طرز تهیه کباب وزیری؛ کبابی اصیل و پرطرفدار
انواع کباب در میان غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی جایگاه ویژهای دارند و چلوکباب وزیری، یکی از بهترین این کبابها محسوب میشود این نوع کباب شامل یک سیخ کباب کوبیده و یک سیخ جوجه کباب است. تهیه این کباب آسان است و اگر کمی دقت و مهارت به خرج دهید، دنبال کردن طرز تهیه کباب وزیری خانگی نیز برای شما ساده خواهد بود.
کباب وزیری چیست؟ جالب است بدانید که در برخی از نقاط کشور و همچنین در منوی رستورانها، ممکن است به جای چلو کباب وزیری، کباب درباری نوشته شده باشد. هر دوی این غذا در واقع همان ترکیب کوبیده و جوجه است. در ادامه قصد داریم طرز تهیه کباب وزیری را آموزش دهیم. پس اگر برای بار اول قصد دارید که چلووزیری، این غذای ایرانی را در منزل تهیه کنید، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
چلوکباب وزیری |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 30 دقیقه |
درجه سختی | سخت |
طرز تهیه کباب وزیری رستورانی
همانطور که اشاره شد چلو کباب وزیری و به طور کلی انواع کباب، در شمار غذاهای مجلسی ایرانی قرار دارند. در نتیجه طرز تهیه هر یک از آنها بسیار مهم بوده و همچنین باید با تمام فوت و فنهای هر یک آشنا باشید.
اگر از طرفداران انواع کباب هستید و دوست دارید کبابهای متنوعی در منزل درست کنید، پیشنهاد ما به شما مطالعه طرز تهیه کباب بختیاری است، از این کباب لذیذ و خوشمزه حتما خوشتان خواهد آمد.
مواد لازم برای تهیه کباب وزیری
مواد اولیه مورد نیاز برای طرزتهیه کباب وزیری به شرح زیر هستند:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
جوجه | 400 گرم |
زعفران دم کرده | به میزان کافی |
پیاز متوسط | 2 عدد |
ماست چکیده | 2 قاشق غذاخوری |
آب لیموی ترش | به مقدار کافی |
روغن زیتون، نمک، فلفل | به مقدار کافی |
مراحل تهیه کباب وزیری
برای آن که بتوانید کباب کوبیده خوراک وزیری را آماده کنید، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: در مرحله اول میتوانید کباب کوبیده را آماده سازی کرده و سپس به سراغ جوجه بروید. در ابتدا 100 گرم پیاز را رنده کنید. توجه داشته باشید که نسبت گوشت به پیاز بهتر است که به اندازه یک چهارم باشد. با این حساب برای 400 گرم گوشت چرخ کرده، به 100 گرم پیاز نیاز خواهید داشت. سپس این دو را با یکدیگر مخلوط کرده و به خوبی ورز دهید. در نظر داشته باشید که میخواهیم گوشت چرخ کرده و پیاز، به خوبی با هم مخلوط شوند.
نکته: لازم به ذکر است که هر چقدر بیشتر این ترکیب را ورز دهید، گوشت بیشتر حالت چسبندگی پیدا خواهد کرد.
- مرحله دوم: در همین زمان نیز فلفل و نمک را اضافه کنید. در انتها نیز گوشت را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. پس از یک ساعت مجدد آن را ورز دهید تا آماده شود.
نکته: دقت داشته باشید که مهمترین نکته در طرز تهیه کباب وزیری در خانه، همین ورز دادن دقیق و نگهداری مواد در یخچال است تا به خوبی خود را بگیرند.طرز تهیه کوبیده وزیری بسیار راحت است.
- مرحله سوم: در این مرحله باید جوجه کباب را آماده کنید. برای طرز تهیه جوجه کباب، میتوانید از سینه، فیله و یا ران مرغ بنا بر سلیقه خود استفاده کنید. پس یک جوجه کامل را پاک کرده و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را در اندازههای مساوی مناسب کباب کردن برش بزنید. حال باید موادی که برای مزه دار کردن جوجه استفاده میشود را آماده کنید.
- مرحله چهارم: پس یک یا دو عدد پیاز را متناسب با حجم مرغ به شکل خلالی برش بزنید. پیاز را به همراه لیمو ترش تازه، روغن زیتون، ماست چکیده و نمک و فلفل درون ظرف مناسب قرار دهید. همه مواد را با یکدیگر مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی حاصل شود.
- مرحله پنجم: در ادامه جوجهها را درون ظرف قرار داده و به موادی که تهیه کردهاید، آغشته کنید. سپس مرغ مزه دار شده را به مدت 2 الی 3 ساعت درون یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار شده و همچنین گوشت استراحت کند.
- مرحله ششم: حال باید مرغ مزه دار شده و گوشت را به سیخ بزنید. برای جوجه هر کدام را از قطر نازک به سیخ بزنید. سیخ کردن کباب کوبیده نیز کمی دشوار است. حتما باید توجه کنید که گوشت شل نباشد. برای اطمینان از این موضوع باید به اندازه کافی قبل از ورود به یخچال آن را همراه پیاز ورز داده باشید. به اندازه کافی گوشت از داخل ظرف جدا کنید. سپس آن را به شکل دوک دربیاورید و به سیخ بچسبانید. حال باید کمی دست خود را خیس کنید تا به گوشت نچسبد. سپس با کمک انگشتان آن را در طول سیخ یک دست و صاف کنید به طوری که جای انگشتان روی گوشت بماند.
- مرحله هفتم: در آخر نوبت به کباب کردن میرسد. برای کباب کردن میتوانید از منقل و زغال یا باربیکیو استفاده کنید. اما فارغ از این که به سراغ منقل یا باربکیو میروید، لازم است که حرارت را ملایم تنظیم کرده و اجازه ندهید که کبابها روی حرارت زیاد، بسوزند. پس از تنظیم کردن حرارت، کافی است سیخ کبابها را روی شعله بچینید. دوباره تاکید میکنیم، توجه داشته باشید که حرارت زیاد نباشد تا روی کباب ها بسوزد و داخل آن مغز پخت نشود. پس از چند دقیقه آن را پشت و رو کرده تا به یک میزان پخته شوند.
نکته: : میتوانید در کنار انواع کباب وزیری گوجه و فلفل کبابی نیز سرو کنید. برای این کار کمی قبل از کباب کردن گوجه ها را نصف کرده و همراه فلفل سبز به سیخ بزنید و در مرحله آخر کباب کنید
- مرحله هشتم: از آن جایی که سرو کبابوزیری، معمولا به همراه چلو یا همان پلو انجام میشود؛ لازم است که برای سرو این غذا، برنج نیز آماده کنید. برای درست کردن پلوی سفید باید چند بار آن را با آب ولرم بشویید تا کثیفی آن از بین برود. برای این که برنج کته درست کنید باید برنج شسته شده را که کمی نمک به آن اضافه کردهاید، همراه با آب آن روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس به برنج روغن بیافزایید و اجازه دهید چیزی در حدود ۲۰ دقیقه برنج قد بکشد.
- مرحله نهم: برای درست کردن برنج دمی نیز بهتر است از دم کنی استفاده کنید. بهتر است که حداقل ۳ ساعت قبل از پخت برنج آن را خیس کنید. برای این نوع برنج باید ابتدا آب را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید آب به نقطه جوش برسد. سپس به آن نمک و روغن اضافه کنید و در انتها برنج را درون قابلمه بریزید. پس از آماده شدن برنج، مقدار مناسبی از آن را جدا کرده و با زعفران مخلوط کنید. از این برنج زعفرانی میتوانید برای تزئین برنج استفاده کنید.
نحوه سرو وزیری و چاشنیهای کنار کباب وزیری (دورچین کباب وزیری)
برای سر کردن چلو وزیری به شکل پرسی یا تک نفره ابتدال مقداری برنج در ظرف بکشید، برای تزئین آن از مقد اری برنج زعفرانی استفاده کنید. سپس یک سیخ جوجه و یک سیخ کوبیده کنار برنج بگذارید. در آخر یک گوجه کبابی و یک قالب کره در کنار ظرف بگذارید.
سرو کردن انواع چاشنی از جمله ترشیجات در کنار کبابهای خوشمزه ایرانی، مانند خوراک وزیری ایده فوق العادهای است. با توجه به میزان بالای چربی در بیشتر کبابها، سرو ترشی در کنار این غذاهای اصیل ایرانی، مناسب به نظر میرسد، زیرا کباب به دلیل وجود مقادیری چربی در آن ها همراه با ترشی کمی متعادل میشوند. ترشی مخلوط، ترشی کلم قرمز و ترشی فلفل نیز از انواع چاشنیهایی هستند که در کنار چلو جوجه وزیری، این غذای پرطرفدار ایرانی از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند.
اگر هم این غذا را به صورت پرسی سرو نمیکنید برنج را در یک ظرف جداگانه همراه با برنج زعفرانی و کباب وزیری را در یک ظرف جداگانه همراه با دورچین مدنظر خود سرو کنید. کباب وزیری از جمله غذاهای محبوب ایرانیان است. اگر شما هم از دوست داران کبابهای ایرانی هستید با مراجعه به صفحه طرز تهیه انواع کباب های ایرانی کبابهای متنوع و لذیذ ایرانی زیادی را یاد خواهید گرفت.
کباب وزیری و طعمی که فراموش نمی شود
همان طور که خواندید طرز تهیه چلو کباب وزیری کار چندان پیچیدهای نیست. تنها باید فوت و فن کامل آن را بلد باشید تا بتوانید آن را در منزل و با اطمینان بیشتر تهیه کنید. البته، اگر فرصت درست کردن کباب وزیری را ندارید، با خرید انلاین غذا از بهترین رستوران یا کبابی، غذای که موردنظرتان هست را انتخاب و خریداری کنید. به این صورت شما میتوانید به راحتی از طریق اسنپ فود، نسبت به سفارش اینترنتی این کباب خوشمزه اقدام کنید. همین طور توصیه میکنیم که اگر به تهیه کباب علاقه مند هستید، این موارد را دنبال کنید:
طرز تهیه چنجه کباب (کباب چنجه گوسفندی و چنجه گوساله)
طرز تهیه کباب ترش شمالی (گیلانی)
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402