدار لازم

دستور تهیه

ابتدا شکر را با آسیاب پودر کنید و کنار بگذارید. سپس شیر و شکر را در قابلمه‌ای مناسب بریزید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آیند. در ادامه، زیر گاز را خاموش کنید و اجازه دهید ترکیب شیر و شکر سرد شود. حالا 1 قاشق زعفران را داخل مخلوط شیر و شکر بریزید و این مواد را 15 دقیقه با همزن، بزنید. در ادامه، آرد بادام را در چند مرحله داخل این مواد بریزید و در آخرین مرحله اضافه کردن آرد بادام، باقیمانده زعفران را هم اضافه کنید. مواد لوز را در قالبی که با سلفون پوشانده‌اید بریزید و برای 1 شب داخل یخچال بگذارید. در نهایت، آن را به صورت دلخواه برش بزنید و سرو کنید.

نکات کلیدی در تهیه لوز بادام نرم و خوشمزه

نکات کلیدی در تهیه لوز بادام نرم و خوشمزه

برای تهیه لوز بادام خوشمزه، ریزه‌کاری‌ها و نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • شما می‌توانید در طرز تهیه لوز بادام، به‌جای بادام‌های خام از خلال بادام استفاده کنید. در این صورت، مراحل خیساندن، پوست کندن و خشک کردن بادام حذف می‌شود و می‌توانید مستقیما خلال‌ها را آسیاب و الک کنید.
  • الک کردن پودر بادام، مرحله مهمی است که نباید حذف شود؛ زیرا این شیرینی، بافتی ترد و یکدست دارد و نباید هنگام خوردن، تکه‌های بادام زیر دندان احساس شوند.
  • اگر خمیر لوز بادام شل یا چسبناک بود، مقدار بیشتری آرد بادام اضافه کنید.
  • برای پودر کردن بادام، چند بار آسیاب را روشن و خاموش کنید. هم زدن پیوسته بادام‌ها، باعث روغن انداختن آن‌ها می‌شود و لوز بادام، کیفیت لازم را پیدا نمی‌کند.
  • برای امتحان کردن میزان غلظت شربت این شیرینی، مقداری از شربت را بین دو انگشت خود لمس کنید و اگر حالت کشدار و چسبناک داشت، یعنی قوام شربت مناسب است.
  • اگر عطر گلاب را دوست دارید، مانند طرز تهیه برشتوک، مقداری گلاب به مواد اولیه اضافه کنید. گلاب باید همراه با زعفران به شهد شیرینی افزوده شود. البته در بعضی رسپی‌ها از پودر هل هم استفاده می‌کنند.
  • همان‌طور که خواندید، این شیرینی نیازی به فر ندارد، اما تهیه آن کمی زمان‌بر خواهد بود، بنابراین، اگر به‌دنبال طرز تهیه انواع شیرینی ساده و کم هزینه بدون فر برای عید نوروز هستید، می‌توانید طرز تهیه شیرینی مربایی یا شیرنی شکری را نیز پیش ببرید.
  • هنگام استراحت دادن لوز بادام در یخچال، روی شیرینی را با سلفون بپوشانید.
  • طعم غالب لوز بادام شیرین است، بنابراین اگر شیرینی‌هایی با طعم ملایم‌تر را ترجیح می‌دهید، شاید بهتر باشد طرز تهیه کوکی جو پرک یا طرز تهیه تارت میوه ای را پیش ببرید.

تزئین لوز بادام برای مهمانی‌ها و جشن‌ها

تزئین لوز بادام برای مهمانی‌ها و جشن‌ها

به طور معمول برای تزئین لوز بادام مانند طرز تهیه شیرینی اسکار از پودر پسته یا مغزیجات دیگر استفاده می‌شود. با‌این‌حال، اگر قصد دارید این شیرینی دلچسب را در میان انواع شیرینی عید یا برای مهمانی‌ها و جشن‌های ویژه سرو کنید، ایده‌های خلاقانه زیادی پیش رو دارید. برای مثال به‌جای ریختن خمیر شیرینی در قالب مستطیلی از قالب‌های فانتزی به شکل ستاره، گل، قلب و.. استفاده کنید یا این که با گل‌های خوراکی، جلوه متفاوتی به لوز بادام بدهید.

لوز بادام؛ یک انتخاب عالی برای دسر یا میان وعده

لوز بادام با طعم دلچسب خود، نه تنها یک دسر سنتی و محبوب برای مهمانی‌ها و مناسبت‌های خاص است، بلکه به‌عنوان یک میان‌وعده انرژی‌بخش هم می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. این شیرینی ساده و خوشمزه، با بافتی نرم و طعمی منحصر‌به‌فرد، به راحتی آماده می‌شود و می‌تواند دسری لوکس و چشم‌نواز باشد. بنابراین، اگر به‌دنبال یک شیرینی خوش‌عطر و متفاوت برای سفره‌های عید یا مهمانی‌های خود هستید، لوز بادام گزینه‌ای ایده‌آل است که همه را مجذوب خود می‌کند!

سوالات متداول

چگونه لوز بادام را در خانه تهیه کنیم؟

با ترکیب بادام و پودر قند آسیاب شده، شکر، آب و زعفران، خمیر لوز بادام را آماده و در قالب پهن کنید. بعد از یک استراحت 10 ساعته در یخچال، آن را برش بزنید.

آیا می‌توان لوز بادام را بدون شکر درست کرد؟

بله، با استفاده از جایگزین‌های شکر مانند استویا یا عسل می‌توان لوز بادام کم‌شکر یا بدون شکر تهیه کرد.

لوز بادام چه مدت ماندگاری دارد و چگونه باید نگهداری شود؟

لوز بادام در دمای اتاق و در ظرف دربسته تا 2 هفته قابل نگهداری است، اما برای ماندگاری بیشتر می‌توان آن را در یخچال قرار داد.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا