آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
انواع شیرینی عید نوروز
انواع شیرینی خشک و تر
3.7/5 - (3 امتیاز)
بدون نظر

انواع شیرینی عید نوروز و روش درست کردن آن‌ها

مینا اسماعیل بیگی 04 فروردین 1403 19 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت

با نزدیک شدن به عید نوروز و ورود به فروشگاه‌های مختلف با انواع مختلفی از جدیدترین شیرینی نوروز روبه‌رو خواهید شد. هرکدام از این شیرینی‌ها طعم و ظاهری مخصوص به خود دارند و گاهی انتخاب از بین آن‌ها واقعا سخت است. ما در این مطلب به معرفی 20 مدل از شیرینی‌های محبوبی که می‌توانید برای مهمانان نوروزی انتخاب کنید، پرداخته‌ایم و طرز تهیه آن‌ها را نیز به شما آموزش خواهیم داد. اگر می‌خواهید نسبت به سال گذشته پذیرایی متفاوت‌تری داشته باشید، طرز تهیه انواع شیرینی عید نوروز که در ادامه آمده است را حتما مطالعه کنید.

1. طرز تهیه شیرینی نخودچی

اگر به دنبال انتخاب شیرینی عید با ماندگاری بالا هستید، طرز تهیه شیرینی نخودچی را حتما امتحان کنید. این شیرینی برای ایام نوروز و پذیرایی از مهمانان بسیار مناسب است و در عین‌حال طعم عالی و جذابی دارد. روش درست کردن شیرینی نخودچی بسیار راحت است و با استفاده از مواد اولیه و مراحلی که در ادامه گفته می‌شود، انجام خواهد شد:

طرز تهیه شیرینی نخودچی

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد نخودچی نیم کیلو
هل سبز ساییده‌شده 1 قاش مرباخوری
پودر قند 250 گرم
روغن جامد 250 گرم

پس از آماده کردن مواد بالا، مراحل زیر را برای درست کردن شیرینی انجام دهید:

  1. آرد نخودچی و پودر قند را الک کنید.
  2. پودر قند و روغن را در ظرفی با همزن کاملا هم بزنید و سپس با دست ورز دهید.
  3. آرد نخودچی را در دو مرحله به مواد اضافه کنید.
  4. پس از اضافه کردن هل به این ترکیبات، آن‌ها را آنقدر هم بزنید که خمیر نرمی به دست آید.
  5. خمیر را برای 6 تا 24 ساعت در داخل پلاستیک و دمای محیط قرار دهید.
  6. پس از گذشت این مدت خمیر را با ضخامت 2 سانتی‌متر روی سطح صافی پهن کنید.
  7. با قالب خمیر را شکل بدهید.
  8. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینی‌ها را روی آن بچینید.
  9. شیرینی‌ها را برای 15 تا 20 دقیقه با دمای 170 درجه سانتی‌گراد داخل فر بگذارید. سپس آن‌ها را بیرون بیاورید و پس از سرد شدن سرو کنید.

2. طرز تهیه شیرینی نارگیلی

شیرینی نارگیلی به دلیل استفاده از پودر نارگیل، طعم بسیار خوب و جذابی دارد. برای درست کردن آن به مواد خاص یا مراحل پیچیده‌ای نیاز نیست. میزان شیرینی آن را هم می‌توانید با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید. مواد اولیه مورد نیاز و مراحل پخت شیرینی را در ادامه بخوانید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سفید تخم‌مرغ 4 عدد
پود نارگیل 125 گرم
شکر 1 پیمانه
روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
سرکه یا آب‌لیمو 1 قاشق غذاخوری
پودر پسته برای تزئین به مقدار لازم

در طرز تهیه شیرینی نارگیلی به فر نیاز دارید تا شیرینی‌ها کاملا پخته شوند. مراحل زیر روش انجام این کار را به شما آموزش خواهد داد:

  1. سفیده تخم‌مرغ و پودر نارگیل را مخلوط کنید.
  2. شکر و روغن مایع را داخل ظرف مواد بریزید.
  3. تابه نچسبی را روی حرارت قرار دهید و مواد را داخل آن بریزید.
  4. بعد از 5 تا 6 دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید و بلافاصله سرکه یا آب‌لیمو را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  5. اجازه دهید که این مواد برای 5 تا 10 دقیقه در محیط بمانند.
  6. کاغذ روغنی را روی سینی فر بگذارید و مواد را با ماسوره ساده و قیف و با فاصله مشخص روی آن قرار دهید.
  7. شیرینی‌ها را برای 15 تا 20 دقیقه داخل فر بگذارید تا مراحل پخت تکمیل شود.

3. طرز تهیه شیرینی بهشتی

شیرینی بهشتی را با نام کرکی هم می‌شناسند که معمولا برای ایام عید گزینه بسیار ایده‌آلی است. دستورالعمل‌های مختلفی برای طرز تهیه شیرینی بهشتی وجود دارد که یکی از آن‌ها تخم‌مرغ ندارد. این موضوع باعث افزایش ماندگاری شیرینی می‌شود و برای ایام عید مناسب‌تر است. جدول طرز تهیه و مراحل درست کردن آن را در ادامه برای شما آورده‌ایم:

طرز تهیه شیرینی بهشتی

مواد لازم مقدار مورد نیاز
پودر شکر 125 گرم
آرد 250 گرم
روغن 100 گرم
پودر کاکائو 2 قاشق سوپ‌خوری
کنجد یا سیاه دانه به مقدار لازم
پودر هل 1 قاشق مرباخوری

در این دستور پخت نیاز به فر دارید و باید مراحل زیر را انجام دهید:

  1. روغن و پودر شکر را در کاسه‌ای با همزن بزنید.
  2. پس از ترکیب آرد و پودر هل، آن‌ها را به مواد اضافه کنید.
  3. خمیر آماده‌شده را در چرخ گوشت بریزید تا کاملا یکدست و نرم شود.
  4. به نصف خمیر پودر کاکائو اضافه کنید و نصب دیگر را به صورت سفید نگه دارید.
  5. شیرینی‌ها را به شکل دلخواه درآورید و درون سینی فر بچینید.
  6. سپس آن‌ها را برای 12 تا 15 دقیقه با دمای 160 درجه سانتی‌گراد در فر بپزید.

4. طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی

یکی از معروف‌ترین شیرینی‌های کرمانشاه نان برنجی است که در مناطق دیگر کشور نیز با همین اسم و مزه تهیه می‌شود و به فروش می‌رسد. درست کردن این مدل شیرینی نیاز به مهارت خاص و مواد اولیه متفاوت و عجیبی ندارد. کافی است آنچه را که در ادامه آورده‌ایم، با دقت انجام دهید تا درنهایت شیرینی جذابی برای پذیرایی از مهمانان خود داشته باشید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
روغن جامد 250 گرم
پودر قند 175 گرم
تخم‌مرغ 1 عدد
آرد برنج 500 گرم
پودر هل 1 قاشق مرباخوری
مخلوط آب و گلاب 2/1 پیمانه
خرفه به مقدار لازم
زعفران دم‌کرده غلیظ به مقدار لازم

برای درست کردن این شیرینی می‌توانید از روغن کرمانشاهی نیز استفاده کنید. طرز تهیه شیرینی برنجی در هر دو روش به صورت زیر خواهد بود:

  1. سفید تخم‌مرغ را با همزن بزنید تا کف کند و شبیه به خامه قنادی شود. سپس آن را درون یخچال بگذارید.
  2. روغن و شکر را در ظرف دیگری برای 5 دقیقه با همزن بزنید تا مخلوط نهایی کرم‌رنگ شود.
  3. زرده‌ها و پودر هل را اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر هم بزنید.
  4. پس از اضافه کردن سفیده‌‌ها به مواد بالا، ترکیب به‌دست آمده را به آرامی مخلوط کنید.
  5. آرد برنج الک‌شده را به این مواد بیفزایید.
  6. آب و گلاب را هم درون ظرف حاوی خمیر بریزید.
  7. مواد را به آرامی و به مقدار کم هم بزنید تا خمیر زیاد شل نشود.
  8. خمیر را نصف کنید و درون یک بخش آن کمی زعفران بریزید.
  9. روی خمیر را بپوشانید و اجازه دهید برای مدت 24 ساعت در دمای محیط باقی بماند.
  10. سپس خمیر را شکل دهید و روی سینی فر بچینید. روی دانه‌های شیرینی هم خرفه بپاشید.
  11. شیرینی‌ها را برای مدت 20 تا 25 دقیقه داخل فر بپزید.

5. طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی

می‌توانید پذیرایی نوروز امسال را با شیرینی‌های پفکی که خودتان در منزل تهیه کرده‌اید، انجام دهید. این مدل شیرینی به دلیل طعم جذاب و در عین‌حال بافت ترد و پفکی که دارد، انتخابی ایده‌آل برای همه افراد است. درست کردن آن نیز بسیار آسان است و به مواد اولیه خیلی زیادی نیاز ندارد. هر آنچه را که در طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی باید بدانید، در این قسمت برایتان آورده‌ایم:

طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی

مواد لازم مقدار مورد نیاز
زرده تخم‌مرغ 3 عدد
پودر قند 150 گرم
گردوی خردشده 40 گرم
بکینگ پودر 2/1 قاشق چای‌خوری
وانیل 4/1 قاشق چای‌خوری
پودر پسته یا خلال پسته به مقدار لازم

قبل از شروع مراحل طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی باید فر را از قبل گرم کنید. سپس مراحل زیر را با دقت انجام دهید:

  1. زرده تخم‌مرغ و وانیل را به مدت یک دقیقه با همزن بزنید.
  2. پودر قند الک‌شده را در سه مرحله به آن اضافه کنید و در هر مرحله 3 دقیقه با همزن بزنید.
  3. بکینگ پودر را اضافه کنید و این بار با یک لیسک هم زدن را ادامه دهید.
  4. گردوها را هم به این مواد اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.
  5. روی سینی فر کاغذ بگذارید و مایه شیرینی را با قاشق و فاصله مناسب داخل آن بچینید.
  6. روی شیرینی‌ها پودر پسته یا خلال پسته بریزید و سپس برای 10 تا 15 دقیقه با دمای 150 درجه سانتی‌گراد داخل فر بپزید.

6. طرز تهیه شیرینی برشتوک شکلاتی

آنچه که در طرز تهیه شیرینی برشتوک شکلاتی توجه همه را به خود جلب می‌کند، نیاز نداشتن به فر در پروسه پخت آن است. طعم این شیرینی تقریبا شبیه به شیرینی نخودچی است و استفاده از شکلات، مزه آن را متفاوت‌تر می‌کند. برای درست کردن این شیرینی مواد اولیه و مراحل طرز تهیه‌ای را که در ادامه می‌آوریم، در نظر بگیرید. البته علاوه بر مواد مورد نیاز در جدول زیر، برای درست کردن این شیرینی به یک قالب هم نیاز دارید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد نخودچی 130 گرم
پودر قند 50 گرم
کره 80 گرم
پودر هل 1 قاشق غذاخوری
شکلات 50 گرم
روغن مایع 1 قاشق غذاخوری

قبل از هر چیز باید شکلات‌ها را به روش بن‌ماری ذوب کنید. سپس مراحل زیر را برای درست کردن این شیرینی انجام دهید:

  1. شکلات ذوب‌شده را در قیف بریزید و کمی از آن را در قالب‌های شیرینی خالی کنید.
  2. این قالب را روی سینی و درون یخچال قرار دهید.
  3. آرد نخودچی را الک کنید و روی حرارت تفت دهید.
  4. سپس کره را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  5. پودر قند الک‌شده و هل را هم روی مواد بریزید.
  6. همه مواد را ترکیب کنید تا کاملا یکدست شوند.
  7. قالب درون یخچال را خارج کنید و خمیر را روی شکلات‌های سفت‌شده قرار دهید و با قاشق آن را فشرده و صاف کنید.
  8. قالب را دوباره برای یک ساعت درون یخچال بگذارید و بعد از یک ساعت میل کنید.

7. طرز تهیه شیرینی مشهدی

شیرینی مشهدی را با نام مربایی یا آلمانی هم می‌شناسند؛ نوعی شیرینی که از دو لایه تقریبا بیسکویتی و یک لایه مارمالاد یا مربا با طعم‌های مختلف تشکیل شده است و یکی از اولین انتخاب‌ها برای پذیرایی از مهمانان نوروزی به‌شمار می‌آید. درست کردن این شیرینی در منزل بسیار راحت است و اگر به فر دسترسی داشته باشید، می‌توانید با توجه به جدول و مراحلی که آموزش داده‌ایم، آن را تهیه کنید:

طرز تهیه شیرینی مشهدی

مواد لازم مقدار مورد نیاز
کره 120 گرم
آرد شیرینی‌پزی 200 گرم
پودر قند 60 گرم
زرده تخم‌مرغ 1 عدد
وانیل 4/1 قاشق چای‌خوری
مارمالاد یا مربا به مقدار لازم

طعم مارمالادی که برای لایه میانی شیرینی استفاده می‌کنید، با توجه به سلیقه شما می‌تواند متفاوت باشد. مراحل طرز تهیه شیرینی مارمالادی یا مشهدی را در ادامه ببینید:

  1. کره و پودر قند الک‌شده را در ظرفی با همزن مخلوط کنید.
  2. زرده تخم‌مرغ و وانیل را هم روی مواد بریزید.
  3. آرد الک‌شده را به مواد اضافه کنید.
  4. مخلوط را تا جایی که خمیری یکدست به شما بدهد، ورز دهید.
  5. خمیر را داخل نایلون قرار دهید و نیم ساعت در یخچال بگذارید.
  6. سپس خمیر را از یخچال بیرون بیاورید؛ آن را بین دو لایه نایلون قرار دهید و با وردنه باز کنید.
  7. قالب دلخواه خود را روی خمیر بزنید.
  8. قسمت میانی نصف شیرینی‌ها را سوراخ کنید.
  9. روی سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و دانه‌های شیرینی را با فاصله کمی روی آن قرار دهید.
  10. سینی را درون فر با دمای 180 درجه سانتی‌گراد بگذارید.
  11. پس از پخت کامل یک لایه شیرینی، یک لایه مارمالاد و یک لایه از شیرینی که در قسمت میانی آن منفذ ایجاد کرده‌اید، بگذارید تا مراحل آماده شدن این شیرینی را تکمیل کنید.

8. طرز تهیه شیرین بادامی

شیرینی بادامی رنگ و لعاب خاصی دارد و همین موضوع باعث شده است تا برای مجالس و مهمانی‌ها انتخاب بسیار خوبی باشد. از این شیرینی با نام کوکیز بادومی هم یاد می‌شود و ممکن است آن را در بسیاری از شیرینی‌فروشی‌ها دیده باشید. روش درست کردن شیرینی بادامی بسیار راحت است و با استفاده از مواد اولیه جدول زیر و مراحلی که در ادامه گفته می‌شود، انجام خواهد شد:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد سفید 250 گرم
پودر بادام 50 گرم
کره 150 گرم
پودر قند 80 گرم
تخم‌مرغ 1 عدد
وانیل 4/1 قاشق چای‌خوری
نمک نوک قاشق چای‌خوری

شما می‌توانید برای روی این شیرینی به جز بادام از دانه‌های خوراکی دیگر هم استفاده کنید؛ حتی شکلات آب‌شده هم طعم نهایی آن را جذاب می‌کند. مراحل پخت شیرینی را در ادامه برای شما آورده‌ایم:

  1. آرد، پودر بادام و نمک را درون ظرفی با هم مخلوط کنید.
  2. کره و پودر قند را در ظرف دیگری هم بزنید.
  3. تخم‌مرغ و وانیل را هم به صورت جداگانه با هم مخلوط و به مود اضافه کنید.
  4. پس از اضافه کردن ترکیب آرد به ترکیب کره و پودر قند، به خوبی آن‌ها را هم بزنید تا خمیر یکدستی تشکیل شود.
  5. خمیر را روی سطحی صاف قرار دهید و با قالب اشکال مختلفی را در آن ایجاد کنید.
  6. در وسط هر شیرینی یک بادام قرار دهید.
  7. روی سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و شیرینی‌ها را روی آن بچینید.
  8. سینی فر را برای 15 تا 20 دقیقه در فر با دمای 170 درجه قرار دهید تا شیرینی‌ها کاملا پخته و طلایی شوند.
  9. شربت مخصوص را روی شیرینی‌ها بمالید.

9. طرز تهیه شیرینی کشمشی

شیرینی کشمشی نوعی شیرینی قدیمی و پرطرفدار است که اغلب در خانه مادربزرگ‌های ما پیدا می‌شد. معمولا مقدار قند و شکر کمی در این شیرینی استفاده می‌شود و طعم شیرین آن بیشتر به خاطر دانه‌ها کشمش در بافت‌ آن است. این شیرینی برای موقعیت‌های مختلف مانند عید نوروز و پذیرایی از مهمانان گزینه بسیار خوبی به‌شمار می‌آید و به انجام مراحل پیچیده و سخت نیاز ندارد. جدول مواد اولیه و مراحل طرز تهیه شیرینی کشمشی را در ادامه خواهید دید:

طرز تهیه شیرینی کشمشی

مواد لازم مقدار مورد نیاز
خاک قند 400 گرم
آرد 300 گرم
روغن جامد 200 گرم
تخم‌مرغ 3 عدد
کشمش 100 گرم
وانیل به مقدار لازم

قبل از آنکه مراحل درست کردن شیرینی را شروع کنید، باید فر را با دمای 180 تا 200 درجه گرم کنید. سپس با دقت و بر اساس آنچه که گفته می‌شود، خمیر شیرینی را تهیه کنید:

  1. پودر قند و روغن را ترکیب کنید و آنقدر بزنید تا کاملا سفید شوند.
  2. در ظرفی دیگر زرده تخم‌مرغ را با وانیل مخلوط کنید.
  3. سفیده را هم جداگانه با همزن بزنید.
  4. همه موادی را که در بالا گفته شد، با هم ترکیب کنید و به آرامی هم بزنید تا مخلوط شوند.
  5. آرد را به آرامی به مواد اضافه کنید.
  6. کشمش را هم داخل آن‌ها بریزید و هم بزنید.
  7. روی سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و شیرینی‌ها را با فاصله روی آن قرار دهید.
  8. شیرینی‌ها را برای مدت 5 دقیقه در فر بپزید.

10. طرز تهیه شیرینی کنجدی شکلاتی

شیرینی کنجدی شکلاتی با طعم بی‌نظیر و همچنین ترکیب مقوی که دارد، یکی از بهترین انتخاب‌ها برای روزهای نوروز محسوب می‌شود. اصلی‌ترین ماده در این شیرینی کنجد است و حتی برای استفاده‌های روزمره نیز انتخاب خوبی خواهد بود. جدول مواد اولیه مورد نیاز و مراحل پخت شیرینی را می‌توانید در این ادامه ببینید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد 175 گرم
زرده تخم‌مرغ 1 عدد
روغن 100 گرم
پودر قند 50 گرم
وانیل 8/1 قاشق چای‌خوری
کنجد 50 گرم
نمک نوک قاشق چای‌خوری
شکلات به مقدار لازم

فر را روی دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا کاملا گرم شود. سپس مراحل زیر را تا پایان انجام دهید تا شیرینی نوروز امسال خود را به بهترین شکل ممکن بپزید:

  1. روغن، پودر قند و وانیل را در ظرفی بریزید و آن‌ها را برای 5 دقیقه با همزن بزنید.
  2. زرده تخم‌مرغ را اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر هم زدن را ادامه دهید.
  3. کنجد را هم به ترکیبات بالا اضافه کنید.
  4. آرد را پس از الک کردن، کم‌کم روی مواد بریزید تا خمیری یکدست را به شما بدهد.
  5. خمیر را برای 15 تا 30 دقیقه درون کیسه فریزر بگذارید و داخل یخچال استراحت دهید.
  6. کیسه فریزر را روی سطحی صاف قرار دهید و خمیر را روی آن بگذارید؛ سپس یک کیسه دیگر را هم روی خمیر قرار دهید. شیرینی‌ها را قالب بزنید و در سینی فر بچینید.
  7. برای مدت 20 تا 30 دقیقه اجازه دهید تا این شیرینی‌ها با دمای 180 درجه کاملا بپزند.
  8. بعد از پختن و خنک شدن شیرینی‌ها، روی آن‌ها را با شکلات آب‌شده و کنجد تزئین کنید.

11. طرز تهیه شیرینی نعلی

شیرینی نعلی طعم بسیار جذابی دارد و ظاهر آن شبیه به نعل اسب است. رویه شیرینی نیز با استفاده از شکلات ذوب‌شده تزئین می‌شود و شکل بسیار خوبی روی میز پذیرایی مهمانان شما خواهد داشت. جدول مواد مورد نیاز و مراحل طرز تهیه شیرینی نعلی را در ادامه ببینید:

طرز تهیه شیرینی نعلی

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد سفید 170 گرم
کره 100 گرم
پودر قند 40 گرم
زرده تخم‌مرغ 1 عدد
وانیل نوک قاشق چای‌خوری
پودر پسته برای تزئین
شکلات ذوب‌شده یا گاناس به مقدار لازم

برای درست کردن این شیرینی باید از قبل فر را با دمای 180 درجه گرم کنید. سپس مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

  1. کره را در دمای محیط قرار دهید و در ظرفی مناسب با پودر قند ترکیب کنید تا کش‌دار شود.
  2. تخم‌مرغ و وانیل را به مواد اضافه کنید.
  3. آرد الک‌شده را هم روی این ترکیبات بریزید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند و خمیری یکدست به‌دست آید.
  4. به اندازه نصف گردو خمیر را بردارید و به شکل لوله‌ای حالت دهید. سپس دو سر خمیر را به هم نزدیک کنید و آن‌ها را به شکل نعل اسب یا اشک حالت دهید.
  5. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینی‌ها را با فاصله روی آن قرار دهید.
  6. سپس سینی فر را برای مدت 15 دقیقه درون فر بگذارید تا شیرینی‌ها بپزند.
  7. پس از پخت کامل، سینی را از فر خارج کنید. زمانی که شیرینی‌ها خنک شدند، آن‌ها را با شکلات ذوب‌شده و پودر پسته تزئین کنید.

12. طرز تهیه شیرینی الماسی

این شیرینی مخصوص کشور ترکیه است و معمولا برای عید نوروز تهیه می‌شود. بافت ترد و طعم عالی آن باعث می‌شود تا همه کسانی که به شیرینی علاقه دارند، آن را بپسندند. علاوه بر این، دستور پخت شیرینی هم بسیار راحت است و فقط باید آن را بر اساس آنچه که در ادامه گفته‌ایم، آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
کره یا روغن جامد 200 گرم
پودر قند 1 لیوان
تخم‌مرغ 1 عدد
وانیل 4/1 قاشق چای‌خوری
آرد قنادی 3.5 لیوان
شکر به مقدار لازم
پودر کاکائو 4 قاشق غذاخوری
شکلات صبحانه به مقدار لازم

‌داخل حفره شیرینی‌ها را می‌توانید بر اساس ذائقه خود پر کنید که ما در اینجا شکلات را انتخاب کرده‌ایم. قبل از شروع نیز فر را با دمای 170 درجه گرم کنید:

  1. کره را در ظرفی بریزید و پودر قند الک‌شده را به آن اضافه کنید. این دو ترکیب را هم بزنید تا یکدست شوند.
  2. تخم‌مرغ و وانیل را به مواد اضافه کنید و 3 دقیقه هم بزنید.
  3. پودر کاکائو را روی مواد بریزید.
  4. آرد الک‌شده را به آرامی به مواد اضافه کنید.
  5. خمیر را کمی با دست ورز دهید تا یکدست شود. سپس آن‌ را به شکل توپ‌های کوچک با یک حفره در وسط فرم دهید.
  6. کاغذ روغنی را در سینی قرار دهید و توپک‌های آماده‌شده را با فاصله درون آن بچینید.
  7. سینی را داخل فر بگذارید و برای 20 دقیقه به آن فرصت دهید تا شیرینی‌ها بپزند.
  8. پس از پخت کامل و خنک شدن شیرینی‌ها، حفره روی آن را با شکلات صبحانه پر کنید.

13. طرز تهیه شیرینی پادرازی

بین همه شیرینی‌هایی که در عید نوروز می‌توانید برای پذیرایی از مهمانان خود در نظر بگیرید، پادرازی هم گزینه خوبی محسوب می‌شود. این شیرینی اصالتا قزوینی است و ماندگاری بالایی (در حدود یک ماه) دارد. معمولا سه رنگ از شیرینی پادرازی در بازار موجود است که سفید، کاکائویی و زعفرانی هستند؛ بنابراین می‌توانید این مدل از شیرینی عید را با هر طعمی که می‌خواهید در منزل تهیه کنید. در ادامه طرز تهیه شیرینی پادرازی آمده است:

طرز تهیه شیرینی پادرازی

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد سفید قنادی 1 و 3/1 پیمانه
روغن 140 گرم
پودر قند 150 گرم
پودر هل 2/1 قاشق چای‌خوری
پودر کاکائو 1 قاشق سوپ‌خوری

در روشی که قرار است به شما آموزش دهیم، از پودر کاکائو برای طعم‌دهنده استفاده کرده‌ایم؛ در نتیجه شکل نهایی شیرینی ترکیبی از سفید و قهوه‌ای خواهد بود:

  1. پودر قند الک‌شده و روغن را با هم ترکیب کنید.
  2. پودر هل را هم روی این مواد بریزید و با همزن بزنید.
  3. آرد سفید الک‌شده را کم‌کم به مواد اضافه کنید.
  4. خمیر را با دست به حالت جمع‌شده درآورید و آن را با چرخ گوشت چرخ کنید.
  5. نصف خمیر را جدا کنید و پودر کاکائوی الک‌شده را روی آن بریزید.
  6. خمیرها را جداجدا در داخل نایلون قرار دهید و بگذارید تا 2 ساعت درون یخچال بمانند.
  7. بعد از این مدت هر دو خمیر را با هم ترکیب کنید تا دورنگ شود.
  8. شیرینی‌ها را به شکل دوک درآورید و آن‌ها را روی کاغذ روغنی در سینی فر بچینید.
  9. دمای فر را روی 170 درجه تنظیم کنید و شیرینی‌ها را برای مدت 15 دقیقه داخل آن قرار دهید.
  10. پس از پخت کامل باید شیرینی‌ها کاملا خنک شوند؛ سپس آن‌ها را میل کنید.

14. طرز تهیه شیرینی پنجره ای

شیرینی پنجره‌ای پیشینه هندی دارد و روش درست کردن آن بسیار آسان است. از این خوردنی خوشمزه می‌توانید در جشن‌ها، مناسبت‌ها و حتی پذیرایی از مهمانان در ایام نوروز نیز استفاده کنید. ترکیب اصلی شیرینی پنجره‌ای نشاسته گل است؛ البته از پودر نشاسته نیز می‌توان استفاده کرد. جدول مواد اولیه و مراحل طرز تهیه نان پنجره ای را در ادامه ببینید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گلاب 2/1 پیمانه
نشاسته 75 گرم
تخم‌مرغ 5 عدد
شیر سرد 1 پیمانه
آرد سفید گندم 75 گرم
پودر شکر، پودر هل و پودر پسته به مقدار لازم

برای پخت این شیرینی نیازی به فر ندارید؛ زیرا مراحل سرخ کردن آن در تابه انجام می‌شود:

  1. نشاسته و شیر سرد را مخلوط کنید.
  2. تخم‌مرغ‌ها را هم داخل ظرف مواد بریزید و آن‌ها را به خوبی هم بزنید.
  3. آرد الک‌شده را کم‌کم به مواد اضافه کنید.
  4. گلاب را هم داخل ترکیبات بالا بریزید.
  5. ظرف مناسبی را برای سرخ کردن شیرینی‌ها انتخاب کنید و مقداری روغن درون آن بریزید.
  6. قالب نان پنجره‌ای را در روغن بگذارید و آن را پس از داغ شدن تا نیمه قالب داخل مایه شیرینی فرو ببرید تا مواد به آن بچسبد.
  7. سپس قالب را دوباره درون روغن ببرید و اجازه دهید تا شیرینی از آن جدا شود.
  8. پس از سرخ شدن کامل، نان پنجره‌ای را از تابه خارج کنید و روی صافی بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
  9. سپس روی آن را با کمی پودر شکر، پودر هل و پودر پسته تزئین کنید.

15. طرز تهیه نان چای قزوینی

اگر طرفدار خوراکی‌های سنتی هستید، پیشنهاد می‌کنیم طرز تهیه نان چای قزوینی را هم برای پذیرایی از مهمانان نوروزی خود مدنظر قرار دهید. این شیرینی طعم ملایم و خاصی دارد و به راحتی در منزل تهیه می‌شود. جدول مواد اولیه مورد نیاز و مراحل طرز تهیه نان چایی را در ادامه ببینید:

طرز تهیه نان چای قزوینی

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد قنادی 3 پیمانه
پودر قند 2/1 پیمانه
کره 2/1 پیمانه
زرده تخم‌مرغ 2 عدد
زعفران دم‌کرده 2 قاشق غذاخوری
ماست 2 قاشق غذاخوری
عسل 1 قاشق چای‌خوری
کنجد به مقدار لازم
پودر هل 1 قاشق چای‌خوری
بکینگ پودر 1 قاشق چای‌خوری

قبل از شروع مراحل پخت این شیرینی، فر را گرم کنید. سپس مراحل پخت را به طور دقیق و با توجه به دستورالعمل گفته‌شده انجام دهید:

  1. کره ذوب‌شده و پودر قند را با همزن برقی بزنید.
  2. زرده تخم‌مرغ، زعفران دم‌کرده، ماست و کمی هل را به این ترکیبات اضافه کنید و 2 دقیقه به هم زدن ادامه دهید.
  3. بکینگ پودر و آرد را هم در دو مرحله به مواد اضافه کنید.
  4. خمیر آماده‌شده را روی یک تخته به خوبی ورز دهید. زمانی که به دستتان نچسبید، آن را در نایلون قرار دهید و بگذارید یک ساعت درون یخچال بماند.
  5. روی سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و خمیر را پس از قالب زدن روی آن بچینید.
  6. زرده تخم‌مرغ، زعفران ، ماست و عسل را ترکیب کنید و روی شیرینی‌ها بمالید.
  7. کمی کنجد هم روی آن‌ها بپاشید.
  8. اکنون سینی فر را برای نیم ساعت درون فر با دمای 170 درجه قرار دهید تا مراحل پخت شیرینی‌ تکمیل شود.

16. قرابیه شکلاتی

این شیرینی ترکیه‌ای است و در مدت زمان بسیار کوتاهی پخته می‌شود. قرابیه به دلیل استفاده از شکلات طعم جذابی دارد و بافت نرم آن مطابق با سلیقه و ذائقه افراد مختلف است. برای درست کردن این شیرینی نیاز به مواد اولیه زیر خواهید داشت:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
کره 200 گرم
پودر قند 1 پیمانه
روغن مایع 3 قاشق سوپ‌خوری
نشاسته ذرت 4/1 پیمانه
وانیل 4/1 قاشق چای‌خوری
تخم‌مرغ 1 عدد
شکلات چیپسی سفید یا کره‌ای 2/1 پیمانه
فندق 2/1 پیمانه
آرد 400 گرم
پودر کاکائو 30 گرم

طرز تهیه شیرینی قرابیه به صورت کوتاه و خلاصه در ادامه امده است:

  1. کره و پودر قند را با همزن بزنید.
  2. تخم‌مرغ، روغن مایع و وانیل را اضافه کنید.
  3. پودر کاکائو و نشاسته ذرت را هم داخل آن‌ها بریزید.
  4. شکلات چیپسی و فندق خردشده را هم به آن‌ها اضافه کنید.
  5. از مایع آماده‌شده با استفاده از یک قاشق غذاخوری بردارید و با فاصله در سینی فر قرار دهید.
  6. اجازه دهید این سینی برای مدت زمان 20 دقیقه درون یخچال استراحت کند.
  7. سپس سینی را برای مدت زمان 30 دقیقه با دمای 180 درجه سانتیگراد درون فر قرار دهید و مراحل پخت را تکمیل کنید.

17. طرز تهیه شیرینی ملکه بادام

ملکه بادام نامی است که برای نوعی شیرینی خاص که اغلب در مهمانی‌ها سرو می‌شود، در نظر گرفته شده است. روش درست کردن این شیرینی بسیار ساده و در برخی از دستورالعمل‌ها با پسته یا گردو انجام می‌شود. این شیرینی را می‌توانید برای عید نوروز یا در شب یلدا و حتی به عنوان عصرانه میل کنید. طرز درست کردن آن بسیار راحت است. تنها باید نکاتی را که در ادامه گفته می‌شوند، مدنظر قرار دهید:

طرز تهیه شیرینی ملکه بادام

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد 225 گرم
کره 130 گرم
تخم‌مرغ 1 عدد
بکینگ پودر 2/1 قاشق چای‌خوری
پودر قند 100 گرم
خامه 1 قاشق سوپ‌خوری برای لایه اصلی + 250 گرم برای رویه
نمک 8/1 قاشق چای‌خوری
شیر 2 قاشق سوپ‌خوری
وانیل 8/1 قاشق چای‌خوری
شکر 50 گرم
عسل 70 گرم
خلال بادام 150 گرم
زعفران 2/1 قاشق چای‌خوری
پودر پسته یا نارگیل به مقدار لازم

اکنون مراحل زیر را برای طرز تهیه شیرینی انجام دهید:

  1. 80 گرم از کره، پودر قند، تخم‌مرغ، وانیل، خامه و نمک را در ظرفی مناسب با هم مخلوط کنید.
  2. شیر و بکینگ پودر را روی آن‌ها بریزید.
  3. آرد را کم‌کم به این ترکیبات اضافه کنید.
  4. خمیر را روی سینی فر چرب‌شده پهن کنید؛ سپس آن را درون فر که از قبل گرم شده است، بگذارید تا در مدت 20 دقیقه به خوبی پخته شود.
  5. خامه، 50 گرم کره، شکر و خلال بادام را در ظرفی ترکیب کنید و روی حرارت بگذارید.
  6. زعفران حل‌شده و عسل را هم به آن‌ها اضافه کنید و پس از جوش آمدن زیرش را خاموش کنید.
  7. خمیری را که دیگر پخته شده است، از فر خارج کنید و مواد مایه را روی آن بریزید و دوباره برای 15 دقیقه داخل فر بگذارید.
  8. پس از طلایی شدن رویه شیرینی‌ها، آن‌ها را خارج کنید و به شکل مربع برش بزنید.
  9. درنهایت روی این شیرینی‌ها را با پودر پسته یا نارگیل تزئین کنید.

18. طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی

طعم و ظاهر جذاب شیرینی اسکار گردویی به دلیل مواد اولیه برای تهیه آن است. شما هم می‌توانید برای پذیرایی از مهمانان نوروزی خود این شیرینی را در منزل تهیه کنید؛ زیرا برای پخت آن به مواد اولیه پیچیده یا عجیب و غریب نیاز نیست و بیشتر ترکیبات آن در همه منازل وجود دارند. جدول مواد اولیه و مراحل طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی را در ادامه ببینید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد 125 گرم
تخم‌مرغ 1 عدد
کره 70 گرم
پودر قند 50 گرم
وانیل 2/1 قاشق چای‌خوری
هل 1 قاشق چای‌خوری
گردو و خلال بادام به مقدار لازم

پس از آماده‌سازی مواد بالا و گرم کردن فر با دمای 70 درجه سانتی‌گراد، مراحل زیر را تا پخت کامل شیرینی انجام دهید:

  1. پودر قند و کره را در کاسه‌ای مخلوط کنید.
  2. زرده تخم‌مرغ، هل و وانیل را هم داخل آن‌ها بریزید.
  3. آرد را در سه مرحله و به آرامی به ترکیب اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.
  4. سفید تخم‌مرغ را در ظرف دیگری بزنید.
  5. گردو را هم در ظرف دیگری خرد کنید.
  6. خمیری را که آماده کرده‌اید، به شکل توپک‌هایی درآورید و آن‌ها را یک بار در سفیده تخم‌مرغ و سپس در مغز گردو بغلتانید.
  7. شیرینی‌ها را روی کاغذ روغنی در سینی فر بچینید و آن‌ها را برای مدت 25 تا 30 دقیقه بپزید.
  8. در آخر هم شیرینی‌ها را با پودر قند و خلال بادام تزئین کنید.

19. طرز تهیه شیرینی بیسکوییتی

این مدل از شیرینی به دلیل ترکیباتی که دارد، برای مدت زمانی طولانی‌تر قابل نگهداری است. از آنجایی که بافت آن ترد است، به آن نام بیسکوییتی را داده‌اند. البته طعم آن را می‌توانید با توجه به سلیقه خود با بادام زمینی یا مغز گردو تنظیم کنید. جدول مواد اولیه و مراحل پخت شیرینی را در ادامه ببینید:

طرز تهیه شیرینی بیسکوییتی

مواد لازم مقدار مورد نیاز
بیسکویت پتی بور 4 بسته
پودر کاکائو 3 قاشق غذاخوری
تخم‌مرغ 2 عدد
بادام زمینی یا مغز گردو به اندازه دلخواه
شکر 3 قاشق غذاخوری
شیر 1 استکان

مراحل زیر شامل گام‌های طرز تهیه این شیرینی هستند:

  1. پس از خرد کردن بیسکویت پتی بور، گردو یا بادام زمینی را به آن اضافه کنید.
  2. تخم‌مرغ‌ها را با کمی وانیل هم بزنید.
  3. تخم‌مرغ‌ها را به بیسکوییت‌ها اضافه کنید.
  4. شیر و پودر کاکائو را همراه با شکر در ظرف دیگری بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کاملا حل و غلیظ شوند.
  5. پس از خنک شدن شیر، آن را به بیسکوییت‌ها اضافه کنید.
  6. کاغذ فویل را روی سطحی صاف قرار دهید و روی آن پودر نارگیل بریزید. خمیر را هم روی پودر نارگیل‌ها پهن و سپس آن را رول کنید.
  7. پس از آنکه به دمای محیط رسید، آن را از داخل فویل درآورید و در پودر نارگیل یا کنجد بغلتانید. سپس آن را برش دهید و سرو کنید.

2. طرز تهیه شیرینی کوکی مخملی

به جرات می‌توانیم شیرینی کوکی مخملی را یکی از زیباترین شیرینی‌هایی بدانیم که با رنگ‌های مختلف خوراکی تهیه می‌شود. نمونه‌های قلبی، دایره، مربع، ستاره و… از این نوع شیرینی در برخی از شیرینی‌فروشی‌ها موجود است که می‌توانید طعم‌ آن‌ها را بچشید. اما درست کردن این شیرینی در منزل نیز کار سختی نیست. کافی است مواد اولیه زیر را آماده کنید و مراحلی را که گفته می‌شوند تا انتها انجام دهید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
کره 125 گرم
تخم‌مرغ 1 عدد
پودر قند 65 گرم
رنگ ژله‌ای قرمز 2/1 قاشق چای‌خوری
آرد شیرینی‌پزی 130 گرم
آرد نخودچی 55 گرم
آرد برنج 75 گرم
وانیل 4/1 قاشق چای‌خوری
بکینگ پودر 2/1 قاشق چای‌خوری
شکلات به مقدار لازم

کره و تخم‌مرغ را به دمای محیط برسانید و سپس مراحل زیر را تا پخت کامل شیرینی‌ها انجام دهید:

  1. کره و پودر قند الک‌شده را با همزن بزنید تا کشدار شوند.
  2. 25 گرم از تخم‌مرغ هم‌زده را به مواد اضافه کنید.
  3. وانیل و رنگ خوراکی را هم داخل ظرف مواد بریزید.
  4. آرد سفید و بکینگ پودر را به این مخلوط اضافه کنید.
  5. آرد برنج و آرد نخودچی را هم روی مواد بریزید و هم بزنید.
  6. خمیر را با دست کمی ورز دهید تا یکدست و نرم شود.
  7. خمیر را روی سطحی صاف با وردنه صاف کنید و سپس قالب بزنید.
  8. می‌توانید آن‌ها را در پودر ژله یا شکر بغلتانید.
  9. شیرینی‌ها را در سینی فر بچینید و در وسط آن‌ها یک حفره ایجاد کنید.
  10. شیرینی‌ها را در فر با دمای 160 درجه و برای مدت زمان 20 تا 30 دقیقه بپزید.
  11. پس از پخت کامل شیرینی‌ها اجازه دهید تا کاملا خنک شوند؛ سپس حفره داخل‌ آن‌ها را با شکلات سفید پر کنید.

سفارش آنلاین انواع شیرینی عید از اسنپ فود

سفارش آنلاین انواع شیرینی عید از اسنپ فود

در بالا طرز تهیه انواع شیرینی نوروزی را آموزش دادیم و پیشنهاد می‌کنیم حتما یکی دو مورد از آن‌ها را تهیه کنید. البته، انواع شیرینی خشک عید را می‌توانید از طریق سفارش آنلاین شیرینی اسنپ فود نیز سفارش دهید. در بخش شیرینی اسنپ فود، تعداد زیادی قنادی فعال هستند که منوی محصولات و قیمت آن‌ها در دسترس شما قرار داده شده است. با کلیک روی هرکدام و اضافه کردن آن‌ها به سبد خرید، می‌توانید سفارش خود را نهایی کنید. این روش خرید بسیار راحت و مطمئن است و به شما امکان می‌دهد تا در زمان دلخواه، شیرینی مورد نظر خود را درب منزل دریافت کنید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود