انواع غذا با گوشت خورشتی یا تکه ای؛ پاسخگوی همه سلیقهها!
گوشت در بسیاری از غذاهای محبوب ایرانی وجود دارد و در بهترین خورشت های مجلسی و پرطرفدار ایران مانند خورشت قیمه و قورمه سبزی دیده میشود. علاوه بر این دو خورشت، انواع غذا با گوشت خورشتی بسیار متنوع هستند. گوشت به عنوان منبع پروتئین شناخته میشود و مصرف آن برای بدن ضروری است.
اکنون احتمالا این سوال برای شما پیش میآید که با گوشت خورشتی چی بپزم؟ از جمله غذاهایی که با گوشت خورشتی یا تکهای درست میشوند، میتوان به لوبیا پلو، خورشت آلو اسفناج، آب گوشت، اسپاگتی با گوشت خورشتی، کباب برگ، بیف استراگانوف و… اشاره کرد. تنوع غذاهایی که با گوشت تکهای تهیه میشوند، تا آنجا است که تمامی سلیقهها را راضی میکند، خواه طرفدار انواع خورشت باشند یا کباب و حتی غذاهای بینالمللی!
در ادامه قصد داریم به معرفی محبوب ترین انواع غذا با گوشت خورشتی بپردازیم؛ پس تا انتها با ما همراه باشید.
معرفی انواع غذا با گوشت خورشتی و تکه ای
در ادامه این بخش فهرستی از انواع غذا با گوشت تکهای را معرفی کردهایم که هر یک طعمی عالی داشته و تهیه آنها در منزل نیز کار سخت و پیچیدهای نخواهد بود. اگر این سوال برای شما نیز پیش آمده است که با گوشت خورشتی چی درست کنم؟ ادامه این بخش را دنبال کنید.
۱. آب گوشت
آبگوشت یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که علاوه بر طعمی جذاب، ارزش غذایی زیادی دارد. این غذا با گوشت گوسفندی ، همیشه باب تبع ایرانیها بوده و در خارج از کشور نیز در رستورانهای ایرانی طرفداران خاص خود را دارد. طرز تهیه آبگوشت در مناطق مختلف ایران به شکلهای متفاوتی انجام میشود، اما مواد اصلی آن در همه جا گوشت گوسفندی چرب، لیمو عمانی، نخود و لوبیا است. به طور معمول، نحوه سرو آبگوشت در دو مرحله انجام میشود. در مرحله اول، آب غذا را جدا کرده و بر روی نانهای تکه شده میریزند. در مرحله بعدی، مواد آن شامل نخود، گوشت و لوبیا را با گوشتکوب کوبیده و با نان میل میکنند.
۲. خورشت کرفس
خورشت کرفس، یکی از انواع غذا با گوشت خورشتی است و از آن دسته غذاهایی بوده که طرفداران خاص خود را دارد. کرفس یکی از سبزیجات پرخاصیت است و برای کسانی که نمیتوانند کرفس خام را مصرف کنند، این غذا جایگزین مناسبی برای بهرهمندی از خواص کرفس خواهد بود. خورشت کرفس از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قورمه سبزی دارد؛ اما از نظر طعم، با آن متفاوت است. مواد تشکیلدهنده خورشت کرفس شامل کرفس پخته، گوشت و سبزیهایی مانند نعنا و جعفری است. برای مشاهده فیلم خورشت کرفس کلیک کنید.
۳. باقالی پلو با گوشت
باقالی پلو با گوشت نسبت به خورشت کرفس غذای محبوبتری بوده و یکی از غذاهایی است که در مهمانیهای ویژه سرو میشود. گوشت این غذا معمولاً از قسمت ماهیچه یا گردن گوسفند است. این غذای اعیانی، علاوه بر باقالی پلو، با برنج ساده نیز سرو میشود که در این حالت به آن چلو گوشت میگویند. با توجه به اینکه ماده اصلی در طرز تهیه باقالی پلو با گوشت ، گوشت گوسفندی است؛ از ترفندهای مختلفی برای از بین بردن بوی زهم گوشت استفاده میکنند.
۴. خورشت قیمه
خورشت قیمه از غذاهای محبوب ایرانی است و از انواع خورشت با گوشت گوسفندی محسوب میشود. قیمه در بین غذاهای ایرانی جایگاه ویژهای دارد؛ به گونهای که در مراسمهای مذهبی نیز به عنوان نذری پخته میشود. خورشت قیمه انواع و اقسام مختلفی دارد؛ اما قیمه بادمجان یا قیمه سیب زمینی با گوشت قرمز، نسبت به دیگر انواع آن معروفتر است. البته برخی افراد با توجه به طبع و ذائقه خود، این غذا را با مرغ و قارچ و حتی گوشت چرخ کرده نیز درست میکنند. برای مشاهده فیلم طرز تهیه قیمه کلیک کنید.
۵. قورمه سبزی
شاید بتوان گفت محبوبترین غذای ایرانی در میان جوانان و بزرگترها قورمه سبزی بوده که از انواع خورشت با گوشت قرمز است. برخلاف غذاهای دیگر، طرز تهیه قورمه سبزی از ابتدا تا امروز هیچ تغییری نکرده و همانند گذشته آماده میشود. به طور مثال نحوه درست کردن آبگوشت از ۱۰۰ سال پیش تا به امروز تغییرات زیادی داشته، اما تهیه قورمه سبزی بدون تغییر مانده است.
مواد اولیه این غذا یعنی انواع سبزی مانند شنبلیله و انواع حبوبات مانند لوبیا، از خواص بسیاری برخوردار هستند. جالب است بدانید که لوبیا سرشار از فیبر، کلسیم و پروتئینهای گیاهی است. در واقع میتوان گفت که حتی اگر کسی گوشت قورمه سبزی را نخورد، تمامی مواد مغذی را از این غذا دریافت خواهد کرد. سبزی قورمه هم با ترکیب تره، جعفری، گشنیز و اندکی شنبلیله آماده میشود. برای مشاهده فیلم طرز تهیه قورمه سبزی لطفا کلیک کنید.
۶. لوبیا پلو
لوبیا پلو یکی از انواع غذا با گوشت خورشتی و برنج است که بیشتر در فصل بهار، یعنی زمان برداشت لوبیا تازه درست میشود. البته برخی افراد لوبیا سبز را در فصل بهار تهیه کرده و آن را برای مصرف در فصول دیگر، در فریزر نگهداری میکنند. درست است که لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده نسبت به دیگر شیوهها معمولتر است، اما در برخی از مناطق، این غذا با گوشت تکه ای نیز پخته میشود. لازم به ذکر است که لوبیا پلو را علاوه بر گوشت قرمز، با مرغ نیز میپزند و طرفداران خاص خود را دارد.
۷. خورشت آلو اسفناج
خورشت آلو اسفناج از انواع خورشت با گوشت قرمز بوده و بیشتر در مهمانیها سرو میشود. این غذا به دلیل وجود آلو و همچنین اسفناج، از خواص بسیاری برخوردار است. اسفناج سرشار از ویتامینها و مواد مغذی بوده که برای تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت پوست و مو، جلوگیری از سرطان و استحکام استخوان مفید است.
به طور معمول در طرز خورشت آلو اسفناج ، از گوشت قرمز گوساله یا گوسفند استفاده میکنند و از انواع غذا با گوشت گوساله و برنج محسوب میشود؛ اما علاوه بر گوشت قرمز، درست کردن این غذا با مرغ یا بوقلمون نیز رایج است. این غذا بدون گوشت نیز گزینه مناسبی برای گیاهخواران محسوب میشود. سبزی موجود در خورشت آلو اسفناج، ترکیب تره و اسفناج است.
۸. خوراک گوشت و سبزیجات
این غذا با گوشت قرمز یک خوراک بینالمللی است که در کشورهای مختلف با سبزیجات گوناگونی درست میشود. در طرز تهیه خوراک گوشت و سبزیجات، از گوشت خورشتی یا همان گوشت تکه ای استفاده میکنند. سبزیجات این خوراک به طور معمول شامل ترکیبی از سیب زمینی، هویج، فلفل دلمهای یا فلفل سبز، سیر، پیاز و لوبیا سبز بوده که البته برخی افراد در این غذا رشته نیز به کار میبرند.
۹. قیمه نثار مجلسی
قیمه نثار یک غذای محبوب و مجلسی ایرانی بوده که دستور پخت آن برای شهر قزوین است. این غذا بیشتر به عنوان ناهار با گوشت خورشتی سرو میشود. قیمه نثار یک غذای پلویی است و در این غذا نیز از گوشت تکه ای استفاده میکنند. در قیمه نثار، مواد اولیه دیگری مانند خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال یا نارنج و زرشک نیز وجود دارد. معمولاً از زرشک و خلال پوست پرتقال برای تزیین غذا استفاده میشود. بنابراین، اگر به دنبال انواع غذا با گوشت خورشتی هستید، روی قیمه نثار هم حساب کنید. لطفا برای مشاهده فیلم آموزش طرز تهیه قیمه نثار کلیک کنید.
۱۰. غذا با گوشت خورشتی در فر
برای تهیه یک غذا با گوشت خورشتی در فر، قطعات کوچک گوشت با پیاز و سبزیجات دلخواه مانند سیر، هویج و همچنین زعفران مخلوط میشوند. در ادامه میتوان مقداری روغن یا کره هم به مواد اضافه کرد و به مدت ۳۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار داد. اضافه کردن ادویههایی مانند زردچوبه و فلفل سیاه نیز باعث طعمدار شدن این غذا میشود.
۱۱. غذا با گوشت تکه ای و برنج
برای تهیه این غذا، گوشت خورشتی را تفت داده و در آب کم، به همراه ادویههایی همچون زردچوبه، فلفل سیاه و سیر میپزند تا به خوبی مزهدار شود. سپس برنج را آبکش کرده و گوشت را به آن اضافه میکنند. این غذا به عنوان یکی از انواع غذا با گوشت خورشتی بسیار پرطرفدار است و طعم فوقالعادهای دارد.
۱۲. خوراک گوشت تکه ای بدون برنج
در این غذا گوشت تکهای را به همراه سبزیجاتی مانند کرفس خرد شده، هویج خرد شده، سیب زمینی خرد شده، پیاز و… در یک ظرف مناسب ریخته و روی حرارت ملایم، به خوبی میپزند. (بهتر است که ابتدا گوشت پخته شده و سپس سبزیجات اضافه شود تا گوشت خام نماند.)
۱۳. اسپاگتی با گوشت خورشتی
اغلب ما عادت داریم که اسپاگتی را با گوشت چرخ کرده درست کنیم، اما میتوان به جای گوشت چرخ کرده، از گوشت خورشتی ریز شده هم در تهیه این غذا استفاده کرد. به این منظور، فرایند تهیه اسپاگتی مشابه چیزی است که با گوشت چرخ کرده انجام میشود، تنها باید گوشت خورشتی را تفت داده و پس از اضافه کردن رب و ادویهها، در آب پخت تا کاملا نرم شود. اسپاگتی با گوشت تکه ای، به عنوان یکی از انواع غذا با گوشت خورشتی در میان کودکان نیز بسیار پرطرفدار است.
۱۴. خورشت گوشت و قارچ
در تهیه خورشت گوشت و قارچ، از گوشت تکهای و قارچهای اسلایس شده استفاده میکنند. در تهیه این خورشت جدید خوشمزه با گوشت ، باید ابتدا گوشت سرخ شده و سپس وارد مرحله پخت شود. برای این منظور، گوشت را به همراه پیاز، تفت داده و سپس با قارچهای اسلایس شده و مقداری رب و ادویه، روی حرارت ملایم میپزند تا جا بیفتد.
۱۵. طرز تهیه کباب برگ
طرز تهیه کباب برگ با گوشت گوسفندی، نیاز به مهارت خاصی دارد و حتما باید گوشت را به خوبی مزهدار کرد تا کباب بوی نامطبوعی به خود نگیرد. به طور کلی، در طرز تهیه انواع کباب مزهدار کردن گوشت، نکته و کلید طلایی طبخ عالی این غذا است که باعث میشود تا کباب، خوشمزه شده و بوی خوبی داشته باشد.
۱۶. طرز تهیه خوراک گوشت و به
خوراک به با گوشت، یکی از خوراکهای خوشمزهای است که با استفاده از گوشت تکهای تهیه میشود. در تهیه این خوراک از گوشت، به، هویج، سیب زمینی و آلو بخارا استفاده میکنند. ابتدا گوشت را کمی تفت داده و سپس به همراه سبزیجات خرد شده و مقداری آب در قابلمه میپزند. این غذا با گوشت گوسفند ، به عنوان یکی از انواع غذاهای با گوشت تکه ای، بسیار پرطرفدار است.
۱۷. خورشت خلال
در فهرست انواع غذا با گوشت تکه ای و برنج ، نام خورشت خلال نیز جای میگیرد. خورشت خلال یکی از خورشتهای خوشمزهای است که در آن از خلال بادام استفاده میشود. در طرز تهیه خورشت خلال با گوشت تکهای، گوشت را به قسمتهای ریز تقسیم کرده و به همراه پیاز رنده شده تفت میدهند. سپس خلال بادام را نیز تفت داده و با گوشتهای سرخ شده و مقداری آب، روی حرارت ملایم میپزند.
۱۸. تهیه خوراک گوشت و سیب زمینی
خوراک گوشت و سیب زمینی، یک غذای مقوی و خوشمزه است که میتواند مورد علاقه اغلب افراد قرار گیرد. برای تهیه این غذا، باید گوشت را در قطعات متوسط خرد کرده و به همراه پیاز و سیر رنده شده در روغن تفت داد. سپس گوشت در زودپز یا یک قابلمه، روی شعله ملایم پخته میشود. زمانی که گوشت پخته شد، سیب زمینی خرد شده نیز اضافه خواهد شد. این غذا با گوشت خورشتی و سیب زمینی را میتوان به همان شکل تکهای سرو کرده یا آن را کوبیده و به فرم گوشت کوبیده درآورد.
۱۹. کباب ترش
کباب ترش، یکی از انواع کبابهای خوشمزه و محبوب و یک غذای مجلسی با گوشت است که مبدأ آن به گیلان و شهرهای شمالی ایران باز میگردد. در طرز تهیه کباب ترش، گوشت را به همراه مواد اولیهای همچون رب انار ترش، مغز گردو، سیر، پیاز، نعنا خشک و نوعی سبزی محلی به نام چوچاق طعمدار میکنند. این کباب، طعم جالب و ترش مزه و بافت نرمی دارد. برای مشاهده فیلم طرز تهیه کباب ترش شمالی کلیک کنید.
۲۰. پلو چکدرمه
یکی از انواع غذاهای گرگانی، پلو چکدرمه است که در تهیه آن از گوشت خورشتی استفاده میکنند. در طرز تهیه چکدرمه، ابتدا گوشت را به همراه پیاز و روغن تفت داده و سپس با مقداری آب میپزند. پس از پخته شدن گوشت، برنج را اضافه کرده و دم میکنند. این غذای گوشتی بسیار خوشمزه و البته مقوی است و از خوردن آن لذت میبرید. برای آشنایی با طرز تهیه پلو چکدرمه کلیک کنید.
۲۱. ساندویچ رست بیف
ساندویچ رست بیف یکی از غذاهای خوشمزه و البته خاطرهانگیز است که طعم جذابی دارد و یک غذای سریع با گوشت قرمز محسوب میشود. در طرز تهیه ساندویچ رست بیف ابتدا گوشت را میپزند، سپس در تابه گریل کرده و در نهایت ریش ریش میکنند. برای تهیه سس این غذای مدرن با گوشت تکه ای نیز از آرد، شیر، خامه، قارچ و پنیر استفاده میشود و در انتها گوشت را به همراه سس، داخل نان باگت میریزند.
۲۲. کباب حسینی
یکی از دیگر انواع غذا با گوشت خورشتی ، کباب حسینی است که در طرز تهیه کباب حسینی ، باید گوشت را در اندازههای یکسان خرد کرده و با پیاز و ادویهها طعمدار کرد. در ضمن برای سیخ کشیدن کبابها، از سیخ چوبی استفاده میکنند. برای این کار، پیاز قرمز، گوشت، دنبه و فلفل دلمهای قرمز را به صورت یک در میان به سیخ کشیده و روی آتش کباب میکنند.
۲۳. تاس کباب
تاس کباب یکی از انواع غذاهای اصیل ایرانی است که برای درست کردن آن از ترکیب گوشت و سبزیجاتی مانند سیب زمینی، هویج، گوجه فرنگی و پیاز استفاده میکنند. در طرز تهیه تاس کباب ، پس از آنکه گوشت پخته شد، سبزیجات را ورقهای خرد کرده و به همراه گوشت، لایه لایه داخل قابلمه میچینند. البته برخی افراد برای درست کردن تاس کباب، از گوشت چرخ کرده هم استفاده میکنند؛ اما روش معمول آن، به کار بردن گوشت تکه ای است.
۲۴. عدس پلو با گوشت خورشتی
از دیگر انواع غذا با گوشت خورشتی میتوان به عدس پلو با گوشت تکه ای اشاره کرد. البته اغلب ما عادت داریم که عدس پلو را با گوشت چرخ کرده آماده کنیم، اما میتوان از گوشت تکهای نیز استفاده کرد. بدین منظور، گوشت را به همراه پیاز و ادویهها میپزند و در هنگام سرو، کنار عدس پلو قرار میدهند.
۲۵. کباب برگ
یکی از انواع کبابهای خوشمزه ایرانی، کباب برگ است. درست کردن این غذا فوت و فنهای زیادی دارد و برای داشتن کبابی نرم و طعمدار، باید این فوت و فنها را اجرا کرد. در طرز تهیه کباب برگ، گوشتهای تکه ای را میکوبند تا قطر آنها کمتر شود و سپس با پیاز و ادویه طعمدار میکنند. اگر زمان موردنیاز برای مزهدار کردن گوشت را در نظر نگیریم، کباب برگ یک غذای سریع با گوشت گوسفندی است. برای مشاهده فیلم آموزش طرز تهیه کباب برگ و آشنایی با نکات و فوت و فنهای آن کلیک کنید.
۲۶. بیف استراگانوف
از گوشت تکهای در تهیه برخی از غذاهای بینالمللی مانند بیف استراگانوف هم استفاده میشود. این غذا روسی، طعم متفاوتی از گوشت را ارائه میدهد؛ چراکه با سسی از خامه، آرد، قارچ و شیر ترکیب میشود. شیوه خرد کردن گوشت در طرز تهیه بیف استراگانوف ، به شکل نوارهای باریک و بلند است که باید ابتدا سرخ و سپس پخته شوند.
۲۷. خورش بامیه
با استفاده از بامیه و گوشتهای تکهای میتوان یکی دیگر از انواع غذا با گوشت خورشتی را آماده کرد. بامیه گیاهی است که خواص زیادی برای بدن به همراه داشته و مصرف آن، احتمال ابتلا به بسیاری از بیماریها را کاهش میدهد. اصالت طرز تهیه خورشت بامیه مربوط به شهرهای جنوبی ایران است و در تهیه آن علاوه بر گوشت و بامیه، از پیاز، سیر و گوجه فرنگی هم استفاده میکنند.
۲۸. خورش گوجه سبز
در فصل بهار که گوجه سبز به بازار میآید، میتوان یکی از انواع خورشتهای جذاب و ترش مزه را تهیه کرد. گوشت مورد استفاده در تهیه خورشت گوجه سبز، معمولا گوشت گوسفندی بوده که به صورت تکهای خرد میشود. برای کسانی که به غذاهای ترش مزه علاقه دارند، خورش گوجه سبز انتخاب مناسبی است و البته خواص زیادی برای بدن به همراه دارد.
۲۹. فاهیتا گوشت
این غذا اصالت مکزیکی دارد و انتخابی عالی برای ایجاد تنوع در رژیم غذایی شما خواهد بود. برای درست کردن این غذا از گوشت گوساله استفاده میشود. گوشت را با ترکیب فلفل دلمهای، پیاز، سیر و گشنیز خرد شده و ادویهها داخل یک کاسه میریزند تا طعم گوشت و سبزیجات مخلوط شود. پس از استراحت مواد، گوشت و سپس سبزیجات را سرخ کرده، با هم ترکیب میکنند و میپزند تا غذا آماده شود.
۳۰. شنیسل گوشت
شنیسل گوشت را میتوان یک غذای مدرن با گوشت گوسفندی دانست که طعم جذابی دارد. برای درست کردن این غذا گوشت را به صورت افقی نازک برش زده و کمی میکوبند تا نرم شود. در ادامه گوشت را به مدت ۱ تا ۲ ساعت در ادویه و آبلیمو طعمدار میکنند. در نهایت گوشت را در ترکیب تخم مرغ و ادویه و پس از آن، آرد سوخاری میغلتانند و در روغن سرخ میکنند. سرو شنیسل گوشت در کنار گوجه فرنگی، خیارشور و پیاز بسیار جذاب میشود.
لیست غذا با گوشت گوسفندی
غذاهایی که میتوان با گوشت گوسفندی آماده کرد، شامل قورمه سبزی، کباب بختیاری، کباب برگ، انواع کوفته، کباب کوبیده، قیمه، کباب تابهای، آبگوشت، خورشت کرفس ، خورشت آلو اسفناج و غیره است که بسیاری از آنها همچون خورشتها، از جمله غذا با گوشت گوسفندی و برنج محسوب میشوند. البته شما میتوانید مطابق سلیقه خود، از گوشت گوسفندی در تهیه انواع غذاهای گوشتی استفاده کنید و این موضوع به ذائقه شما بستگی دارد.
با انواع غذا با گوشت تکه ای، سفرههای متنوعتری خواهید داشت
همانطور که گفته شد، در مواد اولیه اغلب غذاهای اصیل ایرانی گوشت وجود دارد. در این مطلب انواع غذا با گوشت خورشتی و تکهای را معرفی کردیم. اگر برای اولین بار قصد تهیه یکی از این غذاها را دارید، حتماً ابتدا فوت و فنهای درست کردن آن را یاد بگیرید تا نتیجه نهایی، دلچسبتر شود. البته، شما میتوانید به جای زمان گذاشتن و تهیه این غذاها در منزل، از امکان سفارش آنلاین غذا اسنپ فود استفاده کرده و انواع غذا با گوشت تکه ای را از بهترین رستورانها سفارش دهید. با سفارش غذای آنلاین، دیگر نیازی به آماده کردن غذا نبوده و میتوانید غذاهای دلخواه خود را در محل آدرس تحویل بگیرید. نکته دیگر اینکه اگر میخواهید خودتان غذاهایی که با گوشت تهیه میشوند را درست کنید، میتوانید به راحتی با استفاده از قصابی آنلاین اسنپ فود، گوشت و محصولات پروتئینی مورد نظر خود را سفارش دهید.
شما کدام یک از انواع غذا با گوشت خورشتی و تکه ای را بیشتر دوست دارید و برای تهیه آنها چه نکاتی را رعایت میکنید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران اسنپ فود به اشتراک بگذارید تا ما نیز از تجربههای شما استفاده کنیم.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402