شیرینی کنجدی؛ یک دسر سالم و خوشمزه برای هر مناسبتی

اگر بهدنبال یک شیرینی پرانرژی و لذیذ هستید، شیرینی کنجدی خانگی را در ابتدای لیست خود قرار دهید. در طرز تهیه شیرینی کنجدی ، ابتدا باید ارده، روغن مایع، پودر شکر و آرد را مخلوط کنید تا خمیری نرم شکل بگیرد. سپس، به اندازه 1 قاشق از خمیر بردارید و داخل آن را با گردو و خرما پر کنید. در نهایت، شیرینیها را حدود نیم ساعت در فر با دمای 175 درجه سانتیگراد بپزید. البته پخت این شیرینی با مواد اولیه سادهتر هم ممکن است که جزئیات این روشها را در این مقاله از اسنپ فود، آوردهایم. با ما همراه باشید.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی شیرینی کنجدی را با هم میبینیم:
شیرینی کنجدی | |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت | 25 تا 35 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
میزان کالری در هر 100 گرم | حدود 516 کالری |
طرز تهیه شیرینی کنجدی؛ دسر سالم و خوشمزه
شیرینی کنجدی با طعمی منحصربهفرد و بافتی ترد، یکی از بهترین گزینهها در میان انواع شیرینی عید و مهمانیها است و به دلیل استفاده از کنجد و خرما، یک دسر سالم و انرژیبخش محسوب میشود. زمان آمادهسازی و پخت این شیرینی کمتر از طرز تهیه شیرینی اسکار و طرز تهیه شیرینی ناپلئونی است و نتیجه کار به همان اندازه و حتی شاید بیشتر، رضایتبخش خواهد بود. در ادامه، مواد لازم و مراحل پخت را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه شیرینی کنجدی خانگی
مواد اولیه را به صورت جدول زیر آماده کنید. منظور از لیوان، لیوانهای دستهدار فرانسوی است.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد قنادی | 150 گرم |
ارده غلیظ | ½ لیوان |
پودر شکر الک شده | ½ لیوان |
روغن مایع | ¼ لیوان |
خرما | 8 عدد |
مغز گردو | به مقدار دلخواه |
کنجد | به مقدار دلخواه |
گامبهگام تهیه شیرینی کنجدی
برای تهیه شیرینی کنجدی خانگی، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
مرحله اول
ارده، روغن مایع و پودر شکر را در ظرفی مناسب بریزید و آرد را بهتدریج اضافه کنید. مواد را با لیسک هم بزنید تا در نهایت، خمیری نرم و لطیف شکل بگیرد. برخلاف طرز تهیه شیرینی مربایی، خمیر این شیرینی نیازی به استراحت ندارد و میتوانید بلافاصله وارد مرحله بعدی شوید.
مرحله دوم
حالا به اندازه 1 قاشق از خمیر بردارید، آن را کف دست خود پهن کنید و داخل خمیر، خرما و گردو بگذارید. حالا خمیر را کاملا ببندید و در ظرف کنجد بغلطانید. میتوانید برای ظاهر بهتر، شیرینیها را با قالب کاتر گرد، به صورت یکدست قالب بزنید.
مرحله سوم
فر را روشن کنید و دمای آن را روی 175 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. در این فاصله، کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینیها را با فواصل منظم روی سینی بچینید. در صورت نبودن کاغذ روغنی، کف سینی فر را با کمی کره چرب کنید و روی آن مقداری آرد بپاشید.
مرحله چهارم
حالا سینی فر را داخل دستگاه بگذارید و 25 تا 35 دقیقه زمان دهید تا شیرینیهای کنجدی کاملا مغزپخت شوند. بعد از خارج کردن سینی از فر، اجازه دهید شیرینیها کمی خنک شوند. سپس، آنها را در ظرف سرو بچینید و تزئین کنید.
طرز تهیه شیرینی کنجدی ساده
این رسپی سادهتر از دستور قبل است و میتوانید در مواقعی که وقت زیادی برای شیرینیپزی در منزل ندارید، از آن استفاده کنید. البته در روزهای پرمشغله، میتوانید از شیرینی فروشی آنلاین اسنپ فود هم کمک بگیرید و با تهیه شیرینی و دسر از شیرینی فروشیها، زمان خود را بهتر مدیریت کنید. در ادامه، مواد لازم و دستور پخت شیرینی کنجدی ساده را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه شیرینی کنجدی ساده
مواد مورد نیاز مطابق جدول زیر است. اگر به شکر قهوهای دسترسی ندارید، از شکر سفید استفاده کنید. البته این انتخاب، رنگ و لعاب ظاهری و طعم شیرینی شما را تغییر میدهد.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
کنجد سفید | 1 لیوان |
سفیده تخممرغ | 1 عدد |
شکر قهوهای | 50 گرم |
وانیل مایع | 1 قاشق چایخوری |
دستور تهیه شیرینی کنجدی ساده
فر را روشن کنید و روی دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود. شکر و سفیده تخممرغ را در ظرف مناسبی با همزن بزنید تا کاملا یکدست شوند. سپس وانیل را اضافه کنید و مجددا کمی هم بزنید. در ادامه، کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و مایه شیرینی را با قاشق در فاصلههای معین در سینی بریزید. با پشت قاشقی که به روغن آغشته است، روی شیرینیها را صاف کنید و آنها را به مدت 10 تا 12 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزند.
نکته: رسپی های شیرینی کنجدی که در این مقاله درباره آنها توضیح دادیم، نیاز به فر دارند. بنابراین، اگر بهدنبال شیرینی ساده و کم هزینه بدون فر برای عید نوروز هستید، بهتر است انتخابهای دیگری مانند شیرینی نخودچی یا شیرینی پفکی گردویی را مد نظر داشته باشید.
نکات مهم برای تهیه شیرینی کنجدی خوشمزه
در طرز تهیه شیرینی کنجدی خوشمزه ، نکات زیر را به خاطر بسپارید:
- در رسپی بسیاری از شیرینیها مانند طرز تهیه شیرینی تسمه ای و… برای رسیدن به بافت نرمتر و یکدست، از پودر قند یا پودر شکر استفاده میشود. این نکته درباره شیرینی کنجدی هم صادق است و شما میتوانید شکر را آسیاب و الک کنید تا ذرات درشت آن جدا شوند.
- شیرینی کنجدی بهعنوان یکی از انواع شیرینی خشک، ماندگاری بالایی دارد. باقیمانده شیرینی را در ظرفی دربدار بریزید و در جایی خشک و خنک نگهداری کنید.
- مایه این شیرینی بافت چسبندهای دارد، بنابراین از قرار دادن کاغذ روغنی کف سینی فر یا چرب کردن آن غافل نشوید.
- در طرز تهیه برشتوک از هل استفاده میشود و اگر دوست داشته باشید که شیرینی کنجدی خانگی هم عطری شبیه آن داشته باشد، میتوانید مقداری پودر هل به مواد اولیه اضافه کنید.
- اگر بهدنبال کاهش وزن هستید، دور این شیرینی پرکالری را خط بکشید و بهجای آن به سراغ گزینههای دیگری مثل طرز تهیه کوکی جو پرک بروید.
- طعم ارده، مغزها (مانند گردو) و کنجد در شیرینی کنجدی غالب است، در حالی که به عنوان مثال اگر طرز تهیه تارت میوه ای را پیش برده باشید، میدانید که طعم میوههای تازه و کرم وانیلی برای شما تداعی میشود. بنابراین، این تفاوتها را در مورد طعم شیرینیهای خانگی خود در نظر داشته باشید.
چطور شیرینی کنجدی را تزئین کنیم؟
باید بدانید که بافت شیرینی کنجدی، به کلی متفاوت از طرز تهیه شیرینی ناپلئونی است و شکل ظاهر این شیرینی به راحتی به هم نمیریزد. پیشنهاد ما این است که برای تزئین شیرینی کنجدی، مقداری عسل را در کاسهای مناسب بریزید و به روش بنماری حرارت دهید تا شل شود. سپس با قلمموی آشپزی، لایهای نازک از عسل روی شیرینیها بمالید و روی آنها مقداری مغز گردو یا پسته و بادام خردشده بپاشید.
حالا طرز تهیه شیرینی کنجدی را میدانید…
در متن بالا طرز تهیه شیرینی کنجدی را به چند روش توضیح دادیم و نکات تهیه و تزئین آن را گفتیم. این شیرینی، طعم و ظاهر بسیار خوبی دارد و به مهمانان حسابی چشمک خواهد زد. پس اگر مهمانی در پیش دارید، همین حالا دست به کار شوید و این شیرینی خوشعطر و خوشمزه را در خانه تهیه کنید!
سوالات متداول
چرا شیرینی کنجدی من سفت میشود؟
ممکن است شکر بیش از حد حرارت دیده باشد؛ برای جلوگیری از این مشکل، حرارت را کنترل کنید و شکر را به آرامی ذوب کنید.
آیا میتوان به شیرینی کنجدی مغزهای دیگر اضافه کرد؟
بله؛ اضافه کردن مغزهایی مانند بادام یا پسته میتواند طعم و بافت شیرینی را جذابتر کند.
آیا شیرینی کنجدی برای افراد دیابتی مناسب است؟
خیر؛ به دلیل استفاده از شکر، بهتر است افراد دیابتی از مصرف آن خودداری کرده یا از جایگزینهای بدون قند استفاده کنند.